- 11 Eylül 2024
- 63
- 28
- 3
- Konu Sahibi yagmurdamls55
-
Şu yüksekse sıkıntı diye biliyorum. Şuanhepsi normal gözüküyorGebelik planladığım için hormon testi yaptırmıştım. Bi yerde okudum lh ve fsh arasında 2 kat varsa Pcos ihtimali varmış? Böyle bi durum var mı. Ben ultrason muayenesi de olmuştum doktor yumurtalıklarında rahminde temiz iyi dedi kafam karıştı sizlerde bi bakar mısınız deneyimlerinize inanıyorum
Anlayamadım amaŞu yüksekse sıkıntı diye biliyorum. Şuanhepsi normal gözüküyor
Hormon tahlilinin ne zaman verildiği çok önemli.Gebelik planladığım için hormon testi yaptırmıştım. Bi yerde okudum lh ve fsh arasında 2 kat varsa Pcos ihtimali varmış? Böyle bi durum var mı. Ben ultrason muayenesi de olmuştum doktor yumurtalıklarında rahminde temiz iyi dedi kafam karıştı sizlerde bi bakar mısınız deneyimlerinize inanıyorum
2.günü baktırmıştımHormon tahlilinin ne zaman verildiği çok önemli.
Adetin 2,3,4. gününde verildiyse ancak doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.
Lh demiştim sözlük şu diye çevirmişAnlayamadım ama
anladımLh demiştim sözlük şu diye çevirmişkusura bakmayın
Çocuk istemi içinse eşiniz de test versin. Sizinle bitmiyor biliyorsunuz kianladımkorkulacak bişey yok o zaman, her okuduğuma kurulmaya, inanmaya başladım doktorun sorun yok demesi bile yetmiyor bazen
Kaç aydır deniyorsunuz acaba?anladımkorkulacak bişey yok o zaman, her okuduğuma kurulmaya, inanmaya başladım doktorun sorun yok demesi bile yetmiyor bazen
hormon testi bakıldı sadece eşime sonuçları gayet iyi çıktı, sperm testi ise yaptırmadıkÇocuk istemi içinse eşiniz de test versin. Sizinle bitmiyor biliyorsunuz ki
2.ayımız olacak ama ben bu sürece başlamadan hormonlarımıza baktırmak istedimKaç aydır deniyorsunuz acaba?
Henüz yeniymiş inşallah kısa sürede hamile kalırsınız2.ayımız olacak ama ben bu sürece başlamadan hormonlarımıza baktırmak istedim
inşallah rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun bekletmedenHenüz yeniymiş inşallah kısa sürede hamile kalırsınız
birde amh denen tahlil sonucuna bende bakılmamıştaHenüz yeniymiş inşallah kısa sürede hamile kalırsınız
inşallah rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun bekletmedenburda çok okuyorum ama, rahim filmi ve eşim için sperm testi sizce bunlara da baktırayım mı
Evet amh yumurta rezervini ölçen bir değer, rahim filmini ikinci aşamada çekiyorlar diye biliyorum.birde amh denen tahlil sonucuna bende bakılmamışta
6 ay akışına bırakalım olmazsa gideriz dedi eşim sanırım erkekler için bi tık gergin bi durum onu strese sokmak istemiyorum henüz inşallah gerek kalmadan olur, ablam ve annem ilk geceden hamile kaldılar umarım onlara benzemişimdirEvet amh yumurta rezervini ölçen bir değer, rahim filmini ikinci aşamada çekiyorlar diye biliyorum.
Şuan için eşinizin sperm testi sonuçları daha önemli. Eğer her şey yolundaysa rahim filmine gerek kalmaz :)
Amh doktora dediğim zaman 26 yaşındasın düzenli adet görüyorsun gerek yok dedi geçiştirdi sanırım başka hastaneden baktırmalıyımEvet amh yumurta rezervini ölçen bir değer, rahim filmini ikinci aşamada çekiyorlar diye biliyorum.
Şuan için eşinizin sperm testi sonuçları daha önemli. Eğer her şey yolundaysa rahim filmine gerek kalmaz :)
çok geçmiş olsun, ben alttan muayenede oldum rahimde herhangi bi sorun görmediğini söyledi rahim filmini ben söyleyince sana şu an gerek yok dedi. Folik asit ve D vitamini verdi sadece. Amh baktıracağım aklımda bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. 6 ay denedikten sonra eşim baktıracağını söyledi olmazsa bende olur dedim. Ben 26 o 28 yaşında 1 yıl akışına bırakmak bana en doğalı geliyor. Sadece çok evhamlı bi insanım işte bu sürece başlayınca insan herşeyi öğrenmek istiyor sorun çıkmasından tedirgin oluyor. Kafamı az rahatlatsam herşey daha iyi olacak sanırımCanım pcos belirtilerin yoksa endişelenme amh muhakkak baktır. Bence eşin kesinlikle sperm testi vermeli. Yani sana şöyle söyleyeyim biz 1 yıldır deniyoruz ama ben 4 yıldır evliyim ilk evlendiğimde kadın doğuma gittim ve bana hiçbir sorunum olmadığını söyledi. Sonra 4 5 ay çocuk denedik olmayınca eşimi zorladım binbir defa söylenerek gitti çünkü doktorlar bile 1 yıl deneyin öyle test yaparız demişti ama sonuç olarak eşimin sonuçları oldukça düşük çıktı ki nitekim 1 yıldır da çocuk olmadı. Bu 1 yıl içinde 3 farklı hastanede 5 defa muayene oldum alttan. Ve yeni hsg çekildim meğer rahimde doğuştan perde varmış ve bu alttan muayene de görülebiliyormuş. Çok basit bir ameliyatmış ama biz neredryse tüp bebek yapalım diye düşünüyordul bilseydim önceden hallederdim. Gebeliğe engel değil ama düşğk riski çokmuş.Şimdiki aklım olsa gider en başından bir kerede bütün testleri yaptırırdım. Ha ama şu da var sizin çok yeni dolayısıyla akışına bırakman daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?