Ne diyem regina iste bana o lazimAdam sauron çıktı rıza baba.
Güç yüzüğünü takıp herkesi boyunduruğuna almış mübarek şaka bir yana babasından falan geçinmesi ilginç bence ciddi ciddi konuşmalısınız.
Yazik iste de kendisi anlamiyorHırs iyidir ama kindarlık önce insanın kendisini yer.
Affetmek değil bahsettiğim ama unutmak büyük nimet.
Kendine yazık değil mi?
Calisanlar maas karsiligi caisiyor elbette. Ve maas disinda ekstra is kapabilir miyim telasindalar. Kimse ters dusmeyi goze alamiyor da diyebiliriz.Tamam da bu şartlar altında neden o insanlar eşinizle çalışıyor ben onu anlamadım?? O kendince kötü günümde yanımda değillerdi ben de intikamımı alıcam diyor da kafalarına silah dayamıyor bu kötü şartlara niye katlanıyorlar??
İnanılmaz hırslı bir insan olduğum için hırslı, çabalayan, yılmayan insanları takdir ediyorum eşinin bu yönleri süper.. Kendinin zor zamanlarında ona sırt çevirenlerin farkına varıyor ve bu bilince sahip oluşu da saf bir insan olmadığını gösteriyor bu da süper... Kendi intikamını söke söke alıyor olmasıda süper ANCAK bu şekilde sürekli bu intikam, kin, nefret etrafında yaşıyorsa bu durum işte olayın kopma noktası oluyor.Evet acima duygusu kisiden kisiye gore degisiyor. Tek belirleyici de gecmiste kendisine zarar vermis olmalari. Ben zarardan cok fayda sagladigim icin bana donmez,ya da ben oyle dusunuyorum artik bilemedim
Bilmem belki de oyledir. Su anda 4 yas 9 aylik. Zaman zaman babasini az gorse de elimizden geleni yapiyoruz onun icin.'Evli gibi degiliz daha cok beraber dost hayati yasayan iki kisi gibiyiz,bu profili tek bozan sey oglumuz.'
Sanırım oğlunuzun yerinde olmayı da hiç istemezdim. Pek sağlıklı evlilik ilişkisi, iş ilişkisi değil.
Soyluyorum evet ama maas karsiligi calisiyorlar begenmeyene aha kapi iste sapi diyorÇok yanlış,kimin kime gücü yeterse mi olmalı yani? Lütfen bu yanlıştan döndürün.Büyüklük onda kalsın,zaten herkes hatasını bu sekilde daha iyi anlar.Yarın devran doner sil bastan olur,ne gerek var
Akrabalar isci sinifindan diyelim. Bir kismi tarimla ugrasan ve geliri az kisiler. Onlarla bir sorunu yok ama en buyuk kini babaya amcaya ve cocuklarina karsi. Annesiyle baglantisi hic yok, annesine karsi babasini kayiriyor gibi bir goruntu veriyor ama alakasi yok sadece disaridan bakanlar oyle goruyor isin aslini ben bildigimden tabiHic pozitif düşünmedim eşinizin bu hırsı ve süregelen enteresan evliliginizin hakkinda kusuruma bakmayin.Bir tanidigim vardi eşiniz gibi hırslı ,para kazanma aski,ailesinin üzerine cikma vs sonu hic iyi olmadiHoş degil yani öyle babayi amele gibi calistirmalar falan.Adam mi kalmadi da akrabalarin hepsi işsiz mi de sizin eşinizle calisiyorlar ,üstelik ailesi ile görüşmüyormuş vs..Hoş bulmuyorum,nacizane fikrimdir.
Cocuk sahibi olmak her ne kadar esler uzerinde esit sorumluluk olsa da yine de kadini bir 5 sene geriye goturuyor bana gore. Cunku benimki gibi bir cocugunuz varsa belli bir sure kariyere ara vermek zorunda kaliyorsunuz,cocukla gecirilen sure arttikca insan kendinden vazgecmeye basliyor. En basitinden yaptigim yemekler bile sadece cocuga gore yemekler. Veya gezme tozma konularinda cocuk bize engel oluyor cunku hem huysuz hem de bizim gezdigimiz yerler pek cocuga uygun degil. Cocugun olumsuz etkilenmemesine ugrastikca insan kendinden ödün vermek zorunda kaliyor elbetteBu profili tek bozan şey oğlumuz olarak nitelendirdiğiniz oğlunuz dost hayatınızdan olumsuz etkileniyor olabilir mi ben eşinizin hırsından ziyade oraya takıldım. Yani eşlerin birbirinin hayatına saygı duyması sıkmaması elbette güzel ancak siz de çocuk sahibi olmayı bu tarz hayata engel gibi lanse etmişsiniz çocuk olumsuz etkileniyor mu sizce ?
