Hollandaca pratik yapmaya var misiniz?

Hoi eda,
ik ben melisa, ik ook nederlands leren.
waar wont u?
Hou oud ben jij ?

Grotjes Melisa

Siz bu konuya bayagi onceden cevap vermissiniz.Hollandada yasma formunu gezerlen sizin isminize rastladim. Dedikleriniz dogru burada bir arkadas ortami yapmak ve dili ogrenmek cok zor....

Hoi!
ik ben ozlem. Ik ben getrouwd. (voor 2 jaar) Mijn man is Nederlander. Wij wonnen soms in nederland soms in turkije en soms reizen wij in andere landen. Want ik heb geen een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning. Wij heben geen kinderen. Mijn nederlans niet goed. Ik wil naar taalcursus gaan. Maar ik leer nu zelf thuis Nederlands. En mijn man helpt mij soms :) ik heb nieuwe vrinden nodig.
Zorlayinca bukadari cikti valla birazda turce yazayim. Baska bir ulkeye yerlesmek yeniden dogmak gibi. Helede tanidik kimse olmayinca koskoca dunyanin icinde yapa yalniz hissediyorsunuz. Hic bilmediginiz duymadiginiz yeni bir dil, yeni insanlar hemde her ulkeden, sanki bir kutuda biriktirilen insan koleksiyonu gibi, yeni bir kultur, yeni aliskanliklar (mecburi), yeni arkadaslar arama cabalari nebilim daha neler neler bu soylediklerimi herkez biliyor ve yasadi biliyorum sadece duygularimi paylasiyorum. Burada eger arkadasliklar kurabilirsem hem yalnizligim hafifleyecek hemde hollandacami ilerletecegimi dusunuyorum. Bana yardim ederseniz sevinirim.
Doei!

mrb inci
bende ve bir cogumuzda ayni durumdayiz bende cok yalnizim. evet bende hep birine bagli hareket etmekten nefret ediyorum. Markete, alisverise yalniz gitmek istiyorum otobuse yalniz binmek istiyorum bir kafeye arkadasimla gidip kendi siparisimi kendim vermek istiyorum simdi biraz hollandaca ogrendim ama disariya yalniz cikmaya korkuyorum insanlarla hollandaca konusmaya cesaret edemiyorum. Keske ayni sehirde olsaydik

selam ozlem... bende 3 yildir buradayim ve senin gibi yalnizim aslinda sitede hollandadan cok arkadas var ama bolume pek ugrayan yok.yas kac senin? iyi arkadasliklar kurariz insallah

Mrb bir suredir internetim yoktu cvp ini yeni gordum ve cok sevindim. Evet haklisin buraya uye olmadan once msjlari okudum ama msjlari okurken tarihlere bakmadan okumusum. Bunu gec farkedince tamamen hayalkirikligina ugradim ve umidimi tam yitirmisken sen cvp verdin tesekkurler. Ben 26 yasindayim tilburgta oturuyorum. Hollanda pasportum yada oturum iznim olmadigi icin duzensiz bir hayatim var. ama bir kac ay sonra oturum izniyle donucem insallah. Sende bana kendini tanitirmisin ozelden msj gonderebilirsin istersen. En kisa zamanda heyecanla cevabini bekliyorum :)

selam ozlem... bende 3 yildir buradayim ve senin gibi yalnizim aslinda sitede hollandadan cok arkadas var ama bolume pek ugrayan yok.yas kac senin? iyi arkadasliklar kurariz insallah

Mrb nergis ben yeni oldugum icin sana ozel msj gonderemiyorum bir sure buradan yazicam ama sen bana ozelden gonderebilirsin. Allah bagislasin cocuklarini. Hollandada birkac sehrine gittim bazi yerleri sevdim bazilarini sevmedim. Benim apartmanda turk bir cift var ama ilk gunden kadin beni cileden cikartti simdi konusmuyoruz. Cok kizginim ama cokda uzgunum belki iyi bir arkadas olabilirdik onunla. Umarim biz guzel bir arkadasliga baslamisizdir. Senden gelecek msj lari heyecanla bekliyor olacagim.

Mrb Nergis ben senin msjlar aliyorum ama sen benimkileri aliyormusun bilmiyorum. Msj inda yazdigin seye katiliyorum cunku benim komsumda bana cok garip davranmisti. Ama gittigim kadinlar kulubunde herkes iyi gorunuyor hepsini cok iyi tanimasamda haftada 1 kere oraya gitmek bana iyi geliyor. Bu arada esimle konustum bana kayinvalidemin senin oturdugun sehirde calistigini soyledi cok sasirdim. Belki bir gun birbirimizi gorme sansimiz olur. K.I.B...

TE=Ronnie;24606497]Mrb Nergis ben senin msjlar aliyorum ama sen benimkileri aliyormusun bilmiyorum. Msj inda yazdigin seye katiliyorum cunku benim komsumda bana cok garip davranmisti. Ama gittigim kadinlar kulubunde herkes iyi gorunuyor hepsini cok iyi tanimasamda haftada 1 kere oraya gitmek bana iyi geliyor. Bu arada esimle konustum bana kayinvalidemin senin oturdugun sehirde calistigini soyledi cok sasirdim. Belki bir gun birbirimizi gorme sansimiz olur. K.I.B...[/QUOTE

aliyorum mesajlarini su klavyeyi ayarlatinca msn adres veririm ordan konusuruz.

ok :) Bekliyorum

Hey dames, wat leuk dit.
Ik ben al jaren lid van deze site maar zie dit voor het eerst.
Ik ben bijna 21 jaar oud( nog 20 dagen te gaan tot mijn verjaardag) en woon al 12 jaar in Amsterdam. Nederlands is geen makkelijk taal. Zelfs na 12 jaar leer ik nieuwe woorden. Vooral dat " het ' en
' de ' voor een woord zetten is heel moeilijk en onvoorspelbaar. Maar dat kunnen zelfs Nederlanders niet, maak je niet druk daarover.

Over het algemeen is het gewoon mogelijk om Nederlands te leren. Als je er maar voor gaat!
Jullie zijn heel moedig ( cesaretli) en ik denk echt dat jullie vooruit gaan komen hier.

Maar jah, ik wens jullie heel veel succes en als jullie hulp nodig hebben, help ik graag .

Kk kadinlarinin gucu adina

Wat leuk dat dames hier Nederlands hebben geoefend
Konular bu kadar eskidigine gore sanirim Hollandacayi ogrenmissiniz

Hallo Dames
Ik ben Asli
Mijn man is Nederlander maar wij spreken thuis Engels
Ik ben anderhalf jaar naar Nederlands taal cursus geweest.
nu heb ik prive les , dat is beter
(ik heb het niet betalen :))
ik ga ook elke week naar het taalcafe dat is veel helpen

surculisan ettiysem afola

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…