neden 40 şekle giriyorsun anlamadımm senelerdir toplu taşımaya binerim adamın alnını karışlarım ben pısırık olmayın ayoll. her memlekette olduğu gibi buradada elbet cahiller vardır ama yok yüzyıl geçmesi gerekiyor ..gibi laflarr ne kadar çok özeniyorsunuz yabancı memleketlere,, benim iki kuzenim almanyada evliler bi dinlesenizde anlatsalar o insanların sırnaşıklarınıı..
aynen,munenin dediği gibi görünüşe görede yargılanıyorlar..yemin ederim otobüste eşarplı kızı taciz etmiş sanırım kız bağırınca sen kendini reklam ediyorsun dedi..kız televizyonamı çıkıcam neden reklam yapayım diyor..kimse müdahale etmedi ..aslında atıcaksın otobüsten birde haklıyken kabahatli çıkıyorsun..rahmetlinin üstünde kısa etek varmış diye demedikleri kalmadı okul müdürü hatta sonunuz özgecan gibi olur demiş öğrenciler..özgecan kadar başlarına taş düşsün bu zihniyettekilerin!
maalesefBen gerçekleri söylemek zorunda hissediyorum kendimi, bunun ülkeyi kötülemek veya tüm erkek cinsini aynı kefeye koymak olarakta görmüyorum.
İstisnalar bir yana, bizde erkeklerin çoğunluğu bir kadın ayarlasamda keyfime baksam düşüncesinde, kadınları cinsel obje olarak görüyorlar, biraz samimi davran, ki samimiyetten kastım hayatım canım, cicim değil, alışveriş yaparken teşekkür etmek, falanca durakta indirir misiniz şoför bey demek bile bizce nezaketken, kadını meta olarak görenlerce kırıtma olarak algılanıyor, kazara gözünüz arabadaki dikiz aynasına kaysında görün yaşanacakları, adam hemen süzmeye başlar, bu kadın bana kur yapıyor'a bağlar mevzuyu.
Maalesef 15 yaşında tüyü yeni biten kendini nimetten sayan erkek çocukları da böyle, 80 yaşındaki de böyle.
Yani taciz, tecavüzcünün yaşı yok ama tabii ben yine kadınlara kızıyorum, askılı ya da mini giyenlere değil, bu erkeklere kadını cinsellik yaşanacak bir canlı olarak öğreten, kendi hemcinsini kılık kıyafetine göre yaşadıklarına müstehak gören kadınlara kızgınlığım.
Hadi diyelim ben çok rahatımda ondan laf atılası görünüyorum, iyi peki hal ve hareketlerimi, kılık kıyafetimi onlara göre düzenleyeyim ama nereye kadar?
Köyde tecavüz edilmeye çalışılan neneyi hatırlıyor musunuz?
Kadın 80 yaşındaydı galiba, altında şalvarı, başında tülbenti, o genç tecavüzcüler ninenin şalvarını mı cazip buldu yoksa nine göz mü süzdü?
kendi evinin içinde tecavüze uğrayan felçli ve görme engelli teyzeye tecavüz eden kişiye 8 yıl 4 ayBen gerçekleri söylemek zorunda hissediyorum kendimi, bunun ülkeyi kötülemek veya tüm erkek cinsini aynı kefeye koymak olarakta görmüyorum.
İstisnalar bir yana, bizde erkeklerin çoğunluğu bir kadın ayarlasamda keyfime baksam düşüncesinde, kadınları cinsel obje olarak görüyorlar, biraz samimi davran, ki samimiyetten kastım hayatım canım, cicim değil, alışveriş yaparken teşekkür etmek, falanca durakta indirir misiniz şoför bey demek bile bizce nezaketken, kadını meta olarak görenlerce kırıtma olarak algılanıyor, kazara gözünüz arabadaki dikiz aynasına kaysında görün yaşanacakları, adam hemen süzmeye başlar, bu kadın bana kur yapıyor'a bağlar mevzuyu.
Maalesef 15 yaşında tüyü yeni biten kendini nimetten sayan erkek çocukları da böyle, 80 yaşındaki de böyle.
Yani taciz, tecavüzcünün yaşı yok ama tabii ben yine kadınlara kızıyorum, askılı ya da mini giyenlere değil, bu erkeklere kadını cinsellik yaşanacak bir canlı olarak öğreten, kendi hemcinsini kılık kıyafetine göre yaşadıklarına müstehak gören kadınlara kızgınlığım.
