• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırslı koca

Yok gayet dogru yorumlamissiniz tesekkurler,cocukluk travmasi sonucu bu sekilde ama yardim almaya ikna olmaz. Daha once ikili iliskimizde sorun yasadigimiz icin gidelim demistim kesinlikle kabul etmemisti.
O zaman degismesi çok zor olacaktir malasef. Belki evde beraberken farkındalık kazanması için videolar, popcastlar(ler) dinleyebilirsiniz.

Çok güldüm. Bir yandan komik bir yandan zor. Belli ki içinde mahallenin büyük cocuklarindan dayak yemiş büyüyünce de intikam almak kendini saydırmak isteyen bir çocuk var. Bu davranisi çaresizlikle ogrenilmis duyguların, kazanılmış davranışların ve yerleşmiş alışkanlıkların bir sonucu. Basit bir neden sonuç ilişkisi değil. Zaten normal görüyordur yaptığını. Psikolojik destek almadan çözülmesi imkansız bence. Eğer bir gün farkına varırsa yıkımı da büyük olabilir.

ya ben kindar degilimdir aslinda,
zaten o kadar eskiyi kafada tutacak kadar hafizam da yok :rolleyes:

ama su bir gercek ki,
ben kindar degilim cunku ailem bana kazik atmadi,
diger insanlari da cok onemsemem zaten.

yani surada esini elestirmek bana cok hakkimmis gibi gelmiyor,
sana bana kolay aman affet canim demek,

bir de parya tapan toplumumuzda esinin gercekten su yasadiklari ile tamamen normal bir insan olmasi icin gercekten cok ermis fikrinde zikrinde olmasi gerekir, belki zamanla olur da. Ama su an bu ofkesi, kini normal degil mi.

Yani gercekten herkes sinirleri alinmis yapma bebekler gibi mi yasiyorlar hayati, sasiriyorum ben.

enisteyle icelim biz en iyisi,
sen gelme :KK70:
Ahahaha sen gelme ulan ayi diyorsun ;)icin la valla icin. Arada sarhosum ayagina iki de tokat cakiver benden 😂
Ben diyorum ya esimin ailesi bende olsaydi yuzlerine bakmazdim. Bu gene bakiyor. Benden daha merhametli gibi geldi su an.

Bilemedim ne isim verilir baska. Ben fazla hirs olarak dusunmustum

Sizi kırmak istemem ama kindar bir eşiniz var. Sadece hırs olsa daha zengin olmaya uğraşır yalnızca. Köle gibi kullanmaya çalışmak, batmalarını istemek vs. kötülük bana göre. Bu zamanla size zarar verir. Ben zenginliğin hayırla kullanılmasından yanayım.

Elbette maas ve arti bir suru sey sagliyor. Gorevi bu isveren olarak. Ama ben biliyorum ki o sadece isverenlik yapmiyor su anda,eski defterler hep acik. Oradan satir satir okumaya devam ediyor,devam ettikce yaralar taze kaliyor,taze kaldikca da bu durum devam edecek. Yaslaninca duzelir mi acaba diyecegim ama yasliliginin bana faydasi yok bence yaaa :KK66:
darkmore, işinde hırslı idealist, of bile demeyen çalışkan insanları severim ama eşin geçmişine olan öfkesini bu şekilde çıkarmaya devam ederse bundan en çok siz zarar göreceksiniz, aileyle görüşmemesini anlıyorum, çocukken yaşattıkları yüzünden annedir babadır deyip sineye çekmek zorunda değil ama şu an dışarıdan izlediğin eşin zamanla hırsının esiri olursa sana da kim oluyorsun karışma demeye başlayabilir, bir an önce frenlemen lazım, geçmişiyle yüzleşme yolu babasını amcalarını köle gibi çalıştırmak değil, kendini onlara böyle ispat etmeye çalışması sağlıklı da değil.

Valla gerekirse tut yakasından zorla götür doktora.

