Hostes olabilir miyim problem yaratır mı?

Çünkü o ömrünü okulda çürütemez 😂
ya gerçekten 18 yaş reşitlik sınırı olmamalı diyorum bazılarını okudukça.kusura bakmasın da 20 yaşına gelmiş daha açıktan lise bitirmeye çalışıyo , istanbula taşınıcakmış da ünlü oyuncu olucakmış , ola ki olamazsa orta ingilicesiyle (ki sanmıyorum orta olduğunu da zaten adını söyleyebilen ingilizce biliyorum diyo) havayolu şirketleri şakır şakır lise mezunu alıyomuş da bir de diğerlerini küçümseyip Emirates'in açık kollarına koşmayı planlıyo :ukala: Bu kadar insan da okumaya yetmedi yüksek lisansını doktorasını yapmaya boş yere çabalıyo sanki, okumaya ne gerek var boş iş kapat üniversiteleri gitsin:KK9: valla hayat onun.Bu mantıklı daldan dala hayallerden yere babam çakılmıycak:KK4:

Şan ve oyunculuk eğitimini okulunda almış ya da bu işlere hobi olarak 20 yaşından çok çok önce başlamış, çok yetenekli ya da manken gibi, güzelliği dikkat çekici olan rakiplerin arasından nasıl sıyrılmayı planlıyorsun?

Kolay yoldan ün şöhret para peşinde koşuyorsun ama ayakların yere basmıyor. Kızıyorsun, umursamıyorsun ama bu kafa yapısıyla bir baltaya sap olabileceğini zannetmiyorum.
Birincisi çoğu Türkiyedeki mankenden daha güzel bir yüze sahibim bunu hem çevremdeki kişiler söyler hem de menajer tanıdığım kişiler var onlarda yüzümün TV ye çok uygun olduğunu söylerler. Bi ara Miss Turkeye katılmayıda düşündüm ama boyum malesef Miss Turkey için kısa kalır bu yüzden vazgeçtim. İkincisi evet umursamıyorum ama kızmıyorum herkes istediğini diyebilir umrumda değil. Üçüncüsü görüceğiz.😘

Emirates ile fazla uçmadigimdan dolayi bilemiyorum fakat mesela thy'deki hosteslerin inglizcesi cidden vasat. Agir aksanli, tam ne dedikleri belli degil. Sanirim thy'de daha çok torpil dönüyor.

Emirates, Qatar gibi firmalar duydugum kadari ile daha zor orada baslanmasi. Ancak hayalin bu ise, pes etme. Kendini gelistir, yapabilirsin.

Emirates ile fazla uçmadigimdan dolayi bilemiyorum fakat mesela thy'deki hosteslerin inglizcesi cidden vasat. Agir aksanli, tam ne dedikleri belli degil. Sanirim thy'de daha çok torpil dönüyor.

Emirates, Qatar gibi firmalar duydugum kadari ile daha zor orada baslanmasi. Ancak hayalin bu ise, pes etme. Kendini gelistir, yapabilirsin.
Çok teşekkür ederim. 😊 🙏

Kusura bakmayın da biraz çok havalarda uçuyorsunuz açık lise okuyorsunuz üniversite okuyarak çürüyemem diyorsunuz ama maşallah hayaller pek parlak kolay yoldan çok para kazanma derdiniz var burada yazılan yorumlara da tepkili yorum yazıyorsunuz. Öncelikle öyle şan oyunculuk eğitimi.almakla tanınmış oyuncu olunmuyor yetenek lazım alaylı olan çok yetenekli insanlar da oyuncu oluyor ama siz illa tanınıcam diye başlarsanız o iş olmaz oyunculuk bu değil.Açıktan lise okuyan bir insanın da hostes olacak ingilizce seviyesi olduğunu hiç sanmıyorum 6 ay eğitimle olacak iş değil o. İngilizce bilenlerden en iyi telaffuz olanları alıyorlar eğitim çok önemli yurtdışı havayolları ise hayal o kadar akıcı yabancı dil sizin için zor ve ben hiç lise mezunu hostes görmedim 2 yakınım var ikisi de üni mezunu ve erasmus ile yurtdışına gitmiş insanlar. Üni okumayayım ama oyuncu olayım hostes olayım ee başka

Okulda ömrümü çürütmek mantıksız geliyorsa geçenlerde konu açan biri vardı anneannesi sitede bakıcılık yapıyormuş nişanlısı o sitedeymiş ben nasıl yapayım falan diyordu bence sende git okulda çürütme hayatını bir tane sitede oturan adam bul evlen sitede otur en üst katında zaten hostes gibi gökyüzünde olursun hey allahım 🤣🤣 okuyamam ama en iyi meslek ve para benim olsunmus 🤣🤣

Hayır yanlış anlattım sanırım önceliğim dizi sinema oyuncusu olmak istiyorum 2 yıldır tiyatro ve şan eğitimi alıyorum yazın İstanbula taşıncam oyunculuk için o olmazsa hosteslik ayrıca lise mezunu hostes te gayette bolca var. Üni pek düşünmüyorum olsada açıktan olur ömrümü okulda çürütemem yinede teşekkür ederim yorumda bulunduğunuz için.
Bakış açınız ne kadar acı okulda ömrümü curetemem düşüncesi
Kendini geliştirmenin de bir yolu da eğitimden geçer size cok fayda saglayacaktir eminim her insana sagladigi gibi en azından dünyaya biraz daha gercekci bakmanızı sağlar ezberim iyi yaparım ederimle olacak iş degil çünkü

Konu sahibi bu konuyu neden açtığınızı hiç anlamadım çünkü size yapıcı yorum yazan, yardımcı olmaya çalışan herkesin lafını ağzına tıkamışsınız.

Eğer önceliğiniz oyunculuksa konservatuar gibi bir seçeceğiniz var ama siz hayatınızı okulda çürütmek istemediğinize göre niyetiniz cast ajansına yazılmak. O ajansa sizin gibi kaç kişi geliyor kaçı oyuncu oluyor haberiniz var mı? Özgüveni sahibi olmak güzel ama hayatın gerçeklerinden bihaber geldiniz bana.

Hosteslik demişsiniz daha çok iyi seviyede hakim olduğunuz bir yabancı diliniz bile yokken bahsettiğiniz havayolu şirketlerinde çalışmanız imkansız. Artık herkes İngilizce biliyor neden Türkiye’den sadece İngilizce bilen birini alma zahmetine girsinler? Çok iyi seviyede iki dil konuşmanız lazım buna ek olarak boy-kilo endeksini sağlamalı ve psikolojik sınavı geçebilmelisiniz. Genel kültür sınavları da oluyor ek olarak.

Bunları yapabilir misiniz daha yaşınız genç çok çalışırsanız yaparsınız ama çizdiğiniz profile göre istediği olsun diye emek verecek karakterden çok uzaksınız. Hayallerinizi çalışmak değil kısa yoldan para kazanmak üzerine kurmuş gibisiniz. Bakış açınızı değiştirmezseniz hiçbir şey olamazsınız.

20 yaşındayım açık lise okuyorum oyunculuk ve şan eğitimi alıyorum fakat eğer oyuncu olamazsam bir tanınırlık sağlayamazsam oyunculuğu bırakıp liseyi bitirip o sırada İngilizcemi geliştirip hosteslik başvurusunda bulunmak istiyorum Türkiyedeki hava yolu şirketleri 2 yıllık ünide istiyor malesef yurt dışındaki havayolu şirketleri için lise mezunluğu yeterli Emirates'ta falan ayrıca maaş olarakta daha iyi sizce hostes olabilir miyim İngilizcemi geliştirip lise mezunu olduktan sonra ve açık lise mezunu olmam problem yaratır mı?
Hava yolu şirketlerinin en az lise ya da önlisans mezunu olma şartı koyması sizin için ne anlam ifade ediyor bilmiyorum ama bu ülkede en iyi üniversiteleri bitirip işsiz olan yüzbinlerce insan var. Bunlar içinde de elbet hostesliğe başvuranlar olacaktır. Onlar dururken liseyi bile açıktan okuyan birinin şansı biraz düşük. Ezberim iyi demekle de dil öğrenilmiyor. İmkanınız varsa yurt dışına dil okuluna gidin. (Malta nispeten ucuz mesela)

Kısacası çok çalışmanız gerekiyor.

Ben Emirates, Qatar gibi havayollarinin deneyimsiz calisan aldigini hic duymadim. Once orta olcekli sirketlerde calisip sonrasinda sansinizi deneyebilirsiniz. Ingilizcenin yaninda Arapca ve mumkunse bir yabanci dil daha ogrenmeniz gerekecek ayrica.
Benim yakın bir arkadaşım Qatar havayolllarinda hostes. Onun da deneyimi yoktu, ingilizce öğretmenliği mezunu, bir hostelde calisiyordu hostes olmadan once .
Belarus vatandaşıydi. Kendi ülkesinde sınavlara girdi, sonra dünyanın çeşitli yerlerinden bir sürü kişiyle eğitim aldı birkaç ay Katar'da. İki senedir de hostes.
THY'de host ve hostes birkaç arkadaşım da var. İki tanesi sözleşmeli ingilizce öğretmenliği yapıyordu önceden, biri issizdi. Diğerini hatırlamıyorum, oncesinde tanışmamıştık...
Ulaşılması çoook uzak bir hedef değil hostes olmak.
Bu arkadaşlarımın hepsinin ortak özelliği eli yuzu düzgün insanlar, anadili gibi ingilizce konusuyorlar, öncesinde de sık sık başka ülkelere turistik seyehat ederlerdi. Vee cidden hepsi inanılmaz pozitif insanlar. Yaşam enerjileri dışarıya yansıyan kişiler.
Yani çalışırsan neden olmasın ki?
Ayrıca 89/99 doğumlu olmak/ en az lise mezunu olmak var şartlar arasında.
Belki seneye olmaz, kendini gelistirirsin birkaç sene sonra girersin. Daha yaşın genç.
Ama bana sorarsan oyuncu olsan da olmasan da bir universite oku
Çünkü alacağın işi bir şekilde alabilirsin belki ama girdiğin ortamda çok ezilirsin. Oyunculuk sektörü de havacılık sektörü de vahşi doğa gibidir. İnsanların gözünde ortaokula kadar okumuş bir kız izlenimi neden veresin ki? Elbet her an açılıyor 'ne mezunusun?' konusu.
İkinci olarak da bir projede çalışırsan kemerlerini sık - kredi kartı illerine bulasma- her gün çorba ekmek karnink doyur. Ama paranı biriktir, proje bitiminde gidiş dönüş vizesiz,90 gün kalma hakkımızın olduğu ülkelerden birine git. Nece konuştukları önemli değil çünkü sen kendini ingilizce ifade edeceksin ister istemez. İnan ki konuşmana cok büyük katkisi olur. Ben malesef birkaç günlük seyehatlere cikabiliyorum. O zaman bile dilim alışıyor konuşmaya, beynimde ingilizce cümleler dolanıyor.
Ya da kendine yabancı sevgili bul :) çık Sultanahmet'e :) Erasmus partilerine katil, couchsurfingden turist gezdir.. Eski sevgilim türk değildi, birkaç ayligina yanıma gelmişti. Sabah akşam Onunla konuşmaya o kadar alıştım ki aradan kaç zaman geçti ayrıldık ettik, hala bir yabancıyla konuşurken anlamadığım birşey olunca what demiyorum gayri ihtiyari ştooo??? Diyorum onun dilinde :) insan kapiyor elbet birşeyler

