Histeroskopi ve laparoskopi

Esmerbrokoli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
615
466
103
37
Merhaba arkadaşlar,
1.5 yillik evliyim 32 yaşındayım. Hiç gebe kalamadim. Buna istinaden tüp bebek yapabilmek adına devlet hastanesine başvurdum. Yapılan tetkikler sonrası histeroskopi ve lapaorskopi olmam gerektiğini bu ameliyatların tüp bebekte şansımı yükselteceğini söyledi doktorum.
Yakın zamanda yaptırmış olduğum hsg sonucunda sol tüp şişmiş o sebeple tüplere bakılacak duruma göre bağlanacak diye söyledi doktorum. Bu amelliyati devlet hastanesinde olacağım. Tüp harici amh degerim de düşük. Bu sıkıntılar haricinde rahim şeklinin T formuna yakin olduğu söylendi vede afedersiniz rahim darlığı mevcut.
Devlet hastanesinde yapılacak olan histeroskopi ameliyatında rahim şekli ve darlığı konusunda doktor bir düzeltme yoluna gider mi ?

Boyle birsey yaşayan başına gelen varmi ? Özellikle bu ameliyatları devlet hastanesinde olmus olanlar ve ben gibi rahim sekil bozukluğu veya darlığı olanlar bilgi verebilir mi ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Şekil bozukluğu ve darlık konusunda bir şey diyemeyeceğim. Bunlar histereskopiyle düzelebilecek anomaliler midir onu da bilemiyorum. Şahsen benim de rahmim ters. Konuya yazma sebebim evet benim de sol tüpüm hidrosalpenks liydi ve alındı. Alınmadan 3 tüp bebek denemiştim üçü de tutmadı. Tüp bebekte kararlıysanız laparoskopiyi olmanızı tavsiye ederim bu yüzden. Tek tüpümle oğluma normal yolla hamile kalmıştım çok şükür Allah sizin de gönlünüze göre versin.

Merhaba,
RABBIM evladınıza hayirli uzun ömürler ihsan eylesin. Peki tüpünüz alınmadan evvel tüp baglama vs işlem yapıldı mı?
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Merhaba,
RABBIM evladınıza hayirli uzun ömürler ihsan eylesin. Peki tüpünüz alınmadan evvel tüp baglama vs işlem yapıldı mı?
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Amin cümlemizinkine inşallah
Tüpte hidrosalpenks var ise tüp koşulsuz alınır zaten.
Alınmalı da.
Çünkü içi enfeksiyon dolu tüp sürekli rahime sıvı akıtır ve bu da bebeğin tutunmasını engeller.
Ben tüp bebeğe başlamadan önce doktorum bana laparoskopi olmamı önermişti ama yersiz bir düşünceyle tüpümü aldırmak istemedim.
Nitekim 3 denememde tutmadı zaten.
Sonra çok pişman oldum.
Hakkınızda hayırlısı olsun sizin de inşallah

Benim sol tüpüm şişmiş muhtemelen ici sivi ile dolu. Fakat doktor laparoskopi sırasında sikinti görürsek bağlarız dedi. Alma vs söz konusu değil yani. Tüpün alınması yada bağlanması arasında fark var midir bilmiyorum. Umarim sonucu güzel olur.
Aminnn hepimizin hakkında hayirlisi olsun.

Sanıyorum ki alınması ve bağlanması aynı şeyler.
Ben tek tüpümle oğluma hamile kaldım belki siz de tüpünüz alındıktan sonra tek tüpünüzle gebe kalırsınız.
Allah için her şey mümkün, yeter ki OL desin

Bu arada benim de sol tüpüm kıl gibi olması gerekirken suçuk gibi olmuştu. Hiçbir etken de yaşamamıştım buna neden olacak. Doktorum tamamem takdir i ilahi demişti.

Buraya yazmadan evvel amelliyat endişesi tasiyordum. Ama siz mesajlarınızla bana umut oldunuz. Çok teşekkür ederim.
Elbette amenna ve sadakna ☝

Bu arada benim de sol tüpüm kıl gibi olması gerekirken suçuk gibi olmuştu. Hiçbir etken de yaşamamıştım buna neden olacak. Doktorum tamamem takdir i ilahi demişti.
Aynen benimde sucuk gibi. Hatta resmini bırakayım da görün. Ben rahim içi amelliyat geçirdim acik amelliyatti muhtemelen o sebeple oldu bu. Benim şu anki korkum iki tüpum de alınırsa ve tup bebek tutmazsa diye. RABBIM neylerse güzel eyler elden gelen birşey yok doktorlara da güvenmek gerekiyor bi yerde. Çünkü bana doktorun söylediği bu sekilde 10 sene geçse yine hamile kalamazsın cümlesi aklimdan çıkmıyor