İntikam soğuk yenen bir yemekmiş deyip yardırmış eşiniz ama korkutucu bir hal almaya başlamış. Biraz sakinleştirmeye mi çalışsanız?
Ah keske biraz dursa. Nefes almadan calismaya devam ediyor. O calistikca daha da buyuyor,buyudukce de hirslaniyor
Hırslı insanın en büyük zararı sonunda kendine dönüyor.Hırs duygusunun sonu yok.Övünülecek bir duygu hali de degil.Guzel olan azimdir.Azim ve hırs çok farklı şeyler.İnsan hırsları için hiçbir kuralı umursamaz ama azimde etik vardır.Siz şuan bişey yapamazsınız.O duygu ne yazikki ele geçirmiş eşinizi.Umarim sonu hüsran olmaz..
Umarim olmaz 🙏cok tesekkur ederim
yaşadıklarını anlatıyorsunuz kendince haklıdır eşiniz ama ne güzel demişler herseyini fazlası zarar diye.bu kadar hırsında fazlası zarar. kısmen anlayabiliyorum eşinizi, benim fil gibi hafızam vardır bana yapılan iyiliğide kötülüğüde unutmam. iyiliğe karşılık vermeye çalışırım, kötülüğü yok sayarım.
intikam almaya çalışsam bana zarar. böyle kötü duyguları kime karşı beslersek besleyelim o duygular bizim içimizdeyse bizi yer bitirir diye düşünüyorum. daha doğrusu yaşaya yaşaya en zararsızın bu olduğunu düşünmeye başladım.
sakinleşmesi lazım ama nasıl olur bilemedim. benim aldığım profesyonel yardımın çok faydası olmuştu çocukluğumda yaşadığım şeyleri aşmamda. ikna edebilseniz keşke.
Kotulugu yok saymiyor,iyilik yapiyormus gibi gorunup kendi egosunu tatmin ediyor sadece.

Çok güldüm. Bir yandan komik bir yandan zor. Belli ki içinde mahallenin büyük cocuklarindan dayak yemiş büyüyünce de intikam almak kendini saydırmak isteyen bir çocuk var. Bu davranisi çaresizlikle ogrenilmis duyguların, kazanılmış davranışların ve yerleşmiş alışkanlıkların bir sonucu. Basit bir neden sonuç ilişkisi değil. Zaten normal görüyordur yaptığını. Psikolojik destek almadan çözülmesi imkansız bence. Eğer bir gün farkına varırsa yıkımı da büyük olabilir.
Komik ama gulunmeyecek gibi degil ;) haklisiniz
Erkek adam yav nerden farkina varacak? Burnunun ucunu gormuyor 36 yasinda. 55ine gelse de sanmam ;)

darkmore, işinde hırslı idealist, of bile demeyen çalışkan insanları severim ama eşin geçmişine olan öfkesini bu şekilde çıkarmaya devam ederse bundan en çok siz zarar göreceksiniz, aileyle görüşmemesini anlıyorum, çocukken yaşattıkları yüzünden annedir babadır deyip sineye çekmek zorunda değil ama şu an dışarıdan izlediğin eşin zamanla hırsının esiri olursa sana da kim oluyorsun karışma demeye başlayabilir, bir an önce frenlemen lazım, geçmişiyle yüzleşme yolu babasını amcalarını köle gibi çalıştırmak değil, kendini onlara böyle ispat etmeye çalışması sağlıklı da değil.

Valla gerekirse tut yakasından zorla götür doktora.
Cok tesekkur ederim zaman ayirdigin icin
Bana da diyebilir evet,oyle bir durumdayim ki zaten gidisata gore kendi yolumu cizmek bana zor gelmez. Garip ama oyle. Belki biz de bir gun ters duseriz,belki ayriliriz ama o boyle kalmaya devam edecek. Mutlu goruntusunun altinda bambaska bir adam var ve kendisiyle basbasa kaldiginda o adami gorecek aynada.
Sana telefonunu vereyim aile hekimi gibi ara ;) manyak oldugunuzu belirledik acele verecegim adrese gelin falan de 😂

