- 12 Ocak 2010
- 16.670
- 1
- 25.044
- 798
Tamamen cikarlari icin geliyorlar ,bizde para varken kapinin onunde kuyruklar,ama biz battigimizda da selam dahi vermemislerdi. Sen hatirlarsin konuyu biliyorsun iste.
Konunun başını okurken eşinizin travmatik bir bebeklik/çocukluk geçirdigini düşündüm. Ki ailesi ile görüşmediğini söylemişsiniz. Bu kadar az bilgi ile yorum yapılmaz ama çocukluğu ile ilgili yüzleşip, yardım almasına teşvik edin bence. Altta yatan sebepler ortaya çıkıp, duygular tamir olmadıkça eşiniz değişmeyecektir.Arkadaslar selam
Beni bilen bilir,bilmeyene de bu konu vesilesiyle kendimi tanitmis olacagimher turlu olumlu olumsuz yorumlariniza acigim,konuksever bir uyeyim kanalima hosgeldiniz tarzinda onerilerinizi bekliyorum
Esim biz evlendigimizden beri bir iflas gecirdi,3 tane is kurdu,6 yilda ancak su anda belli bir maddi olgunluga gelebildi. Kendisi cok hirsli,psikopat derecede para kazanma ve guclenme aski yasayan bir adam. Sabahlara kadar calisir,yoruldum demez,yasaklarda da calisti surekli ne gecesi var ne gunduzu. Zaman zaman evlilikteki ilgiyi ve heyecani kaybetsek de onu anlayabiliyorum. İcinde bulundugu durumu,anne baba olmadan (hayattalar ama esim gorusmek istemedi gecmiste yasadiklarindan dolayi) bir yerlere gelebilme cabasi,yalnizligi,bulundugu yere ait olamamasi gibi sorunlar yasadigini gorebiliyorum. Adamin evliligi bile bir piyango oldu. Ben tam onun anlasabilecegi insanim. Ozgur birakirim,daraltmam,hesap sormam. O da boyle davranir cunku. Gece gunduz istedigimiz zaman ayri ayri gezebiliriz,beraber de takiliriz,birbirimizden ayri tatil yapabiliriz, kimse kimseye dert yaratmaz. Evli gibi degiliz daha cok beraber dost hayati yasayan iki kisi gibiyiz,bu profili tek bozan sey oglumuz.
Esim yaklasik 6 ay -1 senedir yuksek miktarlar kazanmaya basladi. Kazandikca hirslari artti. Gecmiste kendisine kotulugu olan es dost akraba kim varsa resmen hepsini kole gibi yaninda calistirmaya,ya da deli gibi hepsini ezmeye basladi. Ben olaylarin disindayim. Sadece izliyorum. Ama izlerken de korkuyorum acikcasi. Hirsi beni korkutuyor. Fikrimi her zaman soyluyorum,lafimi esirgemiyorum,gerektiginde kavga etmekten de geri durmuyorum ama o yapacagi varsa yine yapiyor. Son isi (hayalimi gerceklestiriyorum dedigi isi) icin yillardir konusmadigi babasini amele olarak ise aldi deli gibi calistirip uzerinden geciyor su anda. Ayni sekilde iflas ettiginde kendisine selam vermekten kacinan amcalari ve onlarin cocuklarina da ticari olarak kaziklar cakma pesinde. Adam gucleniyor iyice yuzuklerin efendisine dondu.
Boyle hirsli adamlara gelistirilebilecek ekstra bir tavir bir sey var midir size gore? Siz olsaniz nasil davranirsiniz?
aman çok da pisliklermiş yaa of
baba hariç hepsi de haketmiş aslında
hala da etrafındalar
neden baba haric?
insan asil babasini affedemez bence ya,
benim anam babam ben iflas edince benden yuz cevirseler kahrimdan ne yapacagimi bilemem.
