Hırslı koca

Konunun başını okurken eşinizin travmatik bir bebeklik/çocukluk geçirdigini düşündüm. Ki ailesi ile görüşmediğini söylemişsiniz. Bu kadar az bilgi ile yorum yapılmaz ama çocukluğu ile ilgili yüzleşip, yardım almasına teşvik edin bence. Altta yatan sebepler ortaya çıkıp, duygular tamir olmadıkça eşiniz değişmeyecektir.
Şunu da eklemek isterim. Muhtemelen çocukluğunda kısıtlanmış, baskılanmış. Nesne ile ilişki temeli yanlış atılmış. Ama tabi dediğim gibi bu kadar az bilgi ile yanlış yorumlamista olabilirim.

Son düzenleme:
Birde ben şu açıdan bakıyorum, işsizlik kol gezerken bu insanlara iş ve maaş veriyor eşiniz. Muhtemelen siz çok merhametli olduğunuz için canlarını çıkarıyor sanıyorsunuz, ama hangi iş kolay ki?

Elbette kin güdmesini doğru bulmuyorum ama, çok merhametli olduğum halde ben bile şuan diyorum ki, babam felç falan kalsa asla bakmam. Adama bakmaya bile tahammülüm yok.

Cam kırıldığı için kesinleşir. Ama belki zamanla yumuşarız kim bilir?

neden baba haric?
insan asil babasini affedemez bence ya,
benim anam babam ben iflas edince benden yuz cevirseler kahrimdan ne yapacagimi bilemem.

ya baba ilişkisi çok kompleks bir yapı diye ne bileyim onu o intikam döngüsünün içine sokamadım.
Bence o da sokamıyor içten içe.
Hani babası bırakıp giden çocuklar babasını hasta görünce yardıma koşar, ölünce de kahrolurlar ya
mesela ben hep umurum olmaz derim ama o kadar bu örneği gördüm ki herhalde diyorum bu da değişik bir psikoloji.
Bir felsefe idiotloji diyip üzerine düşünmüyorum artık

Bizimkinin aciligi o mudahale seviyesinde. Ama mudahale ise yaramiyor. Ben cok soyledim uyardim,dedim bak ben ne dersem cikar bilirsin,ileride cok sorun olacak senin bu davranislarin dedim. Yok. Adam bu yani degismez.
Kibir bu... korktum bir an umarım rabbim eşiniz yüzünden sizide bu sınava tabi tutmaz..Siz bol bol sadaka verin...
Valla sadakayla olursa hic durmam veririm zaten.
Esimin gecmiste yasadiklari kolay seyler degil,babadan dayak ve zulum gormus,annesi akilsiz bir kadin tum bunlara ragmen o zamanlar kocasinin yaninda durmus,simdi anne baba bosanma evresinde. Esim askere giderken annesine bu adami bosa ben sana omrumun sonuna kadar bakarim demis,annesi kabul etmis ancak esim terhis oldugunda anne baba beraber tatildeymis saka gibi. Yillarca babanin rezillikleri,annenin sacma secimleri. Anlatsam roman olur. Ben onun yerinde olsam hic bakmam yuzlerine. İlk evlendigimizde bakmiyordu kafamiz biraz rahatti acikcasi. Simdi para cogalinca yanimizda bittiler

İkili iliskimizde sorun yasadigimizda asla ikna edememistim yardim almaya. Bunun icin de edebilecegimi sanmiyorum. Ama denerim tabi. Beraber calistigi insanlar psikologa gidiyor mesela,keske peslerine takilsa da gitse

Her seyin asirisi beni korkutur. Guvenli sinirlar arasinda yasamayi seven biriyim.
Her iliski, her kisi farkli elbet, ama kendi bakis acimi dusunurken ister istemez ben olsam..
Diye düşünüyorm.
Ben olsam, boyle bir adamla kendini duzeltmek icin bir adim atmadan birlikte olmazdim.
Cunku saglikli bir ruh hali yok.
Kendi hayatımı, cocugumun hayatini paylaşırken diken ustunde olurdum.
Yarin obur gun cocugum 15 yasina gelse, baba ile catissa bu adam ne yapar diye endise ederdim.
Yada her sey insan için, gunun birinde bosansak, neler yasariz diye endise ederdim.
Bir yerden kendini duzeltmeye baslamak zorunda.
Yardim almaya yanasmiyorsa, gecmise sunger cekip, o insanlari hayatindan cikaracak..

