Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
OD için yazdığım yoruma baktım da şimdi, nasil da allayıp pullamisim, Iskender Pala'nin bana komisyon vermesi lazim :KK70: Insallah beğenirsin ama sevmezsen tek suçlu ben değilim. Life light Life light ve baskan da sevmişti😌
Evet evet ben etkilendim o zaman:-)
Bakayım bir gelişimlerde hangisine başlarım önce bilemedim🤔
C Calcifer bir önden gitsin Gülün adı na su güzelse bende girerim :KK70:

Haklısın ilk kurbanlar olan başkan ve teyocan okusunlar onlar güzel derse biz de ardlarından gideriz ☺
Iskender Pala çin de söyle soylıyım daha önce herhangi bir kitabını okudun mu bilmiyorum ama bana göre çok güçlü bi kalem, kitaplarında emek var kelimeler cumleler özlenle seçilip kurgulanmis kafa yorulmuş.Bunları OD kitabi icin söylemiyorum Iskender Pala'nin genel hâli icin söylüyorum. Onu okuyunca insan iyi ki edebiyatimizda boyle kaliteli bir kalem var diyor

Çok çok teşekkür ederim 😇

Annem rahatsız ona bakıcı bulduk, oğluşumda tam gün kreşe başladı🥰 şimdi kitap okuma zamanı 🥳🥳
Geşmiş olsun annenize. Oğlunuzun kreşe başlaması size de ona da çok iyi gelecektir. Hangi kitabı okuyorsunuz? Siz kaliteli kitaplar okuyordunuz ondan merak ettim😊

Hermann Hesse Siddhartha ile Eckhart Tolle Şimdinin Gücünü okuyorum şu an. Şimdinin gücü süründü biraz elimde. Sıradaki kitabım da Diana Cooper ın Spiritüel Yasalar. Harry Potter serisine de başlamak istiyorum. Bu ay olmasa da diğer ayın ortak okumasına da katılırım. Yazarı da ilk kez duydum kitap İstanbul İstanbul u da ☺️

Geşmiş olsun annenize. Oğlunuzun kreşe başlaması size de ona da çok iyi gelecektir. Hangi kitabı okuyorsunuz? Siz kaliteli kitaplar okuyordunuz ondan merak ettim😊
Teşekkür ederim cnm alzheimer annem. Lanet bir hastalık 😞
2 aydır yarım gün gidiyordu ama kaşım gözüm deyince bitiveriyordu zaman. Kitaba vakit ayıramıyordum. Şimdi Allah izin verirse bol bol okuyacağım🥰
Benim okuduğum tarz biraz değişik 😂 spiritüel, kişsel gelişim ve fantastik🤭 çok isterdim her tarz kitap okuyabilmeyi. Öyle kişilere çok da imreniyorum.
Şimdinin gücü ve siddhartayı okuyorum. Şimdinin gücü biraz zorladı ama yıkılmadan devam ediyorum😂
Çok Geçmiş olsun 💐
Çook teşekkür ederim cnm🤲🏻

Gangaramaya Budist TapınağıEki Görüntüle 3062142

Little Adam's PeakEki Görüntüle 3062144

Mirissa Beach Eki Görüntüle 3062145

Negombo Fish Market Eki Görüntüle 3062146

Sigiriya The Ancient Rock FortressEki Görüntüle 3062147

SRİ LANKA
Güney Asya bölgesinin güney kısmında yer alan ve etrafı Hint Okyanusu'yla çevrili bir ada ülkesidir. Ülke, Hindistan'dan Mannar Körfezi ve Palk Boğazı ile ayrılmıştır. Yüzölçümü 65.610 km2 olan ülkenin toplam sahil şeridi uzunluğu 1.340 kilometredir.

2,524 metre yüksekliğinde olan Pidurutalagala dağı ülkenin en yüksek zirvesidir. Doğal kaynakları arasında kireç taşı, grafit, mineral kumlar, cevherler, fosfatlar, kil ve hidro enerji yer alır. Ülkede gerçekleşen doğal afetlerden başta gelenleri kasırga ve hortumlardır. Ormansızlaştırma, erozyon, kaçak avcılık ve kentleşmenin etkisiyle tehlike altında olan yabani hayvanlar, madencilik ve artan çevre kirliliğiyle sahillerin bozulması, sanayi atıkları ve pis su akıntılarıyla kirlenen tatlı su kaynakları, artıkların yok edilmesi ve Kolombo'da hava kirliliği ülkenin çevre sorunlarını oluşturan unsurlar arasında yer alır.

