hm22'nin YGS - LYS günlüğü

Dün Lys Simetriden Elektrokimyaya çalıştım 150 soru çözdüm.
Fem konu özetliden fonksiyonlara çalışıp 80 soru, işleme çalışıp da 20 soru çözdüm.

Ygs çalışan arkadaşlara tavsiyem konuları hızlı tutup bir an önce Lys konularına geçmeniz, özellikle fen konuları ciddi anlamda zaman alıyor, bir türlü bitmek bilmiyor, araya ygs konuları girdiğinde resmen dinleniyorum artık
..

Dün 1 deneme çözdüm ve Lys Simetriden Bitki Biyolojisini bitirip 150 soru çözdüm. Yaklaşık 70 sayfaydı, bitmedi gitti konu çok uzun ve sıkıcıydı ..

merhaba hm sen tam olarak deneme çözmeye ne zaman başladın ? bizlere ne zaman başlamamızı önerirsin ve hangi yayınların denemelerini önerirsin

merhaba hm sen tam olarak deneme çözmeye ne zaman başladın ? bizlere ne zaman başlamamızı önerirsin ve hangi yayınların denemelerini önerirsin

Ben 1 ay olmadan başladım deneme çözmeye, ygs olduğundan bence hiç beklenmeden çözülmeli ki eksik konular tamamlandıkça hem moral olsun hem de henüz çalışmadığın konuların çözümlerine bakarken yeni öğreneceğin konuları bile önceden ufak tefek öğrenmiş oluyorsun.

Güvender, birey kolay denemeler, eğer moral bozmasın dersen bunlar ile başlayabilirsin ama baktın puanın gayet iyi ve bu rahatlık verip çalışmanı azalttı mı hemen bir zaman denemesi çözüp kendine gelebilirsin, onun haricinde fem denemelerini orta karar güzel buluyorum ben, daha ilerleyen zamanlar için de fem kapsül, fen bilimleri,çizgi üstü serisi ve mutlaka geçmiş yılların soruları çözülmeli diye düşünüyorum.

o kadar itinalı yazmışsın ki anlamasam ayıp olurdu şaka bir yana senden iyi öğretmen olur bak.

Öyle deme yaa. Kime soru anlatsam anı şeyi söylüyor söyleye söyleye öğretmen olucam sonunda.(bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş ya ) Şaka bir yana bu gidişle öyle olacak galiba istemiyorum ama istemediğim şeyler olur benim genelde:/

Bugün LYS simetriden kombinasyon ve binoma çalışıp 180 soru çözdüm.
Formülün mat 1inden de 60 soru çözdüm.
Yarın itibariyle Femin 5 hamlede ygssine başlayıp ayın 22sine kadar bitirmeyi hedefliyorum. Hem Ygs konularının tekrarı olur hem de konu çalışmaları arasında ufak bir dinlenme diye düşünüyorum.

Bende de var o kitaptan geçen yıl almıştım güzel kitap

Bende de var o kitaptan geçen yıl almıştım güzel kitap

Aslında sınav öncesi çözmeyi düşünüyordum ama sorular kolay diye okuyunca sınav öncesi zaman kaybetmelik değil gibi geldi, ben de bir tekrar olsun dedim başladım ..

Dün grip olmaya hazır bir şekilde uyudum sesim falan gitmişti, planım ilk hamleyi bitirmekti ama yataktan kalkabildikçe çözebildim anca, tükçe, matematik, biyoloji bitti, fiziğe başlayabildim.Bugün daha iyi gibiyim ..

Aslında sınav öncesi çözmeyi düşünüyordum ama sorular kolay diye okuyunca sınav öncesi zaman kaybetmelik değil gibi geldi, ben de bir tekrar olsun dedim başladım ..

nasıl soruları kolaymıymış

İyi yapmışsın aslında bende ona başlasam şimdiden hiç fena olmaz

İyi yapmışsın aslında bende ona başlasam şimdiden hiç fena olmaz

Bence ygs konularının bitiminde kısa bir süre verip hepsini birden çözersen çok güzel tekrar etmelik, yoksa konu sonlarında çözmelik değil diye düşünüyorum ..

Bugün 5 hamlenin ilk hamlesini bitirdim, ilk gözlemlerim, sosyal bölümünü beğendim, sözelciler için ideal, geometride çok zorlanmamak moral oldu, onun haricinde ufak tefek unuttuğum yerleri görmem iyi oldu. Çözemediğim yeni gördüğüm de az sayıda da olsa soru tipi gördüm.Eşit ağırlıkçılar için mutlaka çözmelerini tavsiye ederim, fen için çok faydalı olacaktır.

Bu arada bir süredir uyguladığım bazı şeyleri yazacaktım unutuyorum.

Küçük bir kutu yaptık kendime, çözemediğim soruları hemen ufak not kağıtlarına yazıp bu kutuya atıyorum, soruyu çözdükten veya çözdürdükten sonra soruların cevaplarını arkasına yazıp bu kutuda biriktiriyorum, sonra dönüp tekrar bakıyorum.

Küçük bir not defteri tutmaya başladım, denemelerde yanlış yaptığım noktaları not alıyorum, bazen konu çalışırken de aa bak ben bunu unuturum kesin deyip renkli renkli yazıyorum sonra unutmuyorum tabi o kadar yazınca ama yine de arada okuyorum.

Ayrıca yorgun mu hissediyorum, ders çalışamıyor muyum hemen bir charger enerji içeceği tüketiyorum. Her gün tüketmeme konusunda dikkat ediyorum fakat içtiğimde çok etkisini görüyorum. Bu enerji içeceğinin diğerlerinden farklı kalp krizini tetiklememesi .. Gayet sağlıklı yine. Reklamlar sona erdi

Yakın zamanda eşimin işleri yoğunlaşacakmış, o yüzden bu sıralarda biraz programımı hafifleteceğim, eşimle zaman geçirip yoğun zamanları daha iyi değerlendirmeyi düşünüyorum.

Bu hafta çözdüğüm soru sayısını da yazarak susayım en iyisi çenem düştü, toplam 1770 soru çözmüşüm.

o enerji içeceğini nerden bulabliriz

Çok iyi gidiyorsun bunlar hep erken çalışmaya başlamanın faydaları bence
Bu arada kutu olayı güzelmiş.
Bende beş hamleyi sonraya bırakayım madem dediğin gibi sınava yakın çözüp tekrar etmiş olayım ..

o enerji içeceğini nerden bulabliriz

Çok net fikrim yok ama büyük marketlerde bulunur diye düşünüyorum enerji içeceklerinin olduğu bölümlerde.

Dediğin gibi erken başlamanın büyük faydasını görüyorum, bir yerde yoruldum mı sıkıldım mı hemen ona göre kendimi ayarlama şansım oluyor erken başladığımdan.

Deneyip hoşuma giden, bana faydası olduğunu düşündüğüm şeyleri mümkün oldukça burada paylaşıyorum faydalananlar olursa diye.

Acaba 5 hamle tarzında başka kitap var mı güvender vardı sanırım ama tek elden çıkan yayınlara çok ağırlık vermek yerine biraz farklı yayınlara bakmak istiyorum.

Hiç bilmiyorum canım var mı bu şekilde başka kitap ..

Kızlar coğrafyası iyi olan varsa şu soruya bir bakabilir mi ?

bu not tutma olayını sevdim bu aralar ben çalışamıyorum hastayım.okulda olunca biraz boşladım sanki.not tutarken ders ders ayırdın mı yoksa karışık mı yazıyorsunS:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…