- 20 Mayıs 2019
- 8.876
- 47.369
Bitirmemiş miydin? Çok güzel değil mi? Beklentimin çok üstünde bir kitap oldu benim için.İnsanlığımı yitirirken
Ben de Fosforlu dan bahsediyorsun sandım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bitirmemiş miydin? Çok güzel değil mi? Beklentimin çok üstünde bir kitap oldu benim için.İnsanlığımı yitirirken
Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam’ını okudum yakın zamanda zorlandım açıkçası ama bazı detaylar bazı mesajlar çok derindi biraz ara verdikten sonra Yazarın Anayurt Otelini ilerleyen zamanlarda okumayı düşünüyorum açıkçası düşüncelerini merak ediyorumKızlar Anayurt Otelini okudunuz mu??
Şimdi gördüm yazmışsınKitap yorumlarını okudum da herkes çok derin anlamlar bulmuş kitapta. Ben ise yalnız bi adamım gitgide delirişini gördüm.
Bu yüzden sordum okuyan var mı diye? Yani bilmiyorum kitap hakkında öyle yorumlar var ki herkes anlayamazmış bu kitabı, bu kitap çok büyük bir esermiş.
Yani elbette Türk edebiyatımızın yazarlarının her biri çok değerli, her eser çok kıymetli ancak bu kitap bana yalnız yaşayan, bütün dünyası otel olan ancak bu durumdan sıkılan ve hayatına yenilik katmak isteyerek bir kadını kendine takıntı haline getiren ve bu hayalinde/arzusunda da bir ilerleme olmayınca gittikçe depresyona giren, kendi hayal aleminde yaşayan bir adamı anlatıyor gibi geldi. Bu tarz insanlar maalesef dünyamızda da var. Ama herkesin içinde bir Zebercet olduğu fikrine katılmıyorum(çoğu insan incelemesinde bunu yazmış) zira bence Zebercet hastalıklı bir ruh haline sahip.
Yok bitirmedim. Okumak istemiyorum bitecek diye ama bugün bitecekBitirmemiş miydin? Çok güzel değil mi? Beklentimin çok üstünde bir kitap oldu benim için.
Ben de Fosforlu dan bahsediyorsun sandım
Spoiler yoktu yorumda herkes bitirince üzerine konuşuruzSonu nedir bilmiyorum ben de. Yorumlarda Elea yorumlamış ama okumadım bilerek.
Korkarım bir sonraki kitabında da aynı döngüye gireceksinYok bitirmedim. Okumak istemiyorum bitecek diye ama bugün bitecek
Kitabım kucağımda ama okuyamıyorumBirileri okumaya gidiyor
Deme böyle şeyler. Okuma hızım düşüyorSpoiler yoktu yorumda herkes bitirince üzerine konuşuruz
Korkarım bir sonraki kitabında da aynı döngüye gireceksin
Oh şimdiden keyifli okumalarKitabım kucağımda ama okuyamıyorum
Aradığım kan bulundu o zaman darağacı dansını yarım bırakıp insanlığımı yitirirkene başlıyorum
Ya bir oturuşta okursun diye düşünmüştüm aslında hadi o kitabı bitir ve önümüze bakalım daha Cevriye okuyup müzikale gideceksinDeme böyle şeyler. Okuma hızım düşüyor
Yaa senin kediş de mi kara, benimki de kara .
Ay heyecanla bekliyorum oyunuOh şimdiden keyifli okumalar
Ya bir oturuşta okursun diye düşünmüştüm aslında hadi o kitabı bitir ve önümüze bakalım daha Cevriye okuyup müzikale gideceksin
Arka kapağında yazarın, yazması seneler süren intihar mektubu olduğu falan yazıyor bu kitabın Calci. Ben depresif bir moddayım, bu aralar çok iyi değilim. Beni kötü etkilemez değil mi? Yani çok karanlık ümitsiz depresif bir hali var mı kitabın?İnsanlığımı yitirirken
Arkadaşlar merhaba, anne olmaya çok az kala elimdeki bebek, çocuk ve ebeveynlikle alakalı kitapları bitirme gayretindeyim. Sizin de bu alanda kendimi geliştirmem için bana önerebileceğiniz kitaplar, sayfalar, bloglar veya youtube kanalları var mı? Herkese sevgiler
Amaaaan okuyup ne yapacaksın canım ağırdan al birazKitabım kucağımda ama okuyamıyorum
Aradığım kan bulundu o zaman darağacı dansını yarım bırakıp insanlığımı yitirirkene başlıyorum
Kitap yorumlarını okudum da herkes çok derin anlamlar bulmuş kitapta. Ben ise yalnız bi adamım gitgide delirişini gördüm.
Bu yüzden sordum okuyan var mı diye? Yani bilmiyorum kitap hakkında öyle yorumlar var ki herkes anlayamazmış bu kitabı, bu kitap çok büyük bir esermiş.
Yani elbette Türk edebiyatımızın yazarlarının her biri çok değerli, her eser çok kıymetli ancak bu kitap bana yalnız yaşayan, bütün dünyası otel olan ancak bu durumdan sıkılan ve hayatına yenilik katmak isteyerek bir kadını kendine takıntı haline getiren ve bu hayalinde/arzusunda da bir ilerleme olmayınca gittikçe depresyona giren, kendi hayal aleminde yaşayan bir adamı anlatıyor gibi geldi. Bu tarz insanlar maalesef dünyamızda da var. Ama herkesin içinde bir Zebercet olduğu fikrine katılmıyorum(çoğu insan incelemesinde bunu yazmış) zira bence Zebercet hastalıklı bir ruh haline sahip.
Bu kitap üzerine söylenecek cok şey var aslında.Dogumundan itibaren hic bir yere ait olamayan ve kimse tarafından kabul görmeyen horlanan Zebercetin insanlarla iletişimini minimuma indirgeyerek sığındığı liman Anayurt Oteli. Şahis üzerinden toplumsal elestiri var ,aslında konu cok iyi bence. Ama yazarla frekanslarim tutmadı benim . Bi eleştirmen daha once YusufAtılgan için eger Dostoyevski yaşasaydı Yusuf Atılgan'a hayran olurdu diye yazmıştı.Bunu okuyunca kendimi bi sorguladım. Yazarın derin ve yalın üslûbu var o bakımdan tamam ama okurken cok huzursuzluk ve negatif enerji yayıyor gibi hissediyorum. Ozellikle Zebercetin sapkınlığa varan cinsellik boyutundan daha doğrusu anlatis tarzindan cok rahatsiz oldum. Mesela çoğu yazar var ki cinsellik ana temasıdır kitabin ,genis yer verir ama okuyucuyu rahatsiz etmeden sempatik anlatır. Anayurt otelinde ise o kisimlarda kullandığı cümlelerden ritare hissi geliyor okuyucuya. Kısacasi sevemedim.Ama okuyupta cok beğenen tanıdıklarım var. Tarz meselesikadar derinliklerini ben de göremedim maalesef ve kesinlikle katılıyorum Zebercet hastalıklı bir haline sahip. Yaptıkları ve yaşattıkları normal bir insanın yapabileceği şeyler değil. Şöyle bir tabir vardır ya “kafamda kırk tilki var kırkının kuyruğu da birbirine değmez” yazar bunu çok güzel işlemiş ( yer yer yormasına rağmen)ve beğendim.
Aspasiaa ile birlikte okumuştuk.
Sen ne düşünüyorsun cnm?