Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
IMG20240321200528.jpg

Bulmuş muydun bunu choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah 🥲

Yok şimdi görünce aklıma geldin, çok aradığını hatırlıyorum da 🥲 okumadım ben
Aslında aramadım ama çok pahalıydı ya,en son gözümü karartıp Nezihten 4 al 3 öde kampanyasından aldım zam gelir hiç almam diye😄
2.kitabı da var Dağ Gölgesi, ikisini ardarda okurum. İstersen birlikte okuyalım Shantaram'ı🤗

Aslında aramadım ama çok pahalıydı ya,en son gözümü karartıp Nezihten 4 al 3 öde kampanyasından aldım zam gelir hiç almam diye😄
2.kitabı da var Dağ Gölgesi, ikisini ardarda okurum. İstersen birlikte okuyalım Shantaram'ı🤗
Bunu görünce fiyatına bakayım dedim 555 miydi neydi, pahalıymış cidden 🥲 Ben 2 tane minnak kitabımı alıp döndüm Shantaram beni aşar 😅

Bunu görünce fiyatına bakayım dedim 555 miydi neydi, pahalıymış cidden 🥲 Ben 2 tane minnak kitabımı alıp döndüm Shantaram beni aşar 😅
Bu kalın kapak ondan bir tık pahalı. 630 liramıydı neydi Nezih'te,benim aldığım sarı klasik kapak o 450 liraydı,2 tane de Murakami (onlarında fiyatı yüksekti epey 360 -390 civari yanlis hatırlamıyorsam)birde kizima kitap alınca 4e tamamlayip bir nebzede olsa uyguna geldi bana ama tabi ki yine de pahalı😌 Ama Dağ Gölgesini 40 liraya almıştım oradan biraz tasarruf etmiş olabilirim😉

Posta Günlükleri Vigdis Hjorth'un dilimize çevrilmiş ikinci kitabi. Bu kitap için kullanacağım kelime "tanımsız" sevdim desem olmayacak sevmedim desem hiç değil. Bir kere çok akici bir dili var. Dün akşam baslamistim bugün bitirdim. Ama ne anlatıyor derseniz cevabım hem çok şey anlatıyor hem de hiçbir şey olur sanırım. Bir kere konusu tuhaf. AB uyum sürecinde Norvec'te yapılacak postane düzenlemesine karşı konulmasi etrafında dönen bir konu var. Tabii bu asil metni oluşturmuyor. Bir iş kadınının iç sorgulamalarini alt metinde okuyoruz. Aman iyi mi kötü mü ben bilemedim. Okuyup kendiniz karar verin 😄 IMG_20240321_201447.jpg

Copy+ paste yaptım 😁

Dorian Gray genç ve yakışıklı bir çocuktur ve yakışıklılığı ile ünlüdür.Yolları ressam olan Basil Hallward ile kesişir. Basil Dorian'ın resimlerini çizmekten büyük haz duyar. En son çizdiği resim bir şaheser olur. Dorian resme baktığında aşırı bir kıskançlık duyar ve kendinin yaşlanacağını ancak portresinin hep aynı gençlikte kalacağına tahammül edemeyiz. Bu resmi alır ve bir odaya kitler. Basil Hallward, Dorian Gray’den arkadaşı Lord Henry’ye bahseder ama tedirgindir. Çünkü Lord Henry’nin onu olumsuz etkilemesinden korkmaktadır. Zaman geçtikçe Basil haklı çıkar, çünkü Lord Henry sözleriyle Dorian Gray’i etkilemektedir. Dorian Gray’in güzelliği üzerine, gençlik üzerine, akıl, deha ve güzellik gibi kavramlar üzerine türlü türlü konuşmalar yaparak adeta Gray’i zehirlemektedir.
Bu noktadan sonra Gray için önemli olan tek şey güzellik olmuştur. Güzelliğini kaybetmemek için her şeyi göze alır.
Zamanla güzelliği dursa da Basil'in yaptığı resim çirkinleşmeye yaşlanmaya başlamıştı. Bu güzellik onu yıllar geçtikçe duygusuz ruhsuz biri olmaya itmiştir. İnsanlar onun güzelliğini lanetli olduğunu düşünüp uzak durmaya başlamışlardı r. Gray bu noktada sonra bu duygudan kurtulmak için Basil ile yüzleşir ve onu suçlar.
Güzellik uğruna feda edilen saf kalbin adım adım nasıl kötülüklerle dolduğunu anlatmaktadır. Keyifle ve bir çırpıda okunacak harika bir e
ser

harry insanın kötü yönünü temsil ederken basil vicdanı ve iyiliği temsil ediyordu. Dorian kötülüğü seçti

İlk yazıldığı dönemde sorun olmuş zaten bu ve aslında o eğilim varmış zaten
Kopyaladım kxmxmx

😂 evet farklı eğilim var. Sürekli karakterlerin kadın düşmanlığı yapması da ayrı bir detay 🙄. Feminist damarlarım kabardı resmen okurken 😂
Kitap sansüre uğramış zamanında bu yüzden.
Kitap bir çok filme de esin kaynağı olmuş. Bu resmin canlılığı, genç kalma , genç kaldıkça resmin çirkinleşmesi çok ikonik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X