Hormonlarıma bakar mısınız?

yagmurdamls55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2024
63
28
3
Gebelik planladığım için hormon testi yaptırmıştım. Bi yerde okudum lh ve fsh arasında 2 kat varsa Pcos ihtimali varmış? Böyle bi durum var mı. Ben ultrason muayenesi de olmuştum doktor yumurtalıklarında rahminde temiz iyi dedi kafam karıştı sizlerde bi bakar mısınız deneyimlerinize inanıyorum

Eklentiler

• IMG_5450.jpeg
    80,5 KB · Görüntüleme: 33
Şu yüksekse sıkıntı diye biliyorum. Şuanhepsi normal gözüküyor

Hormon tahlilinin ne zaman verildiği çok önemli.
Adetin 2,3,4. gününde verildiyse ancak doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

inşallah rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun bekletmeden burda çok okuyorum ama, rahim filmi ve eşim için sperm testi sizce bunlara da baktırayım mı

birde amh denen tahlil sonucuna bende bakılmamışta
Evet amh yumurta rezervini ölçen bir değer, rahim filmini ikinci aşamada çekiyorlar diye biliyorum.
Şuan için eşinizin sperm testi sonuçları daha önemli. Eğer her şey yolundaysa rahim filmine gerek kalmaz :)

Evet amh yumurta rezervini ölçen bir değer, rahim filmini ikinci aşamada çekiyorlar diye biliyorum.
Şuan için eşinizin sperm testi sonuçları daha önemli. Eğer her şey yolundaysa rahim filmine gerek kalmaz :)
6 ay akışına bırakalım olmazsa gideriz dedi eşim sanırım erkekler için bi tık gergin bi durum onu strese sokmak istemiyorum henüz inşallah gerek kalmadan olur, ablam ve annem ilk geceden hamile kaldılar umarım onlara benzemişimdir

Amh doktora dediğim zaman 26 yaşındasın düzenli adet görüyorsun gerek yok dedi geçiştirdi sanırım başka hastaneden baktırmalıyım

Canım pcos belirtilerin yoksa endişelenme amh muhakkak baktır. Bence eşin kesinlikle sperm testi vermeli. Yani sana şöyle söyleyeyim biz 1 yıldır deniyoruz ama ben 4 yıldır evliyim ilk evlendiğimde kadın doğuma gittim ve bana hiçbir sorunum olmadığını söyledi. Sonra 4 5 ay çocuk denedik olmayınca eşimi zorladım binbir defa söylenerek gitti çünkü doktorlar bile 1 yıl deneyin öyle test yaparız demişti ama sonuç olarak eşimin sonuçları oldukça düşük çıktı ki nitekim 1 yıldır da çocuk olmadı. Bu 1 yıl içinde 3 farklı hastanede 5 defa muayene oldum alttan. Ve yeni hsg çekildim meğer rahimde doğuştan perde varmış ve bu alttan muayene de görülebiliyormuş. Çok basit bir ameliyatmış ama biz neredryse tüp bebek yapalım diye düşünüyordul bilseydim önceden hallederdim. Gebeliğe engel değil ama düşğk riski çokmuş.Şimdiki aklım olsa gider en başından bir kerede bütün testleri yaptırırdım. Ha ama şu da var sizin çok yeni dolayısıyla akışına bırakman daha iyi olur.

çok geçmiş olsun, ben alttan muayenede oldum rahimde herhangi bi sorun görmediğini söyledi rahim filmini ben söyleyince sana şu an gerek yok dedi. Folik asit ve D vitamini verdi sadece. Amh baktıracağım aklımda bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. 6 ay denedikten sonra eşim baktıracağını söyledi olmazsa bende olur dedim. Ben 26 o 28 yaşında 1 yıl akışına bırakmak bana en doğalı geliyor. Sadece çok evhamlı bi insanım işte bu sürece başlayınca insan herşeyi öğrenmek istiyor sorun çıkmasından tedirgin oluyor. Kafamı az rahatlatsam herşey daha iyi olacak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…