Teksilte çoğu kişi ortacı olarak işe başlar zatensiz de tekstil iscilerini temizlikci ve cayci olarak kullanmiyo muydunuz zaten tencere kapak
Babası hariç geri kalan hepsine iyi yapıyor. Siz müdahil olmayın. İflas etmek çok zordur. Adam takılmış yapılanlara. Babasıyla görüşmemeye devam etseymiş iyiymiş ama amele gibi çalıştırması da ağır bi durum ne bileyim. Geri kalanı haketmiş. Boşverin.Arkadaslar selam
Beni bilen bilir,bilmeyene de bu konu vesilesiyle kendimi tanitmis olacagimher turlu olumlu olumsuz yorumlariniza acigim,konuksever bir uyeyim kanalima hosgeldiniz tarzinda onerilerinizi bekliyorum
Esim biz evlendigimizden beri bir iflas gecirdi,3 tane is kurdu,6 yilda ancak su anda belli bir maddi olgunluga gelebildi. Kendisi cok hirsli,psikopat derecede para kazanma ve guclenme aski yasayan bir adam. Sabahlara kadar calisir,yoruldum demez,yasaklarda da calisti surekli ne gecesi var ne gunduzu. Zaman zaman evlilikteki ilgiyi ve heyecani kaybetsek de onu anlayabiliyorum. İcinde bulundugu durumu,anne baba olmadan (hayattalar ama esim gorusmek istemedi gecmiste yasadiklarindan dolayi) bir yerlere gelebilme cabasi,yalnizligi,bulundugu yere ait olamamasi gibi sorunlar yasadigini gorebiliyorum. Adamin evliligi bile bir piyango oldu. Ben tam onun anlasabilecegi insanim. Ozgur birakirim,daraltmam,hesap sormam. O da boyle davranir cunku. Gece gunduz istedigimiz zaman ayri ayri gezebiliriz,beraber de takiliriz,birbirimizden ayri tatil yapabiliriz, kimse kimseye dert yaratmaz. Evli gibi degiliz daha cok beraber dost hayati yasayan iki kisi gibiyiz,bu profili tek bozan sey oglumuz.
Esim yaklasik 6 ay -1 senedir yuksek miktarlar kazanmaya basladi. Kazandikca hirslari artti. Gecmiste kendisine kotulugu olan es dost akraba kim varsa resmen hepsini kole gibi yaninda calistirmaya,ya da deli gibi hepsini ezmeye basladi. Ben olaylarin disindayim. Sadece izliyorum. Ama izlerken de korkuyorum acikcasi. Hirsi beni korkutuyor. Fikrimi her zaman soyluyorum,lafimi esirgemiyorum,gerektiginde kavga etmekten de geri durmuyorum ama o yapacagi varsa yine yapiyor. Son isi (hayalimi gerceklestiriyorum dedigi isi) icin yillardir konusmadigi babasini amele olarak ise aldi deli gibi calistirip uzerinden geciyor su anda. Ayni sekilde iflas ettiginde kendisine selam vermekten kacinan amcalari ve onlarin cocuklarina da ticari olarak kaziklar cakma pesinde. Adam gucleniyor iyice yuzuklerin efendisine dondu.
Boyle hirsli adamlara gelistirilebilecek ekstra bir tavir bir sey var midir size gore? Siz olsaniz nasil davranirsiniz?
Ne alakasi var.Bu afam bi sure sonra aldatmaya baslar ben bu modeli taniyorum malesef
Dogru diyorsunuz. Bazen diyorum aman bana ne be diye. Annem de ellesme cocuga naparsa yapsin modunda. Keske babasiyla gorusmeseydi en buyuk sikayetim o.Babası hariç geri kalan hepsine iyi yapıyor. Siz müdahil olmayın. İflas etmek çok zordur. Adam takılmış yapılanlara. Babasıyla görüşmemeye devam etseymiş iyiymiş ama amele gibi çalıştırması da ağır bi durum ne bileyim. Geri kalanı haketmiş. Boşverin.
Ahahaha dogruOnu bunu bilmem de sakın bu adama yanlış yapma.
Donebilir de tabi gelecegi bilemem. Bana karsi bir kindarlik gormedim henuz,ben hatalarimi kabul ederim,ozur dilemekten de kacinmam yanlis yaptiysam.Bana ürkütücü geldi dark.
Umarım oklar sana dönmez bir gün.
