Hollanda'da viral olan 'başörtülü genç kız'

Evet yapmak istediklerimi yapıyorum zaten ama yanlış anlaşılmalara sebep olmaktan da kaçınıyorum. Bir dur noktam var yani. Teşekkür ederim öneriler için :))
Ben bu aralar kendimi kitaplara vermiş durumdayım zaten, yapmak istesem bu okul gençlik tüketir cinsten, bir şeye izin verdiği yok

Aile baskısıyla örtündüm diyenlerin durumuna çok üzülüyorum...zorla hiçbirşey yapılmamalı...böylesi aile dinden soğutur insanı...sen anlat kızına doğruyu yanlışı bırak seçimini o yapsın...her dışarı çıkışında oflayarak çıkıyorsa ne üzücü...aileden de soğur zamanla...

Konuyu sabote ettim resmen. Evet bu ciddi sorunlar yarattı bende, lise hayatım berbat geçti bu sebeple. Ama aştım çok şükür, hata yapmış olsalar da ailemi seviyorum. :) Neyse daha fazla konuşup konuyu sabote etmeyeceğim, insanlar hakkında yargılama yapmadan önce iki kez düşünmek gerek diyorum sadece.
Sanırım benim her şeye ılıman bakabilmemin sebebi bu olay, çok yönlü düşünmek lazım her daim.

yok canım ne sabotesi sohbet ediyoruz,

sen de pek ders çalışıyor gibi değilsin bu arada

yok canım ne sabotesi sohbet ediyoruz,

sen de pek ders çalışıyor gibi değilsin bu arada
Gece boyu kitapla fazla yakın haller geçirdik artık düzeyli bi ilişkimiz var Hastaneye gideceğim şimdi, sınav akşama ohoo o zamana çok işler başarır tantan

ben kapalı değilim tutup da kapalılık hakkında ahkam kesmek de istemem ancak sen o örtüyü başına örttüysen bunun bir anlamı olmalı.hayatın onun etrafında şekillenmeli,değerlerin ona göre yön bulmalı.

konsere gidilir elbette,bunun açığı kapalısı olmaz ancak bırakın kapalı bir kadını hiç bir kadın için doğru bir durum değil bu fotoda görülen şey.hele ki ben dindarım,erkekler bana namahrem,dinimin gerektirdiği gibi yaşıyorum diyorsan bu yolu çizmişsen ona göre de davranman lazım.

bir de anladığım kadarıylı bu kız zorla kapanmamış yani okuyunca o izlenim oluştu ben de.

Benim çok hoşuma gitti görüntü. 17 yaşında bir kızdan sağlılı düşünüp sağlıklı kararlar almasını bekleyemeyiz. İçinden geldiği gibi davranmış. Yarın öbür gün bu hareketini yanlış bulacak olsa da gülümseyerek hatırlayacağı bir anı kalmış olacak kendine.

Spontane yakalanmış ve fotoğraflanmış bir sahne olduğunu düşünmedim hiç , fotoğraf çekmek ve bu ''ılımlı'' mesajı vermek için özellikle yapılmış gibi duruyor .

Ha diyelim ki gerçek ; kişi hangi dine mensup olursa olsun ; o dinin bir ya da bir kaç ibadetini , farzını yerine getiriyor diye ''hepsini getirmeyecekse onu da yapmasın '' diye bir kaide yok . Yapabildiklerini yapar . Çünkü tüm vecibeler içinde bir nefs ile mücadele barındırır bence . O da kiminde bunu aşar kiminde aşamaz .

Ama yerine getirdiğin farzın amacı , karşı cinsle ilgiliyken(onun dikkatini çekmemek içinken) yine karşı cinsin ellerinde popo gezdirmekte manasız kalmış .

cıkss olmamış ..bu görüntü olmamışş yoksa tabiki konsere gidebilir.. görüntü hoş değil .. şuna benzemiş baş örtülüsün gece kulübüne gitmişsin elinde içki ve bir erkekle dans etmiş gibi.. ama baş örtülüsün türkü cafeye gitmişsin ve arkadaş ortamı şahane ..başörtülüsün keman çalabilirsin,piyano ,ney,flüt vs konsere gidebilirsin ama erkeklerin ellerinde bu görüntü bırak baş örtülü olanı bana bile yakışmaz ayoll..

