Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar Anayurt Otelini okudunuz mu??
Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam’ını okudum yakın zamanda zorlandım açıkçası ama bazı detaylar bazı mesajlar çok derindi biraz ara verdikten sonra Yazarın Anayurt Otelini ilerleyen zamanlarda okumayı düşünüyorum açıkçası düşüncelerini merak ediyorum

Kitap yorumlarını okudum da herkes çok derin anlamlar bulmuş kitapta. Ben ise yalnız bi adamım gitgide delirişini gördüm.
Bu yüzden sordum okuyan var mı diye? Yani bilmiyorum kitap hakkında öyle yorumlar var ki herkes anlayamazmış bu kitabı, bu kitap çok büyük bir esermiş.
Yani elbette Türk edebiyatımızın yazarlarının her biri çok değerli, her eser çok kıymetli ancak bu kitap bana yalnız yaşayan, bütün dünyası otel olan ancak bu durumdan sıkılan ve hayatına yenilik katmak isteyerek bir kadını kendine takıntı haline getiren ve bu hayalinde/arzusunda da bir ilerleme olmayınca gittikçe depresyona giren, kendi hayal aleminde yaşayan bir adamı anlatıyor gibi geldi. Bu tarz insanlar maalesef dünyamızda da var. Ama herkesin içinde bir Zebercet olduğu fikrine katılmıyorum(çoğu insan incelemesinde bunu yazmış) zira bence Zebercet hastalıklı bir ruh haline sahip.
Şimdi gördüm yazmışsın 🌸

Ya cidden çok merak etmeye başladım İnsanlığımı Yitirirken kitabını dayanamayıp ben de başlayabilirim oysa bu ay 2022 ortak okumalarını bitirmekti niyetim topikte fikirlerinizden yorumlarınızdan yola çıkıp okuduğum bütün kitaplar şahane kendi adıma taze bir okuyucu sayılırım sayenizde birçok güzel kitap okudum teşekkür ederim 🌸 bu topik iyi ki var

Kitabım kucağımda ama okuyamıyorum 🥺

Aradığım kan bulundu🥳 o zaman darağacı dansını yarım bırakıp insanlığımı yitirirkene başlıyorum🤭
Oh şimdiden keyifli okumalar 🥳
Deme böyle şeyler. Okuma hızım düşüyor 😐
Ya bir oturuşta okursun diye düşünmüştüm aslında 🫣 hadi o kitabı bitir ve önümüze bakalım 😎 daha Cevriye okuyup müzikale gideceksin 😌

Bu arada Haruki Murakami ile burda tanıştım geçen kütüphaneden İmkansızın Şarkısı’nı aldım beni etkileyen birkaç bölümü sizlerle de paylaşmak istedim

🌸 Aradığı “benim“ kolum değildi değildi sadece bir koldu. Aradığı “benim“ sıcaklığım değildi,sadece bir sıcaklıktı. Sadece ben olmaktan rahatsız oluyordum.

🌸Ama Naoka’nın yüzünün kafamın içinde böyle net bir şekilde belirmesi zaman alıyordu. Ve aylar, yıllar geçtikçe bu süre giderek daha da uzuyordu. Acı bir şeydi bu, ama gerçekti. Başlangıçta beş saniye gerekiyordu bana, sonra on, sonra otuz ve sonunda bir dakika. Hızla artıyordu bu süre, günbatımındaki bir gölge gibi. Herhalde çok geçmeden kendimi hepten karanlıkta bulacak, hiçbir şey göremeyecektim.

955C1BC3-8650-4ADE-AFBD-DE844CA366DB.jpeg

Eki Görüntüle 3172034

Şaşkınız yine. Yeter diyoruz yeter yeter yeter.
Yaa senin kediş de mi kara, benimki de kara 😍🥰.

Güncellememi de yapayım, 71 sayfa kaldı kitabımı bitirmeme. Yeni kitaplar geldi, aralarında ince olanlar var. Bir aklımı çelmiyor değil inceler (50-60 sayfa civarı) 😂. Bu kitaba başlayalı 2 gün sonra tam bir ay olacakmış. O yüzden birkaç ince kitap okuyup 1-2 günde bitirip hızlanabilmek istiyorum. Aralık listemi değiştireceğim gibi görünüyor 😂

Eklentiler

• E78645DA-F244-4CC0-AD7D-BF378D6CB3A1.jpeg
    E78645DA-F244-4CC0-AD7D-BF378D6CB3A1.jpeg
    134 KB · Görüntüleme: 28
Arkadaşlar merhaba, anne olmaya çok az kala elimdeki bebek, çocuk ve ebeveynlikle alakalı kitapları bitirme gayretindeyim. Sizin de bu alanda kendimi geliştirmem için bana önerebileceğiniz kitaplar, sayfalar, bloglar veya youtube kanalları var mı? Herkese sevgiler🌸
20221205_230502.jpg

Ben de bunları önerebilirim.