Bizde de çok benzer durumlar.Cok benzer seylermis gercekten. Gecenlerde biz de kampa gittik arkadaslarla,annemi de goturdum hatta daha yasaklar kalkmamisti. Esim 2 gece kaldi sonrasi yok. Surekli isle ilgili bir seyler oluyor,sofrada is,birileri ariyor gece saat bilmemkaclarda. Gidiyor is geliyor is. Adamin 24 saati isle dolu. Evet eviyle ilgilidir,benden guzel yemek yapar,benden cok temizlik yapar,cocuguyla oynar,ama kantarin topuzu da kaciyor cogu zaman. Bazen yatar gunduz gozune uyur,bilirim ki cok yorgundur. Oglum rahat vermez ustune biner falan,kizmaz kalkar oynar. Ama kafasi cok cok doludur anlarim.
pandemiye kadar her yaz tatilimizde mutlaka is baglantisi yapardi,ayrica sinir olurdum. Ben havuza girmisim adam bir bakarim mayoyu cikarmis aninda takim elbiselenmis. Nereye,bilmem kim gelecek onu burda agirlayacagim der. Hey allahim sen sabir ver.
Umarim ise yarar sende. Bizde sanmiyorum. Gerci babasina emanet edebilir yeni fabrikayi. O yuzden adama orda amelelik yaptiriyor. Benim canimi skiyor bu durum tabii,istemiyorum isin basinda baskasini da. Bana da yaranilmiyorBizde de çok benzer durumlar.
Yani ne yapılır bilemiyorum. Para hırsı değilde başarma hırsı eşimdeki. Aldatır diye yazmış birisi ona bile vakti yok ki adamın. Görüyorum gözümle yani herşeyini.
Ben sağlam bir ekip kurmasını sağlayıp biraz işten çekmeye çalışacağım yoksa o beni çekecek iş çukuruna
Baba kisisi esine,iki cocuguna siddet uyguluyordu. Surekli icen alkolik bir adamdi.30 yil cekmisler Evdekiler. Esim 16 yasinda ayrilmis zaten evden teyzesi ve enistesinde kalmis. Sonrasi zaten universite ,askerlik. Bir daha da eve donmemis
Para aracı değil amacı olmuş, bu da tek başına sorun değil ama kendini ispat etmeye çalışıp bu ispatı takıntı haline getirdiğinden sıkıntı, böyle insanların yaşayacağı hayal kırıklıklarının yıkımı da büyük olur, şimdi laftan tavsiyeden de anlamaz, daha önce iflası bir şekilde sindirmiş ama yine iflas ederse kaldıramaz, yaş da gidiyor çünkü, sürekli sıfırdan başlamak kolay değil, ki benim kadar biliyorsun, iş dünyası bu, her zaman bir risk vardır.Yok cok guzel anlatmissin ablacim, 5 yas cok ona olsa olsa 1,5 falandir. İsi gucu tum zenginlik meraki sadece sanayideki kiro amcalara ite kopuga kendini ispatlamak,baska bir sey degil. Beni burdan tanirsin adamdan da vazgecebilirim esasen cok sorun degil ama yine de kotu olmasini istemem elbette. Bir deneyecegim tekrar cok tesekkur ediyorum♥
Insallahbenim karakterime aykırı bi durum. ben bu kadar kindar ve ince hesap peşinde koşan biriyle mutlu olamazdim. baba naparsa yapsın red davasi acsaydi mesela çalıştıracağına. bu durumda siz bişey yapamazsiniz. kendini kuyruğundan yiyen yılan gibi bi durum. doydum sandıkca kendini yok edecek.
inşallah arkasında bırakmayı öğrenir eşiniz.
Az bile yapiyormus bence.
Hic duyar yapamicam bu amcaya. Herkes diyetinin bedelini bir sekilde oduyor.
Son tartismamizda iflas ve is kurma meselelerini dile getirdim. Biraz fazla sert oldu. 6 senelik evliyiz bu kacinci is kurmak dedim. Her seferinde benim sozume geldin,bu sefer de geleceksin,yine sacmasalak insanlari doldurdun etrafina,yine bitecek hepsiyle isin,yine birilerini yap islet devret yapacaksin,sonra bu isten de vazgecip yenisine niyetleneceksin, etrafindaki insanlar hep degisecek ama yine ayni mok niyetli baska kisiler gelecek dedim. Bu benim icin agzima geleni soylemekPara aracı değil amacı olmuş, bu da tek başına sorun değil ama kendini ispat etmeye çalışıp bu ispatı takıntı haline getirdiğinden sıkıntı, böyle insanların yaşayacağı hayal kırıklıklarının yıkımı da büyük olur, şimdi laftan tavsiyeden de anlamaz, daha önce iflası bir şekilde sindirmiş ama yine iflas ederse kaldıramaz, yaş da gidiyor çünkü, sürekli sıfırdan başlamak kolay değil, ki benim kadar biliyorsun, iş dünyası bu, her zaman bir risk vardır.