Sizi kırmak istemem ama kindar bir eşiniz var. Sadece hırs olsa daha zengin olmaya uğraşır yalnızca. Köle gibi kullanmaya çalışmak, batmalarını istemek vs. kötülük bana göre. Bu zamanla size zarar verir. Ben zenginliğin hayırla kullanılmasından yanayım.
Yok neden kirilayim. Adam bu mal bu yani gayet acik. İsin garip yani benim ailemden herkes de onu destekliyor. Herkese harika bir profilmis gibi geliyor. Bilemiyorum kim haklidir bazen kendimden de suphe ettigim oluyor ;)

Ben kendim için genelde affediyorum herkesi bir de mesleki deformasyon mudur nedir aslında kötülük yapana bile hak veriyorum. Eşim bile ne enteresan insan oldun sen , kimseye artık kin tutmuyorsun diyor. Onunla gerginliklerimizi bile eskiden uzatırdım şimdi yarım saat önce ciddi kıl olmuş olsam bile sonra peşinden dolaşıyorum, öpüp sevesim geliyor. Kayınvalideme çok öfkeliydim öyle durduk yere affettim onu da. Öfkem kinim yoruyor beni,yaşlandırıyor , enerjimi ona harcamaya değmez diyorum resmen. Kendim için yapılanları zihnimde not edip tekrar gülümsüyorum herkese. Eski iyilikleri hatırlıyorum/hatırlatıyorum ya da kendime, örneğim kvimi kesicem ama lohusayken ilk çocukta 40 gün baktı bana gibi gibi. İkinci çocukta ehh dedi görmezden geldi beni ama ilkinde baktı bu zihnimden gitmiyor işte vs vs

darkmore darkmore çok üzüldüm aslında eşine o öfkenin ateşini harlı tutmak sürekli odun atmak ona, beslemek aslında o kadar yorucu ki. Muhtemelen bütün duygusal yatırımını o mevzuya yaptığı için olumsuz anlamda değil ama gözü seni görmüyor. Hiç mimlememiş ki seni. Kendi haline bırakmış, özgürlüğün bundan ötürü bence. Bi gün böyle bi adamın öfkeli alanına girersen bence direk kanadaya kutuplara filan yerleş, hoş bu seni orda da bulur çalıştığın şirketi filan satın alıp zorunlu rotasyon uygular sana 😁 Velhasıl elini taşın altına koy psikoterapiste götür bu stres hayra alamet değil

Narsist olarak ön plana çıkan gruplar araştırmada

İşadamları
Gazeteciler
Avukatlar
Öğretmenler

Direk narsist kişilerle nasıl baş edilir diye bir sürü video var youtube da onu izleyin derim

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim zaman ayirdigin icin
Bana da diyebilir evet,oyle bir durumdayim ki zaten gidisata gore kendi yolumu cizmek bana zor gelmez. Garip ama oyle. Belki biz de bir gun ters duseriz,belki ayriliriz ama o boyle kalmaya devam edecek. Mutlu goruntusunun altinda bambaska bir adam var ve kendisiyle basbasa kaldiginda o adami gorecek aynada.
Sana telefonunu vereyim aile hekimi gibi ara :KK66: manyak oldugunuzu belirledik acele verecegim adrese gelin falan de 😂
Yazdıklarınla adamdan vazgeçmişsin hissi uyandırıyorsun, eşin kendiyle başbaşa kaldığında o adamı görmez, taaa ki 60'ı devirip yalnız kaldığını fark edene kadar, şu an o hem çocukluğunda yaşadıklarının hesabını soruyor, hem de içten içe kendini ailesine ispat yoluna gitmiş, bir psikolog bunu daha güzel değerlendirir ama bu gidişi gidiş değil, sağlıklı bir ruh hali hiç değil, hani şuradan bakınca ay ne güzel kötü babasına, zalim amcalarına iş veren tatlı çocuk diye görünüyor ama zaten onları maksatlı almış, öfkesiyle kendini ispat etme duyguları birbirine girmiş, doğrularıyla yanlışları birbirine giriyor, ailesine olan öfkesi dinmez bir hırsa ama aynı zamanda içinde sıkıştığı küçük çocuk da kendini babasına ispata odaklamış, karışık mı anlatıyorum bilmiyorum ama eşin şu an psikolojik olarak 5 yaşında.
Sen son bir hamle yap bu adamı terapiye ikna et derim ben.

