Hollandaca pratik yapmaya var misiniz?

20090614_beeld01.jpg

goedenavond dames,
jullie zijn jullie echt goed bezig,ik kan niet zo veel meer bij deze site terecht,omdat hele dag werk ik, maar avond kan ik beetje tijd krijgen om te inlogen maar zo laat kan ik niet opblijven,straks moet ik naar bed maar ja ik wens jullie heel goei nachtrust,en graag tot ziens.
en weten jullie ik wil helemaal niet nederlands praten als ik niet moet praat ik ook niet omdat ik ben zat van hier,

herkese merabalar bende hollandaya geleli 1.5 sene oldu asiri derecede istek var icimde sakir sakir hollandaca konusmak icin,,,simdi A2 (inburgeringsdiploma) aldim...simdi niveauhoger yapmak istiyorum ve bunun icin arastirmalar yapiyorum,,,normal precies cumle nasil yazabilirim onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim,,, yani mesela yazarken ik kan niet....gibi ve kan ik niet ,,,, gibi ne oluyo boyle kelimelerin yeri degisince,,,ben soyle biliyorum mesela je hebt werk senin isin var ve heb je werk senin isin varmi soru oluyo yani ama bazi yerlerde kelimelerin yerleri cok degisiyo bunlari anlamakda zorlaniyorum,,,verleden tijd cok calisiyorum werkwoordlarin...mesela yukarda bahar arkdsmzn yazisi icinden bi ornek alayim,,,omdat hele dag werk ik neden omdat ik werk hele dag degilde hele dag werk ik bunu anlamaaya calisiyorum,,,yardmlarinizi bekliyorum ,,,,niveau 3 yani yeni adiyla B1 yapabilmem icin duzgun cumleleri kurmayi ogrenmem lazim,,,cunku meslek okuluna baslamak istiyorum,,,
alvast bedankt....

Hallo dames en heren.
Mijn naam is ceylanmelek.
Mijn achternaam is kelek. -tatlicadiarzu-
Ik ben 27 jaar oud.
Ik heb geen kinderen.
Ik kom uit Turkiye\Kirsehir
Ik woon in Arnhem.

Hadi kizlar hollandaca yazalim...madem pratik yapma diye acilmis baslik.,..kendimizi tanitalim...Kopya cekmek yok,,yanlisimiz varsa biri duzeltsin:))

Groetjes:a015::a015::a015:

Mijn naam is Nursen.
Ik heb twee kinderen, een meisje van bijna 8 jaar en een jongen van 3 jaar.
Ik woon in Hilversum.
Hoe gaat het ermee.:nazar:

hallo allemaal,
ik ben mevrouw. ik woont niet meer in nederland maar ik wil graag nederlands praten
omdat ik heb 3 kinderen geboren in nederland ik wil graag met hun praten...
als schrijf ik fout graag verbeteren...
groetjes allemaala.s.

hoooi dames, waar zijn julie??
ik wiel beetje oefening....alstjeblief komen terug:teselli:

Butun Hollanda forumlarinda faliyetler durmus, herkes nerde, kimse girmiyor mu artik buraya?

herkese merabalar bende hollandaya geleli 1.5 sene oldu asiri derecede istek var icimde sakir sakir hollandaca konusmak icin,,,simdi A2 (inburgeringsdiploma) aldim...simdi niveauhoger yapmak istiyorum ve bunun icin arastirmalar yapiyorum,,,normal precies cumle nasil yazabilirim onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim,,, yani mesela yazarken ik kan niet....gibi ve kan ik niet ,,,, gibi ne oluyo boyle kelimelerin yeri degisince,,,ben soyle biliyorum mesela je hebt werk senin isin var ve heb je werk senin isin varmi soru oluyo yani ama bazi yerlerde kelimelerin yerleri cok degisiyo bunlari anlamakda zorlaniyorum,,,verleden tijd cok calisiyorum werkwoordlarin...mesela yukarda bahar arkdsmzn yazisi icinden bi ornek alayim,,,omdat hele dag werk ik neden omdat ik werk hele dag degilde hele dag werk ik bunu anlamaaya calisiyorum,,,yardmlarinizi bekliyorum ,,,,niveau 3 yani yeni adiyla B1 yapabilmem icin duzgun cumleleri kurmayi ogrenmem lazim,,,cunku meslek okuluna baslamak istiyorum,,,
alvast bedankt....