Hadi diyelim ben çok rahatımda ondan laf atılası görünüyorum, iyi peki hal ve hareketlerimi, kılık kıyafetimi onlara göre düzenleyeyim ama nereye kadar?
Köyde tecavüz edilmeye çalışılan neneyi hatırlıyor musunuz?
Kadın 80 yaşındaydı galiba, altında şalvarı, başında tülbenti, o genç tecavüzcüler ninenin şalvarını mı cazip buldu yoksa nine göz mü süzdü?
Ayyy Allah korusunnnnkanıksadık artık. baksana yine kadını suçluyoruz. Onun da ne işi varmış tek başına bu ne cesaret diyoruz.
Sen yine de Türkiye'ye geldiğinde temkinli ol.
Ne olur ne olmaz.
Birkaç kalp kırarsın belki ama minibüste orada burada tecavüz edilip öldürülmenden iyidir.
cok bıle..kendi evinin içinde tecavüze uğrayan felçli ve görme engelli teyzeye tecavüz eden kişiye 8 yıl 4 ay
cryptic,maalesef
Selamm.. Ben yola çıktığımda etrafımı gözetleyen,, kayıtsız kalmamaya çalışan,,ve insanlarımızın ne kadar yardımsever ,ne kadar misafirperver ve samimice sohbet ettiğin zaman sana kucaklarını açan kişiler olduğunu görüyorumm evet tacizler var hemde gırla ama seslerini çıkarmıyor lar mune..çok şahit oluyorum metrobüslerde,, otobüslerde, bakıyorum gözlerinin içinekii bişiy desin bi gık desin yahu yok.. ben müdahele ediyorumm.. adamın aklını alırımm hayatımda iki kere tacize uğradım birincisi kafasına kaldırım taşını yedi.. ikincisindede gözünün ortasına yumruğu indirdimm.. Biz kadınlar korkutmadıkça nerede olursak olalım başımıza gelecektir bu ve bu türkiyede olduğumuz için değildirr.. iki kuzenim var almanyaya evliler. öyle şeyler anlatıyorlarkii.bir iki örnek vereyimm..bayanlar çok serbestler,,evet istedikleri gibi giyindiklerini söylüyorlar ama o kadar rahatlarki 1 saat yada 2 saat evvel tanıştığı bir erkekle yatmakta bir sakınca görmüyorlar... trenlerde yada metrolarda kaş göz işareti yapıyorlar birbirlerine diyor binerken ayrı olan insanlar inerken öpüşen sarılan bir çift olarak iniyorlar diyor.. o kadar serbestler.. ama mune bizim örfümüz adetimiz ananelerimiz var yetiştirilme yönümüz var din olayını bir kenara bıraktım,,Söylediğin bütün her kelimeye katılıyorumm ama bu sadece benim ülkemde olmuyor Kuzenimin dediğine göre oralarda taciz etmene gerek yok birbirlerinden hoşlandılarsa zaten birbirlerinin olmuşlardır diyor biri pas vermezse biri muhakkak pas veriyor diyor,,Oysa madem biz Avrupa'lılara göre değerleri, aile kültürü, örfleri olan bir milletiz, bunların hiçbirinin yaşanmaması lazım, asla olmaması gereken şeyler oluyorsa ama Avrupa'da da oluyor diyerek yumuşatmayı anlamıyorum maalesef. bu kelime size aitt aile kültürü örf bu meziyetler insanlığı bitmemiş kişiler için geçerli değilmidirr..evet yabancıları kazıklamak ne çirkin davranıştır hak veriyorum sizee hangi insanlığa sığdırıyorlar aklım almıyor..biticekmi bitmicektir.. ve belkide dahada artacaktırr.. ama ülkem böyle bir olay yaşandığı zaman kötülenmiyormu hazmedemiyorumm..o övdükleri avrupalılarda kapısını çalıpta bir bardak çay içemessin yağın bitmiştir komşu bir bardak yağ ver diyemessin..bir tabak yemek yaptığında bunuda sana getirdim diyemessin mal mal suratına bakarlar,,acil bir işin çıktığında tanıdığın bildiğin komşuna 1 saatliğine çocuğunu bırakamassın,,haa gitgide avrupaya özenti diye diye onlar gibi olmaya başladık kii.. o ayrı bir durumm..Kakao,
yüzyıl geçmesi gereken diyenlerden biri de benim o yüzden üstüme alınıp cevap vereyim.