Esimle tanistirmaya karar verdim seni. İki kindar iyi muhabbet cevirirsiniz valla
Ya da sen esim olabilirsin,adam uyelik almis yillardir arkadasim gibi yaziyormus burdan bana abovvv

Eşiniz Hürrem Sultan mı acaba? Tamam zamanında sırt çevirenlerle muhatap olmamak normal ama dibine kadar sokup ezmek nedir ya sadistlik bence.

Neye takıntın varsa,ne için gereğinden fazla hırsın varsa onunla imtihan olursun.Esiniz iflası defalarca yaşamış ama akıllanmamış.Ta ben burdan hissettim,geliyor gelmekte olan söyleyeyim.

Esimle tanistirmaya karar verdim seni. İki kindar iyi muhabbet cevirirsiniz valla
Ya da sen esim olabilirsin,adam uyelik almis yillardir arkadasim gibi yaziyormus burdan bana abovvv

ya ben kindar degilimdir aslinda,
zaten o kadar eskiyi kafada tutacak kadar hafizam da yok

ama su bir gercek ki,
ben kindar degilim cunku ailem bana kazik atmadi,
diger insanlari da cok onemsemem zaten.

yani surada esini elestirmek bana cok hakkimmis gibi gelmiyor,
sana bana kolay aman affet canim demek,

bir de parya tapan toplumumuzda esinin gercekten su yasadiklari ile tamamen normal bir insan olmasi icin gercekten cok ermis fikrinde zikrinde olmasi gerekir, belki zamanla olur da. Ama su an bu ofkesi, kini normal degil mi.

Yani gercekten herkes sinirleri alinmis yapma bebekler gibi mi yasiyorlar hayati, sasiriyorum ben.

enisteyle icelim biz en iyisi,
sen gelme

İntikam soğuk yenen bir yemekmiş deyip yardırmış eşiniz ama korkutucu bir hal almaya başlamış. Biraz sakinleştirmeye mi çalışsanız?

Hırslı insanın en büyük zararı sonunda kendine dönüyor.Hırs duygusunun sonu yok.Övünülecek bir duygu hali de degil.Guzel olan azimdir.Azim ve hırs çok farklı şeyler.İnsan hırsları için hiçbir kuralı umursamaz ama azimde etik vardır.Siz şuan bişey yapamazsınız.O duygu ne yazikki ele geçirmiş eşinizi.Umarim sonu hüsran olmaz..

aman çok da pisliklermiş yaa of
baba hariç hepsi de haketmiş aslında
hala da etrafındalar
Gitmezler de etrafimizdan
Zamaninda cok mucadele ettim,dedim ki evimiz sanayi bolgesinde,bu cevreden bir fabrikada bir yoneticilik isi bulsan da gitmesen artik o cevreye. İsi buldu,6 ay dayandi saka gibi

Yok gayet dogru yorumlamissiniz tesekkurler,cocukluk travmasi sonucu bu sekilde ama yardim almaya ikna olmaz. Daha once ikili iliskimizde sorun yasadigimiz icin gidelim demistim kesinlikle kabul etmemisti.

Elbette maas ve arti bir suru sey sagliyor. Gorevi bu isveren olarak. Ama ben biliyorum ki o sadece isverenlik yapmiyor su anda,eski defterler hep acik. Oradan satir satir okumaya devam ediyor,devam ettikce yaralar taze kaliyor,taze kaldikca da bu durum devam edecek. Yaslaninca duzelir mi acaba diyecegim ama yasliliginin bana faydasi yok bence yaaa

yaşadıklarını anlatıyorsunuz kendince haklıdır eşiniz ama ne güzel demişler herseyini fazlası zarar diye.bu kadar hırsında fazlası zarar. kısmen anlayabiliyorum eşinizi, benim fil gibi hafızam vardır bana yapılan iyiliğide kötülüğüde unutmam. iyiliğe karşılık vermeye çalışırım, kötülüğü yok sayarım.
intikam almaya çalışsam bana zarar. böyle kötü duyguları kime karşı beslersek besleyelim o duygular bizim içimizdeyse bizi yer bitirir diye düşünüyorum. daha doğrusu yaşaya yaşaya en zararsızın bu olduğunu düşünmeye başladım.
sakinleşmesi lazım ama nasıl olur bilemedim. benim aldığım profesyonel yardımın çok faydası olmuştu çocukluğumda yaşadığım şeyleri aşmamda. ikna edebilseniz keşke.

Neye takıntın varsa,ne için gereğinden fazla hırsın varsa onunla imtihan olursun.Esiniz iflası defalarca yaşamış ama akıllanmamış.Ta ben burdan hissettim,geliyor gelmekte olan söyleyeyim.
Akillandigini sanmam,yine ayni ticari hatalari yapar,ama o bunlara tecrube olarak bakiyor ben felaket olarak bakarken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…