histereskopi sonrası ne yapmalı?

geccede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
21
1
38
46
merhaba herkese
bugün histeroskopi oldum. asherman sebebi ile.

hayatımda bu kadar acı çektiğim bir zaman olmamıştı. ama neyse geçti gitti işte.
artık rahimde tekrar yapışma olmasın diye dua ediyorum sürekli

ama doktorum histeroskopiden sonra sadece ağrı kesici bir ilaç yazdı. ben hem burda hem başka bazı sitelerde bu işlemden sonra bazı hormon ilaçları ile rahmi beslemek gerektiğini okumuştum. ne yapacağımı bilemedim. gidip bi hormon ilacı mı alsam diye düşünüyorum. ama tabi herhangi bir ilaç da olmaz.

eğer aranızda böyle bir durum yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
bugün başka bir doktora gidiyorum 14:00 da randevum var. bakalım ne diyecek. sabırsızlıkla bekliyorum.
dilerim herşey yolundadır. histeroskopi sonrası muayene için erken bir tarih belki ama en azından yukarda yazdığım gibi kafama takılan sorulara cevap alırım.

ne kadar da yalnızım (

her doktora gidişimde içimi umutsuzluk kaplıyor.
niye diyorum niye geldi başıma böyle bir şey? beceriksiz ve özensiz bir doktor hayatımı kararttı.
isyan etme diyorum kendi kendime, sakin ol, iyi düşün, stres yapma.. burda yazılanları okudukça; herkesin bebek sahibi olmak için ne kadar mücadele ettiğini -sabırla hem de -gördükçe kızıyorum kendime. ben daha yolun başında böyle umutsuzluğa düşersem her defasında, nasıl mücadele ederim.
ama benim hiç bebeğim olmayacak mı? neden? diye haykırmaktan alamıyorum kendimi.

çok geçmiş olsun sana yardımcı olamıyacagım yanlızım dedigin için cevap yazmak istedim benim rahmimde perde vardı bagırsaklarım yapışıkmış bende bir buçuk ay önce ameliyat olmustum siprel takmiştı doktor tedavi içn 20 gün sonra çıkartılacak bebek için tedavi görücem ALLAHIM nasip ederse benim de böyle işde tedavi sürecim

cevap için teşekkür ederim.
dilerim senin için de herşey yolunda gider.
allah yardımcımız olsun.

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun,bende 1 ay önce laparoskopi ve histeroskopi oldum..perde vardı,doktorum 3 ay korunmamızı söyledi çünkü bi hormon ilacı verdi bana bunu 3 ay kullan dedi rahmi besle kayganlaştıracakmış tekrar yapışıklık olmasın diye,bende öyle yapıyorum canım,bakalım 1 ay geçti kaldı 2 ay...bence kafana göre hormon ilacı alma sakın fayda yerine zararı olur,doktorun belki gerek görmemiştir canım

merhaba,

bende 16 marta histereskopi oldum.
sonrasında evet biraz sancılı oldu.hatta bugnü bile hala düzelmedim diyebilirim
ama benim dr.bana bir antibiyotik le birde ağrı kesici verdi.
ant,ibiyotğin adı tetradox.
bunu bitene kadar kullan dedi..bu sabah bitti.
bu arada sen nereye gidiyorsun dr.a

nihayet bugün adet gördüm.. aylardan sonra ilk kez..
Histeroskopiden sonra büyük bir heyecan ve terdirginlikle bekliyordum. Allah'a çoookkk şükür bugün oldu.
Benim de umutlarım yeşermeye başladı. Demek ki ameliyat sonrası tekrar yapışma olmamış, en azından kanama olabilecek bir durumda.
bu nasıl bir duygu anlatamam.
Histeroskopiyi uludağ üniversitesinden Dr.Barış Ata yaptı.. Sağolsun..
Rahim yapışması çok tatsız bir durum. ilk ameliyatta açılmayabiliyor ya da tekrar tekrar yapışıyor. genellikle 2-3 kez daha yapılıyor.
Tabii sorun tamamen çözülmüş değil. daha uzun bir yol var önümde bebek sahibi olabilmek için. ama bugün kalbim umutla doldu. artık bu yolda daha güçlü ve emin yürüyebilirim.
Çok Şükür Allahım...

öncelikle çok geçmiş olsun inşlh birdaha ameliyat olmazsın ve bebğin kendiliğinden gelir. ameliyat sonrası ağrım çok oldu deöişsin bu beni biraz tedirgin etti(( bende olucam bu işlemden inşlh benimde sorusuz geçer.

Çok teşekkür ederim.
Aslında ameliyat sırasında oldu ağrım, anestezi olmadan yapıldı işlem. ama anestezi ile olursan büyük bir acı hissetmezsin. ameliyat sonrası çok hafif ağrılar oluyor sadece. endişelenmene hiç gerek yok. inşallah sen de iyi sonuç alırsın. :))

amin inşlh canım Rabbim hepimize yardım etsin..

benimde adetimden 11 gün geçti ben hala adet olmadım.
dün dr.aradı mbana.bir ilaç söyledi onu kullanıcam .adet gördürücü dedi.bakalım inş bende en kısa zamanda olurum.

Canım çok sıkkın. HSG de sorun çıkmamasına rağmen Erol Tavmergen hoca histeroskopi yapılması gerektigini soylemiş. Henuz doktorla konuşamadım. Ultrasonlarda normal.
Bu histeroskopi sonrası herkese antibiyotik veriliyo mu ya da hormon falan? Ben ilaç kullanmak istemiyorum. Ayrıca histeroskopi sonrası kaç ay sonra tup ebbege geçebiliyoruz? Hisreroskopi sırasında kendileri mi yapışıklıga neden olabiliyorlar? Yapışıklık olup olmadıgını ogrenmek için yine hsg çektirmek mi gerekiyor? Bu ne saçmalık? Moralim altust oldu

kafana gore gıdıp hap alma cnm. doktorun gerek gormemiş demekki. herkeste durum farklıdır. açtıgım konuya bı goz atmanı tavsıye ederım canım. bende hısteroskopi oldum ve aynı zaman da laporoskopide oldum 2 hafta once. benımde rahımde perde vardı alındı

mrb cnm bende 2,5 ay önce bu 2 amaliyatı oldum dr bana 3 tn hormon ilacı verdi yumurtlama için 3 ay kullanıcam. rahimde yapışıklık varmış onu açtı.sana kaç aylık ilaç tedavisi verdiler ve hangi ilaçları verdiler.

geçmiş olsun cnm.adet duzenleyıcı vedı ıkı kutu. ıkıncı adetımden sonra kontrole gıtcem. agrı kesıcı ve antıbıyotukte vermıstı amelıyattan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…