Bizimkinin aciligi o mudahale seviyesinde. Ama mudahale ise yaramiyor. Ben cok soyledim uyardim,dedim bak ben ne dersem cikar bilirsin,ileride cok sorun olacak senin bu davranislarin dedim. Yok. Adam bu yani degismez.İnanılmaz hırslı bir insan olduğum için hırslı, çabalayan, yılmayan insanları takdir ediyorum eşinin bu yönleri süper.. Kendinin zor zamanlarında ona sırt çevirenlerin farkına varıyor ve bu bilince sahip oluşu da saf bir insan olmadığını gösteriyor bu da süper... Kendi intikamını söke söke alıyor olmasıda süper ANCAK bu şekilde sürekli bu intikam, kin, nefret etrafında yaşıyorsa bu durum işte olayın kopma noktası oluyor.
Bazı acı biberler olur ya O denli acıdır ki Acısından biberler kıpkırmızı olup, yanmıştır. Acılığı biberin görüntüsüne kadar sirayet edip işlenmiştir. Eşini o biberlere benzettim Jalepeno, isot, sivri biber seviyesinde olduğu sürece intikam duygusu, hırsı benim açımdan güzel özellikler fakat Carolina Reaper biberi seviyesine çıkarsa orda müdahale etmek gerekiyor.
Valla sadakayla olursa hic durmam veririm zaten.Kibir bu... korktum bir an umarım rabbim eşiniz yüzünden sizide bu sınava tabi tutmaz..Siz bol bol sadaka verin...
Esimin gecmiste yasadiklari kolay seyler degil,babadan dayak ve zulum gormus,annesi akilsiz bir kadin tum bunlara ragmen o zamanlar kocasinin yaninda durmus,simdi anne baba bosanma evresinde. Esim askere giderken annesine bu adami bosa ben sana omrumun sonuna kadar bakarim demis,annesi kabul etmis ancak esim terhis oldugunda anne baba beraber tatildeymis saka gibi. Yillarca babanin rezillikleri,annenin sacma secimleri. Anlatsam roman olur. Ben onun yerinde olsam hic bakmam yuzlerine. İlk evlendigimizde bakmiyordu kafamiz biraz rahatti acikcasi. Simdi para cogalinca yanimizda bittilerSevgilidarkmore bu hırs değil kindarlık; merhametsizlik ve vicdan noksanlığı.
Eşin kısasa kısas pesinde olduğunu sanıp zulüm yapıyor.
Ne olursa olsun bir baba babadır.
Babayı amele gibi kullanamazsın. Vicdan muhasebesi yapmak lazım.
Eşin vicdanını kaybetmiş. Güç sahibi olunca gerçek kişiliği ortaya cıkmış.
Böyle biriyle evli olmak istemezdim açıkçası.
Ben eşimi babasına zulüm ederken izleyemezdim.
Ileride bir şey olursa vicdanım sızım sızım sızlardı.
Anne baba ahi alanın isleri rast gitmez.
Mutlaka uyarmalısınız.
Bu hırs değil vicdan kaybı.
Kadın yoklukta erkek varlıkta belli olur diye klişe bir laf vardır.
Bu konuya cuk oturmuş.
Bu arada ne güzel eşin adaletini kendi sağlıyor (!) diyenleri de şaşkınlıkla okudum.
Acaba erkek kardeşleri kendi babalarına bunu yapsaydı alkış mı tutarlardı.. Hiç sanmam.
Bunun adı adalet dağıtmak değil, zulüm yapmak.
Son olarak, Allah eşinize vicdan ve merhamet versin diyorum.
İkili iliskimizde sorun yasadigimizda asla ikna edememistim yardim almaya. Bunun icin de edebilecegimi sanmiyorum. Ama denerim tabi. Beraber calistigi insanlar psikologa gidiyor mesela,keske peslerine takilsa da gitse
Esimle tanistirmaya karar verdim seni. İki kindar iyi muhabbet cevirirsiniz valladark sen ben sansli kesimdeniz,
hayatta kazik yesek de ailemizden yemedik en azindan,
o yuzden ben esine kizamadim ya.