Basortusunu bir kenara birakiyorum. Bu kiz mini etek "bile" giyse bu kare hosuma gitmezdi ama fotografin cekilis amaci baskaymis...

Fotoğrafçı Jan Rijk, "Kökeni ne olursa olsun, müzik insanları birbirine yakınlaştırıyor" diyor.

Rijk'a göre fotoğrafın geniş kitleler tarafından beğenilip, paylaşılması da bu yüzden.

başında başörtü olduğu içinmi olmamış,yoksa örtü olmasa yıne olmayacakmıydı görüntü bilemedim,ama benim tercıhım olmaz böle bişey,ama hiç yadırgamadım,lütfen özgürlük,ve insnaın kendı mutluluğu gibisi yok,kımsenın hakkına girmeden mutlu olmak gibisi yok,bende örtülüyüm,iglesias enrique ülkemıze geldi,ve örtümden dolayı gitmedım,lakın daha genç olsam giderdim,ama şuda var,başka ülkede yaşasam giderdim,gitseydim ülkemizde emin olun benıde çekip bir yerlere koyalardı :),oysa çok görmek,dinlemek isterdım,

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir müslümanın nü ye san at demesi kadar abes bir görüntü..
:)))
kısacası rezalet...

Aslında keşke gitseydiniz, kendinizi Mutlu etseydiniz, ben sizi o konserde görsem asla yadırgamazdım, başka ülke de olsam giderdim diyorsunuz, yani aslında bizim ülkede insanlar kılık kıyafetleri yüzünden yaftalanıyorlar, kalıplara sokuluyorlar, mini etekli iffetsiz, örtülü bir kadın şunu yapamaz ayıp denip kestirip atılıyor, oysa arada bir kalıplarımızdan çıkıp kendimizi şımartmak bizimde hakkımız.

Bu kızda kimsenin hakkını gasp etmemiş, edepsizlik namussuzluk yapmamış, müziğin ve ortamın neşesine kaptırmış kendini, belki hayatı boyunca bir daha yapmayacağı bir aksiyon, renk olmuş.

Sen rocker'sın dimi sep?

Sen de konserlere gidiyorsundur kesin. Böyle atmalı tutmalı mı oluyor konserler?

Ben ilk kez gördüm böyle birşey, şarkıcıyı atarlar anlarımda konser dinleyenleri de atıyorlar mı böyle sırayla

yıne gelir mı?gelsede gitsem,şu ömrü hayatım yakışıklı bır adam görmüş olurdum ya aslında bırazda geç kaldım bilet işine,hatta bu forumda bir kız konu açtı,erkek arkadaşı ızın vermemış,gitsemmı dıye soruyor,ona özel mesaj attım,benım için dınle,git mutlaka demiştim,çok tşk mune,

Valla inşallah gelir, sırf sizin için gelmesini isterim, gelirse mutlaka gidin lütfen ve konser dönüşü bana anlatın

Anlayamadim, basörtülü olunca ne oluyormus? Eren mi oluyor? Baskalarinin kararlarina müdahale etme hakki mi doguyor? Kiz 17 yasinda, elbette eglenebilir. 18 yasinda basörtüyü birakip, 20 yasinda tekrar takabilir. Kendi karari cünkü.

Laf'a gelince kadin haklarindan, basörtülü ve acik olan birinin arasinda farki olmadigi söyleniliyor, ama böyle bir olayda nedense o laf hemen unutuluyor. Millet baskalarina bakmadan önce, kendi hayatina baksa yemin ile herkes daha huzurlu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…