Takildiktan sonra agri oldu ilk gece ben de arvelles icmistim.Agri geciyor ama kanama epey azalarak 10 gün kadar devam etmisti.Sonrasi hep leke günlük en ince pede dedigim gibi.1 hafta sonra yerinde mi diye kontrole cagirmisti.her sey cok normaldi ve lekelerin daha devam edebilir dedi.Agri kesici ic yine dedi bitmezse kanama kesici ilac ,yine bitmezse dogum kontrol hapi recete etti.Zaten takarken "beni ilk 6 ay hic sevmeyeceksin ,sonra rahat edeceksin " dedi.Gercekten de 6 ay sonunda adetler dedigim gibi günlük en ince ped kullanarak oluyor.3_4 gün sürüyor kirmizi sonra hep leke iz şeklinde kahverengi.Yogun kanamadansa buna razi oldum.Hormon ilaclarinin cok yan etkisi var.Benim de sizin gibi basit A tipisiz hiperplazi sonucu takilmişti.Lekeler bazen cok azaliyor ,mesela 20 ser gün iki ay tamamen temiz gezmiştim ama bir bakiyorsunuz yine her gün olmaya basliyor.. Benim 1 senem iki ay sonra dolacak.O zaman kontrole gidecegim.Mirena leke problemi yapabiliyor ama yogunkanamayi yüzde 80 azaltiyor.Bir cok doktora da sordum bunu.Sabredin 6 ay.Belki sizin cok daha önce leke vs olmadan azalir.Tamamen kisisel bir sürec.Kontrollerinizi ihmal etmeyin
leke beklenen durum ama yogun kanama beklenen bir sey degil mirenada.Eger olursa zaten cikarirlar.Ilk etapta vucut yabanci bir cisim farkettiği icin onu atmak adina yapabiliyormuş.Bu ilk 1_2 ay belki ama sonra alışıp kabulleniyormus.Yani cogu kişide böyle.Ha ilk aydan dahi kesilenler de var.Dedigim gibi kişisel.Her sey güzel olur insallah