hormon sonuçlarımı yorumlar mısınız?

edasummm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
873
3
0
İstanbul
kızlar merhaba bugun doktora gittim adetin 3. günü sonuçlarım şöyle

TSH 1,26

FSH 6,89

LH 15,52

PROLAKTIN 12,51

ESTRADIOL 79,78

gebelik istiyorum kızlar nasıl sizce?:18: hamile kalmak için ne yapmalıyım?

merhabalar; lh degeri fsh dan yüksek sanırım pko sorunu var kadın doğumcu ile görüşseniz iyi olur.

Geçmiş olsun canım.FSH ın LSH dan yüksek olması gerekiyor.Tersi olunca Pko teşhisi konuluyor.Bende de pko var malesef.Prolaktin normal.TSH da normal.Estradıol unda biraz yüksek gibi geldi bana.İnşallah tedavin olumlu sonuçlanırda bebeğine kavuşursun canım.

Tam anlamasamda kendi test sonuçlarımla karşılaştırdım. Benim değerlerim normal çıkmıştı. Seninkiler benim değerlerimin üstünde fakat sınırı da çok geçmiş değil. Benim değerlerime kıyasla en yüksek LH ve Estradil...

Son düzenleme:
merhabalar; lh degeri fsh dan yüksek sanırım pko sorunu var kadın doğumcu ile görüşseniz iyi olur.

evet pco var,kadın doğumcu ilaç vermedi,değerler normal dedi,Allahım ya sinir olmamak elde değil,netten bakıyorum anormal gözüküyor,kistlerim var küçük küçük dedim onlar senınle ölene kadar devam eder dedi çocuk sahibi olmana engel değil dedi başından savmış resmen

hayır pko hamileliğe engel degil korkma ama başka dr gitmende fayda var hemen bebiş istiyorsdan yumurta takibi yaptırabilirsin yada ovulasyon testi kullanabilirsin geçmiş olsun

evet canım fsh ın lh tan yüksek olması gerektiğini daha önce okudum burada,doktora sordum pco var ondan öyle dedi ama ilaçta vermedi çok yoğundu başındna mı savdı acaba

hangi ilacı kullanmalıyım ,yada bitkisel öneriniz var mı?

hayır pko hamileliğe engel degil korkma ama başka dr gitmende fayda var hemen bebiş istiyorsdan yumurta takibi yaptırabilirsin yada ovulasyon testi kullanabilirsin geçmiş olsun

2 ay önce başka doktordaydım yumurta takıbı yaptırdım klomen ve çatlatma iğnesi ovıtrelle verdi,kullandım sonuç negatıf yanı gebelık oluşmadı,bu hormonları düzene sokmadan gebelik oluşmayacak galiba

cevabın için teşekkürler sende adetin 3. günü mü yaptırdın?

cevabın için teşekkürler sende adetin 3. günü mü yaptırdın?

2. günü yaptırmıştım, doktor 3. gün olması şart değil dedii. Sonuçlara baktı, normal dedi, fakat hiç ilgilenmedi canım ya. Birde özele gitmiştim.1 yılı geçmeden geldiğim için yaptı bunu. Fakat bizim yaşlarımız 35 dedim, olsun dedi, sinir şey Doktora gitmemi hiç istemeyen eşimde, ben haklı çıktım, ne gerek vardı gittin şimdi dedi:18: 8 aydır korunmuyoruz ama halen olmadı ama canım:26:

Bu arada sanada geçmiş olsun. Hemen moralini bozma senin gibi olupta, hamile kalan çok var. Bu arada bence doktorunu değiştir, daha ilgilenen bir doktora git canım

yaşını 35 ise tabıkıde acele etmelisiniz canım,baksana doktoruna hiçbirine güven olmuyor,özele gittim bende ...moralım bozuldu,ilaç vermedi birşeyin yok normal sonuclar dedi...ama normal değil nette bakıyorum... kızlarda söyluyor normal değil siz hangi ilaçları kullandınız? benım gibi olanlar?

bu arada sanada geçmiş olsun canım,inşallah en kısa sürede hamile kalırsın

Sağol canım inşallah.. Pko dan kaynaklı olduğundan, doktor o yüzden normal görmüş olabilir. ilaç veya bitkisel kürlerle ilgili bilgileri,pko ve hormonlarla ilgili topiklerden bilgi alabilirsin, oralar göz at bence.
Sevgiler

sağol canım...

bilen varsa yardımcı olsun pkoya en ıyı ne gelır?

sağol canım...