Her ne olursa olsun ,kendimi yerinize koydugumda kötü hissedebilecegim bir durum ve siz de öyle hissediyorsunuz ki buraya konu acmissiniz.Siz ne tutum takinirsaniz takinin,eşiniz sizi dinlemez anladigim kadariyla ki zaten sizin aile yapiniz da normalden farkli oldugundan hicten dinlemez.Allah yardimciniz olsun ,umarim eşinizin hırsları törpülenir....Akrabalar isci sinifindan diyelim. Bir kismi tarimla ugrasan ve geliri az kisiler. Onlarla bir sorunu yok ama en buyuk kini babaya amcaya ve cocuklarina karsi. Annesiyle baglantisi hic yok, annesine karsi babasini kayiriyor gibi bir goruntu veriyor ama alakasi yok sadece disaridan bakanlar oyle goruyor isin aslini ben bildigimden tabi
Vardir bir gordukleri mutlakaÇocuğun olumsuz etkileneceği ne var ki bahsedilen evlilikte?
Neden eleştiri odağı oldu anlamadım. Neyi beğenmedi acaba arkadaşlar?
Temel dusunceyi aldim Adile Nasityani erkekler bu konuda maalesef hiç kişisel gelişimci değiller.
benim de eşim azcık hırslı, az buçuk geçmişin intikamını alma kill bill tavırları var ama bu kadar asla değil tabi ki
valla sayesinde dinle hiç alakadar olmayan ben resmen tasavvufa döndüm mesnevi oldum
ama eşim de dinliyor, şimdi dinlemeyen adama da anlatmak çok zor oluyor.
Hırs sana zarar, boşver, bak oğlun var, böyle davranma, düşmez kalkmaz bir allah, bak allah bugünlerimizi aratmasın tarzı biraz böyle neşeli günlerdeki adile naşit gibi davranmanın yararını gördüm ben açıkçası.
Ne kadar huzurluyuz allah huzurumuzu bozmasın ı sürekli empoze ediyorum ben. Hem ona hem kendime. Yani bir bunu buldum. İnançlı değilse çok hastalıktan söz edin, bak sağlığına bişey olur bu kadar kin tutma, bırak ne halleri varsa görsünler, o senin baban tarzı. Yani muhakkak bir şeyler yapıyorsunuzdur da.
Bir de eşinizle bu kadar ayrı olmanın da bir gereği yok bence. Konu bu değil belki ama eşler biraz ayrı bedende tek vücut olmalı gibi geliyor bana yaa. ama tabi bu sizin hayatınız sizin evliliğiniz. ama yakın olsanız birbirinizi daha çok etkileyebilirdiniz bence. bu kadar mesafeyle sizinle empati yapması zor olabilir.
Ne diyem doktor,tek cumle fazladan kursam aman cok dirdir ettin dark der bana. Cunku o kadar fazla konustum ki. Kar etmedi.Hırsı kendisine dönecek.
Tamam hiç birini affetmesin ama amele gibi çalıştırıp kazık çakma peşinde olması hayra alamet değil.
Dankmore bence oturup detaylıca anlat.
Yasadiklari roman olur. Tamami cocukluk travmasi,anne baba cekismeleri arasinda kalmak,parasizlik,alt gelir grubunun tipik yasam ozellikleri iste.Kinden besleniyor canım benim.Vallaha bana kötülük yapanlardan ben hep kaçtım.Babayı çalıştırmak olmamış.Ne yaşadı bılmıorum canım .Ama degısık yani eşiniz
Kolaya kaciyorsunuz ama kahve hanimcimYorum yapsam çok uzun olur hepsine katılıyorum
Çevresini değiştirmesine gerek yok3. Satiri yazdiniz karsiliginda beni kazandiniz
Hak veriyorum size,ama inanin esimin etrafi tam da o bahsettiginiz turden insanlarla dolu. Ben cevresinden cok sikayetciyim ama bu konuda bir sey yapamam 36 yasina gelmis adama cevreni degistir desem su saatten sonra napacak
İkili iliskimizde sorun yasadigimizda asla ikna edememistim yardim almaya. Bunun icin de edebilecegimi sanmiyorum. Ama denerim tabi. Beraber calistigi insanlar psikologa gidiyor mesela,keske peslerine takilsa da gitseBu denli gozunu intikam buruyen biri ile beraber olmazdim sanirim.