Sri Lanka'nın kuzey ve güneydoğu bölgelerinde tropikal savan (Aw), güneybatısındaki dağlık bölgelerde ise tropikal yağmur ormanı (Af) ve tropikal muson iklimleri (Am) gözlemlenir. Aralık ve Mart ayları arasında tropikal ve kuzeydoğu muson yağmurlarının etkisi altında kalan iklimi, Haziran ve Ekim ayları arasında da güneybatı muson yağmurlarının etkisi altında kalmaktadır.

Ülkenin nüfusu 2016 verilerine göre 21.203.000 kişidir. Etnik açıdan ülkenin %74,9'ü Sinhala, %11,2'si Sri Lankalı Tamil, %9,2 Sri Lanka Müslümanı, %4,2'si ise Hint Tamilidir. Geriye kalan %0,5 diğer gruplara mensuptur. Budistler toplumun %70,2'sini, Hindular %12,6'sını, Müslümanlar %9,7'sini, Hristiyanlar %7,2'sini, diğerleri ise %1'ini oluşturur. Seylanca %74 konuşur oranıyla ülkedeki baskın dildir, Tamilce ise %18'lik bir azınlıkça konuşulur. Diğer dilleri konuşan oranı %8'dir.

Uluslararası Para Fonu'na göre satın alma gücü paritesi açısından Sri Lanka'nın GSYİH'sı kişi başına düşen gelir açısından Güney Asya bölgesindeki en yüksek ikinci ülkedir. 19. ve 20. yüzyıllarda Sri Lanka, tarçın, kauçuk ve Seylan çayı üretimi ve ihracatıyla ünlü bir tarım ekonomisi oldu

Yeni bir haftadan herkese günaydınlarrrr:KK76::KK76:

@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge UcanSupurge
@Bonus
@WOMAN
Kukrim Kukrim
@JES
K Kitapkontesi
@Nosking
@Oriana
@Natsume
@dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@elektra
@astrojurnal
@firdefs
@mimesis
@ummhnisa
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
Aspasiaa Aspasiaa
Black Light Black Light
Mrsay Mrsay
@LADY VEGA
@D u t
@HAbibte
@fesang
@Aylakkadin
@ssevilll
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@AnnE Shirley
@Emine1990
@Atalanteda
@Gelincik78
@berresuu
yet07 yet07
Guzel bir hafta olsun insallah

Kim yazdıysa o başlasın okumaya önce :KK70: Benden hızlı okursun sen

Maşallah pazartesi bereketi sanırım sayfalar ilerlemiş.
Kendi durumumu izah edeyim:
20 Mayıs'ta Sefiller'i kütüphaneye teslim etmem gerek. Yaklaşık 250 sayfası var.
Yarışmaya katilayim diye niyetlendim. Sanırım 28 Mayıs'taydi. İlk kitabı bitirdim. Biri yarıda. Sahnenin Dışındakiler i okumuştum diye güveniyorum ama tekrar bakmam lazım. Asıl baba olan iki kitap duruyor. İkisi de yaklaşık 500 sayfa civarında sanırım.
Ve içimde tuhaf bir "hepsini yetiştirim" iyimserliği 🤭🤭 nereden kaynaklandığı konusunda hiçbir fikrim yok 😂

Senin kitap önerine pek denk gelmedim.Ama bahsi geçerse fikrini söylüyorsun onu görüyorum. Ama ben kendimi durduramıyorum bi güzel kitap okudum mu artık sürekli birilerine okutmaya çalışıyorum, herkes okusun istiyorum 🙈

Kedine eziyet etmeyip kısa metin olanı mi okusan. Uzun betimlemeler yoruyor biraz
kısa metni okumuştum önceden. Uzunu okumak istedim diye ısrarcıyım :KK70:

Haklısın ilk kurbanlar olan başkan ve teyocan okusunlar onlar güzel derse biz de ardlarından gideriz ☺
Iskender Pala çin de söyle soylıyım daha önce herhangi bir kitabını okudun mu bilmiyorum ama bana göre çok güçlü bi kalem, kitaplarında emek var kelimeler cumleler özlenle seçilip kurgulanmis kafa yorulmuş.Bunları OD kitabi icin söylemiyorum Iskender Pala'nin genel hâli icin söylüyorum. Onu okuyunca insan iyi ki edebiyatimizda boyle kaliteli bir kalem var diyor
içeriğini bilmiyorum henüz ama cinayet kitabı olmasına rağmen Gülün Adı ismini verme sebebi beni etkiledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X