- Konu Sahibi Namutenahii
-
Sevgili arkadaşlar selam
Ben yıllarca yatılı yurtlarda kalmış, geceleri de sürekli birilerinin horlamasına maruz kalmış biriyim
Yıllarca bundan çektim
Nitekim, evlendim, yani bi insanın kaderi hiç mi değişmez?
Eşimin uykusu resssmen kırk ton ağırlığında ve adeta yatak odasında helikopter uçuyor
Ben de sabah erkenden kalkıp işe gidiyorum, o da.
Dolayısıyla gündüz uyuma şansım da olmuyor.
Mecburen kalkıp salona gidiyorum her gece.
Birlikte uyuyamaz olduk
Bu durum aramızdaki duygusal bağları koparacak diye korkuyorum
Eminim aramızda bu derdi yaşayan çok kişi vardır
Tecrübelerinizle beni aydınlatır mısınız?
Nasıl bir çözüm bulmalıyım?
Buarada gitmediğimiz doktor kalmadı. KBB ayrı nöroloji ayrı, gece uyku testleri mi dersiniz herbişeyi yaptık, sonuçta sıkıntı yok diyorlar.
Eşimin boyu 178 kilosu 85. Acaba kilo mu vermesi lazım?
benim esimde oyle onceler yoktu son zamanlar bir iki beden buyudu ondan her halde. yemegini kesicemSevgili arkadaşlar selam
Ben yıllarca yatılı yurtlarda kalmış, geceleri de sürekli birilerinin horlamasına maruz kalmış biriyim
Yıllarca bundan çektim
Nitekim, evlendim, yani bi insanın kaderi hiç mi değişmez?
Eşimin uykusu resssmen kırk ton ağırlığında ve adeta yatak odasında helikopter uçuyor
Ben de sabah erkenden kalkıp işe gidiyorum, o da.
Dolayısıyla gündüz uyuma şansım da olmuyor.
Mecburen kalkıp salona gidiyorum her gece.
Birlikte uyuyamaz olduk
Bu durum aramızdaki duygusal bağları koparacak diye korkuyorum
Eminim aramızda bu derdi yaşayan çok kişi vardır
Tecrübelerinizle beni aydınlatır mısınız?
Nasıl bir çözüm bulmalıyım?
Buarada gitmediğimiz doktor kalmadı. KBB ayrı nöroloji ayrı, gece uyku testleri mi dersiniz herbişeyi yaptık, sonuçta sıkıntı yok diyorlar.
Eşimin boyu 178 kilosu 85. Acaba kilo mu vermesi lazım?
Eski konu ama merak ettim akıbetiniz ne oldu ? Ben de aynıyım iki aydır ayrı uyuyoruz maalesef.
O kadar rahatsız edici ki. Bazen kendi bile uyanıyor horlama sesine. Benim de uykum hafif olunca olanlar oluyor.
Inanilmaz rahatsiz edici. Bir cok uzman dedigi gibi horlamasina ragmen ayni oda da uyuyarak uykusuz sekilde hayata devam etmek esler arasinda gerginlik hatta bosanmaya kadar sebebiyet veriyormus. Cunku uyuyamayan es tahammulu gittikce azalacak sagliksiz bir duruma gelecektir .
Esimde inanilmaz horluyor bi alet var onu aldik biraz rahatsiz edici ama alisiyor kullaninca oksijen aleti gibi bisey mutlaka esinizi ikma edin horlama sifira iniyor muhtesem bisey. Ayrica onun icinde faydali uyku apnesi yasiyordu sürekli hep yorgun uyaniyordu Benim esim burun ameliyatı bile oldu ama gecmedi horlamasi ve beni inanilmaz yoran biseydi uykusuz kalacagima ayri yatmayi teecih ediyordum. Aletin adini bilmiyorum ama google horlama uyku apnesi oksijen aleti yazin
Ahahha güldüm valla kusura bakmayınBuarada soran arkadaşlar olmuş evet defalarca doktora gittik, burnunda eğrilik yok, hatta bi gece hastanede yattı uyku testi yaptılar, yok yok hiç bişey yokson çare bi ameliyat varmış gırtlak kısmını genişletiyorlarmış ağzın içerisinden. O da bana aşırı korkunç geldi ya bilmiyorum Allah muhtaç etmesin de. Eşim ilk yıllarda horladığını kabul etmiyordu çok şükür artık etti. Video çeksem bile bu her gece olmuyordur çok yorgun olunca oluyordur diyordu. Sonra ben yorgun olmadığı zamanlarda da çektim artık ikna oldu Allaha bin şükür.. sanki uyduruyoruz :) kulaklıkla falan uyuyamıyorum ben, dediğim gibi çok uzun yıllar yatılı yurtlarda kaldım, bu tarz alternatif çözüm yollarıyla çok yaşadım, artık uyuyamıyorum kulağımda bir şey olunca. Tıkanıklık hissi veriyor gripmişim gibi. Ama benim tahminim dili arkaya kaçıyor eşimin. Gece kalkıp horlama anatomisini çıkarttım yan çevirince dil de gırtlaktan çıkıyor yanak içine yana doğru. Yapısal bir sıkıntı var ama kilo artışıyla da şiddetlendiğini düşünüyorum. Bari kilo verse o zaman desibeli düşüyor biraz traktörün
Ayy %100 doğru. Biz de yatakları ayırmamak için direndik. Eşim sürekli uyandır dedi vs ama bütün gece yarım yamalak uykular yüzünden çarpıntılarım başladı, tansiyonum dengesizleşti, anksiyetem tavan yaptı. En sonunda dayanamadım yatakları ayırdık, uykum düzene girince her şey düzelmeye başladı çok şükür.Uyku önemli olmasaydı hayatımızın 3'te birini uykuda geçirmezdik. Ne çok hastalık getiriyor uykusuzluk.
ben de aşırı horluyorumOf ben de horlamaya başladım.
Kendi horlamama uyanıyorum bazen
Eşim arada dalga geçiyor
Neden kendinize 4 yıldır işkence yapıyorsunuz anlamadım. Nine söylentisi o ayrı uyuyunca ara bozulur sözü. Uyku önemli olmasaydı hayatımızın 3'te birini uykuda geçirmezdik. Ne çok hastalık getiriyor uykusuzluk. Bunları çekmek yerine ayrı odada uyumak o kadar kolay ve mantıklı bir yol. Yani ben şu yeni yorumunuza çok şaşırdım. Eğlenceli bir şey gibi yazmışsınız, garip geldi.
Yorgunluktan geberse de her sesten uyananlar seri üzgün atıyor bunaBenim hem eşim hem de oğlum horluyor. Oğlumun horlaması odasından bize kadar geliyor. 3 çocukla akşama kadar aşırı yorulduğum için hiç duymuyorum direk 1 snde dalıyorum
Oh ne güzel hem horlayan o, hem ayrı yatmaktan hoşlanmayan da o.Bir kaç ay ayrı odalarda uyuduk ama ilk başta sorun değilmiş gibi hisseden benim eşim bir süre sonra bunu sorun olarak hissettiğini söyledi.
Ya çıt dese çocuklarım hemen kalkarım. Mesela ses çıkarmasalar bile kalkacaklarını hisseder uyanırım. Ama horlama sesine artık uyanmıyorum. Herhalde umursamıyorum.Yorgunluktan geberse de her sesten uyananlar seri üzgün atıyor buna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?