Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hallo dames en heren.
Mijn naam is ceylanmelek.
Mijn achternaam is kelek. -tatlicadiarzu-
Ik ben 27 jaar oud.
Ik heb geen kinderen.
Ik kom uit Turkiye\Kirsehir
Ik woon in Arnhem.
Hadi kizlar hollandaca yazalim...madem pratik yapma diye acilmis baslik.,..kendimizi tanitalim...Kopya cekmek yok,,yanlisimiz varsa biri duzeltsin:))
Groetjes:a015::a015::a015:
herkese merabalar bende hollandaya geleli 1.5 sene oldu asiri derecede istek var icimde sakir sakir hollandaca konusmak icin,,,simdi A2 (inburgeringsdiploma) aldim...simdi niveauhoger yapmak istiyorum ve bunun icin arastirmalar yapiyorum,,,normal precies cumle nasil yazabilirim onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim,,, yani mesela yazarken ik kan niet....gibi ve kan ik niet ,,,, gibi ne oluyo boyle kelimelerin yeri degisince,,,ben soyle biliyorum mesela je hebt werk senin isin var ve heb je werk senin isin varmi soru oluyo yani ama bazi yerlerde kelimelerin yerleri cok degisiyo bunlari anlamakda zorlaniyorum,,,verleden tijd cok calisiyorum werkwoordlarin...mesela yukarda bahar arkdsmzn yazisi icinden bi ornek alayim,,,omdat hele dag werk ik neden omdat ik werk hele dag degilde hele dag werk ik bunu anlamaaya calisiyorum,,,yardmlarinizi bekliyorum ,,,,niveau 3 yani yeni adiyla B1 yapabilmem icin duzgun cumleleri kurmayi ogrenmem lazim,,,cunku meslek okuluna baslamak istiyorum,,,
alvast bedankt....
Mnla, cok guzel aciklamissin, tesekkurler. Benimde kullandigim dil ingilizce oldugu icin, Hollanda'ca pratik yapamiyorum zorlaniyorum konusmada. Suanda dil kursuna da gidiyorum ama pratik sart degilse ne kadar okuyup yazsan da konusamadiktan sonra bi ise yaramiyor. Sana tamamen katiliyorum burda yasanacaksa mutlaka dil ogrenilmeli, yoksa ingilizcede konussan guzelce, kendi dilleri olmadiktan sonra bazen ne konustuklarini anlamada zorlaniyorsun cunku onlarda kendi dillerini kullaniyorlar her firsatta.
Benim hala cesaretim yok konusmaya, ingilizce daha kolay geliyor, Hollandaca kelimeleri hatirlamak icin caba sarfettikce ingilizce geliyor dilimin ucuna. Nasil olcak bilmiyorum ama bi sekilde cesaret etmek lazim. Dedigin gibi onlarda pek tesvik etmiyorlar, bi de bizim gibi pek insan canlisida degiller acikcasi :)
Hem evlilik hem okul, su anda Leiden universitesinde master yapiyorum, subata bitecek insallah. Yani malesef burda olacagim :), gecen gun bu siteyi buldum, dedik belki arkadas bulabilirim burdan ama nerdee...Kimse ugramiyor galiba siteye, turk arkadasim olsa biraz yanlizligimi paylassam diyorum ama yok malesef. Sen napiyorsun peki? Okul? Evlilik? Hollanda sinirina yakin misin? Biz Roterdam sinirindayiz.
Doktorada zaten alirsin para baska turlusu olacagini sanmiyorum ya burslu olursun ya da maasli. Bende kismet olursa subatta basliyorum doktoraya. Senin bolumun nedir? Benim biomedical science. Gelirsen Hollanda'ya goruselim, beklerim bende...