İyi geceler millet:KK52:
Çok yoğun bir gündü elime kitap alamadım henüz.
Minnoşum uyuyup uyandı bile, tekrar uyutunca başlayacağım kitabıma. :KK51:

Bu arada hafta sonu Wednesday adlı diziyi bitirdim kaşla göz arasında. Yaprak dökümüne de devam ediyorum, ukulele çalışıyorum. Kitap da okuyorum :KK70:
Oliver Twist, Zamane, Sahilde Kafka, Depresyon’dan Çıkış Yolu adlı kitapları okuyorum. Birini okulda fırsat buldukça, birini geceleri ışıklar kapandıktan sonra telefondan okuyorum. Zamane sakin bir ortamda sindire sindire, bölüm sonlarında üzerinde düşünerek okumak istediğim bir kitap yavaş ilerliyorum o yüzden. Sahilde Kafka’nın henüz başlarındayım ama sevdim gibi. Kitap okumayı seven zamanının çoğunu kütüphanelerde geçirmiş bir ana karakter var gibi duruyor, gel de sevme 😍

Kitap yorumlarını okudum da herkes çok derin anlamlar bulmuş kitapta. Ben ise yalnız bi adamım gitgide delirişini gördüm.
Bu yüzden sordum okuyan var mı diye? Yani bilmiyorum kitap hakkında öyle yorumlar var ki herkes anlayamazmış bu kitabı, bu kitap çok büyük bir esermiş.
Yani elbette Türk edebiyatımızın yazarlarının her biri çok değerli, her eser çok kıymetli ancak bu kitap bana yalnız yaşayan, bütün dünyası otel olan ancak bu durumdan sıkılan ve hayatına yenilik katmak isteyerek bir kadını kendine takıntı haline getiren ve bu hayalinde/arzusunda da bir ilerleme olmayınca gittikçe depresyona giren, kendi hayal aleminde yaşayan bir adamı anlatıyor gibi geldi. Bu tarz insanlar maalesef dünyamızda da var. Ama herkesin içinde bir Zebercet olduğu fikrine katılmıyorum(çoğu insan incelemesinde bunu yazmış) zira bence Zebercet hastalıklı bir ruh haline sahip.

kadar derinliklerini ben de göremedim maalesef ve kesinlikle katılıyorum Zebercet hastalıklı bir haline sahip. Yaptıkları ve yaşattıkları normal bir insanın yapabileceği şeyler değil. Şöyle bir tabir vardır ya “kafamda kırk tilki var kırkının kuyruğu da birbirine değmez” yazar bunu çok güzel işlemiş ( yer yer yormasına rağmen)ve beğendim.
Aspasiaa Aspasiaa ile birlikte okumuştuk.
Sen ne düşünüyorsun cnm?
Bu kitap üzerine söylenecek cok şey var aslında.Dogumundan itibaren hic bir yere ait olamayan ve kimse tarafından kabul görmeyen horlanan Zebercetin insanlarla iletişimini minimuma indirgeyerek sığındığı liman Anayurt Oteli. Şahis üzerinden toplumsal elestiri var ,aslında konu cok iyi bence. Ama yazarla frekanslarim tutmadı benim . Bi eleştirmen daha once YusufAtılgan için eger Dostoyevski yaşasaydı Yusuf Atılgan'a hayran olurdu diye yazmıştı.Bunu okuyunca kendimi bi sorguladım. Yazarın derin ve yalın üslûbu var o bakımdan tamam ama okurken cok huzursuzluk ve negatif enerji yayıyor gibi hissediyorum. Ozellikle Zebercetin sapkınlığa varan cinsellik boyutundan daha doğrusu anlatis tarzindan cok rahatsiz oldum. Mesela çoğu yazar var ki cinsellik ana temasıdır kitabin ,genis yer verir ama okuyucuyu rahatsiz etmeden sempatik anlatır. Anayurt otelinde ise o kisimlarda kullandığı cümlelerden ritare hissi geliyor okuyucuya. Kısacasi sevemedim.Ama okuyupta cok beğenen tanıdıklarım var. Tarz meselesi😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X