- 9 Ekim 2013
- 6.152
- 7.897
Teşekkür ederim canım, sanada keyifli okumalarKeyifli okumalar canım.
Ben de isim bittikten sonra okuyacam, dün yerdeniz büyücüsüne başladım, bugün biter belki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim canım, sanada keyifli okumalarKeyifli okumalar canım.
Ben de isim bittikten sonra okuyacam, dün yerdeniz büyücüsüne başladım, bugün biter belki
Iyi aksamlar canlarim opuyorum guzel yanaklarinizdanEki Görüntüle 3071486
Eki Görüntüle 3071487
Eki Görüntüle 3071488
Eki Görüntüle 3071489
Side Sualtı Müzesi
Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side tatil beldesinde, Deniz Ticaret Odası Antalya şubesi tarafından projelendirilen, kıyıdan 1,5mil açıkta ve ortalama 12 ila 20 metre derinlikte bulunan Türkiye’nin ilk sualtı müzesidir. Side Sualtı Müzesi, denizin derinliğinde 5 farklı tema olarak belirlenmiş ve Türk heykeltıraşlara yaptırılmış olan 117 adet heykelin denize dalış yapılarak görülebildiği bir müzedir. Müzeyi ziyaret etmek için dalış yapacak olan ziyaretçilerde profesyonel dalış sertifikasına sahip olma şartı aranmaktadır.
Müzede yer alan heykellerin temaları Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı temsilleri, Mevlana ve semazenleri, Apollon Tapınağı ve Deniz Tanrısı Poseidon, geçmişte Side’den ticaret amacıyla tahıl ve gıda taşıyan deve kervanları ve Suriye savaşında ülkeden kaçmak için çıktıkları yolculuk sırasında denizde yaşamını yitiren çocukların anısına yaptırılan çiçek bahçesi temalarıdır. Heykellerden üç buçuk metre uzunluğundaki ve 50 ton ağırlığındaki dev Poseidon heykeli en ilgi çeken eserdir.
Dünya’da tarzında ikinci sırada olan Side Sualtı Müzesi, Meksika’da bulunan 400 heykelle birinci sıradaki Meksika Sualtı Müzesini takip etmektedir. Su altına uygun malzemeden ve nötralize edilerek imal edilmiş olan heykeller, aynı zamanda tabiatın dengesini bozmadan deniz canlıları açısından da doğal resif görevi görmektedir. Dünya üzerinde sayısı 3 milyon civarındaki sertifikalı dalış meraklılarının en çok ziyaret ettiği ülkeler Mısır, Bali, Tayland, Maldivler ve Meksika’dır. Manavgat ilçesinin ve Antalya’nın kültür turizminde tüm dünyaya adını duyurmasını sağlayan Side Sualtı Müzesini ise her yıl ortalama 10bin kişi ziyaret etmektedir. Müze, 2015 yılından bu yana 50.000 kişinin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamıştır. Müzenin kuruluş amacı biraz da dünyanın her yerinden bu insanları Antalya’ya çekmek ve ülke turizmine katkıda bulunmaktır.
Günaydınlar bahar ayı gelince gönül yayları gevşeyip okumayı azaltan minnoşlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
@WOMAN
@Kukrim
JES
@Ysf42
@Nosking
@Oriana
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
@firdefs
@mimesis
@ummhnisa
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
Aspasiaa
Black Light
@Mrsay
@LADY VEGA
@D u t
@HAbibte
@fesang
@Aylakkadin
@ssevilll
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@AnnE Shirley
@Emine1990
@Atalanteda
@Gelincik78
berresuu
@yet07
Onda kronik sasirma sendromu varİki üç gün kayboluyorum belki şaşırmayı unutur diye ama unutmuyor
Tedavisi ne hocamOnda kronik sasirma sendromu var
Özel dedin galbimi çaldın kadınTeyocan özel hahahsh
Kesinlikle kitabın ana fikri buFrankenstein kitabı bize bir insanın sevgi ve şefkatle nasıl değişeceğini ve önyargı ile nasıl bir canavara evrileceğini açık ve net en guzel sekilde gösteriyor.
Şöyle bir alıntı vardı kitapta :Kesinlikle kitabın ana fikri bu
KesinlikleFrankenstein kitabı bize bir insanın sevgi ve şefkatle nasıl değişeceğini ve önyargı ile nasıl bir canavara evrileceğini açık ve net en guzel sekilde gösteriyor.
Ben genel olarak kitabı sevdim. O dönem okuduğum bütün kitaplarda benzer durumlar vardı. Sevilmeyip dışlanan birinin canavara dönüşmesi. Canavarın ağzından okuduğumuz için kitabı o çaresizlik ve yalnızlık hissini çok net hissedebildimŞöyle bir alıntı vardı kitapta :
"Sevgi uyandiramıyorsam korku salacağım ,özellıkle de sana. Çünkü söndürülmez bir nefret duyuyorum yaratıcıma"
Ben dipsiz bir sefaletin içinde kıvranırken, sen mutlu mu olacaksın? demişti. Ah valla hâlâ tüylerim diken diken olur hatırlarken, çok güzel bir kitaptı.Şöyle bir alıntı vardı kitapta :
"Sevgi uyandiramıyorsam korku salacağım ,özellıkle de sana. Çünkü söndürülmez bir nefret duyuyorum yaratıcıma"
Quasimodo ile bagdaşturdim ben. O da görüntüsünden dolayı insaların nefret ettiği biriydi ama içindeki güzelliği kimse goremediBen genel olarak kitabı sevdim. O dönem okuduğum bütün kitaplarda benzer durumlar vardı. Sevilmeyip dışlanan birinin canavara dönüşmesi. Canavarın ağzından okuduğumuz için kitabı o çaresizlik ve yalnızlık hissini çok net hissedebildim
Ben hem onunla hemde mr. Hyde ile bağdaştırdım. (Dr Jeklly ve Mr. Hyde)Orda da yaratıcısı tarafından terkedilme durumu vardıQuasimodo ile bagdaşturdim ben. O da görüntüsünden dolayı insaların nefret ettiği biriydi ama içindeki güzelliği kimse goremedi
Yoktu canım ismi canavar ve yaratık diye geçiyordu. Zaten kitabın bu kadar iyi kurgulanması victor’un geri planda kalıp yaratığın ön plana çıkması benceBir de bu kitapta ben kendimde şunu farkettim victorun ya da başka bir kahramanin gözüyle değil yaratığın gözüyle empati kurarak okudum kitabı. Bu arada yaratık diyorum ama adı yoktu değil mi ben isim olduğunu hatırlayamadım
Ya bu dediğin kitabı okumadım ama inceleyeceğimBen hem onunla hemde mr. Hyde ile bağdaştırdım. (Dr Jeklly ve Mr. Hyde)Orda da yaratıcısı tarafından terkedilme durumu vardı
Çok kısa zaten canım. Benim onda sevmediğim şey hemen bitmesi oldu.Ya bu dediğin kitabı okumadım ama inceleyeceğim