Buraya yazmadan evvel amelliyat endişesi tasiyordum. Ama siz mesajlarınızla bana umut oldunuz. Çok teşekkür ederim.
Elbette amenna ve sadakna ☝
Bende o endişeyi taşıyıp tüp bebek tedavimden önce ameliyat olmayı kabul etmemiştim ama çok pişman oldum. Belki başında olsaydım 3 tüp bebek denemem de olumsuz sonuçlanmayabilirdi. Nitekim tabii ki orasını yalnız Allah bilir. Siz de müsterih olun. Orada dursa bile size artık zararı var ama yararı yok bunu bilin. İşlevi bitmiş artık onun. Kadınlık gururu insan anlamsızca kendini yarım hissedeceğim sanıyor ama Allah ne güzel kapılar açıyor eksildi sandığımız yerden

Sizi çok iyi anlayabiliyorum. Istanbul tip fakültesi her 2 tüp alinacak dediğinde bende oradaki tedavimi yarim bıraktım. Çünkü aklima sığdıramadım hiç çocuğu olmayan bir kadının neden normal yolla anne olabilme ihtimali elinden alınır diye anlamsiz bir çıkmaza girdim. Sağlıklı düşünemedim. 2 farkli hastaneye gittim daha sonrasında ama tüp problemi ile hep karşılaştim. Ve yeterki anne olayım kafasına girdim artık sanıyorum.
ALLAH gercekten tam bitti dedigimiz anda daha hayırlı kapılar aciyor fakat biz öyle büyük sanıyoruz ki derdimizi o kapıyı görmemiz zaman alıyor.

Benim yaşım daha 25ti o zaman ve hiçbir şey başıma gelmemişti buna neden olacak ama kısmet nasip. Eğer iki tüpünüzün de artık işlevi bittiyse zaten ameliyat olmasanız bile tek çareniz tüp bebek. Ameliyat olsanız da tüp bebek. Sonuç her iki durumda da aynı. Ameliyat olmazsanız benim gibi tüp bebek başarınızı etkilerse bu sefer benim gibi pişman olursunuz. Burada ben ne dersem diyeyim siz sadece iç sesinizi dinleyeceksiniz. Çünkü insan sorunun içindeyken dışarıdan nasıl göründüğünü ya da çözüm odaklarını bilemiyor. Ben hoş doktoru bile dinlemeyip pişman olmuş biriyim.

Haklisiniz .. Daha fazla zaman kaybetmeden amelliyati olmak en iyisi şu an. Zaten bu şekilde anne olmamız mümkün değil amelliyat olursam en azindan ihtimali var. Bu arada rahim filmimi yükleyemedim yeniyim ve sanirim bulamadim nasil yüklendiğini.

Bunlarda hsg sonuçlarım sonunda yükleyebildim.

Eklentiler

• 20201129_015534.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 143
  • Screenshot_20201129-015045_WhatsApp.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 132
Bende de aynı filmden olduğu için yükleyemeseniz de ben o filmi biliyorum benim sizin kararınızı yönlendirme hakkım yok ama fikrimi sorarsanız tabi ki fikrim o sucuk gibi tüpten kurtulmak. Amh değeriniz sınırdaysa zaten bu işlemleri ivedi hızlandırmak gerek. Tek tüp alınırsa kalan tüpe bir süre şans tanınabilir eğer iki tüpte alınırsa hemen tüp bebek tedavisi başlanır. Allah ın takdir i bizler elimizden geleni yapacağız gerisi Allah a kalmış.

Bunlarda hsg sonuçlarım sonunda yükleyebildim.
Sol tüpünüz evet hidrosalpenk var tıpkı benim gibi hatta benimki daha şişti sanırım. Sağ tüpünüzde ben sıkıntı yok gibi gördüm eğer laparoskopi sırasında histereskopi yapıp o tüpü açarlarsa ben şansınız olur benim gibi.

Benimde kararim tüpleri aldirmak daha fazla gecikmeden, yıpranmadan ve amh tamamıyla bitmeden. Henuz zamanım varsa yani amelliyat olarak bir şansım dahi varsa bunu değerlendirmem gerekli. Sizinle konuşmak daha doğrusu aynı durumda olan biri ile konuşmak iyi geldi tesekkur ederim.

Inş ' ALLAH bari tek tüpüm sağlam kalsin RABBIM normal yoldan anne olma yolumu tamamen kapatmasin

Inş ' ALLAH bari tek tüpüm sağlam kalsin RABBIM normal yoldan anne olma yolumu tamamen kapatmasin
Allah size de eğer kalırsa tek tüpünüzle benim gibi ya da tüp bebekle hayırlısıyla anne olmayı nasip etsin ameliyatınız için de şimdiden geçmiş olsun, size hayırlı işlere vesile olsun inşallah

Aminnn ALLAH (C.C) razi olsun. Evladınıza ve size hayırlı uzun ömürler dilerim.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve o güzel duanız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…