Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu kitabı herkes okusun okuttursun
 
Kitabı bitiremedim canım başka kitaba da başlayamadım. Geçen ay ne güzel okumuştum
 
Bu ay 2 kitap okudum 2 kitap da benim için çok güzeldi. eylul ayının ilk kitabı serenat olacak benim için bu akşam başlar mıyım bilmiyorum belki de yarın başlarım Eylül ayı çok güzel çok kitap okuduğumuz bir ay olsun inşallah
 
İnşallah tam kitap okuma ayı olur şöyle serin serin
Hafif yağmurlu..
Benim bebe sıcakken canıma okuyor ben de kitap okuyamıyorum da
 
Yakınlık gösterip "hoş geldin" diyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Fakat buraya ilk paylaşım yapış şeklim ve sonra Binbir Gece Masalları ile ilgili yorumumdan ötürü kendimi pot kırmış gibi ve yalnız hissetmemden ötürü kendi kendime rahatsızlık duydum. Sizlerle hiçbir ilgisi yok, tamamen benim hassasiyetim. Başkan da günaydın mesajlarına beni de eklemiş sağ olsun. Eklenmesem sessizce uzaklaşacaktım ama bu sekilde ayıp etmiş olacağımı düşündüm. Beni çıkarabilirsiniz Başganım. Dostluğuz ve okumalarınız daim olsun. Hoşça kalın
 


MANİSA KALESİ

Manisa ilçe merkezinde bulunan Sipil Dağı’nın kuzey bölümünde kalıntıları bulunan Manisa Kalesi, iç kale ve dış kale olarak iki bölümden meydana gelmektedir. Helenistik Dönem’de şehrin Akropolü olarak Sipylos Dağı üzerinde bir kale yer alıyordu. Bu kalenin ne zaman kim tarafından yapıldığı bilinmiyor ancak, Magnesia kentinin surlar ile çevrildiği bilinmektedir. M.S. 17 depreminde kalenin yıkıldığı düşünülüyor. Bizans Dönemi’nde iç kale önemli ölçüde yenilenmiş ve dış surlarla çevrilmiş olduğu görülmektedir. Bu surlar sayesinde Arap akınları sırasında direnişlerde büyük ölçüde etkisi olmuştur. İç kale 1222 yılında İmparator III.Joannes Dukas Vatatzer zamanında yapılmıştır. 14. yüzyılın başlarında bu surlar takviye edilmiş.


Ardından Saruhanoğulları kaleyi onarıp kullanmaya devam etmişlerdir. Dış kalenin içerisindeki kalıntıları yer alan Hacet Mescidi Saruhan Bey tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı zamanında restore edilen Manisa Kalesi, 15. yüzyılda surlar çok fazla hasar gördüğü için herhangi bir önemi kalmamış, yerleşme alanı surların dışına taşmış ve kent dini yapılar çevresinde yayılmaya başlamıştır. 17. yüzyılın başlarında Polonyalı Simeon şehri görmüş ve seyahatnamesinde dağ üzerinde ahşap bir Ermeni Kilisesi olduğundan bahsetmiştir. 1654 senesinde Katip Çelebi ise dış surların harap olduğundan bahsetmektedir.


Günaydınlar Herkese
Bildirim sayfasında eksikleri olanlar lütfen tamamlasın. Bildirimleriniz diğer aya sarkmasın.


Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
bir gun mutlaka


 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…