Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende Ölen hayvan okuyorum Philip den akan bir dili var bende sevdim.
Rica ederim canım zevkti 💜

Bir ara okumak için geri alacaksın sandım shshah 😁

Metroda kitap okumayı özlemişim. Şöyle bir bakayım dedim aa 30. sayfaya gelmişim :KK70:Neyse ki kitabın aynısı bende var

Eki Görüntüle 3111251

Eki Görüntüle 3111252

SAAT KULESİ (İZMİR)

Konak Meydanı'nda yer alan ve İzmir’in sembolü olan Saat Kulesi Osmanlı Padişahı Sultan II.Abdülhamid’in tahta çıkışının 25.yılını kutlamak amacıyla 1901 yılında; İzmir Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa, Bahriye Mirlivası Said Paşa ve Belediye Reisi Eşref Paşa’dan oluşan komisyon tarafından yaptırılmıştır. Bu yapı 25 metre yüksekliğinde, dört katlı ve sekizgen planlıdır. Platformu beyaz mermerden ve diğer yapıları ise; kesme taştan yapılmıştır. Kolonlar Kuzey Afrika temasını taşır. Kulenin saati Alman İmparatoru 2. Wilhelm tarafından hediye edilmiştir. Saat Kulesi’nin dışı baklava dilimi kabartmaları yapılmış ve 4 tane 75 cm. çapında saat eklenmiştir.

İzmirli mimar, Raymond Charles Pere saat kulesi ile aynı tarihte inşa ettiği ve Sultan’ın 25. Yılını simgelemesi sebebi ile 25 musluklu olarak tasarladığı sekizgen havuz ve İzmir Sarı Kışla da günümüze ulaşamamıştır.

Kule 1974 yılında 5,2 şiddetinde olan depremde hasar almış ve kulenin saati depremin olduğu saat 02.04’te durmuştur. İki yıl içinde kule tekrar onarılmış ve saati günümüze kadar çalışır hale gelmiştir.

Günaydın güzellikler 🦋

@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
Levaiz Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
sudem34 sudem34
@Nikinik
Alp_BuRc Alp_BuRc
@Amanita
@Arrietty_
Aspasiaa Aspasiaa
@J a n e
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
Disipline Girmis BirKadin Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
bir civciv annesi bir civciv annesi
Orangegreysky Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Gunaydin😻

Kızgın Teyo 🤪

Bende çok severim 😍 haftada bir alalım seni bu tarafa böyle böyle bitirirsin kitabı djsbsb
Benim için no problemo. Eşim için

s-a7e91a9fa6fa4af22fabeec3ef76adda1745c0de.gif

Eki Görüntüle 3111251

Eki Görüntüle 3111252

SAAT KULESİ (İZMİR)

Konak Meydanı'nda yer alan ve İzmir’in sembolü olan Saat Kulesi Osmanlı Padişahı Sultan II.Abdülhamid’in tahta çıkışının 25.yılını kutlamak amacıyla 1901 yılında; İzmir Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa, Bahriye Mirlivası Said Paşa ve Belediye Reisi Eşref Paşa’dan oluşan komisyon tarafından yaptırılmıştır. Bu yapı 25 metre yüksekliğinde, dört katlı ve sekizgen planlıdır. Platformu beyaz mermerden ve diğer yapıları ise; kesme taştan yapılmıştır. Kolonlar Kuzey Afrika temasını taşır. Kulenin saati Alman İmparatoru 2. Wilhelm tarafından hediye edilmiştir. Saat Kulesi’nin dışı baklava dilimi kabartmaları yapılmış ve 4 tane 75 cm. çapında saat eklenmiştir.

İzmirli mimar, Raymond Charles Pere saat kulesi ile aynı tarihte inşa ettiği ve Sultan’ın 25. Yılını simgelemesi sebebi ile 25 musluklu olarak tasarladığı sekizgen havuz ve İzmir Sarı Kışla da günümüze ulaşamamıştır.

Kule 1974 yılında 5,2 şiddetinde olan depremde hasar almış ve kulenin saati depremin olduğu saat 02.04’te durmuştur. İki yıl içinde kule tekrar onarılmış ve saati günümüze kadar çalışır hale gelmiştir.

Günaydın güzellikler 🦋

@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
Levaiz Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
sudem34 sudem34
@Nikinik
Alp_BuRc Alp_BuRc
@Amanita
@Arrietty_
Aspasiaa Aspasiaa
@J a n e
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
Disipline Girmis BirKadin Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
bir civciv annesi bir civciv annesi
Orangegreysky Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Selam herkese.🤚
Güzel bir gün diliyorum 💐 hepimize

Aha benden bir tane daha hshshshs. bunu okumak için kırk fırın ekmek yeme gerekiyor gibi hissediyorum
ben de öyle düşünüyorum. bir videoda abşolom abşolomla birlikte okunması zor kitaplardan seçilmiş bu seri. birkaç kitap daha vardı james joyce un falan. o yüzden qcayip korkutuyor beni bu seri de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X