Hayatım, topiklerde arada Avrupa'ya atıflar yapsamda, ülkemi severim, herkesinde sevdiğini biliyorum, bunun özenmekle ilgisi yok, evet Avrupa'da da yaşanıyor ama yabancı yapsa hemen laf hazırdır, adamın aile kavramı, değerleri yok, geniş büyümüşler denir din imandan girilir, bizimse göğsümüz iman dolu güya fakat kadın gördük mü gözümüz dönüyor, ne istediler kadından?
Bunla bitse iyi, turist gelir karavanla, saldırıp gasp ederler öldürürler, benim buralar turistik, madem biz örf anane, vicdan merhamet, değerleri yüksek insanlarız, neden ülkemize geleni kazıklama derdindeyiz, ben aldığım stora 500 lira öderken, aynı storu neden İngilize 2000 liraya satma derdindeyiz?
Bir evi 10 İngilize satmanın hangi değere girdiğini bir söylesenize bana ya da 2000 liralık koltuğu 30000 liraya satmanın hangi vicdana sığdığını?
Biz pısırıklığımızdan mı tacize uğruyoruz? Yapma kurban olayım, hepimiz kadınız burda, yıllardır kadın bu ülkede sus sen kadınsın, tacize uğradıysan senin suçun denerek susturuldu, hadi otobüste bas bakalım feryadı? Dönüp önce senin kılık kıyafetini süzüyorlar, sen onların gözünde taciz edilesi gözüküyorsan kimse tacizciye gık demiyor, kıyafetin normlara uyarsa aaa sapık diyorlar, diğer türlüsü çok afedersin ama sen kaşınmışsın demeye getiriliyor, tacizcide zeytinyağ gibi üste çıkıp iftira atıyor diyor.
Oysa madem biz Avrupa'lılara göre değerleri, aile kültürü, örfleri olan bir milletiz, bunların hiçbirinin yaşanmaması lazım, asla olmaması gereken şeyler oluyorsa ama Avrupa'da da oluyor diyerek yumuşatmayı anlamıyorum maalesef.
Öyle bir hale gelmişiz ki, kim kimi güçsüz görürse, üstelik taciz tecavüz davalarının sonuçlarını okuyorsundur burada, rızamız varmış bizim, 15 yaşındaki çocuğunda rızası varmış, bu sebeple babası yaşındaki onlarca insan görünümlü varlık tecavüz edince hak görülüyor ne yazık ki.
2 yaşındaki bebe, 80 yaşındaki nene de tecavüze uğruyor, bu memleketi kötülemek mi yoksa olanı gözler önüne sermek mi?
Olay ortada, ne diyelim amaaannn sende Hollanda'lı, iftira atma çocuğa, taciz etmemiştir veya sen kaş göz yapmışsındır mı diyelim?
Eminim kadın yardım etti diye çocuğa iyi davranıp güleryüz göstermiştir, o da bunu gel beni taciz et diye anlamıştır, ki aslında amacı tecavüzdür onun.
Avrupa'lılarında aksileri var ama burda gördüğüm kadarıyla çoğunluğu güleç yüzlü, samimi insanlar, sen merhaba demekten kaçınırsın onlar gülerek günaydın derler, konuşurlar.
tabiiki ülkemizden daha şartları kötü ülkeler var mune,ama ülkemizde kadın olmak zor maalesef..cryptic,
valla taciz tecavüz konularında iş kıyafete falan gelince deliriyorum ben, seneler önce 25 yaşında falanım, kızım 2-3 yaşlarındayken olduğuna göre, üstümde uzun bir yağmurluk, altımda kot pantolon, saç baş birbirine girmiş, ki küçük çocuğu olanları bilirsin, saçını toplamaya eli kalkmaz çocuk peşine koşmaktan, neyse ben çıktım kızımla markete gittim, arkamda bir araba, ben nereye o oraya, delireceğim, dursam hemşerim derdin ne desem, adam arabalı, ya tutar arabaya atarsa, çocuğum yanımda, ya çocuğuma birşey yaparsa, bir dükkana girsemm betim benzim gitmiş, dükkanda ne oluyor deseler biri takip ediyor demeye çekiniyorum çünkü kahretmesin ki kadınım, yani kalkar yanlış düşünürlerse diye endişelerim var, eve gidemiyorum evi öğrenmesin ama adam sürekli takipte.
