Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydınnn 🫶🏿

Jane Eyre belki zorlar diye Kurtuluş Projesi'nin yanına eklemiştim ama ters etki yaptı, daha çok Eyre okumak istiyorum, Jane Eyre yanına Kurtuluş Projesi okuyor gibi oldum :KK70:

Jane Eyre su gibi akar. Çok sevdiğim bir kitaptır 😊

Peki benim Jane Eyre' yi ortak okuma gibi düşünüp bu kitabı neden okuyor bu kadar erken diye durum sorgulamama ne demeli :KK70:

Öhömmm öhömm öhöm Amazon’da 200 tl üzerine 80 tl indirim var 🔊
IMG_2411.png

Eki Görüntüle 3390012

Krom Vadisi - Gümüşhane​

Eski çağlardan beri önemli bir geçiş bölgesi üzerinde konuşlanmış olması ve İmera, İstavrit gibi dönemin önemli merkezlerinin arasında kalması, Krom Vadisi’ni sürekli bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Krom Vadisi’nin maden kaynakları bakımından da zengin olması nedeniyle yüzyıllar önce binlerce kişiye ev sahipliği yaptığı rivayet edilir. Bölgede tescillenmiş 15 kilise ve şapel bulunmaktadır. Bu ibadethanelerin dışında bir kemer köprü ve Nanak Köyü’nde surlarının bir kısmı hala ayakta olan bir kale bulunmaktadır. Vadide, Rumlardan kalma taş evler hala orijinalliğini korumaktadır. Nanak Köyü ve Bulut Mahallesi’ndeki taş evler, tarihi değirmen görülmeye değerdir.
Bölge ile ilgili çok fazla bilgi bulunmamasına rağmen yapılan araştırmalarda Krom Vadisi'nde, Osmanlılardan önce yerleşmiş bulunan ve madenlerde çalışan yerli halkın, Bizans Dönemi’nde ilkel dinlerini bırakarak Hıristiyanlaştığı ve zamanla Hıristiyan papazların etkisiyle dillerini unutarak bugünkü Yunanca’ya çok yakın Rumca kullanmaya baflladıkları, Hıristiyan halkın 1920'lerdeki nüfus mübadelesine kadar yörede yaşadığı ve Hıristiyanlığı da yaşattıkları bilinmektedir. Osmanlı İmparatorluğu'nun 1461 yılında Trabzon'u fethetmesinden 1700 yılına kadar, yörede yaşayan insanların dinine karışılmamıştır. İmparatorluk, 1700'lü yıllarda Hıristiyanlara, Müslüman olmaları durumunda bazı imtiyazlar sağlayacağını duyurunca Müslüman olmuşlardır. Hıristiyan halkı yaklaşık 200 yıl boyunca dinlerini yaşamışlardır. 1856 yılında İmparatorluk, herkesi inancında serbest bırakmıştır. O tarihten sonra Hıristiyanlar, yıkılan kiliselerini onarımı ve birçok kilise yapmışlardır. Bugün ayakta kalan kiliselerin birçoğu, o dönemde yapılmış kiliselerdir. Bölge, yüksek rakımı ve temiz havası nedeniyle yaz aylarında çevre illerden gelen göçerler tarafından kullanılmaktadır. Vadide yaşayan bu nüfus, tarihi eserlerin diğer bölgelere nispeten daha sağlam ve bakımlı kalmasını sağlamıştır. Nitekim Gümüşhane’de çatısı hala sağlam kalabilmiş ender kiliselerden biri de bu bölgededir. Gerek bakir doğası, gerekse asırlardır taşıdığı tarihi dokusuyla Krom Vadisi, korunmayı ve özel ilgi görmeyi hak eden bir mevki konumundadır.

