- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
Günaydın zafer bayramımız kutlu olsunEki Görüntüle 3121527
Deligönüller Konağı - Kahramanmaraş
Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen Deli Gönüller Konağının birinci katında bulunan Ermenice yazıttan 19. yüzyıl sonlarında onarım gördüğü anlaşılmaktadır. Yapı iki kattan oluşmaktadır. Batıda basık kemerli, kırmızı kahverengi düzgün kesme taş kaplı ve enikli diye tabir edilen ahşap kapıdan bir basamakla avluya girilmektedir. Avlu girişinin sol tarafında yarı yüksekliğe kadar duvara gömülmüş yekpare taşlardan oluşan, yarı yükseklikten sonrası ahşaptan yapılmış merdiven birinci kata çıkışı sağlamaktadır.
Merdivenin altında basık kemerli bir girişi bulunan küçük bir tuvalet, tuvaletin kuzeyinde küçük dikdörtgen havuzu ve kaş kemerli bir nişi bulunan çeşme bulunmaktadır. Çeşmenin hemen solunda basık kemerli ve oldukça büyük bir ocak, ocağın yanında ahır ya da işlik olarak kullanılan 1 oda bulunmaktadır. Bu odadan geçişi bulunan odaya bitişik 1 odada yanında bulunmaktadır. Avlu kapısının solundaki merdivenle 1. kata çıkılmaktadır. Solda sokağa çıkıntı yapan başoda diye tabir edilen oda mevcuttur. Başodanın giriş kapısı ahşap tablalı taçlı özellikli bir kapıdır. Tavan ahşap oymalı göbekli tavandır. Pencereleri ahşap giyotin diye tabir edilen sürgülü pencerelerdir. Geleneksel yapı malzemesi olarak yakın çevreden sağlanabilen taş, kerpiç ve ahşap kullanılmıştır.
30 ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun
Günaydınlar
Jawlensky
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
Alp_BuRc
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
Camelia
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
@bir gun mutlaka
GunaydinEki Görüntüle 3121527
Deligönüller Konağı - Kahramanmaraş
Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen Deli Gönüller Konağının birinci katında bulunan Ermenice yazıttan 19. yüzyıl sonlarında onarım gördüğü anlaşılmaktadır. Yapı iki kattan oluşmaktadır. Batıda basık kemerli, kırmızı kahverengi düzgün kesme taş kaplı ve enikli diye tabir edilen ahşap kapıdan bir basamakla avluya girilmektedir. Avlu girişinin sol tarafında yarı yüksekliğe kadar duvara gömülmüş yekpare taşlardan oluşan, yarı yükseklikten sonrası ahşaptan yapılmış merdiven birinci kata çıkışı sağlamaktadır.
Merdivenin altında basık kemerli bir girişi bulunan küçük bir tuvalet, tuvaletin kuzeyinde küçük dikdörtgen havuzu ve kaş kemerli bir nişi bulunan çeşme bulunmaktadır. Çeşmenin hemen solunda basık kemerli ve oldukça büyük bir ocak, ocağın yanında ahır ya da işlik olarak kullanılan 1 oda bulunmaktadır. Bu odadan geçişi bulunan odaya bitişik 1 odada yanında bulunmaktadır. Avlu kapısının solundaki merdivenle 1. kata çıkılmaktadır. Solda sokağa çıkıntı yapan başoda diye tabir edilen oda mevcuttur. Başodanın giriş kapısı ahşap tablalı taçlı özellikli bir kapıdır. Tavan ahşap oymalı göbekli tavandır. Pencereleri ahşap giyotin diye tabir edilen sürgülü pencerelerdir. Geleneksel yapı malzemesi olarak yakın çevreden sağlanabilen taş, kerpiç ve ahşap kullanılmıştır.
30 ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun
Günaydınlar
Jawlensky
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
Alp_BuRc
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
Camelia
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
@bir gun mutlaka
Sadece bitirdiğin kitapları yaz canım. yani hangi ayda bittiyse o aya yazKızlar kitap bildirim topiğine bu ay başladığım ama bitiremediğim kitabı yazmıyor muyum? Yani bi yere kadar okudum ama eylülde bitecek, hepsini eylüle mi yazmalıyım?
Tamam başkanım çok teşekkürlerSadece bitirdiğin kitapları yaz canım. yani hangi ayda bittiyse o aya yaz
Sen = BenKeşke sinirli ve üzgünken kitap okuyabilme yeteneğim olsaydı. Her şey daha farklı olabilirdi
O da olurKeşke o seviyelere ışınlanabilsem
338 sayfada benim var. 150 sayfa bu gece 150 sayfa yarın geceye sakladım bakalım bitecek miİş yerinde yaptığım hesaplamalar gibi kitap okumaya başladım son günlerde. Son 200 sayfam kaldı, 1 sayfayı aşağı yukarı 1-2 dakika arasında okuyorsam 3-6 saat arasında bitecek demektir, o zaman mesai öncesi ve sonrası 2'şer saat ayırsam...Bitecek bitecek umut var.
Normalde çoktan uyku saatim geçti tavuktan hallice olduğum için ama pes etmek yok338 sayfada benim var. 150 sayfa bu gece 150 sayfa yarın geceye sakladım bakalım bitecek mi