Benim esimde de ailesine karsi icinde buyuk bir kin var,
hani cok buyuk olaylari da yok,
ama kucuk de olsa iste aileden yenen kazigin acisi daha bir baska oluyor demek ki.
sonucta bu kisiler eger ki esin su an pacayi topladigi icin onun cevresindelerse durumlarina da cok da uzulecek bir sey goremiyorum ben,
kendim yapar miyim yapmam, let it go diyen biriyimdir her zaman,
ama kisi bunu diyemiyor ve yasadiklarinin acisini cikarmak istiyorsa,
bunu da kitabina uygun yapiyorsa cok da haksizdir diyemiyorum.
Sonucta her seyin bir bedeli var,
hayat boyle bir sey.
ay KK nin en kincisi ben cikicam diye korkuyorum, yazilan yorumlari okudukca
ama ben hak verdim enisteye ya, vursun kirbaci...
Esimle tanistirmaya karar verdim seni. İki kindar iyi muhabbet cevirirsiniz valla
Ya da sen esim olabilirsin,adam uyelik almis yillardir arkadasim gibi yaziyormus burdan bana abovvv
Para icin her seyi yapmaz da,her seyi yapanlari ezerÇok maddiyatci para için her şeyi yapar biri.
Babasını işte çalıştırmak ne. Bu adam bu hırsla karısını çocuğunu da görmez
Gitmezler de etrafimizdanaman çok da pisliklermiş yaa of
baba hariç hepsi de haketmiş aslında
hala da etrafındalar
Yok gayet dogru yorumlamissiniz tesekkurler,cocukluk travmasi sonucu bu sekilde ama yardim almaya ikna olmaz. Daha once ikili iliskimizde sorun yasadigimiz icin gidelim demistim kesinlikle kabul etmemisti.Konunun başını okurken eşinizin travmatik bir bebeklik/çocukluk geçirdigini düşündüm. Ki ailesi ile görüşmediğini söylemişsiniz. Bu kadar az bilgi ile yorum yapılmaz ama çocukluğu ile ilgili yüzleşip, yardım almasına teşvik edin bence. Altta yatan sebepler ortaya çıkıp, duygular tamir olmadıkça eşiniz değişmeyecektir.
Şunu da eklemek isterim. Muhtemelen çocukluğunda kısıtlanmış, baskılanmış. Nesne ile ilişki temeli yanlış atılmış. Ama tabi dediğim gibi bu kadar az bilgi ile yanlış yorumlamista olabilirim.
Elbette maas ve arti bir suru sey sagliyor. Gorevi bu isveren olarak. Ama ben biliyorum ki o sadece isverenlik yapmiyor su anda,eski defterler hep acik. Oradan satir satir okumaya devam ediyor,devam ettikce yaralar taze kaliyor,taze kaldikca da bu durum devam edecek. Yaslaninca duzelir mi acaba diyecegim ama yasliliginin bana faydasi yok bence yaaaBirde ben şu açıdan bakıyorum, işsizlik kol gezerken bu insanlara iş ve maaş veriyor eşiniz. Muhtemelen siz çok merhametli olduğunuz için canlarını çıkarıyor sanıyorsunuz, ama hangi iş kolay ki?
Elbette kin güdmesini doğru bulmuyorum ama, çok merhametli olduğum halde ben bile şuan diyorum ki, babam felç falan kalsa asla bakmam. Adama bakmaya bile tahammülüm yok.
Cam kırıldığı için kesinleşir. Ama belki zamanla yumuşarız kim bilir?
Akillandigini sanmam,yine ayni ticari hatalari yapar,ama o bunlara tecrube olarak bakiyor ben felaket olarak bakarkenNeye takıntın varsa,ne için gereğinden fazla hırsın varsa onunla imtihan olursun.Esiniz iflası defalarca yaşamış ama akıllanmamış.Ta ben burdan hissettim,geliyor gelmekte olan söyleyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?