- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.715
Kahvaltı yapmadım. bence geçerli bir nedenNiye açsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kahvaltı yapmadım. bence geçerli bir nedenNiye açsın
Ben de aynı durumdayımKahvaltı yapmadım. bence geçerli bir neden
jack london ne yazsa okurum. kalemini çok seviyorum. diğerlerini pek bilmiyorum
anna karenina hayatımda okuyup unutamadığım nadir kitaplar arasındadır.
Havlu atıcam nerdeyse
Yoo yoo okumalısınBurdaki yorumlardan sonra okumayı düşünmüyorum ben
Yok yok oku muhakkak, sen bu levin düşmanlarına inanmaBurdaki yorumlardan sonra okumayı düşünmüyorum ben
Bence okumalısın bak her konusu açıldığında hala muhabbet edebiliyoruzBurdaki yorumlardan sonra okumayı düşünmüyorum ben
Okumalısın, biz çok sevdiğimizden dilimizden düşünemiyoruz. Hoş daha az Levin olsaydı daha mutlu olurduk ama neyseBurdaki yorumlardan sonra okumayı düşünmüyorum ben
Her detayını hatırladığım nadir kitaplardanBence okumalısın bak her konusu açıldığında hala muhabbet edebiliyoruz
502 deyimDiziye başladım ben gene sadece geceleri okuyorum uyumadan önce
K Kitapkontesi kaçıncı sayfadasın acabaa
Unutturmuyoruz birbirimizeHer detayını hatırladığım nadir kitaplardan
Günaydın herkeseEki Görüntüle 3113497
Kastamonu Saat Kulesi
1884-1885 yılları arasında Kastamonu Valilerinden Abdurrahman Nureddin Paşa tarafından yaptırılmış olan Kastamonu Saat Kulesi, görüntüsüyle göz kamaştıran bir yapıdadır. Kulenin üzerindeki saat yine vali tarafından Avrupa’dan getirilmiştir. 12 metre yükseklikteki saat kulesi, açık sarı ve açık yeşil renkteki kesme taşlar kullanılmış olup yuvarlık kemerli bir kapı ile giriş yapılıyor. İçten iki katlı yapıdaki kulenin, dört bir tarafından da yuvarlak ve geniş pencereler ile açılmış.
129 yıllık olan saat kulesi ile ilgili rivayetler vardır. Rivayete göre; II. Abdülhamit zamanında saat İstanbul’da Sarayburnu’nda bulunurken yanlış gitmesi ve zamansız çalması sarayı kızdırmış, saray tarafından cezalandırılarak Kastamonu’ya sürgün edilmiştir. Diğer Rivayete göre; dönemin padişahının hareminde bulunan gözde bir cariyesinin Sarayburnu’ndaki bu saatin vurma sesi nedeni ile karnındaki çocuğunu düşürmesi sonucu, padişah tarafından Saat Kulesi, Kastamonu’ya sürgün edilmiştir. Ayrıca tarihi Saat Kulesi, şehrin panoramik fotoğrafını çekmek isteyen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Kuledeki tarihi saat, bugüne kadar görev yapan 20 bekçi sayesinde aksamadan çalıştırılıyor. Tarihi Saat Kulesinde görev alan bekçiler, her gün saati kuruyor ve kulenin çevresinin bakımını yapıyor. Bekçiler, kuledeki saatin 24 saat çalıştığı ve her gün kurulmaması halinde duracağını belirttiler.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
bir civciv annesi
@Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Günaydın umarim herkes guzel bir hafta geçirir.Eki Görüntüle 3113497
Kastamonu Saat Kulesi
1884-1885 yılları arasında Kastamonu Valilerinden Abdurrahman Nureddin Paşa tarafından yaptırılmış olan Kastamonu Saat Kulesi, görüntüsüyle göz kamaştıran bir yapıdadır. Kulenin üzerindeki saat yine vali tarafından Avrupa’dan getirilmiştir. 12 metre yükseklikteki saat kulesi, açık sarı ve açık yeşil renkteki kesme taşlar kullanılmış olup yuvarlık kemerli bir kapı ile giriş yapılıyor. İçten iki katlı yapıdaki kulenin, dört bir tarafından da yuvarlak ve geniş pencereler ile açılmış.
129 yıllık olan saat kulesi ile ilgili rivayetler vardır. Rivayete göre; II. Abdülhamit zamanında saat İstanbul’da Sarayburnu’nda bulunurken yanlış gitmesi ve zamansız çalması sarayı kızdırmış, saray tarafından cezalandırılarak Kastamonu’ya sürgün edilmiştir. Diğer Rivayete göre; dönemin padişahının hareminde bulunan gözde bir cariyesinin Sarayburnu’ndaki bu saatin vurma sesi nedeni ile karnındaki çocuğunu düşürmesi sonucu, padişah tarafından Saat Kulesi, Kastamonu’ya sürgün edilmiştir. Ayrıca tarihi Saat Kulesi, şehrin panoramik fotoğrafını çekmek isteyen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Kuledeki tarihi saat, bugüne kadar görev yapan 20 bekçi sayesinde aksamadan çalıştırılıyor. Tarihi Saat Kulesinde görev alan bekçiler, her gün saati kuruyor ve kulenin çevresinin bakımını yapıyor. Bekçiler, kuledeki saatin 24 saat çalıştığı ve her gün kurulmaması halinde duracağını belirttiler.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana