• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormonlara bağlı tüy sorunu

penbeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2007
226
2
96
Bursa
İbrahim saraçoğlu bugün yani 14.05.2008 tarihinde seda sayan ın programında yine çok önemli konular değindi ve doğanın insanların hizmetine sunduğu bitkilerin faydalarından bahsetti. bitki uzmanı olduğunu söyleyen ve hiç birşey sebepsiz yaratılmamıştır diyen profesör ün açıklamaları şöyle:

TÜYLENMEYE KARŞI NANE KÜRÜ

TÜYLENMEYE KARŞI: Bazı bayanlarda erkeklik hormonunun fazla çalışması sonucu tütylenme meydana gelir. bu durum da kesinlikle doktor teşhisi şarttır. bundan sonra eğer sorun testesteron yani erkeklik hormonun fazla çalışmasından dolayı meydana geliyorsa ibrahim saraçoğlu nane kürünü tavsiye ediyor.

Bunun için hergün 15 gün boyunca 1 yemek kaşığı taze naneyi kıyın ve ağzınızda çiğneyin ve iki yudum su içerek yutun. 15 gün boyunca hergün yapın. birkaçgün ara verin ve yine 15 gün daha kıyılmış naneyi yiyin. bu kür sizin hormonlarınızın normal sevisine gelmesine yardımcı olacaktı

sanırım ince ince dilimleyip 1 kaşık yiyeceğiz yanında da kolay tükletülmesi için su içeceğiz. doktor bunun için kür dedi ama öyle bir şey işte:)

Kizlar, nane ve maydanoz benim vazgecilmezlerimdir. Her gun bir ogunde salatama mutlaka nane ve maydanoz dograrim, hem de oyle bir kasik falan degil, yarim demet dograr ve yerim. Ama bugune kadar herhangi bir faydasini gormedim. Su lanet tuylerden kurtulmanin yolu bu olsaydi ben simdiye koseydim :)

programı bende izledim ama ciddi bir hormonal bozukluğunuz varsa çözüm getireceğine inanmıyorum...
eğer bu kadar kolay olsaydı,mutlaka bu reçeteyi ilaç haline getirip trilyonları kazanmışlardı...
uzun bir dönem hormon bozukluğu tedavisi gördüğüm için en iyi yol doktor kontroludur diyorum...

işe yararmıki acaba
ben zaten anneyi çok sevdiğim için hergün hatta her mutfağa gittiğimde bi kaç yaprak koparıp kopatıp yiyorum. zaten annemde seda sayanı izledikten sonra evi nane bahçesine çevirdi :) suya koymuş çiçek gibi.
diyeceğim o ki benim tüylerde bi azalma olmadı bu kadar nene tüketimime rağmen

insallah dogrudur denemesi bedava kendimi bildim bileli tüy sorunum var epilasyodu lazerdi tüyler banamisin demedi bide bunu deneyelim

Deneyelim kızlar,hormanlarımız iyi huylu dursada yerlerinde,belki azacaklar onlara bir nane gönderelim.Canım verdiğin bilgi için teşekkür ederim.acaba evdeki kuru naneyi kaynatıp suyunu içsek de olurmu.annem hep yapardı.Kadını mikroskopla değil teleskopla incelesen tüy yok yanii...

arkadaşlar yüzde,karın bölgesinde,bikini bölgesinde kıllanma olması demek illa ki hormonal bir sorun olduğunu göstermez.tüylenmenin olduğu bölgedeki reseptörler eğer çok duyarlı ise orada tüylenme olması normaldir.ve bu tip tüylenmede artış olmaz.belli bir bölge ile sınırlıdır.tabi ki ağda,cımbız,jilet,makas,ip ile alınmadığı sürece.eğer ki alınmadığı takdirde tüylenme olan bir bölgede artış yoksa iğneli ya da lazer epilasyon tedavisi sonuç veriri.
ayrıca testestoron hormonu fazla çalışıyorsa eğer kendini sadece aşırı tüylenme ile belli etmez.tüylenmenin yanı sıra adet düzensizlikleri vb. rahatsızlıklar da ortaya çıkarır.hatta çok çok ileri aşamalarda koltuk altında kararma (çikolata gibi bir renk) meydana gelir.

böyle bir hormon düzensizliği PKO ve çikolata kistine sebebiyet verir.

Türkiye'nin %100 Türk sermayeli ilk 3 ilaç firmasından birinde çalışıyorum.ve diyeceğim şudur ki hormonal rahatsızlıklar muhakkak ki ilaç ile tedavi edilmeli.çünkü bir hormonda meydana gelen düzensizlik diğer hormonları da etkiler ve işlevlerini tam olarak yerine getirmelerini engeller.tedavi süreci öyle 2 nane kürü 10 maydonoz kürü ile olmaz.en kısa 2 yılda yanıt verir tedaviye ve düzene girer.

testestoron hormonunun düzene girmesi varolan tüyleri yoketmez.sadece yeni tüylerin çıkmasını engeller.mevcut tüyler epilasyon yolu ile ortadan kaldırılabilir.

bunun dışında inanın ki vücut herşeye vaktinde tepki verir.mühim olann bireyin bu tepkileri vaktinde algılayabilmesidir.

ben nane cayi iciyorum ama illa tüyleri temizlemekmi lazim yoksa öyle normal icicezmi bi yarari olurmu böyle yoksa illa tüyleri almakmi lazim????????

arkadaşlar benimde tüy problemim var. ama doktorda kaç kere test yaptırdım bişe çıkmadı.buna rağmen benim tuylerim aşırı hızlı çıkıyo.yani şu kadr söyleyim o kdar çile çekip ağda yaptırıyorum hepi topu 1 haftada yeniden gözle görğlür oluyo. 15 gün sonrada etek giymem imkansız hale geliyo.sonrada duraklıyo ağdanın alamayacağı boyutta kalıyoç1,5 ay bekleyip ağda yaptırıyorum.o aradada erkek gibi geziyorum saklanarak.lazer faydalı our mu sizce?ya da deneyeniniz var ıaranızda.ayrıca bende adet düzensiliğide var.yumurtalıklarımda ve kan tahlillerimde bişe çıkmıyo.ama ben nerdeyse farlutal kullanmazsam 3 ayda adet oluyorum.
lütfen yardım edin.

cnm hormon testi yaptır bence cok çabuk cıkması nese ama 3 ayda bi adet oluomuşsun bi de
bence hemenn dr a gitt :(

Back
X