Günaydınlar Kitap Kurtları :kahve:

@Eleadora
Life light Life light
Levaiz Levaiz
@Capanin Gururu Teyom
@MrsDelfino
Orangegreysky Orangegreysky
bir civciv annesi bir civciv annesi
@Nowaybabe
@Keira-
K Kitapkontesi
@Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin Disipline Girmis BirKadin
@yet07
@Limonsuzzcay
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
UcanSupurge UcanSupurge
@mimesis
@-nemesis-
@Jawlensky
sevayd sevayd
@Atalanteda
@Kukrim
@Less-is-More
choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah
Natsume Natsume
@Mrsay
@YEKTA31
@Aspasiaa
@hande_buse
@Teraryum1
@Ozzybal
@ahestebirbeste
@LADY VEGA
@Tutunamayanlar777
@Gelincik78
@CipisS
@rabbitgirl
@Papatyays
O _okyanus
Günaydın 😍

Günaydınnn 🫶🏿

Jane Eyre belki zorlar diye Kurtuluş Projesi'nin yanına eklemiştim ama ters etki yaptı, daha çok Eyre okumak istiyorum, Jane Eyre yanına Kurtuluş Projesi okuyor gibi oldum :KK70:
Ama çok iyi kitap. Kaçıncı sayfadasın.
400.sayfadayım ben, dün aldım elime,bırakamadım. Bugün bitirmek istiyorum 😄
Beklentimin epey üzerinde gidiyor. Sonra Uğultulu Tepeler okuyacağım,onun da yorumları çok iyi,yazarın kardeşi yazmış ve tek kitabıymış,yazdıktan 1 sene sonra vefat etmiş.

Ama çok iyi kitap. Kaçıncı sayfadasın.
400.sayfadayım ben, dün aldım elime,bırakamadım. Bugün bitirmek istiyorum 😄
Beklentimin epey üzerinde gidiyor. Sonra Uğultulu Tepeler okuyacağım,onun da yorumları çok iyi,yazarın kardeşi yazmış ve tek kitabıymış,yazdıktan 1 sene sonra vefat etmiş.
400 mü abuu, maşallah 🧿

Ben daha çok başlardayım bu ara günde 50-60 sayfa falan okuyabiliyorum sadece, 2 kitaba bölüyorum onu da. Uğultulu Tepeler'i ben okuyamadım içimi kıydı biraz 🥲 zamanı gelmemiştir benim için diye bekletiyorum hala.

Yok canım benim. Doğubayazıt’tan taşınacağım kesin olduğu için yolluyorum şimdiden nişanlımın şu anki oturduğu eve. Çok fazla kitap var diye yavaştan başlıyorum taşımaya 😅. Belki yaza kayınvalidem daha iyi olur diye şu anlık Van’da kalacakmışız gibi hareket etmemiz gerektiğinde hemfikir olduk. Olur da başka yere taşınırsak da tek yerden hepsini götürmek daha kolay olur dedim. Kayınvalidem kemoterapi ve radyoterapi alacak. Bakalım süreç neler getirecek 🤷🏼‍♀️.
inşallah en kısa sürede iyileşir 🤎

