HOMA-IR TAHLİL SONUCUM....

Şuan var ama değil mi elinde dondurulmuş. Ben o açıdan şansızım 2 tane vardı ikiside transfer olunca tekrar başa sarıcam.
Dondurulmuş var ama benim o dondurulmuslari koydurmaya niyetim yok. Blmiyorum yani onlarda sagliksizsa tekrar aynı şeyleri yaşamayı göze alamam sanırım.
6 tane embriyodan ilki dışmi kimyasalmi anlamadık ilki öyle oldu. İlkinde 2 tane koyuldu.
2ncisinde 2 Side tuttu keseler düştü
3ncusunde 2 taneden teki tuttu 3 aylık kayıp. Yani diğerleri bana fayda sağlar mı zor.

Benim kuzende 8 tane döllendi bunların hepsini genetiğe göndermişlerdi sadece 1 sağlıklıydı transfer oldu. Şimdi kızı 1 yaşını doldurdu. Olmazsa baştan tedavi olup döllenenlerin genetiğine baktır ona göre transfer olursun canım.

Yok yeniden olmayı düşünmüyoruz artık Rabbim herkese kuvvet versin. Dondurulmuslar genetige gidebilseydi gönderirdim ama artk yapcak birşey yok. Yeniden baslayinca gondericeksiniz sanırım bu sefer inşallah daha iyi olur ozaman.

Tabiki haber veririm. Sonucum tam olarak 3.01 miş. Arastirdigima göre tüp bebekte 2 altı isteniyormuş. Belkide pko yükseltmiştir

Himm. Tabi gözlemlere göre öyleyse takip edip bakıyorlar.
Bazı merkezlerde yumurta kalitesi için mitokondri çekirdeğine bakılıyor. Mitokondri core skoru diye bir değer var. Yani kaliteyi hücrenin mitokondri çekirdeği değeri belirliyor. Aslında bu tüm vucüt için geçerli yaşlanmayı da belirleyen bu. Hatta mitokondri çekirdeği skorunu yükseltmek için takviyeler var.

Ne gibi mesela.. tüp bebek olmadan kullansak bunları. Embriyolar iyi gözüküyor güzel ilerliyor sonuç yok yani benm tüp bebeğe hevesim yok bu saatten sora.

Ne gibi mesela.. tüp bebek olmadan kullansak bunları. Embriyolar iyi gözüküyor güzel ilerliyor sonuç yok yani benm tüp bebeğe hevesim yok bu saatten sora.
Tedaviye başlamadan önce kullanıyorsun zaten. Sanırım 3 aylık bir süre.

Reactions: H M
Tedaviye başlamadan önce kullanıyorsun zaten. Sanırım 3 aylık bir süre.
Sen nabtin peki. Tedaviye baslicakmisin.
Ben en son şans genetik test olursa dondurulmuslara onu yaparım seneye olmasada bitiş.

Ben en son şans genetik test olursa dondurulmuslara onu yaparım seneye olmasada bitiş.
Mitokondri hücre sitoplazmasında enerji üretimi yapan bir yapıdır. Yaş ilerledikçe hücrede oksidatif stres artar , mitokondrilerin de verimi düşer yeterli enerji üretimi yapamadığı için bu hücrenin faaliyetlerinde de aksama anlamına gelir . Hücrede mayoz bölünme sırasında Kromozomların belirli bir düzende hareket edebilmeleri , hücrelere sağlıklı ve eşit sayıda kromozom dağılımının gerçekleşebilmesi için yeterli miktarda enerji yani mitokondri faaliyeti gerektirir. Tüm tüp bebek başarısızlıklarını , tüm yumurta kalitesizliğini , kromozom anomaliliklerinin tek başına nedenini mitokondri faaliyetinin azalmasıyla açıklanmaktadır.
Kızlar bizlerin kullandığı astaxanthin ve özellikle de coenzim q 10 hücrede oksidatif stresi azaltarak , bir başka deyişle hücre içindeki serbest radikalleri def etmeye çalışarak mitokondrinin faaliyetini artırmaya yöneliktir .Hatta coenzim q10 diğer adıyla ubikinon doğrudan mitokondrinin içindeki hücresel solunumda doğrudan görev alır.
Böyle bir yazı okumuştum

Doğru olabilir. Bizdede morfoloji 1 ya da 2.
Birçok etken olabilir. Bakalım bu vitaminleri tek başına kullanıp akışına bırakırız nasip kısmet inşallah.

Ben yeni bir tedavi stresini kaldıramayacağıma karar verdim. Yukarda paylaştığım Qenzim kullanıyorum sağlıklı besleniyorum spor yapıyorum ve dua ediyorum. Bizim imtihanımız buymuş dedim dil kabul ettim dese de gönül etmiyor ama yine de yeni bir tedavi düşünmüyorum

Çok haklısın herkes gücüne göre hareket etmeli bende kaldiramicam. Yaşım 30.. tüple oluyorsa dogalla neden olmasın ki. Demekki eksik yerler var doldurulması gereken. Gerekeni yapacağız. Eşimde dedi spora baslicam vs diye kilosu yok ama etkisi olucaktir illaki dedi.insallah tez vakitte hayırlı zamanda isteyenlerin olsun

Çok gençsiniz sağlıklı beslenme ve spor önemli yumurta ve sperm kalitesini çok etkiliyor biraz dikkat ederseniz doğal yolla neden olmasın. ben ilk denememi 41 yaşında yaptım hergün 5 km yürümüştüm 5 yumurtadan 4 ü kaliteli çıkmıştı. Kendi adıma elimden gelen herşeyi yaptım sporsa spor takviyeyse takviye bütün testler yapıldı bir sebep bulunamadı o zaman tevekkül vakti dedim.
Transfer sürecimde senin dua grubunla karşılaşmıştım ve gerçekten tevekkül tekamül anlamında senden çok şey öğrendim. Hz İbrahim duasında da isimlerimiz alt alta her zaman daha içten dua etmişimdir sana. Allah sabrının dualarının karşılığını en hayırlı müjdeli şekilde tez vakitte versin.

Estagfirullah bütün kalbimle herkesin inşallah sağlıkla hayırla evlatlarinin olmasını diliyorum bu yolda Rabbim herkesin yardımcısı olsun Ayşe ablacim.
Elhamdülillah ümidimiz bitmedi bu yollardan herkes geçiyor biz tevekkeltu Allah diyip yaşamaya devam edeceğiz. Bazen herşey vesile bazen hicbirsey. O yüzden hayırlısı olsun hep inşallah. Benimde hep dualarimdaydinz isimlerinizle yine edeceğiz inşallah

Hap verdiler günde 1 kere kullanacakmışım. Iğneleme de devam ediyorum. Cumartesi kontrole gelin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…