Canım kilo sorunun varmı kilo sorunun olsada olmasada iyi bir doktora denk gelirsen metformin içerikli ilaçlar veriyorlar pkolularda insülin direnci olduğu için bu ilacı veriyorlar .Ben glifor kullanıyorum günde 2 defa 1000 mglık olandan.Prolaktinim yüksek çıkmıştı onun için dostinex kullandım.Bir arada tsh yüksek çıktı onun düşmesi içinde sabahları aç karnına bir ilacım vardı onu içiyordum.Ama sanırım sende ikiside normal Tsh Ve Prolaktin hormonun yani.Doktora gidince sor pkolular için şeker ilacı veriyorlarmış metformin içerikli bende kullanmak istiyorum yararını duydum dersin.Ama benden sana tavsiye kadın doğumcunun yanı sıra endokrin bölümüne gidip hormanlarını kontrol altında tutmak.Ben endokrinede gidiyorum.Pkoluların paylaşım alanı diye topiğimiz var gelirsen arkadaşlarda yardımcı olur sana

sağol canım...

Canım kilo sorunun varmı kilo sorunun olsada olmasada iyi bir doktora denk gelirsen metformin içerikli ilaçlar veriyorlar pkolularda insülin direnci olduğu için bu ilacı veriyorlar .Ben glifor kullanıyorum günde 2 defa 1000 mglık olandan.Prolaktinim yüksek çıkmıştı onun için dostinex kullandım.Bir arada tsh yüksek çıktı onun düşmesi içinde sabahları aç karnına bir ilacım vardı onu içiyordum.Ama sanırım sende ikiside normal Tsh Ve Prolaktin hormonun yani.Doktora gidince sor pkolular için şeker ilacı veriyorlarmış metformin içerikli bende kullanmak istiyorum yararını duydum dersin.Ama benden sana tavsiye kadın doğumcunun yanı sıra endokrin bölümüne gidip hormanlarını kontrol altında tutmak.Ben endokrinede gidiyorum.Pkoluların paylaşım alanı diye topiğimiz var gelirsen arkadaşlarda yardımcı olur sana

olmaz mı canım son zamanlarda kilo aldım zayıflamaya çalışıyorum yediklerime dikkat ediyorum ,sanırsam hormonlarımı düzene sokmadan gebelik olmayacak şeker ilacı olarak glifor var eski doktorum verdi,ara vermiştim kullanayım madem teşekkür ederim canım...birde endokrin bölümü nedir ilk defa duydum?

topiğinize bakayım pkoyla ilgili birçok topik var acaba hangisi

Ozaman sen o ilacı al sağlık ocağınada yazdırabilirsin öncelikle 850 mglık olandan başla bende fayda etmediği için 1000 mglıktan kullanmaya başladım.ilk başlarda bulantı olabilir.Kullanırken sabah kahvaltıdan sonra akşamda yemekten sonra kullan.Ozman bulantın hafifler.Endokrin bölümü hormonlarla ilgili bölüm oluyor canım.Ben Bursadayım fakülteye gidiyorum.Seninde gitmeni öneririm.Kilo sorunu bendede var malesef oyüzden diyet ve spor yaparsan daha iyi olur.Gebelik için öncelikle hormonlara bakılması gerekiyor.Oyüzden endokrine git bir an önce topiği bulamdınmı canım sana linkten yollarım birazdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…