Eki Görüntüle 3390012

Krom Vadisi - Gümüşhane​

Eski çağlardan beri önemli bir geçiş bölgesi üzerinde konuşlanmış olması ve İmera, İstavrit gibi dönemin önemli merkezlerinin arasında kalması, Krom Vadisi’ni sürekli bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Krom Vadisi’nin maden kaynakları bakımından da zengin olması nedeniyle yüzyıllar önce binlerce kişiye ev sahipliği yaptığı rivayet edilir. Bölgede tescillenmiş 15 kilise ve şapel bulunmaktadır. Bu ibadethanelerin dışında bir kemer köprü ve Nanak Köyü’nde surlarının bir kısmı hala ayakta olan bir kale bulunmaktadır. Vadide, Rumlardan kalma taş evler hala orijinalliğini korumaktadır. Nanak Köyü ve Bulut Mahallesi’ndeki taş evler, tarihi değirmen görülmeye değerdir.
Bölge ile ilgili çok fazla bilgi bulunmamasına rağmen yapılan araştırmalarda Krom Vadisi'nde, Osmanlılardan önce yerleşmiş bulunan ve madenlerde çalışan yerli halkın, Bizans Dönemi’nde ilkel dinlerini bırakarak Hıristiyanlaştığı ve zamanla Hıristiyan papazların etkisiyle dillerini unutarak bugünkü Yunanca’ya çok yakın Rumca kullanmaya baflladıkları, Hıristiyan halkın 1920'lerdeki nüfus mübadelesine kadar yörede yaşadığı ve Hıristiyanlığı da yaşattıkları bilinmektedir. Osmanlı İmparatorluğu'nun 1461 yılında Trabzon'u fethetmesinden 1700 yılına kadar, yörede yaşayan insanların dinine karışılmamıştır. İmparatorluk, 1700'lü yıllarda Hıristiyanlara, Müslüman olmaları durumunda bazı imtiyazlar sağlayacağını duyurunca Müslüman olmuşlardır. Hıristiyan halkı yaklaşık 200 yıl boyunca dinlerini yaşamışlardır. 1856 yılında İmparatorluk, herkesi inancında serbest bırakmıştır. O tarihten sonra Hıristiyanlar, yıkılan kiliselerini onarımı ve birçok kilise yapmışlardır. Bugün ayakta kalan kiliselerin birçoğu, o dönemde yapılmış kiliselerdir. Bölge, yüksek rakımı ve temiz havası nedeniyle yaz aylarında çevre illerden gelen göçerler tarafından kullanılmaktadır. Vadide yaşayan bu nüfus, tarihi eserlerin diğer bölgelere nispeten daha sağlam ve bakımlı kalmasını sağlamıştır. Nitekim Gümüşhane’de çatısı hala sağlam kalabilmiş ender kiliselerden biri de bu bölgededir. Gerek bakir doğası, gerekse asırlardır taşıdığı tarihi dokusuyla Krom Vadisi, korunmayı ve özel ilgi görmeyi hak eden bir mevki konumundadır.

Günaydınlar Kitap Kurtları :kahve:

@Eleadora
Life light Life light
Levaiz Levaiz
@Capanin Gururu Teyom
@MrsDelfino
Orangegreysky Orangegreysky
bir civciv annesi bir civciv annesi
@Nowaybabe
@Keira-
K Kitapkontesi
@Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin Disipline Girmis BirKadin
@yet07
@Limonsuzzcay
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
UcanSupurge UcanSupurge
@mimesis
@-nemesis-
@Jawlensky
sevayd sevayd
@Atalanteda
@Kukrim
@Less-is-More
choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah
Natsume Natsume
@Mrsay
@YEKTA31
@Aspasiaa
@hande_buse
@Teraryum1
@Ozzybal
@ahestebirbeste
@LADY VEGA
@Tutunamayanlar777
@Gelincik78
@CipisS
@rabbitgirl
@Papatyays
O _okyanus
herkese merhaba 🌸

400 mü abuu, maşallah 🧿

Ben daha çok başlardayım bu ara günde 50-60 sayfa falan okuyabiliyorum sadece, 2 kitaba bölüyorum onu da. Uğultulu Tepeler'i ben okuyamadım içimi kıydı biraz 🥲 zamanı gelmemiştir benim için diye bekletiyorum hala.
Bugun kendime izin verdim,oturdum kitap okudum,kahvalti yaparken bile okudum ,oğlumu almaya gidince beklerken 1 bölüm de orada okudum. Dün 180 sayfa okumustum kalani bugün. Kızımı almaya gidince birazda orada okurum 😉
Bende başlarım Uğultulu Tepeler'e sevmezsem birakirim,ikisini ard arda okurum diye almistim. Bu sene sevmediğim kitaplari okumaya uğraşmayacağım ara verip sonra bakacağım demiştim. Bilemiyorum belki de severim ,yorumlar iyiydi ama genel anlamda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X