Seni biliyorum da işte yine de eşindir, dinlerse de seni dinler, dinlemezse de 36 yaşında bir adama yapabileceğin bir şey yok.
O zaman yapacak çok bir şey de yok dark, şimdi daha net anladım senin vazgeçmiş hallerini, hep aynı hataları yapıp farklı sonuçlar alacağını sanan birine laf anlatmaktan yorulmuşsun haklı olarak, o yüzden bu dışarıdan bakmaların.Son tartismamizda iflas ve is kurma meselelerini dile getirdim. Biraz fazla sert oldu. 6 senelik evliyiz bu kacinci is kurmak dedim. Her seferinde benim sozume geldin,bu sefer de geleceksin,yine sacmasalak insanlari doldurdun etrafina,yine bitecek hepsiyle isin,yine birilerini yap islet devret yapacaksin,sonra bu isten de vazgecip yenisine niyetleneceksin, etrafindaki insanlar hep degisecek ama yine ayni mok niyetli baska kisiler gelecek dedim. Bu benim icin agzima geleni soylemekpisman degilim. Oh agzima saglik. Normal konusmaktan anlamiyor ablacigim, mecburen arka arkaya yaptigi seyleri siraliyorum,mecburen yani. O kavga cikacaksa cikacak baska yolu yok
Evet onu anlamaya calisiyorum,objektif bakmaya calisiyorum. Vazgeciyorum,bazen ona ayak uyduruyorum. Hic zenginlik meraklisi olmadim memur cocuguyum ben. Elime gecenle birikim yaptim,yardim ettim ama hic aman daha fazlasi da olsun dedigimi hatirlamam. Sikayet etmek de degil aslinda yaptigim,belki baska bir yapilacak sey vardir diye aranmak diyelim.O zaman yapacak çok bir şey de yok dark, şimdi daha net anladım senin vazgeçmiş hallerini, hep aynı hataları yapıp farklı sonuçlar alacağını sanan birine laf anlatmaktan yorulmuşsun haklı olarak, o yüzden bu dışarıdan bakmaların.
Burnunun dikine gidene sen ne yapabilirsin ki?
Bu söylediğine kendi de inanmıyordur dark, çok para kazanmayı ayıp bulmuyorum, adamın ideali bu'dur kazanır ama takıntılı para kazanma hırsı, üstelik hiçbir öneriyi dikkate almadan, defalarca aynı yoldan geçmesine rağmen üstelik, bu sağlıksız işte, ben de senin kadar eminim bu gazla gitsin, daha çok para kazansın kazandığı kadarı da yetmeyecek daha fazlasını isteyecek, bir yerden sonra olay kopuyor çünkü, nasıl örneklesem paranın miktarı çoğaldıkça etrafındakilere yaptırım gücü gözünü kör etmeye başlıyor, o gücü elinde tutmak zevk vermeye başlıyor, sana daha önce selam vermeyenleri paranla satın alma hissi vardır bilir misin bilmem, işte o his yönetmeye başlıyor seni, eşin şu an dönüm noktasında ya kendini frenleyecek ya da tam gaz gidip hepinizi paramla dize getiriyorum nidaları atarak yok olacak, cismen değil ruhen.Evet onu anlamaya calisiyorum,objektif bakmaya calisiyorum. Vazgeciyorum,bazen ona ayak uyduruyorum. Hic zenginlik meraklisi olmadim memur cocuguyum ben. Elime gecenle birikim yaptim,yardim ettim ama hic aman daha fazlasi da olsun dedigimi hatirlamam. Sikayet etmek de degil aslinda yaptigim,belki baska bir yapilacak sey vardir diye aranmak diyelim.
Kalkip diyor ki mesela 40 yasina kadar boyle calisayim,sonra kendimi rolantiye alacagim. Asla inanmiyorum bu soyledigine,40tan sonra ne degisecek,daha beter hirsli olmazsa ben de dark degilim
Herkes ayni olacak diye bi sey yok elbette haklisiniz kusura bakmayinNe alakasi var.
Benim eşim yapmaz diye gözü kapalı güvenenlerden değilim ama böyle bir söylemde abartı yani.
Telefonu ortada,bilgisayarı ortada,işte geçireceği zamanı evde bilgisayar başında geçiriyor çocukları özlüyorum diye. İş görüşmelerine ailecek gidiyoruz demişim, bundan bunu nasıl çıkardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?