Bana karsi isterse melek olsun, işler ters gittiginde, yada cikar catismasi yasadigimizda donusecegi hal buysa, kalsin, almayayim.
Cozum, profesyonel yardim alsin.
Gitmez derseniz,
ailesi ile is yapmayı biraksin. Daha fazlaonkarla muhattap olmak belli ki zarar verecek. butun travmalarini canli tutacak.
Bir de evlat var ortada.. ona da yazik.
Temel dusunceyi aldim Adile Nasittesekkurler
Biz biraz ozgurluge alismisiz sanirim evlilik hayatina onu adapte etmeye calisiyoruz. Beraber yaptiklarimiza ayri yaptiklarimizi ekleyince zamanimiz kalmiyor zaten
Rica ederim.Vardir bir gordukleri mutlaka
Temel dusunceyi aldim Adile Nasittesekkurler
Biz biraz ozgurluge alismisiz sanirim evlilik hayatina onu adapte etmeye calisiyoruz. Beraber yaptiklarimiza ayri yaptiklarimizi ekleyince zamanimiz kalmiyor zaten
Ne diyem doktor,tek cumle fazladan kursam aman cok dirdir ettin dark der bana. Cunku o kadar fazla konustum ki. Kar etmedi.
Yasadiklari roman olur. Tamami cocukluk travmasi,anne baba cekismeleri arasinda kalmak,parasizlik,alt gelir grubunun tipik yasam ozellikleri iste.
Kolaya kaciyorsunuz ama kahve hanimcimsakasi bir yana tesekkurler zaman ayirdigin icin
evet hepsi kendi istekleriyle gelip maas karsiligi calismak istiyorlar. Cunku onlara gore deveden ne kil koparirlarsa kar. Adamin etrafi karaktersiz dolu. Ben olsam misal amcasinin yerinde,gelir buna derim ki evladim ben sana hata ettim ozur dilerim. Ama yok demezler. Onlar demedikce de bu is bitmeyecek. Bahsi gecen amca esimle ortak bir is yapip esimden ekstra maddi menfaat saglamaya calisti,esim de isi baskasina verdi kazik bu sekilde oldu biraz.Eşiniz kimseyi silah zoruyla yaninda calistirmiyordur. İstemeyen sartlar kotu diyip gidebilir, mecbur değil kimse.
Başka iş verenler de işcilerine asiri kibar davranip, daha az calişin demiyorlar zaten, hemen hemen bu şartlarda calisiyor işciler.
Oyle bir anlatmissiniz ki eşiniz başlarina geçmiş kirbaclayarak zorla calistiriyor gibi.
Onun disinda kazik atmaya calişmak hirs degil kotu karakterden ileri gelir. Karmaya inanan biriyim döner dolaşir biyerde bulur insani bir şekilde.
Calistirmasina, hirsina, ezmesine dahi bisey diyemem ama işini durust yapmayip milleti kaziklamaya ugraşan insan gozumde çoook düşer.
Eşim hep mutevazi bir insandi ona ragmen işleri bozulunca bazilarinin diline dustuk, sevindiler.
Eşim işlerini toparladi, işkoliktir, hirslidir oldugunun iyisi olmak ister. Simdi eskisinden iyiyiz sukur ve hala mutevazi bir adam. :)
Şuan cok kazaniyor olabilir yarin millete dalga konusu olur, belli olmaz.
