• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırslı koca

Esinize ne denir bilemedim ama size ne diyecegimi biliyorum.
Bu karakterdir. Insanlara gore sekillenmez kisi bu davranisi ayni durumda herkese gosterir.yani yarin bir gun is yuzunden cocugunuza da kin tutup ya da size de baska bir sebeple kin tutup kotuluk yapmayacaginin garantisi yok cunku adamin karakteri bu.ben korkardim boyle bi adamla evli olmaktan.

Eşinizde o potansiyel var gibi duruyor da sizi hiç öyle hayal etmemiştim.

Eşiniz ve çevresi kime kendini ispatlamaya çalışıyorlar gerçekten? Böyle bir tescil kurumu filan olsa dese mesela ha evet sen oldun en güçlü sensin tamam filan diye. Af edersiniz çok özür dileyerek söylüyorum ama çok varoş geldi bana ya. Eşiniz özelinde değil ama bahsettiğiniz tüm iş yeri ve çevresi kültürü. Siz böyle bir adamla nasıl anlaştınız da evlendiniz ona da şaşırdım.
Varoslar zaten. Ailesi ve cevresi aynen bu sekilde. Esim cok uzun yillar once evden ayrilmis. Zaten anne babasi yuzunden bir sure teyzesinde yasamis. Teyze ve enistesi hatta anne babasindan daha degerlidir esim gozunde. Sonrasinda universiteye gitmis ve tatillerde bile gelmemis,geldiginde o zamanlar babasinin isi olan yerde para bile almadan calismis. Herkes tatildeyken esim orada cabalamis. Babasinin hatalarini anlatsam benden size kadar yol olur. Annesininkiler de ayri bir alem tabi. Esim zaten tekrar eve donmemis. Dolayisiyla o takimdan cok farkli. Zevkleri,begenileri cok farkli. Biz ikimiz meslektas olarak tanistik,farkli iki baskin karakter olmamiza ragmen iyi anlasiyoruz. Sorunlarimiz elbette var yok diyemem,ama birbirimizin dilinden anladigimiz icin birbirimize dogru esneyebiliyoruz. Herkes karsisindakine neyi teklif dahi etmemesi gerektigini iyi biliyor. İliskimiz bu temel uzerine oturmus durumda. Yani sasirmanizi anlayabiliyorum bana da birisi bunlari anlatsa ben de nasil evlenmissiniz derdim ;)

Esinize ne denir bilemedim ama size ne diyecegimi biliyorum.
Bu karakterdir. Insanlara gore sekillenmez kisi bu davranisi ayni durumda herkese gosterir.yani yarin bir gun is yuzunden cocugunuza da kin tutup ya da size de baska bir sebeple kin tutup kotuluk yapmayacaginin garantisi yok cunku adamin karakteri bu.ben korkardim boyle bi adamla evli olmaktan.
Bana kin tutamaz,cunku ben hataliyken ona dogru adim atarim,ozur de dilerim. Etrafindaki cakal gorunumlu kisiler bunu yapmadilar. Bence hatalarinin bir onemi yok,bu ozur dilememeleri daha buyuk sorun. İnsan kac yasinda ne konumda olursa olsun hatasini kabul etmeli. Cocugumuza kin tutarsa benim kimi sececegimi iyi bilir o yuzden cesaret edemez. Ederse sonuclarina katlanir zaten.
Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis hesabi.

Varoslar zaten. Ailesi ve cevresi aynen bu sekilde. Esim cok uzun yillar once evden ayrilmis. Zaten anne babasi yuzunden bir sure teyzesinde yasamis. Teyze ve enistesi hatta anne babasindan daha degerlidir esim gozunde. Sonrasinda universiteye gitmis ve tatillerde bile gelmemis,geldiginde o zamanlar babasinin isi olan yerde para bile almadan calismis. Herkes tatildeyken esim orada cabalamis. Babasinin hatalarini anlatsam benden size kadar yol olur. Annesininkiler de ayri bir alem tabi. Esim zaten tekrar eve donmemis. Dolayisiyla o takimdan cok farkli. Zevkleri,begenileri cok farkli. Biz ikimiz meslektas olarak tanistik,farkli iki baskin karakter olmamiza ragmen iyi anlasiyoruz. Sorunlarimiz elbette var yok diyemem,ama birbirimizin dilinden anladigimiz icin birbirimize dogru esneyebiliyoruz. Herkes karsisindakine neyi teklif dahi etmemesi gerektigini iyi biliyor. İliskimiz bu temel uzerine oturmus durumda. Yani sasirmanizi anlayabiliyorum bana da birisi bunlari anlatsa ben de nasil evlenmissiniz derdim :KK66:
Esin ayni babasi ama bu anlattiklarina gire.hep derim armut dibine duser

Esin ayni babasi ama bu anlattiklarina gire.hep derim armut dibine duser
Davranislarinda cok benzer oldugu yonleri var. Ama kultur ve yasanti konusunda ayriliyorlar birbirlerinden. Bunda pek cok faktorun etkisi var,esimin babasi ortaokul bile okumamis alayli bir esnaf emeklisi. Esim okumus,20 yildir yalniz yasayan ve kendini farkli yonlere dogru gelistirmis bambaska bir kulture sahip bir insan. Bunlari esimi ovmek icin soylemiyorum,kusurlari yok degil ki zaten anlattim konumun amaci bu.

