Hollandaca pratik yapmaya var misiniz?

hoi alemaal!
hoe gaat het met jullie? ik wergeet zo veel denk ik :uhm: ik kan niet zo goed praten.want ik woon in turkije.in istanbul. maar ik ben geboord in nederland. ik miss daar zo veel :a015:
aman yaaaa suyu mu çıktı türkçeniiin :teytey:
konuşamiom işteeee unutmuşum naniknanik
ben hollandada dogdum ve şu an türkiyede yaşiyorum ama dogdugum yeri de cok özlüyorum doğrusu...

slm bayanlar bende yeni geldim hollandaya cok az kelime biliyorum bana yarim edin nasil cabuk ogrenirim

slm bayanlar bende yeni geldim hollandaya cok az kelime biliyorum bana yarim edin nasil cabuk ogrenirim

Tabii ki okula giderek ogrenebilirsin, en etkili yol bu...
Ayrica hollandaca siteler var onlari arastir ha bide konusarak.
Kolay gelsintatlicadiarzu

Kızlarrrrrr slm NLFR ben.Bende yaklasık 8 yıl kaldım Hollanda da.Ama sımdı yasasın kıııııı Turkıye deyım.Gerı dönelı bırbucuk yıl oldu.Ama sanırım bende Hollandaca konusmayı yavas yavas unutanlardanım.

ben araniza yeni katildim umarim guzel seyler paylasiriz sizlerlea.s.:nazar:

Merhaba nasilsin yasemin bende hoolandada yasiyorum .sen hangi sehrinde kaliyorsun.

hallo!!!!

ik ben melda...ik kom uit turkije maar ik woon in amsterdam...ik ben geboren in een izmir...ik probeer het....simdilik bukadra...yeni kursa basladimm...universiteye gidiyorum kurs icin...simdilik 2 ay gecti....ama cok pratik yapmak sart arkadaslar..benim etrafimda dutch konusan kimse yok...bilenler yardim ederse sevinirimm...

ben hollandanin west tarafinda oturuyorum .bende haftada 3keer okula gidiyorum hollandacami gelistirmek icin maksimanin projesine bunu duydunuzmu bilmiyorum bu proje eger isterseniz 5sene devam ediyor gratis ama bazilari sadece hollanda pasportu icin belirli saati doldurduktan sonra sinav oluyor sinav basarili olursa pasportu veriyorlar ama biz turkler bir secenek yapmamiz gerekiyor ya hollanda pasportu yada turk pasportu arasindaben daha karar veremedim hangisininde kalmak icin bana biraz yardim edin kizlarhangisini alsam acaba a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s.

ben hollandanin west tarafinda oturuyorum .bende haftada 3keer okula gidiyorum hollandacami gelistirmek icin maksimanin projesine bunu duydunuzmu bilmiyorum bu proje eger isterseniz 5sene devam ediyor gratis ama bazilari sadece hollanda pasportu icin belirli saati doldurduktan sonra sinav oluyor sinav basarili olursa pasportu veriyorlar ama biz turkler bir secenek yapmamiz gerekiyor ya hollanda pasportu yada turk pasportu arasindaben daha karar veremedim hangisininde kalmak icin bana biraz yardim edin kizlarhangisini alsam acaba a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s.

:smiley-cool:yasmin adasim canim icinden ne galiyosa onuyap tatlim sırnaşık şey

lentee kiz nerelerdesin sesi cikmiyo bi gorunuyosun pir gorunuyosun bende amsterdamda oturuyorum bak yasmin 80 oyle a"damli kizlar amsterdam paylasim bolumune yazin goruselim paylasalim bulusalim bekliyorum

Ben Bilmiyorum Ama Zevkli Kuzenlerim çok Güzel Konuşuyorlar........

ik heet nurcan ik kom al 8 jaar wonen in nederland.ik heb drie kinderen.ik kom heel laang maar nog niet goed nederlands praten.ik heb niet werken.we tuis niet nederlans praten.ik heb mogelijk.ik wil oefene.

ik heet nurcan ik kom al 8 jaar wonen in nederland.ik heb drie kinderen.ik kom heel laang maar nog niet goed nederlands praten.ik heb niet werken.we tuis niet nederlans praten.ik heb mogelijk.ik wil oefene.

ya aynen oyle almisim elkedag oefene oefene a.s.

ben almanca biliyorum ve sizin mesajlarınızı okumak çok ilginç oluyor. Kendime bir liste çıkaracağım almanca-hollandaca ortak kelimeler ve benzerler:) Azerbaycan tv yi seyretmek gibi bir şey bu, harika yaaa:)))
hier, als, echt aynı sanırım, değil mi?

ben almanca biliyorum ve sizin mesajlarınızı okumak çok ilginç oluyor. Kendime bir liste çıkaracağım almanca-hollandaca ortak kelimeler ve benzerler:) Azerbaycan tv yi seyretmek gibi bir şey bu, harika yaaa:)))

:enbuyukkk:hsgeldin aramiza

:enbuyukkk:selam hosgeldin kiz allah seni nasilda benzetmisin yani oyle cok hos bekleriz herzaman buralara gorusmek dilegiylea.s.

lentee kiz nerelerdesin sesi cikmiyo bi gorunuyosun pir gorunuyosun bende amsterdamda oturuyorum bak yasmin 80 oyle a"damli kizlar amsterdam paylasim bolumune yazin goruselim paylasalim bulusalim bekliyorum

mrb kayserili, bende 7 aydir amsterdam dayim...dil kursuna baslamadim...ama istanbul da sinav icin 2 ay gitmistim...biraz anliyabiliyorum hollandaca yi...butun arkadaslara paylasimlari icin tesekkurler..faydali oluyor...a.s.

Hoi Dames..
Ik ben Musi...Ik woon 1 maand in Rotterdam...Ik leer Nederland in thuis maar moeilijk vinden......ik wil ga naar school...ik wacht....IND... ik ben getrouwd. ik heb een zoon. hij is 18 jaar... mijn zoon woont in Antalya.... fisfisfis

grotjes :sm_cool:

Hoi Dames..
Ik ben Musi...Ik woon 1 maand in Rotterdam...Ik leer Nederland in thuis maar moeilijk vinden......ik wil ga naar school...ik wacht....IND... ik ben getrouwd. ik heb een zoon. hij is 18 jaar... mijn zoon woont in Antalya.... fisfisfis

grotjes :sm_cool:

Hos geldin musi aramiza umarim umdugun gibi bir yasam bekliyordur burasi cok guzel bi site aradigin paylasmak isdegin herseyi bula bilirsin guzel paylasimlarda gorusmek dilegiyle sevgiyle kal Şeniza.s.

Hos geldin musi aramiza umarim umdugun gibi bir yasam bekliyordur burasi cok guzel bi site aradigin paylasmak isdegin herseyi bula bilirsin guzel paylasimlarda gorusmek dilegiyle sevgiyle kal Şeniza.s.

Tesekkur ederim...guzel dileklerin icin......
Gonlundeki dum dileklerin gerceklesmesi dileyiyle ...
sevgilerŞeniz::teytey:

X