• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon Tahlili Sonuçlarim

Akasya

Saçmalamayın!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
9.152
13.872
498
Merhaba bayanlar.
Son regl tarihimin üzerinden 37 gün geçti bu gün doktora gittim hormon tahlili yapti.
Burada bazi konulari okudum hormon tahlili adetin 3. günü yapiliyormuş.
Test sonuçlarim
E2= 173,0
Tsh=1,20
Fsh=4,30
Lh=16,09
Prolaktin=18,63 ng/ml

Doktor kistim olmadiğini söyledi adet söktürücü verdi.
Yumurtan çatlamamiş kist olmuş ama şuan kist yok dedi.
Bu ay ovülasyon testinde 16. Günü ve 29. -30. Günleri pozitif gördüm.
İki kere yumurtlamiş olabilir miyim? Doktor bunu ultrasonda görmezmiydi?
Yorumlariniz için teşekkür ederim.

Edit: Adetin 4.günü yaptirdiğim hormon tahlili sonuçlarimi yorumlar misiniz arkadaşlar.
E2: 18.18
TSH: 1.39
FSH: 6.51
LH: 11.62
PROLAKTİN: 396.8 uIU/mL

Son düzenleme:
Sonuclarina gore buyuk ihtimalle pko var sende canim ovulasyon testin de lh in normalden yuksek oldugu icin pozitif veriyor muhtemelen..

Merhaba bayanlar.
Son regl tarihimin üzerinden 37 gün geçti bu gün doktora gittim hormon tahlili yapti.
Test sonuçlarim
E2= 173,0
Tsh=1,20
Fsh=4,30
Lh=16,09
Prolaktin=18,63

canım östrojenin (e2) baya yüksek
tsh,fsh güzel
lh da çok yüksek fsh ın neredeyse 4 katı benimki 8 olduğu halde doktorum yüksek dedi lh fsh dan yüksek olmamalı dedi
prolaktin de normal
sonuçların pko ya işaret ediyor büyük ihtimalle pko lusun tabii hormon testinin yanında ultrasondaki görüntüyle netleşir bu
kiste gelince kist yok demesinin sebebi büyük kistin yoktur pko dan kaynaklı minik folikül kistleri olabilir
ben de defalarca doktora gittim ve hiçbiri pko yu söylemememişti daha geçen ay konuldu teşhisim yani tek doktora güvenme derim lh ını düşürmen lazım

Merhaba bayanlar.
Test sonuçlarim
E2= 173,0
Tsh=1,20
Fsh=4,30
Lh=16,09
Prolaktin=18,63

ayrıca moral bozmak için yazmadım sakın yanlış anlama ben çok oyalandım ilgisiz doktorların elinde sen de aynısını yaşama diye yazmak istedim

Evet vajinal ultrasonla bailltı.
Canim bazen kistler kaybolabiliyor adetle falan atilmis oluyor pko demek illa ki kistlerin her an olacak demek degil lh fsh dan buyukse yuksek ihtimal pko oluyor..lh estradiol ve biraz da prolaktinin yuksek ama oyle asiri degil belki dönemsel bir durumdur doktorun bilgilendirir zaten

canım östrojenin (e2) baya yüksek
tsh,fsh güzel
lh da çok yüksek fsh ın neredeyse 4 katı benimki 8 olduğu halde doktorum yüksek dedi lh fsh dan yüksek olmamalı dedi
prolaktin de normal
sonuçların pko ya işaret ediyor büyük ihtimalle pko lusun tabii hormon testinin yanında ultrasondaki görüntüyle netleşir bu
kiste gelince kist yok demesinin sebebi büyük kistin yoktur pko dan kaynaklı minik folikül kistleri olabilir
ben de defalarca doktora gittim ve hiçbiri pko yu söylemememişti daha geçen ay konuldu teşhisim yani tek doktora güvenme derim lh ını düşürmen lazım
Cevabın için çok teşekkür ederim.
Başka bir doktora gitmeye karar verdim çünkü doktorum bana pko ile ilgili hiç bir şey söylemedi rahim filmi istedi sadece.
E2 nin yüksek çıkmasını da kistin varmış kaybolmuş diye yorumladı.

Cevabın için çok teşekkür ederim.
Başka bir doktora gitmeye karar verdim çünkü doktorum bana pko ile ilgili hiç bir şey söylemedi rahim filmi istedi sadece.
E2 nin yüksek çıkmasını da kistin varmış kaybolmuş diye yorumladı.
rica ederim geçmiş olsun

Peki nasıl bir tedavi uygulanıyor?
tedavinin şekli bekar, evli olmana evli isen çocuk isteyip istememene göre değişiyor
öncelikle insülin direnci için şeker hapı kullanman lazım (benim önceki doktor vermemişti ben sorduğum halde ancak bu doktor hemen yazdı)
bekar isen doğum kontrol hapı veriliyor
evli isen ve çocuk istemiyorsan da yine doğum kontrol hapı verirler
ama bebek istiyorsan klomen vs. gibi yumurta büyütücü ilaç akabinde çatlatma iğnesi ile başlanıyor sonuca göre aşamayla tedavi ilerliyor
kısacası senin durumuna göre uygulanıyor tedavi

tedavinin şekli bekar, evli olmana evli isen çocuk isteyip istememene göre değişiyor
öncelikle insülin direnci için şeker hapı kullanman lazım (benim önceki doktor vermemişti ben sorduğum halde ancak bu doktor hemen yazdı)
bekar isen doğum kontrol hapı veriliyor
evli isen ve çocuk istemiyorsan da yine doğum kontrol hapı verirler
ama bebek istiyorsan klomen vs. gibi yumurta büyütücü ilaç akabinde çatlatma iğnesi ile başlanıyor sonuca göre aşamayla tedavi ilerliyor
kısacası senin durumuna göre uygulanıyor tedavi
Teşekkür ederim canım KK da çok okudum pko olup hamile kalan çok kadın var.
Bir an önce tedaviye başlamakta fayda var.

Son durumunuz, buraya yazdıktan sonra yaşadıklarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Bebeğim 36 günlük oldu :KK45:
Doktorum bana hiç pko teşhisi koymadi.
Hormon tahlillerinden sonra önce eşime sperm testi yaptirdik sorun çikmadi.
Sonra doktorum rahim filmi çekelim dedi çektirdim 1 ay sonra hamile kaldim.

Bebeğim 36 günlük oldu :KK45:
Doktorum bana hiç pko teşhisi koymadi.
Hormon tahlillerinden sonra önce eşime sperm testi yaptirdik sorun çikmadi.
Sonra doktorum rahim filmi çekelim dedi çektirdim 1 ay sonra hamile kaldim.
Pco degilmiymissin canim

Back