Tamamen cikarlari icin geliyorlar ,bizde para varken kapinin onunde kuyruklar,ama biz battigimizda da selam dahi vermemislerdi. Sen hatirlarsin konuyu biliyorsun iste.canim anlamadigim esin gidip bu insanlari zorla yaninda mi calistiriyor,
ya da memur vs de gorevini kotuye mi kullaniyor,
yooo.
o zaman ne kotuluk var bunda,
yani adamin duygusu kalmamis ailesine bell ki,
diger calisanlarina davrandigi gibi davraniyorsa sorun yok.
yok daha kotu davraniyorsa bu kisiler neden esinle calisiyorlar,
bir avantajlari olmasa ya da esinden potansiyel cikar pesinde olmasalar onlar da calismazlar degil mi.
bu durumda,
ben rahatsiz olmazdim.
Yaralari taze tutuyor evet unutmuyor. Biz kavga etsek ertesi gune hatirlamaz nasil basariyor bunu anlamiyorum ben de o kavgalari unutmuyorum meselaKuzu İnsanin işinin gücünün olması ..evine ekmegini getirebilmesi çok güzel birşey ama iş iştir.Esin için ise gucu elinde bulundurmak olmuş. Hani işine sarılarak kendi bozuk aile ilişkilerinin ,hayal kirikliklarinin yaralarını sarıyor desem öyle birşey de değil bahsettigin...yaralarının kapanmasına izin vermiyor .. cakiyla kazıyıp hep acik tutuyor resmen .Kendisine de yazık ediyor; düşünsene işler yine istediği gitmezse esin bu öfkeyi kime yonlendirecek ? Büyük olasılıkla kendisine!
Kindar plus bizimki. Keske gitse,buyudukce buyuyecek,buyudukce etrafinda daha cok lodoscu olacak. Dusuncesi bile kotuBana kindar biri gibi geldi , bu öfkenin yükünü taşımak çok ağır olurdu herhalde ben olsam hazır parası da varken sağlam bi psikoterapist bulup yönlendirirdim, bu çatışmaları çözsün ki huzuru bulsun, zira kazığın sonu yok ki güçlendikçe daha büyük kazıklar yiyecek sonra onun hesabını sormaya çalışacak bla bla bla..
Ben genel olarak gorusme diyorum mesela. Sana zarari mi oldu,babansa dahi gorusme. Naparsa yapsin,paran cok mu git maddi yardimda bulun ama isine gucune karistirma. Maasli calistiracak eleman mi yok, bul baskasini diyorum ama bu isten en iyi babasi anlarmis"Baba bir hata yaptığında, onu cezalandırabilirim" fikrini normalleştiren bir şey bu ama, esasen bunu söylememe dahi gerek yok, yorumlarından görüyorum öyle cahil bi kadın değilsin gayet de aklı basan bi kadınsın. Bunu daha derin izah ederek tavrını koysan seni ciddiye alacak "Bi bildiği var" diyecektir muhtemelen eşin.
Oğluna babasının kendisine yaptıklarını yapmasına gerek yok, hayat tek düze değil ki illaki baba-oğul karşı karşıya gelebilecekleri mevzular da yaşanacak, burada çocuğun "Ben haklıyım" dedikten sonraki davranışı önemli, yani "Babayı cezalandırırım, ezerim, savurur atarım" diyebileceği, kendi babasında gördüğü örnek bir kapı olmamalı.
Yaaa sizin guzel yorumlarinizNapolyon'un yükselişini izleyen Josephine gördüm sizi :) Bırakın, zirveye ulaştığında tacı size giysirsin. Şuan söyleyeceğiniz hiçbirşey onu dizginlemez. Yaşayıp görmesi, zirveden pıtı pıtı inmeye başlaması gerekir.
Belli bir doyurma ulaştıktan sonra sizin yolunuza gitmeye başlar.
Adam sevgi eksikligini kapatabilecek bir durumda degil,gozu bir sey gormuyor. Tek derdi para. Ona gore para olursa tum kapilar aciliyorBence bu tarz insanlar işe aşırı yüklenip diğer ilişkilerindeki zayıflıklarını o kısımla kapatmaya çalışıyorlar. Hayatlarında hep sevgi eksikliği de hissediyorlar ve bunu bir türlü dolduramıyorlar .inanmıyorlar da. onlara göre düşerlerse normal bir düşüş olmaz yani öyle hissetmezler. Kimsenin asla onları sevmediğini düşünürler.Sizinkinde ekstra intikam duygusu da hakim. Bu işleri daha da zorlaştırır
Ondaki sevgi eksikliğini doldurursaniz bir ihtimal belki bazı şeyleri kendi içinde halledebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?