Allah'tan eşim o gün oralardaydı, bir soluk eşimin olduğu yere doğru yürüdüm, bu arada tek yapabildiğim uyanıklık arabanın plakasını almaktı, eşim rengimi görünce anladı birşey olduğunu, anlattım soluk soluğa, eşimi biliyorum hemen plaka söyle der, söyledim bende, nasıl söyleniyor bir görsen, belli ki kendi halinde bir kadınsın, hangi cibiliyette bir adam, bir kadına bunca kafayı takar, ben o takılan kafayı koparırım dedi fırladı gitti, yakalayamadı ama uzun sürede plaka bilgisini sakladı zira adamı görse kötü yapacaktı, gerçi iyi ki yakalayamadı çünkü eşim sinirli bir yapıya sahip adamı dövmekle bırakmazdı, hadi ben eşime güveniyorum bu gibi durumlarda, hemen gider ona anlatırım ama ya anlatamayan kadınlar veya anlatıpta hafif kadın olmakla suçlanan kadınlar ne olacak?
Kılık kıyafetimi de bilhassa yazdım, ne giyersek giyelim, niyeti bozuksa bir adamın,yalnızca tırnağınız bile gözükse taciz edilesi görünüyorsunuz gözlerine.
bende alıntılamak istedim kusura bakmazssan,ama ülkemizde kadınsan senin kişiliğine ve düşüncelerine bakmaksızın yaftayı yersin..bu turist hanımında rahat olduğunu düşündüğü için taciz etmiştir,baktı olmayacak şiddet uygulayıp kolunu kırmıştır..Selamm.. Ben yola çıktığımda etrafımı gözetleyen,, kayıtsız kalmamaya çalışan,,ve insanlarımızın ne kadar yardımsever ,ne kadar misafirperver ve samimice sohbet ettiğin zaman sana kucaklarını açan kişiler olduğunu görüyorumm evet tacizler var hemde gırla ama seslerini çıkarmıyor lar mune..çok şahit oluyorum metrobüslerde,, otobüslerde, bakıyorum gözlerinin içinekii bişiy desin bi gık desin yahu yok.. ben müdahele ediyorumm.. adamın aklını alırımm hayatımda iki kere tacize uğradım birincisi kafasına kaldırım taşını yedi.. ikincisindede gözünün ortasına yumruğu indirdimm.. Biz kadınlar korkutmadıkça nerede olursak olalım başımıza gelecektir bu ve bu türkiyede olduğumuz için değildirr.. iki kuzenim var almanyaya evliler. öyle şeyler anlatıyorlarkii.bir iki örnek vereyimm..bayanlar çok serbestler,,evet istedikleri gibi giyindiklerini söylüyorlar ama o kadar rahatlarki 1 saat yada 2 saat evvel tanıştığı bir erkekle yatmakta bir sakınca görmüyorlar... trenlerde yada metrolarda kaş göz işareti yapıyorlar birbirlerine diyor binerken ayrı olan insanlar inerken öpüşen sarılan bir çift olarak iniyorlar diyor.. o kadar serbestler.. ama mune bizim örfümüz adetimiz ananelerimiz var yetiştirilme yönümüz var din olayını bir kenara bıraktım,,Söylediğin bütün her kelimeye katılıyorumm ama bu sadece benim ülkemde olmuyor Kuzenimin dediğine göre oralarda taciz etmene gerek yok birbirlerinden hoşlandılarsa zaten birbirlerinin olmuşlardır diyor biri pas vermezse biri muhakkak pas veriyor diyor,,Oysa madem biz Avrupa'lılara göre değerleri, aile kültürü, örfleri olan bir milletiz, bunların hiçbirinin yaşanmaması lazım, asla olmaması gereken şeyler oluyorsa ama Avrupa'da da oluyor diyerek yumuşatmayı anlamıyorum maalesef. bu kelime size aitt aile kültürü örf bu meziyetler insanlığı bitmemiş kişiler için geçerli değilmidirr..evet yabancıları kazıklamak ne çirkin davranıştır hak veriyorum sizee hangi insanlığa sığdırıyorlar aklım almıyor..biticekmi bitmicektir.. ve belkide dahada artacaktırr.. ama ülkem böyle bir olay yaşandığı zaman kötülenmiyormu hazmedemiyorumm..o övdükleri avrupalılarda kapısını çalıpta bir bardak çay içemessin yağın bitmiştir komşu bir bardak yağ ver diyemessin..bir tabak yemek yaptığında bunuda sana getirdim diyemessin mal mal suratına bakarlar,,acil bir işin çıktığında tanıdığın bildiğin komşuna 1 saatliğine çocuğunu bırakamassın,,haa gitgide avrupaya özenti diye diye onlar gibi olmaya başladık kii.. o ayrı bir durumm..
