Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Siz bu konuya bayagi onceden cevap vermissiniz.Hollandada yasma formunu gezerlen sizin isminize rastladim. Dedikleriniz dogru burada bir arkadas ortami yapmak ve dili ogrenmek cok zor....Benim hala cesaretim yok konusmaya, ingilizce daha kolay geliyor, Hollandaca kelimeleri hatirlamak icin caba sarfettikce ingilizce geliyor dilimin ucuna. Nasil olcak bilmiyorum ama bi sekilde cesaret etmek lazim. Dedigin gibi onlarda pek tesvik etmiyorlar, bi de bizim gibi pek insan canlisida degiller acikcasi :)
Hallo dames,
ik ben Inci.Ik heb een douchter en ik ben op 2004 naar Nederland gekomen.ik woon in Rotterdam. Maar ik heb geen praten en geen schrijfen.
Tot ziens..
Merhaba ben Inci.Kadinlar Klubunun yeni uyesiyim.Henuz ne var ne yok bakmadan dikkatimi cekti herkese selam vermek istedim.
Kendimi tanitacak olursam 79 dogumluyum ve evliyim.Buraya ithal gelin olarak geldim.Hollanda da oyle diyorlar.Turkiye yi, ailemi ve yasantimi cok ozledim.Hollanda ca konusamiyorum o yuzden burda zor durumda kaliyorum hep birilerine bagli hareket etmek durumundayim.11 ay okula gittim ama fazla bisey ogrenemedim.simdi 1 yasinda kizim var onun biraz buyumesini bekleyip okula kaldigim yerden devam etmek niyetindeyim.Herkese sevgiler selamlar...
Hoi!
ik ben ozlem. Ik ben getrouwd. (voor 2 jaar) Mijn man is Nederlander. Wij wonnen soms in nederland soms in turkije en soms reizen wij in andere landen. Want ik heb geen een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning. Wij heben geen kinderen. Mijn nederlans niet goed. Ik wil naar taalcursus gaan. Maar ik leer nu zelf thuis Nederlands. En mijn man helpt mij soms :) ik heb nieuwe vrinden nodig.
Zorlayinca bukadari cikti valla birazda turce yazayim. Baska bir ulkeye yerlesmek yeniden dogmak gibi. Helede tanidik kimse olmayinca koskoca dunyanin icinde yapa yalniz hissediyorsunuz. Hic bilmediginiz duymadiginiz yeni bir dil, yeni insanlar hemde her ulkeden, sanki bir kutuda biriktirilen insan koleksiyonu gibi, yeni bir kultur, yeni aliskanliklar (mecburi), yeni arkadaslar arama cabalari nebilim daha neler neler bu soylediklerimi herkez biliyor ve yasadi biliyorum sadece duygularimi paylasiyorum. Burada eger arkadasliklar kurabilirsem hem yalnizligim hafifleyecek hemde hollandacami ilerletecegimi dusunuyorum. Bana yardim ederseniz sevinirim.
Doei!
selam ozlem... bende 3 yildir buradayim ve senin gibi yalnizim aslinda sitede hollandadan cok arkadas var ama bolume pek ugrayan yok.yas kac senin? iyi arkadasliklar kurariz insallah
Mrb bir suredir internetim yoktu cvp ini yeni gordum ve cok sevindim. Evet haklisin buraya uye olmadan once msjlari okudum ama msjlari okurken tarihlere bakmadan okumusum. Bunu gec farkedince tamamen hayalkirikligina ugradim ve umidimi tam yitirmisken sen cvp verdin tesekkurler. Ben 26 yasindayim tilburgta oturuyorum. Hollanda pasportum yada oturum iznim olmadigi icin duzensiz bir hayatim var. ama bir kac ay sonra oturum izniyle donucem insallah. Sende bana kendini tanitirmisin ozelden msj gonderebilirsin istersen. En kisa zamanda heyecanla cevabini bekliyorum :)
TE=Ronnie;24606497]Mrb Nergis ben senin msjlar aliyorum ama sen benimkileri aliyormusun bilmiyorum. Msj inda yazdigin seye katiliyorum cunku benim komsumda bana cok garip davranmisti. Ama gittigim kadinlar kulubunde herkes iyi gorunuyor hepsini cok iyi tanimasamda haftada 1 kere oraya gitmek bana iyi geliyor. Bu arada esimle konustum bana kayinvalidemin senin oturdugun sehirde calistigini soyledi cok sasirdim. Belki bir gun birbirimizi gorme sansimiz olur. K.I.B...[/QUOTE
aliyorum mesajlarini su klavyeyi ayarlatinca msn adres veririm ordan konusuruz.