Bayanlar herkese merhaba,

Ben Belcikada ikinci yilima girdim. birinci yil master fln yapicam derken hic dil ogrenme firsatim olmadi. simdi bu sene basladim. birinci yabanci dilim Ingilizce, onun sayesinde biraz daha kolay oluyor ogrenme sureci ama dilin kendisinin hicbir cekiciligi yok malesef. ama herkesin bir sebebi var iste, ben de is bulabilmek icin ogreniyorum. yukaridaki soruya gelince; daha yeni bu konuyu isledik kisaca aciklamaya calisayim:

bu dilin cumle yapisi mantigina gore cumlenin fiili ornegin zijn,moeten,kunnen,veya akliniza gelebilecek her turlu fiil, ikinci sirada yer alir.

eger cumleniz ozneyle (ik, je, hij...) baslarsa fiil hemen bunlarin arkasindan gelir, eger cumle bir zaman ifadesi ile (morgen, nu, gisteren) veya yukardaki cumledeki gibi siklik ifadesi (elke dag vs), yer ifadesi de olabilir baslarsa yine ikinci sirada yer alacaktir. bu sefer ozne hemen fiili takip edecektir.

orn: Morgen ga ik naar de school.

ve dikkat ederseniz bu dilde vurgu hangi kelimedeyse yani cumledeki en onemli parca hangisiyle onu basa aliyorlar. yukardaki ornekte onemli olan benim (ik) okula gidecek olmam degil, ne zaman gidecek olmam (morgen).

cok iyi aciklayamamis olabilirim ama elinizdeki orneklere dikkat edin normal cumlelerde fiil her zaman ikinci sirada gelir.

ancak bijzin denen yapilarda yani ana cumle degilde onu anlamlandiran alt cumleciklerde fiil en sona gider. bu kaliplara ornek omdat li cumleler olabilir.

kendi kitabimdan bir ornek yazayim;

Waarom Jennifer aan het zingen?
Omdat ze vandaag heel vrolijk is.

bu ornekteki gibi zijn fiili (is) en sonda olur.

omdat'in bijzin olarak kullanildigi bir ornek yazayim;

Bert is niet rustig OMDAT hij de hele tijd aan Els moet denken.

omdat i ozne ve cumlenin diger ogeleri takip ederken, moet denken (fiil) cumlenin sonunda yer aliyor.

umarim biraz yardimci olabilmisimdir.

benim en buyuk sikintim pratik yapamamak. cok belcikali muhattabim yok burda. dersler de cok yogun gidiyor grammer yetistirmeye calisiyoruz. o yuzden konusmam ilerlemiyor. bakalim kismet. hepinize kolay gelsin bayanlar. insallah su dili sokecegiz. sizler iyi ogrenirseniz cocuklariniz da guzel konusur, okullarinda basarili olurlar. ozellikle temelli hollanda veya belcikada yasayacak olanlar dili bosvermemeliler. sonra cocuklar konusamayinca bu cocukta zeka geriligi var diyip ozel okullara fln yonlendiriyorlarmis. malesef toplumda saygi gormenin yolu adamlarin dillerini en az onlar kadar duzgun konusmaktan geciyor.
hepinize sevgiler:KK71:

kizlar kafaniza takilan baska gramer konulari olursa yazin buraya, sorarim ben hocama. hepberaber ogreniriz.

Mnla, cok guzel aciklamissin, tesekkurler. Benimde kullandigim dil ingilizce oldugu icin, Hollanda'ca pratik yapamiyorum zorlaniyorum konusmada. Suanda dil kursuna da gidiyorum ama pratik sart degilse ne kadar okuyup yazsan da konusamadiktan sonra bi ise yaramiyor. Sana tamamen katiliyorum burda yasanacaksa mutlaka dil ogrenilmeli, yoksa ingilizcede konussan guzelce, kendi dilleri olmadiktan sonra bazen ne konustuklarini anlamada zorlaniyorsun cunku onlarda kendi dillerini kullaniyorlar her firsatta.

Mnla, cok guzel aciklamissin, tesekkurler. Benimde kullandigim dil ingilizce oldugu icin, Hollanda'ca pratik yapamiyorum zorlaniyorum konusmada. Suanda dil kursuna da gidiyorum ama pratik sart degilse ne kadar okuyup yazsan da konusamadiktan sonra bi ise yaramiyor. Sana tamamen katiliyorum burda yasanacaksa mutlaka dil ogrenilmeli, yoksa ingilizcede konussan guzelce, kendi dilleri olmadiktan sonra bazen ne konustuklarini anlamada zorlaniyorsun cunku onlarda kendi dillerini kullaniyorlar her firsatta.

evet, bir de sanki cok da karsilarindaki insani konusmaya tesvik etmiyor gibiler. biz oyle degiliz mesela. cat pat biri turkce konusmaya baslasin bayiliriz, motive ederiz. sanirim bu ulkede o kadar cok gocmen var ki, artik onlar icin pek de bir anlam ifade etmiyor birinin hollandaca ogrenmeye calismasi. bazen sabirsizca davranip ingilizce anlatin diyebiliyorlar. ilk zamanlarda cok buyuk avantajdi bu benim icin. otobus soforunden copcusune kadar belcikalilarin %95 i ingilizceyi cok iyi konusabiliyor. ama bu benim pratik yapmama engel oluyor cogunlukla. neyse iste biraz daha kursta ilerleyince artik cesaretimi toplayip girisicem. bir yerden baslamk lazim. :KK24:

Benim hala cesaretim yok konusmaya, ingilizce daha kolay geliyor, Hollandaca kelimeleri hatirlamak icin caba sarfettikce ingilizce geliyor dilimin ucuna. Nasil olcak bilmiyorum ama bi sekilde cesaret etmek lazim. Dedigin gibi onlarda pek tesvik etmiyorlar, bi de bizim gibi pek insan canlisida degiller acikcasi :)

Benim hala cesaretim yok konusmaya, ingilizce daha kolay geliyor, Hollandaca kelimeleri hatirlamak icin caba sarfettikce ingilizce geliyor dilimin ucuna. Nasil olcak bilmiyorum ama bi sekilde cesaret etmek lazim. Dedigin gibi onlarda pek tesvik etmiyorlar, bi de bizim gibi pek insan canlisida degiller acikcasi :)

malesef oyle. biraz kibirli ve mesafeliler. ama sanirim bu konuda hollandalilar belcikalilardan daha kotu. :26:

sen evlilik icin mi ordasin yoksa egitim mi? daha ne kadar kalicaksin?

Hem evlilik hem okul, su anda Leiden universitesinde master yapiyorum, subata bitecek insallah. Yani malesef burda olacagim :), gecen gun bu siteyi buldum, dedik belki arkadas bulabilirim burdan ama nerdee...Kimse ugramiyor galiba siteye, turk arkadasim olsa biraz yanlizligimi paylassam diyorum ama yok malesef. Sen napiyorsun peki? Okul? Evlilik? Hollanda sinirina yakin misin? Biz Roterdam sinirindayiz.

Hem evlilik hem okul, su anda Leiden universitesinde master yapiyorum, subata bitecek insallah. Yani malesef burda olacagim :), gecen gun bu siteyi buldum, dedik belki arkadas bulabilirim burdan ama nerdee...Kimse ugramiyor galiba siteye, turk arkadasim olsa biraz yanlizligimi paylassam diyorum ama yok malesef. Sen napiyorsun peki? Okul? Evlilik? Hollanda sinirina yakin misin? Biz Roterdam sinirindayiz.

ben 2008'de erasmus ogrencisiydim belcikada. sonra trye dondum diplomami aldim ve 2009da master yapmak icin geri geldim buraya. masteri bitirdim simdi flamanca ogreniyorum iste. is bulursam kalicam insallah. evli fln degilim. kimsem yok burda. sadece huzurluyum mutluyum ondan istiyorum kalmayi. insallah is meselesini cozersem kalicam. buarada dunden beri ben de phd programlarina bakiyorum hollandada. ama burslu olmali yani. artik okumaya ayiracak param kalmadi. ama alanlar pek uymuyor. neyse arastiriyorum daha bakalim.

ben Gent'te yasiyorum. malesef hollanda sinirina yakin degil. illa turk arkadas edinmek onemli degil canim. ingilizcen varmis ne guzel, yabanci arkadaslarin olur. bir de ordaki turk erasmus ogrencilerini arastirmalisin. kesin vardir. buraya da her donem o kadar cok insan gelior ki... zamanla olusur cevren uzulme. Gent'e gelirseniz haber ver, gorusuruz iste o zaman:nazar:

Doktorada zaten alirsin para baska turlusu olacagini sanmiyorum ya burslu olursun ya da maasli. Bende kismet olursa subatta basliyorum doktoraya. Senin bolumun nedir? Benim biomedical science. Gelirsen Hollanda'ya goruselim, beklerim bende...

Doktorada zaten alirsin para baska turlusu olacagini sanmiyorum ya burslu olursun ya da maasli. Bende kismet olursa subatta basliyorum doktoraya. Senin bolumun nedir? Benim biomedical science. Gelirsen Hollanda'ya goruselim, beklerim bende...

evet ama iste her bolumde doktora acigi olmuyor. ama senin bolumun belcikada da hollanda da surekli projesi olan bir bolum. ben Amerikan Studies master i yaptim. sosyal bilimlerde ozellikle bu alanda phd projesi bulmak cok zor. ama leiden univde cok dikkatimi ceken bir doktora programi buldum. sanirim bir sene hazirlik okumam lazim onun icin ama. farkli alan oldugu icin. bilmiyorum bakalim nolcak. kalmayi cok istiyorum. belcika veya hollanda cok farketmez. insallah doktora veya is yoluyla basaririm bunu.

seni de tebrik ederim. doktora olayi cok iyi olmus. darisi basima insallah.:KK70:

Insallah canim islerin rast gitsin, umarim istedigin gibi olur....

hoi
ik ben eda.ben ik nieuw abonement openen hier.ik wil heel veel nederlands leren.voor dat veel oefeningmaken ben ik nodig.ik wil met jullie samen werken over nederlands.dat kan??

X