Birincisi çoğu Türkiyedeki mankenden daha güzel bir yüze sahibim bunu hem çevremdeki kişiler söyler hem de menajer tanıdığım kişiler var onlarda yüzümün TV ye çok uygun olduğunu söylerler. Bi ara Miss Turkeye katılmayıda düşündüm ama boyum malesef Miss Turkey için kısa kalır bu yüzden vazgeçtim. İkincisi evet umursamıyorum ama kızmıyorum herkes istediğini diyebilir umrumda değil. Üçüncüsü görüceğiz.😘

Hıhı evet 😂

Üni pek düşünmüyorum olsada açıktan olur ömrümü okulda çürütemem
Mülakatlarda bu kezbanlıklarınızdan bahsetmeyin, direkt elenirsiniz. Eğitimin, kendini geliştirmenin önemini savunun. İnanmadığınız şeyi savunacak cümleyi de kuramazsınız tabii ama gitmeden önce Google’dan eğitimle ilgili birkaç özlü söz bakın. Nasılsa ezberiniz iyiymiş.

Herkesin üniversitede bitirmesi gerektiğini düşünmüyorum. Ama liseyi bari örgün bitirmen gerekirdi. Dışardan belki diploma olarak farkı olmayabilir ama bana iş başvurusuna gelsen almam işe.
Benim arkadaşım Hollandalı bir firmada hostes. Uzun bir eğitim sürecinden geçti. Önce yer hostesliği, sonra havaalimanı hostesliği yaptıktan sonra uçuş hostesliğine geçti.
Emiratese gelince, THY kadar olmasada sık kullandığım bir havayolu. Bugüne kadar türk hostese hiç rastlamadım. Gördüklerimde cidden taş gibi hatunlar hem boy hem fizik hemde güzellik açısından. Aynı zamanda dilleride mükemmel.
THY da bir çok kez en basit inglizce anonslarını dahi anliyamiyorum ben, okadar vasat inglizceleri var bazı hosteslerin. Kaldıki başka bir dil bildiklerini, orta seviyede olsa, zannetmiyorum.
O yüzden Emirates de değil daha çok THY, Pegasus gibi yerler firmalarda şansını deneyebilirsin.

Zaten mankende aranan en büyük özellik yüz güzelliği değil vücut güzelliğidir. Kendinizi bir manken ile kıyaslarsanız siz zararlı çıkarsınız çünkü boyunuz mankenlik için yeterli değilmiş.
Ayrıca şahsi fikrim; oyunculuk için yüz göz güzelliği değil, oyunculuk bilgisi önemli. Yoksa nice güzel kadınlar, sadece partnerine bön bön bakarak oyunculuk yapabiliyor. TV, film sektörünü de en çok bu sebeple eleştiriyorum zaten. Güzel mi güzel, tamam oyuncu yapalım. Bu nasıl bir mantık?

Okuyarak 6 yılımı çürüttüm, kısmetse de 4 yılımı daha çürüteceğim. Siz oyuncu olursanız sizin kazandığınız paraları kazanamayacağım belki ama en azından öz güven ile kendini beğenmişliği ayırt edebileceğim. (Bu söylediğimi lütfen üniversite okumamış/okuyamamış insanlar üzerine alınmasın. Ben kendini geliştirmenin üniversiteye bağlı olduğunu düşünmüyorum. Kişisel bir yorumdur.)

Nasıl oyuncularımız, tiyatro sanatçılarımız varmış bence biraz araştırın. Ne büyük yeteneklerimiz var ama sizdeki kendini beğenmiş havası hiçbirinde yok. Ben bir örnekle başlayayım, araştırın biraz. "Haluk Bilginer."