Hollanda Paylasim Alani(Tanisma)

canim konunu paylasim alanina kaydiriyorum ordan daha cok cvblar alabilirsin :asigim:

slm arkadaslar ben hatice bende hollandada yasiyorum Almerede oturuyorum Amsterdama cok yakin.
Lente o kaar guzel anlatmisinki gozlerim doldu okurken. Vatan ozlemi gercektende bambaska bisey bende cok ozluyorum turkiyeyi ailemin annemin babamin kardeslerimin yanimda olmasina ragmen. Birde burda kimsesi olmayanlari dusunuyorumda gercekten cok zor. ama ne yapalim bir tur yasam savasi. lente(kusura bakma ismini bilmedigim icin boyle hitap ediyorum) nerelerdesin uzun zmandir yazmamisin ben amsterdamda calisiyorum sen neresinde oturuyorsun??

merhaba arkadasim. Benim esimde aksam okuluna gidiyordu, fakat en cok is yerinde hollandaca konusup, kitab/gazete okuyup hollanda tv sini izlemek ile ogrendi. Pratik gercekten cok onemli. Esim su an cok guzel hollandaca konusuyor.

@ngela katiliyorum is yerinde sagda solda ne kadar cok hollandaca konusursan o kadar iyi ogrenirsin birde ogrendiklerini konusman lazim yani cekinirsen zor olur arkadasim.

şahbey bune tesadüf ben rotterdamda 10 yıl yaşadım...

bende hollanda da yasiyorum.Almanyaya sinirda oturuyorum.Sekizsenedir burdayim.Okulada gittim ama fazla birsey ogrenemedim .Cunku hollandalilarla fazla diolaga girmedim icin.Devamli turkce konusuyoruz onun icin de ogrenmek biraz zor.

evet kizlarr hollanda ve diger yabanci ulkeler yani kisacasi gurbette yasamak cooookkk zor ama neyapalim kismetimiz burada imis ama bisekilde ayak uydurup yasiyoruz yasmak zorundayiz ne yapalim ama hep kotu yanini dusunmeden deyil guzel gorerek guzel yasamaliyiz bakin guzel bi insan bizleri dusunup bu siteyi kurmus ALLAH razi olsun o kisiden veya kisilerden tesekkur ediyorum tabi bakin hep bayanlar burda herseyi paylasmak uzre burada bulusuyoruz paylasiyoruz ne guzel hepinizi opuyorum kendize iyi bakin ALLAHA emanet olun gorusmek dile ile

oooooooooohhhhhhhhhhhh be bu bolum bayadir kapali kaldida yazamiyodum acilmis oleeeeeeeeyyyyyyyyy cok sevindigim bolumlerin basiydi bura burada gozumu acdim benn:)))

hallo hollanda nevar neyok oralarda cok ozledim laf aramizda ee hollandanin dort biryaninda olana arkadaslar iyisiniz demi bi cogu sessiz tenhaya cekildi galiba kendinize iyi bakin gorusmek dilegiyle

.............................................

Son düzenleme:
meraba canim sitenize bu gun giris yaptim .Ilk geldigimizdeki yasadigimiz zorluklari ve ozlemleri cok guzel dile getirmissin.Rotterdamda yasiyorum sizlerle tanismayi cok isterim.

Merhaba sitenize bu gun uye oldum , bende sizlerle tanismak istiyorum.

Kızlar benim Rotterdam'da bi arkadaşım vardı adı SABRET tanıyan varmı KAyserili kendi. Annesinin adı Havva. Bağlantıyı kaybettim kendisiyle.

Böyle koca şehirde isim vererek sormak biraz garip ama çoğumuz tanırız derdi o birbirimizi.

hosgeldin canim sitemize burasi cok guzel meleklerle dolu umarim sende o meleklerle karsilasirsin tabi bende melek:smiley-cool:a.s.:enbuyukkk:

Tesekkür ederim canim guzel siteye benziyor fakat cok karisik kafamçokkarıştı

slm lar...geldim geldim ama sikintilar pesimi birakmadi...ozldim ben vatanimi ...benim bir sikintim var yardim edecek var mi acaba...esim ozel bir sirkette ise basladi ve 3 yillik bir sozlesme imzaladi.es durumundan esimle birlikte geldik takribi 1 yildir da amsterdamdayiz...bazi expatlar sinavla buraya gelip devlet tarafindan sinava aliniyor ve 1 yillik okul gibi programa tabi tutuluyor...bazi expatlara ise bu imkan taninmiyor....bu ucretsiz imkandan nasil yararlanabiliriz...dili ogrenmem gerektigi ifade edilmedi ama ben kursa basladim ..haftada 2 gun tum gun kadar yeterli olmuyor hemde universitede kayit oldugum icin ucretleride cok pahali...bilgisi olan varsa yardim rica

bu msj okur okumaz agladim ben amsterdamdayim dil kursunada yazdim birseyler gulum benim geleli sekiz ay oldu sekiz ayda dort kilo verdim hasretlik ne kelime oldum dayanmak zorundayim artik evliyim ve esimi cok seviyorum onunlada senerce ayri kaldim olmuyo hayat iste opt kocaman

VUR VUR INLESIN TUM DUNYA INLESIN TURKIYEMIN GUCUNU HERKES OGRENSIN CANIM TURKIYEM ASLANLARIM HELAL OLSUN AYAKLARINA SAGLIK INSALLLAH FINALE DOGRU DUALARINIZI EKSIK ETMEYIN KIZLAR OPUYORUMa.s.:enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…