hoca benimle kafayı bozdu

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
okuduğum üniversitede 3 yıldır dersimize giren bir hoca var. kendisinin dersinden bi keresinde 1 puanla kalmak üzereydimki rica ettim 1 puan için bırakmadı geçirdi. ertesi sene yine aynı hoca 2-3 puanmıydı neydi kalıyodum bi daha bişey söylemeye yüzüm yoktu gitmedim yanına lakin benim bursumun kesilmesi gibi bi durum olduğu için annem aradı telefonda yalvarmış yakarmış falan hoca da terslemiş olmaz falan demiş. öyle kötü olmuştumki hala aklıma geldikçe boğazım düğümleniyo annemin üzüntüsü yüzünden, çok kızıyorum kendime. her neyse o sene de annem konuşunca benle de konuştu adam beni de bir sürü fırçaladı aşşağıladı ama yine geçirdi. geldik bu seneye adam yine dersimize giriyor. ama bi tek benle değil sorunu okulda kime sorsanız herkesin mutlaka sorunlu olduğu bir hoca hiç bir öğrenci tarafından sevilmiyor ve dersi de acayip ağır bi ders, hele de bu yıl.. bu yıl derse ilk gelişinde isim vermeden yine aşşağıladı beni kusacaktım nerdeyse öyle kötü oldumki. bu yıl bana verdiği puanları fazlasıyla geri alacağını söyledi iyice korktum çok çalışıyorum o derse ama napıp edip bi şekilde beklemediğim şeyler geliyo önüme öyle bunaldımki bu dönem nasıl bitcek bilmiyorum aklıma geldikçe kuscak gibi oluyorum. annem de tutturmuş o hocaya sempatik görün yalakalık yap napıp edip o dersi geç diyor her şey o kadar basit olsa keşke derslerde bana durmadan laf sokan adama nasıl sempati gösterebilirimki, ki bakışlarından belli ne denli bana takıldığı. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama bu yıl geçmem gerektiğini biliyorum ama nasıl :( hata bende 2 sene üst üste yapmıycaktım bunu ama oldu işte çok üzgünüm.:43:

bu dersin özellikle üstüne düşmekten ve elinden gelen her şeyi yapmaktan başka çaren yok..şimdiden kolay gelsin.

2 sene hocan sınıfı geçmen için fazla puan vermiş.bu sene adam haklı bence.dişini tırnağına tak,gerekirse gece gündüz ezberle ve yüksek puan al.düşük alırsan bu sene sınıfını geçemeyebilirsin:34:

ben özellikle zor hoca denilen hocalarımızın derslerinin üzerine düşerdim ve böyle hep zor denilen dersleri diğerlerinden daha iyi notlarla geçtim
üstüne düşüp elinden geleni yapmalısın zor diye bırakmak olmaz
ama bu arada kendini de çok yıpratma önemli olan çalışman ve elinden geleni yapmak.yoksa hiçbi şey senden önemli değil.

yaptığı iyiliklere tabiki çok sevindim ama benim takıldığım durmadan aşşağılaması beni isim vermeden şevkimi kırıyor

annenizin araması çok çok yanlış bence, üniversitede "veli" diye bir kavram olamaz.. öğrencimin anne-babası ile muhatap edilsem ben de çok sinirlenirdim, bence bu konuda hocanızı sinirlendirmişsiniz... ayrıca genelde hiç bir hoca öğrencisine kişisel tavır almaz, hatta adını bile hatırlamaz... siz göz göre göre kendinizi hatırlatmış, unutmamasını sağlamışsınız annenize aratarak... hiç bir şey yapmayın bu noktadan sonra, hocanın karakterini tahlil etmeyeceğim burada ama kişiselleştirebilir daha da üzerine giderseniz, sadece iyi kağıtlar verin, hakkaniyetli davranacaktır...

yaptığı iyiliklere tabiki çok sevindim ama benim takıldığım durmadan aşşağılaması beni isim vermeden şevkimi kırıyor

boşver canım ya derslerine bak sen. ben öyle bir şey yaşamadım ama zorlu hocalarımız elbet vardı. ama üni. bitince hiç önemsemiyorsun bile bunları :10::10:

üniversitede hocalar kolay kolay öğrencilerin adlarını akıllarında bile tutmazlar.bir dönem akıllarında olsa diğer döneme unutur ya da karıştırırlar.sen tabi hocanın dikkatini çekmişsin 2 dönem geçirmesini isteyerek bir de annen aramış yani.lisede bile annenin bir hocayı arayıp not istemesi ilginç olur ki hele üniversitede cidden garip yani hocaya da tuhaf gelmiştir.diğer yazılanlara katılıyorum.hoca 2 kere seni geçirmiş iyilik yapmış.artık sen hocanın laflarını duymayıp dersine konsantre ol ve bu sefer sadece geçme hem de iyi bir notla geç.en zor ders bile çalıştıktan sonra yapılır ben buna inanıyorum.iyi çalışmalar sana.

Back
X