Günaydın herkeseEki Görüntüle 3167361
Zeus Mağarası - AYDIN
Antik çağda İonia Federasyonu’nun 12 şehir devletinin toplantı merkezi olan (Panionion) bugünkü Güzelçamlı sınırları içindedir.
Çok önemli bir antik merkez içerisinde bulunan Zeus Mağarası, adını mitolojide Gök Tanrısı Zeus’tan almıştır. Mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit’in Zeus Mağarası’nda yüzerek güzelleştiği söylenir. Başka bir söylenceye göre İsa’nın annesi Meryem Ana, Sisam Adası’ndan Efes’e yolculuğu esnasında mağaraya uğramış ve mağara suyunda yıkanmıştır. Bu nedenle Zeus Mağarası suyunun kadınların teninde güzelleştirici etkisi olduğuna inanılır.
Gök Tanrısı Zeus, kardeşi Poseidon’un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı.
Kaya içerisinde doğal bir gölet görünümünde olan mağara yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 metre derinliğindedir. Ortalama ısı yıl boyuncu 5 santigrat derecedir. Mağara suyu, kayalardan sızıntı ile gelmekte ve yavaş bir şekilde değişmektedir. Mağara yaz aylarında oldukça serin, kış aylarında ise ılıktır. Mağara suyunda canlı bulunmamakta olup, su yavan ve tatsızdır.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
M Mavi Menekse
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
MrsDelfino
Ben yarın bakıp atayım inşallah
İkimizin aradındaki sayfa sayısıysa ikimizde hedefe ulaşmak adına ince okursak sorun olmaz heralde ya
İnşallah bebişi uyutuyorum ben o yüzden yarın geniş geniş bakıp seçeyim bende
Tür ayrımı yapmayalım ekleyebilirsin listeye
Kitabı internette çok pahalı11.22.63'ün kitabı dizisinden daha iyi. Dizi beklentinin altında kaldı açıkçası.
Çok teşekkür ederimCok gecmiş olsun
Kitabı internette çok pahalı. Çok kalın bir kitap mı acaba? 100-540₺ arası gördüm ben. İş Bankası 20-45₺ arası olduğu için mi bana pahalı geldi
GünaydınEki Görüntüle 3167361
Zeus Mağarası - AYDIN
Antik çağda İonia Federasyonu’nun 12 şehir devletinin toplantı merkezi olan (Panionion) bugünkü Güzelçamlı sınırları içindedir.
Çok önemli bir antik merkez içerisinde bulunan Zeus Mağarası, adını mitolojide Gök Tanrısı Zeus’tan almıştır. Mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit’in Zeus Mağarası’nda yüzerek güzelleştiği söylenir. Başka bir söylenceye göre İsa’nın annesi Meryem Ana, Sisam Adası’ndan Efes’e yolculuğu esnasında mağaraya uğramış ve mağara suyunda yıkanmıştır. Bu nedenle Zeus Mağarası suyunun kadınların teninde güzelleştirici etkisi olduğuna inanılır.
Gök Tanrısı Zeus, kardeşi Poseidon’un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı.
Kaya içerisinde doğal bir gölet görünümünde olan mağara yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 metre derinliğindedir. Ortalama ısı yıl boyuncu 5 santigrat derecedir. Mağara suyu, kayalardan sızıntı ile gelmekte ve yavaş bir şekilde değişmektedir. Mağara yaz aylarında oldukça serin, kış aylarında ise ılıktır. Mağara suyunda canlı bulunmamakta olup, su yavan ve tatsızdır.
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
M Mavi Menekse
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
MrsDelfino
Çok geçmiş olsunHerkese günaydın oğlum hasta uyumadım hiç
800 sayfa civarı diye hatırlıyorum. Doğrudur piyasada pek yok pahalı o sebepten.Kitabı internette çok pahalı. Çok kalın bir kitap mı acaba? 100-540₺ arası gördüm ben. İş Bankası 20-45₺ arası olduğu için mi bana pahalı geldi
GunaydinEki Görüntüle 3167361
Zeus Mağarası - AYDIN
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana