Hollandaca pratik yapmaya var misiniz?

Echte vrienden zijn als sterren je ziet ze niet altijd maar je weet dat ze er zijn kıslarrrrrr :)))) güzel arkadaslıklar dilegiyle...

HALLO IK BEN NURAY ALLES GOED MEVROUWEN. IK BEN İN TURKIJE. ık weet klein beetje nederlands.maar ık wil veel veel goed nederlands leren. Kunnen jullie mee helpen?

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım :eek:

Ben hollandaca öğrenmek istiyorum :eek:

Bana buu konuda yardımcı olabilirmisiniz:eek:

HALLO IK BEN NURAY ALLES GOED MEVROUWEN. IK BEN İN TURKIJE. ık weet klein beetje nederlands.maar ık wil veel veel goed nederlands leren. Kunnen jullie mee helpen?

ik weet een klein beetje Nederlands,maar ik wil wel leren,Kunnen jullie mij helpen...

een-de-het bunlari dikkat et...

goude morgen dames,ik praat goud nederlands maar ik kan niet so goed schreifen,
kunnen we samen hier praten of schreifen..
tot straks doiiia.s.

goude morgen dames,ik praat goud nederlands maar ik kan niet so goed schreifen,
kunnen we samen hier praten of schreifen..
tot straks doiiia.s.

Goedenavond dag cicegim hoe is het...

je spreekt goed Nederlands,maar je kan niet zo goed schrijven..

natuurlijk kunnen we er over praten en schrijven......

tot strak doei.....

Hallo, ik ben yorgun savaşçı:sm_cool: ilk hollandaca cümlemmm.
arkadaşlar hollandaca-türkçe sözlük tavsiyelerinize ihtiyacım var bir arkadaşım için. hangi yayın evininkini önerirsiniz. cep tipi değil de daha geniş kapsamlı.

bende hollandaya gelleli 1 sene oldu ve hic bir dil bilgim yok kursada daha baslamadim ama okunusu ve turkce anlami olan gunluk yasamda kullana bilecegim bir kitap ariyorum bir bilgisi olan bana yardimci olabilirmi evde calismak icin simdiden tesekkurler,,,bu arada ben hengelo dayim

Goedenavond dames ,
Ik ben bahar ik woon sinds 1985 hier in Nederland ,ik ben nog nooit naar een school gegaan,toen de tijd was niet verplicht Nederlands leren om te kunnen inburgering .Ik ben zelf Nederlands geleerd,toen hadden we geen turkse tv kanalen ik keek veel tv en mijn man beëdigd tolk vertaler Turks/Nederlands en laat me altijd alleen om te kunnen leren,lukt dat? Ik weet echt niet ,sommige gevallen wil ik helemaal niet Nederlands praten dan vergeet ik alles..dit gebeurt elke keer als ik uitgestapt van vliegtuig ,,,
Ik wens jullie heel goeie jaar wisselen,
Groetjes

Hallo dames,
ik ben Inci.Ik heb een douchter en ik ben op 2004 naar Nederland gekomen.ik woon in Rotterdam. Maar ik heb geen praten en geen schrijfen.
Tot ziens..

Merhaba ben Inci.Kadinlar Klubunun yeni uyesiyim.Henuz ne var ne yok bakmadan dikkatimi cekti herkese selam vermek istedim.
Kendimi tanitacak olursam 79 dogumluyum ve evliyim.Buraya ithal gelin olarak geldim.Hollanda da oyle diyorlar.Turkiye yi, ailemi ve yasantimi cok ozledim.Hollanda ca konusamiyorum o yuzden burda zor durumda kaliyorum hep birilerine bagli hareket etmek durumundayim.11 ay okula gittim ama fazla bisey ogrenemedim.simdi 1 yasinda kizim var onun biraz buyumesini bekleyip okula kaldigim yerden devam etmek niyetindeyim.Herkese sevgiler selamlar...

bayanlar tebrik ediyorum bukadar kisa surede guzel yaziyorsunuz hollandacayi.icinizde azim var ogrenme hirsi var ben 22 yil oluyor hollandadayim bukadar cesaretli davranip yazamiyorum yazsamda devrik cumle kuruyorum demekki bende sorunvar diyorum ogrenmekmi istemiyorum bilmiyorum uzun sure dil kursuna gittigim ve kres ogretmeni oldugum haftada fultime calistigim halde daha guzel konusamiyorum ve yazmayada cekiniyorum mecbur kalmadikca sizleri gonulden kutluyorum

Genis kapsamli demisin gormedim orayi. O konusma kilavuzu oluyo galiba. Onun icinde Pratik hollandaca konusma kilavuzu. Guven yayinevi. Bu daha kapsamli. Anlatimlari filanda var..

Genis kapsamli demisin gormedim orayi. O konusma kilavuzu oluyo galiba. Onun icinde Pratik hollandaca konusma kilavuzu. Guven yayinevi. Bu daha kapsamli. Anlatimlari filanda var..

teşekkür ederim ilgine. arkadaşım başka bir sözlük aldı sanırım ing-türkçe. ama ben bunu not alayım. yine lazım olabilir.

a.s.

Hallo dames en heren.
Mijn naam is ceylanmelek.
Mijn achternaam is kelek. -tatlicadiarzu-
Ik ben 27 jaar oud.
Ik heb geen kinderen.
Ik kom uit Turkiye\Kirsehir
Ik woon in Arnhem.

Hadi kizlar hollandaca yazalim...madem pratik yapma diye acilmis baslik.,..kendimizi tanitalim...Kopya cekmek yok,,yanlisimiz varsa biri duzeltsin:))

Groetjes:a015::a015::a015:

X