Selam dark,

Kişilik belli bir yaştan sonra oturuyor artık. Eşinin de gerek çocukluktan gelen travmaları gerek çevresinde gördükleri vs. gibi pek çok etken kişiliğini şekillendirmesini sağlamış ve şu an bu noktada. Eşinin hırslarından (sanki sırf hırs değil bunun altında bir tür intikam arzusu da var gibi, yani zamanında bana bu zorlukları yaşattınız şimdi siz de yaşayacaksınız) tamamen arınması ve bambaşka bir kişiliğe bürünmesi çok zor, ancak psikoterapi ile kendisiyle yüzleşmesi sağlanarak bir derece törpülenmesi ve iş hayatının da özel hayatının da olumlu etkilenmesi sağlanabilir. Psikolojik destek alması için ikna etmek de bir yöntem ancak buna muhtemelen yanaşmayacağını/ikna edemeyeceğini söyleyeceksin, biliyorum.

Ben ne yapabilirim diye sormuşsun, açıkçası yapabileceğin fazla bir şey yok bu konuda. Duygularını seninle paylaşması için onu teşvik edebilirsin. Yani tam olarak evli hayatımız yok, dost gibiyiz demişsin ama sen de ona bir dost gibi yaklaşabilirsin. Fark edemediği ve kendine bile itiraf edemediği duygularının da muhtemelen bunda payı var. Babasını yanında böyle çalıştırmasının ona ne hissettirdiğini falan sorarak, kendinden örnek vererek ("Babamın bana böyle davranması belki beni de bu noktaya getirebilirdi" gibi), belki çocukluğunda neler yaşadığını konuşarak duygularını açığa çıkartıp bir derece eşini kendisiyle yüzleştirip rahatlatabilirsin. Ama bunların işe yarayacağının garantisi yok tabi ki. Eşin için en doğrusu bir psikoterapi sürecine girmesi ve kendisiyle yüzleşmesi olur.

Benim eşimde hırslıdır dark. Anlattıkların tanıdık geldi bana,kendi işimiz hak veriyorum bir yandan ama öte yandan bana bile konum belirliyor,gelirsin sende,şunu yaparsın vs diyerek(oğlanı ne yapacağız düşünen yok). Akraba calıştırma durumu yok bizde ama işle yatıp işle kalkma durumu fazlasıyla var. 2 telefon elinde ,önünde pc ve sürekli yazışıyor. Dısarda bile böyle,ben çocuklarin peşinde gezerken o oturup iş yapıyor,ne yediğimden ne içtiğimden anlıyorum. Bizde bundan bozuşuyoruz yalan yok. Birşey soyleyince ama iş, çalışıyorum vs diyor.
Haftasonu program yapmış,gideceğimiz yerde iş görüşmesi de yapacak bir yandan ,düşünebiliyormusun.
Yemek masasında bile 1.5 saat yemek yiyemiyor,elinde telefon pıt pıt.
Tabi ki çalışkan,hırslı olması iyi tembel bir adam olmasından ama hayatımız işi oldu.
Benim açımdan çok bunaltıcı bu.
Eskiden herşey daha iyiydi,yine işine sadık bir adamdi ama iş işte kalabiliyordu ne zaman kendi işimiz oldu,bu hale geldik.
Kelin ilacı olsa başına sürer misali ne diyim ne önereyim bilemedim sana.

Sizin geliştirebileceğiniz ekstra bir tavır yok

Allah ona ekstra bir tavır gösterip bir güzel çıktığı yerden indirdiğinde akıllanır.

Benim eşimde hırslıdır dark. Anlattıkların tanıdık geldi bana,kendi işimiz hak veriyorum bir yandan ama öte yandan bana bile konum belirliyor,gelirsin sende,şunu yaparsın vs diyerek(oğlanı ne yapacağız düşünen yok). Akraba calıştırma durumu yok bizde ama işle yatıp işle kalkma durumu fazlasıyla var. 2 telefon elinde ,önünde pc ve sürekli yazışıyor. Dısarda bile böyle,ben çocuklarin peşinde gezerken o oturup iş yapıyor,ne yediğimden ne içtiğimden anlıyorum. Bizde bundan bozuşuyoruz yalan yok. Birşey soyleyince ama iş, çalışıyorum vs diyor.
Haftasonu program yapmış,gideceğimiz yerde iş görüşmesi de yapacak bir yandan ,düşünebiliyormusun.
Tabi ki çalışkan,hırslı olması iyi tembel bir adam olmasından ama hayatımız işi oldu.
Eskiden herşey daha iyiydi,yine işine sadık bir adamdi ama iş işte kalabiliyordu ne zaman kendi işimiz oldu,bu hale geldik.
Bu afam bi sure sonra aldatmaya baslar ben bu modeli taniyorum malesef

