Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ben o hikayeyi çok içselleştirdim :KK70: KK'de olay olurdu hatta böyle bi şey olsaydı dedim buradaki üyeler geldi aklıma 😅
Ayy düşünsene şu an bile zırt pırt “5 sene önce sürtündük, düzenli regl oluyorum, hamile miyim??” diye konu açanlar var. Öyle bir şeyin gerçek olduğunu düşünemiyorum :KK70:

Ayy düşünsene şu an bile zırt pırt “5 sene önce sürtündük, düzenli regl oluyorum, hamile miyim??” diye konu açanlar var. Öyle bir şeyin gerçek olduğunu düşünemiyorum :KK70:
images

Sus sus...

Vuslatı hatırlatır misin biraz. Gerçekten hiç hatırlamıyorum. Kitabı kalkıp almaya da üşendim 😊
Bi kafede oturuyorlardı iki arkadaş yaşlı bir amca tur atıp duruyordu aslında amcanın ölü olduğunu ve herkesin göremediğini söylüyorlardı kafedeki arkadaş da en son hayalet çıkıyordu galiba

Bu çekik gözlülerin edebiyat anlayışlarına tam alışamadım sanırım. Çoğunlukla böyle absürt mu yazıyorlar bana hep öyle denk geldi bilmiyorum. Ben günlük hayatta yaşanabilecek akla daha yatkın şeyleri daha çok seviyorum. Tabii o tarz yazabilmek ayrı bir yetenek ve hayal gücü gerekiyor buna da saygı duyuyorum

Yara İzleri de garipti. Hatta Kapan hikayesiyle karıştırmışım ben, dönüp bakmam gerekti hangisi hangisiydi diye. Kapan, klasik Altın Yumurtlayan Kaz hikayesinin insanlaşmış versiyonu gibiydi. Yara İzleri’nde kasabanın varlığının, o yaratığın varlığına bağlı olması ilginçti.
Bak Yara İzi'ni de unutmuşum. Sen yazınca hatırladım şimdi. Onun da sonunu daha çok sevmiştim

Laneti Tavşan

Kitaptaki hikayelerin hepsi bir yere çıkıyordu. Ezilen, hayatta mutsuz olanların hakkını kazanması. Yazar farklı bçr gözden bakmamızı istemiş ve bana göre de başarılı olmuş. Bazı hikayeler bana love, death, robota anımsattı.
Kafa hikayesinde tuvalette takip eden kafa bence insanın dünyadaki karbon ayak izini temsil ediyor. O kadar çok kirletiyor ki dünyayı insanoğlu sonunda attığı çöplerde boğulacak ki öyle de oluyor. Bir nevi doğa kazanır
Lanetli Tavşan hikayesi tam "alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" . Sondaki detay çok iyiydi.

Bedenleşmede birlik olunursa güzelliklerin anlam kazanacağı ve bir değeri olacağını anlatmış. İnsanoğlu çift yaratıpmış ve her insanın bir eşi olmalı. Tek olunca her şey yarım kalıyor.

Rüzgarın ve kumların hükümdarı
Acıma yetime hikayesi gibi olmuş😁
Sen kalk aşkın için dünya kadar yok tep rica minnet et ilk gözden çıkan sen ol.neysr ki yanlarına kalmadı. kötü insan hep kötüdür. Gözünü para hırsı bürümüş kişilerin gözü hiç bir iyiliği görmez

Evim Güzel evim
Tam bdv konusu. Kocasına yardımcı olan sürekli arkasını toplayan bir kadın. Sürekli karısını maddi manevi sömüren kan emici koca.

İlk başta da dediğim gibi hikayeler ezilenlerin ses çıkarması, adaletin yerini bulmasını temsil ediyor bana göre.ben okurken çok keyif aldım. Günde iki hikaye şeklinde ilerleyip bitirdim

Çok sık büyülü gerçeklik kitapları okumam hatta bazıları gereksiz gelir ama Lanetli tavian gerçekten çok ilgi çekici , akıcı ve gerçekten büyüleciydi.
Büyülü gerçeklik uğruna bazen cümleleri çok uzatıyorlar karmaşıklaştırıyorlar(bence Hasan Ali Toptaş öyle yapıyor mesela) ama bu kitap o kadar sade ve akıcıydı ki.
Özelliklede öykülerin merkezinde kadın olmasını sevdim, yazar Güney Kore nin kadınına bakışına dair ipuçları veriyor
Bir de sıradışı olayların sanki günlük hayatın parçası gibi olağan doğal bir şekilde anlatılmasını çok sevdim ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X