• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hollanda'da viral olan 'başörtülü genç kız'

foto, "Kökeni ne olursa olsun, müzik insanları birbirine yakınlaştırıyor" başlığıyla paylaşılmış bence hem dinler hem de ırk anlamında pozitif birleştirici bi mesaj verilmeye çalışılmış ama yanlış anlamalarada müsait tabii, her görüşe saygı duyarım, beni rahatsız etmedi bu foto, ben verilmek istenen mesaja göre değerlendirdim

ama dediğim gibi farklı değerlendirmelere oldukça açık tabii

Hayır ben de görüntüyü beğendim. Ama toplum içinde rencide edilmeye çok müsait. Neyse ki kız mutlu. Gerisi önemli değil.. :)

Türkiyede de bunun örneği çok var. neden şaşırıyoruz ki?
aile baskısı toplum baskısı vb. ile kapanan saçlar,
ama beyinler özgür!

bence başörtüsü kullanan kızın bir ağırlığı olmalı. bir duruş sergilemeli ve bunun farkında olmalıdır. ama örneklemek gerekirse,konsere bu şekilde gitmek, takınılması gereken tavra, sergilenmesi gereken duruşa uygun düşmez. bu konuda salt kendi haz ve arzularına göre davranamaz. zira "temsil " diye bir şey var.

Başörtüsü ayettir...başında edeple,onurla taşırsın...eğer yolum budur diyorsan rock konserlerine gitmeyeceksin...elden ele havalarda,orana burana el değdirmeyeceksin....yok öyle" genç kız eğlenmeye hakkı yok mu" demek...islami eğlence anlayışı bu değil...ateistin tesbih çekmesi kadar abes bir görüntü...asla hoşgörülecek bir durum değil....
İlla ki eğlenicem benim hayatım diyorsa çıkarsın başındaki örtüyü ne konserine gidiyorsa gitsin...ne şiş yansın ne kebap ohhh

Hiç yakışmamış. Bu nasıl bi çelişkidir. Başörtünün bir ağırlığı var ya ona göre yaşa ya da çıkart.

öyle diyorsunuz arkadaşlar ama dini yaşayış, ırktan ırka, ülkeden ülkeye "kültürel" olarak değişiyor. Biz de böyle bişey muhtemelen olmaz ama kesin birşekilde olamaz diyemeyiz, ama arabistanda kesin bi şekilde olamaz, idam sebebi belkide yani. Ama belki hollanda için aşırı anormal bişey değildir. Yani ülkelerin kültürleriyle alakalı bence

Mesele muzik cesidi falan degil.. bende doom metal dinlerim, konsere de giderim.. mesele sac teli gunah diye kapatip eller uzerinde gezmek.. diger bir mesele de aile baskisiyla kapanmak..
Ben vejeteryanim deyip kebaplari gommek gibi bir sey bu.. ha tabi yiyebilir, kim ne diyebilir ki ama o zaman vejeteryan olmaz..

Mesele muzik cesidi falan degil.. bende doom metal dinlerim, konsere de giderim.. mesele sac teli gunah diye kapatip eller uzerinde gezmek.. diger bir mesele de aile baskisiyla kapanmak..
Ben vejeteryanim deyip kebaplari gommek gibi bir sey bu.. ha tabi yiyebilir, kim ne diyebilir ki ama o zaman vejeteryan olmaz..
ben aile baskısıyla kapandığını sanmıyorum canım ya, babam kızmaz demiş baksana, anne korkusuylada kapanır mı bilemedim, ondan da o kadar korksa fotoğrafçıyı arayıp mutlu olduğunu söylemezdi sanırım

ben aile baskısıyla kapandığını sanmıyorum canım ya, babam kızmaz demiş baksana, anne korkusuylada kapanır mı bilemedim, ondan da o kadar korksa fotoğrafçıyı arayıp mutlu olduğunu söylemezdi sanırım

Aile derken cevreyi kastettim chessim.. hani bizim toplumda aman deden kizar, halan bozulur, teyzen yamulur olayi var ya.. neyse kendisi mutluysa diyecek bir sey yok zaten :)

Aile derken cevreyi kastettim chessim.. hani bizim toplumda aman deden kizar, halan bozulur, teyzen yamulur olayi var ya.. neyse kendisi mutluysa diyecek bir sey yok zaten :)

ya bi dakka şimdi sen iki bebiş anası olarak nasıl metal dinlersin:KK12:

hadi bakalım:KK70::KK70::KK70:

Türkiyede de bunun örneği çok var. neden şaşırıyoruz ki?
aile baskısı toplum baskısı vb. ile kapanan saçlar,
ama beyinler özgür!

bence başörtüsü kullanan kızın bir ağırlığı olmalı. bir duruş sergilemeli ve bunun farkında olmalıdır. ama örneklemek gerekirse,konsere bu şekilde gitmek, takınılması gereken tavra, sergilenmesi gereken duruşa uygun düşmez. bu konuda salt kendi haz ve arzularına göre davranamaz. zira "temsil " diye bir şey var.
Evet o temsil konusu çok önemli. Ben başını istemediği halde örten gruptayım ama bi hareketi gerçekleştirirken insanların beni Tantanis olarak değil başörtülü bi kadın olarak görüp değerlendireceğini ve davranışlarımı genele mal edeceklerini biliyorum. Bu sebeple aslında benim için sorunşu olmayan pek çok şeyi yapmadığım olmuştur, oluyor da.
Yine de kızın üzerine fazla gitmemek gerek, görüntü ve verdiği mesaj gerçekten hoş olmuş. Ihtiyaç var şimdilerde bunlara da.

Evet o temsil konusu çok önemli. Ben başını istemediği halde örten gruptayım ama bi hareketi gerçekleştirirken insanların beni Tantanis olarak değil başörtülü bi kadın olarak görüp değerlendireceğini ve davranışlarımı genele mal edeceklerini biliyorum. Bu sebeple aslında benim için sorunşu olmayan pek çok şeyi yapmadığım olmuştur, oluyor da.
Yine de kızın üzerine fazla gitmemek gerek, görüntü ve verdiği mesaj gerçekten hoş olmuş. Ihtiyaç var şimdilerde bunlara da.
İstemediğin halde örtmüş olduğun halde bu düşüncelerinden dolayı bir yanda sen,
Bir yanda da "ben istediğim için örtündüm" deyip gurur duyup , her şeyi yapan ama başı örtülü insanlar... :KK14:

Olsun ne var yani sosyal olmak günah değil her alanda olsunlar evde oturmasınlar

Tantanis olarak değil başörtülü bi kadın olarak görüp değerlendireceğini ve davranışlarımı genele mal edeceklerini biliyorum. Bu sebeple aslında benim için sorunşu olmayan pek çok şeyi yapmadığım olmuştur, oluyor da.

neden istemediğin halde kapandığnı sorgulamayacağım tabii ki canım, belli ki aile ile alakalı bişey
ama başörtülüsün diye yapmak istediklerinden geri kalma bence ya, en azından ailenin karışmayacağı şeylerden
ben eskiden elalem ne der diye yaptıklarım ve yapmadıklarımdan çok pişmanım açıkcası, insanın tek atışlık bi ömrü var, kim ne derse desin, benden sana abla tavsiyesi

Back