Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lanetli Tavşan öykülerini biraz sevdim biraz sevmedim, arada kaldım aslında. Her öyküden sonra ben ne okudum, ne anlatmak istedi dedim. En çok sevdiğim öyküler Lanetli Tavşan ve Kapan dı.
Ben Evim Güzel Evim’i de sevdim ama çocuğun gerçekte var olmadığını/artık yaşamadığını biraz erken anladım. Çok da ters köşe olmadım yani 😅. Kafa ve Bedenleşme çok ilginçti. O ara hatta bu yazar neden hep regl, kan ve annelik üzerine yazmış diye çok merak ettim, azıcık da araştırdım ama bir cevap bulamadım.

Kafa ve lanetli tavsani sevdim bende.

Aslinda boyle daha korkunc seyler bekliyordum. Ama tipik korelilerin batil inanclari ile doluydu oykuler.
Birde kdrama delisiyim. Her oykude olay yeri filan gozumde canlandi 🤣 birde su daire satin alan Kari, koca ve cocuklu olan oykude guzeldi. Ismini hatirliyamadim suan

Ben Evim Güzel Evim’i de sevdim ama çocuğun gerçekte var olmadığını/artık yaşamadığını biraz erken anladım. Çok da ters köşe olmadım yani 😅. Kafa ve Bedenleşme çok ilginçti. O ara hatta bu yazar neden hep regl, kan ve annelik üzerine yazmış diye çok merak ettim, azıcık da araştırdım ama bir cevap bulamadım.
Ben hic tahmin edemedim. Orda ters köse oldum.
En garip yani bu neydi be dedigim oyku robotlu olandi

Kafa ve lanetli tavsani sevdim bende.

Aslinda boyle daha korkunc seyler bekliyordum. Ama tipik korelilerin batil inanclari ile doluydu oykuler.
Birde kdrama delisiyim. Her oykude olay yeri filan gozumde canlandi 🤣 birde su daire satin alan Kari, koca ve cocuklu olan oykude guzeldi. Ismini hatirliyamadim suan
Evim Güzel Evim son dediğin 💕. Soğuk Parmaklar o ara aradığım gerilimi verdi bana 😅.

İyi akşamlar herkese
İtiraf etmek gerekirse kitabının adını burada ilk duyduğumda ve kapağı gördüğümde hiç ilgimi çekmemişti. Sonra ne oldu nasıl olduysa önce bir akım şeklinde herkes almaya başladı sonra da ortak okumaya dahil edilince okumuş bulundum. Burada gördüğümde de ortak okumaya girince de hiç araştırmadim hakkında hiçbir fikrim yoktu ki ortak okuma olmasa önyargıyla muhtemelen okumazdım
Kitaba gelince okuduğumda pişman değilim 😄 ilginç bir okuma serüveni. Başlangıçta "bu ne ya ben ne okuyorum" sonra "a çok orijinalmis ilginç bir yaklaşım durumu" şekline dönüştü. Bazı hikayelerde ne demek istemiş diye düşündüğüm oldu. Hiç sevmediğim ve sevdiğim hikayeler var. Onları da sonraki mesajlarda yazayım. Bu girizgah olsun

Ben de ilk başta ne okuyoruz oldum, kafa'yı hatta kahvaltı yaparken okudum değişik bir şey oldu benim için :KK70: evim Güzel evim'i ben asla anlamamıştım okurken, nedense baya bi düşündüm sonunda anca bastı kafama. Soğuk Parmaklar'ı sevdim epey, heyecanlandım okurken. Kapan da fena değildi. Bu tür kitaplara çok alışkın değilim, zorlanırım çok karanlık gelir ama iyi bir giriş kitabı oldu benim için

Ben hic tahmin edemedim. Orda ters köse oldum.
En garip yani bu neydi be dedigim oyku robotlu olandi
Ayy robotlu olan da çok iyiydi bak, sen deyince hatırladım 🥰. Yazın Detroit Become Human oynadım. Orada da insanlar artık yapmak istemedikleri ayak işlerinde insanımsı robotları kullanıyorlar, bu robotların bazıları bir bilinç geliştirip bu duruma isyan ediyor. Cinayet vs işliyorlar. Kimisi nefsi müdafaa olduğunu iddia ediyor, onu öldürmeseydim beni yok edecekti falan diye. Hikayeyi okurken hep aklımda o oyun vardı 😅. Yazar bu oyundan esinlenmiş midir diye düşündüm ama yakın gelecekte gerçekleşebileceği düşünülen bir konsept sonuçta diye oyunla bağlantı atamaktan vazgeçtim.

Sanırım benim en sevmediğim bedenlesme oldu. Oturtamadim ultra absürt geldi. Sadece bir hastalığın gebelik gibi algılanması deyip gecemedim. Tuhaftı. Belki bebek kayıpları yaşamış olduğum için olabilir ama sevmedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X