Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Levişkoyu unutmak istemem 😌
Emin misin? :KK70:

1660552550364.png

Eki Görüntüle 3113497

Kastamonu Saat Kulesi​

1884-1885 yılları arasında Kastamonu Valilerinden Abdurrahman Nureddin Paşa tarafından yaptırılmış olan Kastamonu Saat Kulesi, görüntüsüyle göz kamaştıran bir yapıdadır. Kulenin üzerindeki saat yine vali tarafından Avrupa’dan getirilmiştir. 12 metre yükseklikteki saat kulesi, açık sarı ve açık yeşil renkteki kesme taşlar kullanılmış olup yuvarlık kemerli bir kapı ile giriş yapılıyor. İçten iki katlı yapıdaki kulenin, dört bir tarafından da yuvarlak ve geniş pencereler ile açılmış.

129 yıllık olan saat kulesi ile ilgili rivayetler vardır. Rivayete göre; II. Abdülhamit zamanında saat İstanbul’da Sarayburnu’nda bulunurken yanlış gitmesi ve zamansız çalması sarayı kızdırmış, saray tarafından cezalandırılarak Kastamonu’ya sürgün edilmiştir. Diğer Rivayete göre; dönemin padişahının hareminde bulunan gözde bir cariyesinin Sarayburnu’ndaki bu saatin vurma sesi nedeni ile karnındaki çocuğunu düşürmesi sonucu, padişah tarafından Saat Kulesi, Kastamonu’ya sürgün edilmiştir. Ayrıca tarihi Saat Kulesi, şehrin panoramik fotoğrafını çekmek isteyen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Kuledeki tarihi saat, bugüne kadar görev yapan 20 bekçi sayesinde aksamadan çalıştırılıyor. Tarihi Saat Kulesinde görev alan bekçiler, her gün saati kuruyor ve kulenin çevresinin bakımını yapıyor. Bekçiler, kuledeki saatin 24 saat çalıştığı ve her gün kurulmaması halinde duracağını belirttiler.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar 🦋

@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@Ziya
Bonus Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
Aspasiaa Aspasiaa
@Camelia
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07 yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
bir civciv annesi bir civciv annesi
@Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Günaydın, huzurlu bir hafta dilerim herkese🍀

Yoo yoo okumalısın 😁😁
Ben çok beğenmiştim

Yok yok oku muhakkak, sen bu levin düşmanlarına inanma 🤣

Bence okumalısın bak her konusu açıldığında hala muhabbet edebiliyoruz :KK70:

Okumalısın, biz çok sevdiğimizden dilimizden düşünemiyoruz. Hoş daha az Levin olsaydı daha mutlu olurduk ama neyse 😁

Bir şans vereyim o zaman 🤣 yeraltından notları yarım bırakmam dışında hiç rus edebiyatı okumadım🤭 iyi bir başlangıç mıdır peki🤣
Yavaş yavaş toparlıyoruz canım teşekkür ederim ilgin için🥰 gaita çıktıktan sonra anladık ki rotavirüs ve amipmiş😢

Bir şans vereyim o zaman 🤣 yeraltından notları yarım bırakmam dışında hiç rus edebiyatı okumadım🤭 iyi bir başlangıç mıdır peki🤣
Hiç Rus edebiyatı okumadın mı :skandal:
Yeraltından notlar çok yanlış bir başlangıç olmuş, ama bence Anna yı çok rahat okursun 👌🏼

Yavaş yavaş toparlıyoruz canım teşekkür ederim ilgin için🥰 gaita çıktıktan sonra anladık ki rotavirüs ve amipmiş😢
Ah tekrar geçmiş olsun

Vıyyy naptın sen 😹😹 ben daha başlardayım kitapta 🤭🤭 başka kitaplar da okuyorum ama 😅
Elite diye bir diziye başladım, 3.sezondayım😹
Çerez gibi izleniyor biraz daha az da sevişebilirlerdi ama olsun🤣
Sekizer bölüm sezonları.
Ben suan baska kitap okuyamiyorum ordan karlisin sen 😁
Yok ya üç beş bölüm daha dizi izle sen :KK70:
Baskanimi dinle 😎😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X