asla katılmıyorum bu sözünüze türkiyede kadın olmak asla ama asla zor değil..tabiiki ülkemizden daha şartları kötü ülkeler var mune,ama ülkemizde kadın olmak zor maalesef..
ben 13,yada 15 sene için söylemiyorum hep böyleydi..bir derdim varda okumuyormusunuz,kadını eşi aldatmış 100 tane akrabası barıştırmaya gelmiş eşi boşanıp o..olacaksın demiş..kaç kadın ayrılabiliyorasla katılmıyorum bu sözünüze türkiyede kadın olmak asla ama asla zor değil..
kocasından şiddet gören kadınlar polise gitmeye cesaret edebilirlerse ilk barıştırma yoluna gidiliyor..dul kadınlar hep yüzük takıyorlar çalışıyorlarsa,dul kadın müsait olabilir algısı var yalanmı yazıyoruz buradaasla katılmıyorum bu sözünüze türkiyede kadın olmak asla ama asla zor değil..
Yapmayın yazdıklarımın içinde nedeni niçini yazıyor zatenn,,ben otobüse bindiğimde kırk takla atmak zorunda değilim atmıyorumda biri bana ayağını değdirdiğinde o ayağını kırarım haa bana sen kaşındın dicek o dilini keserimm.. yapmayın kızlarımız başlarına böyle bir sıkıntı geldiğinde seslerini çıkartmıyorlarr.. ben bunu görüyorumm.. bunun sıkılması bunun utanması olmazzz.bende alıntılamak istedim kusura bakmazssan,ama ülkemizde kadınsan senin kişiliğine ve düşüncelerine bakmaksızın yaftayı yersin..bu turist hanımında rahat olduğunu düşündüğü için taciz etmiştir,baktı olmayacak şiddet uygulayıp kolunu kırmıştır..
abd yada avrupa özentisi içinde değilim,kendi ülkemizde yeri geldiğinde kendimizi ifade etmekte zorlanıyorken başka bir ülkede hiç ifade edemeyiz..ülkemizde olan gerçekleride gözardı edemeyiz yada bizim göz ardı etmemiş gerçekleri değiştirmez!
takmasınlar arkadaşımm kendi kafalarında o düşünce varda takıyorlar o zaman güçlü olsunlarr o zaman bu hareketle kendisi yapıyor ne demek yüzük takmakkkocasından şiddet gören kadınlar polise gitmeye cesaret edebilirlerse ilk barıştırma yoluna gidiliyor..dul kadınlar hep yüzük takıyorlar çalışıyorlarsa,dul kadın müsait olabilir algısı var yalanmı yazıyoruz burada
tacize uğramamk için..takmasınlar arkadaşımm kendi kafalarında o düşünce varda takıyorlar o zaman güçlü olsunlarr o zaman bu hareketle kendisi yapıyor ne demek yüzük takmakk
neden arkadaşımm neden ben aldatılcam ve akrabalar barıştırmaya gelecekk ben kadın değilmiyimm neden onlar gibi davranmıyorum o zaman neden...?? demekki neymiş yetiştirmekmiş kendinii ve güçlü olmakk..ben 13,yada 15 sene için söylemiyorum hep böyleydi..bir derdim varda okumuyormusunuz,kadını eşi aldatmış 100 tane akrabası barıştırmaya gelmiş eşi boşanıp o..olacaksın demiş..kaç kadın ayrılabiliyor
bunlar türkiyenin gerçeklerimi?değilmi?neden arkadaşımm neden ben aldatılcam ve akrabalar barıştırmaya gelecekk ben kadın değilmiyimm neden onlar gibi davranmıyorum o zaman neden...?? demekki neymiş yetiştirmekmiş kendinii ve güçlü olmakk..
o bakış açısı var ama o bakış açıyı alevlendiren kadınlarmıdır sesi çıksa höst dese ama demiyor tırsıyor ,,korkuyorrtacize uğramamk için..
aile içi şiddet ve aldatma olayı?türk toplum bakış açısı?kız ereke yeetiştirirken ?yazarsan sevinirim