Selam dark,

Kişilik belli bir yaştan sonra oturuyor artık. Eşinin de gerek çocukluktan gelen travmaları gerek çevresinde gördükleri vs. gibi pek çok etken kişiliğini şekillendirmesini sağlamış ve şu an bu noktada. Eşinin hırslarından (sanki sırf hırs değil bunun altında bir tür intikam arzusu da var gibi, yani zamanında bana bu zorlukları yaşattınız şimdi siz de yaşayacaksınız) tamamen arınması ve bambaşka bir kişiliğe bürünmesi çok zor, ancak psikoterapi ile kendisiyle yüzleşmesi sağlanarak bir derece törpülenmesi ve iş hayatının da özel hayatının da olumlu etkilenmesi sağlanabilir. Psikolojik destek alması için ikna etmek de bir yöntem ancak buna muhtemelen yanaşmayacağını/ikna edemeyeceğini söyleyeceksin, biliyorum.

Ben ne yapabilirim diye sormuşsun, açıkçası yapabileceğin fazla bir şey yok bu konuda. Duygularını seninle paylaşması için onu teşvik edebilirsin. Yani tam olarak evli hayatımız yok, dost gibiyiz demişsin ama sen de ona bir dost gibi yaklaşabilirsin. Fark edemediği ve kendine bile itiraf edemediği duygularının da muhtemelen bunda payı var. Babasını yanında böyle çalıştırmasının ona ne hissettirdiğini falan sorarak, kendinden örnek vererek ("Babamın bana böyle davranması belki beni de bu noktaya getirebilirdi" gibi), belki çocukluğunda neler yaşadığını konuşarak duygularını açığa çıkartıp bir derece eşini kendisiyle yüzleştirip rahatlatabilirsin. Ama bunların işe yarayacağının garantisi yok tabi ki. Eşin için en doğrusu bir psikoterapi sürecine girmesi ve kendisiyle yüzleşmesi olur.
Merhaba uzun zamandir gorusememistik iyi oldu yazdigin asto.
Yazdiklarin icin tesekkurler ayrica. Adam kendisini normal gordugu icin evet gitmez yardim almaya. Onceden denemistim cunku iknaya, olmadi. Belki zamanla bu davranisinin hastalik oldugunu kendisi anlarsa gider. Ben arada sıkbogaz etmeden ona fikirlerimi soyluyorum, ayni dogrultuda devam etmem gerekir sanirim.

Cok benzer seylermis gercekten. Gecenlerde biz de kampa gittik arkadaslarla,annemi de goturdum hatta daha yasaklar kalkmamisti. Esim 2 gece kaldi sonrasi yok. Surekli isle ilgili bir seyler oluyor,sofrada is,birileri ariyor gece saat bilmemkaclarda. Gidiyor is geliyor is. Adamin 24 saati isle dolu. Evet eviyle ilgilidir,benden guzel yemek yapar,benden cok temizlik yapar,cocuguyla oynar,ama kantarin topuzu da kaciyor cogu zaman. Bazen yatar gunduz gozune uyur,bilirim ki cok yorgundur. Oglum rahat vermez ustune biner falan,kizmaz kalkar oynar. Ama kafasi cok cok doludur anlarim.
pandemiye kadar her yaz tatilimizde mutlaka is baglantisi yapardi,ayrica sinir olurdum. Ben havuza girmisim adam bir bakarim mayoyu cikarmis aninda takim elbiselenmis. Nereye,bilmem kim gelecek onu burda agirlayacagim der. Hey allahim sen sabir ver.

siz de tekstil iscilerini temizlikci ve cayci olarak kullanmiyo muydunuz zaten tencere kapak
Bir sorun isterseniz meydancilik yapan tanidik varsa duz asgari ucret mi ister yoksa yaptigi ise belli saatlerde (gunde 3-4saat) ara verip caycilik temizlikcilik yapip 300 lira fazla almak mi ister? Kaldi ki zorla yaptirilmaz tamamen isci rizasi alinarak yapilan bir uygulama

Sizin geliştirebileceğiniz ekstra bir tavır yok

Allah ona ekstra bir tavır gösterip bir güzel çıktığı yerden indirdiğinde akıllanır.
Daha once cok inmisligi var. Sadece evliligimiz doneminde bir iflasi var hatta. Ama o bu donemi de atlatti bir sekilde

Babasi bu kadar kin gudecek ne yapmis cok merak ettim ben.
Baba kisisi esine,iki cocuguna siddet uyguluyordu. Surekli icen alkolik bir adamdi.30 yil cekmisler Evdekiler. Esim 16 yasinda ayrilmis zaten evden teyzesi ve enistesinde kalmis. Sonrasi zaten universite ,askerlik. Bir daha da eve donmemis

Back