Ben kendim için genelde affediyorum herkesi bir de mesleki deformasyon mudur nedir aslında kötülük yapana bile hak veriyorum. Eşim bile ne enteresan insan oldun sen , kimseye artık kin tutmuyorsun diyor. Onunla gerginliklerimizi bile eskiden uzatırdım şimdi yarım saat önce ciddi kıl olmuş olsam bile sonra peşinden dolaşıyorum, öpüp sevesim geliyor. Kayınvalideme çok öfkeliydim öyle durduk yere affettim onu da. Öfkem kinim yoruyor beni,yaşlandırıyor , enerjimi ona harcamaya değmez diyorum resmen. Kendim için yapılanları zihnimde not edip tekrar gülümsüyorum herkese. Eski iyilikleri hatırlıyorum/hatırlatıyorum ya da kendime, örneğim kvimi kesicem ama lohusayken ilk çocukta 40 gün baktı bana gibi gibi. İkinci çocukta ehh dedi görmezden geldi beni ama ilkinde baktı bu zihnimden gitmiyor işte vs vs

darkmore darkmore çok üzüldüm aslında eşine o öfkenin ateşini harlı tutmak sürekli odun atmak ona, beslemek aslında o kadar yorucu ki. Muhtemelen bütün duygusal yatırımını o mevzuya yaptığı için olumsuz anlamda değil ama gözü seni görmüyor. Hiç mimlememiş ki seni. Kendi haline bırakmış, özgürlüğün bundan ötürü bence. Bi gün böyle bi adamın öfkeli alanına girersen bence direk kanadaya kutuplara filan yerleş, hoş bu seni orda da bulur çalıştığın şirketi filan satın alıp zorunlu rotasyon uygular sana 😁 Velhasıl elini taşın altına koy psikoterapiste götür bu stres hayra alamet değil
Evet ben de oyle dusunuyorum. Benim her seyi halledebilecegimi dusunur,bana guvenir o yuzden ilgi alaninda degilimdir genelde. Hele ki bu is kurma sayisi arttigindan beridir zaten yogun calisiyor. Benim de kendime gore mesguliyetlerim var,sosyalligimi kiskanir ama icten icten yapar belli etmez. Ben onuncigerini bildigimden anliyorum tabi ;) affetme konusunda sizin kadar olmasam da ben sallamam bana zarari olanlari. Kendi ailemde bu tarz seyler yasadim,onlarla da gorusmuyorum zaten. Ozellikle baba tarafimla hic alakam yok, bu devirde normal akraba bulmak da zor ;)

Narsist olarak ön plana çıkan gruplar araştırmada

İşadamları
Gazeteciler
Öğretmenler

Direk narsist kişilerle nasıl baş edilir diye bir sürü video var youtube da onu izleyin derim
İsadamlarina varim da digerlerini hangi vicdansiz yazmis diyecegim simdi ayip olacak ;) ne istiyorlar bu gazeteci ve ogretmenlerden?
hic aklima gelmemisti youtube videolari deneyecegim cok tesekkurler 🌸

Aslında size ne yazsak bir çözümü olmayacak. Sorunun kaynağı siz değilsiniz, bu konuda çok da yapabileceğiniz bir şey yok eşinizin tavırlarından anlattığınıza göre.

Eşiniz adına çok endişelendim ama. Yaşadıklarından dolayı parayı kendinde güç olarak görmüş. Gözümde para için herkesi kırıp geçiren yaşlı amcalar geldi. Hani olur ya kimseye parasını vermez, paylaşmak istemez ölene kadar. Parayı kendini saydırma aracı olarak görmüş çünkü. Gelecekte bana tam da böyle biri olacakmış gibi geldi.

Allah korusun bir kere daha iflas etseniz ne olacak diye de korktum. Sürekli bir ezme-ezilmeme çekişmesi var hayatında. Para yok onlar eziyor para var eşiniz eziyor ama sürekli bir çatışma var yani. Psikolojisi buna ömür boyu dayanabilecek kadar güçlü müdür mesela? Çünkü belli ki hiçbir zaman kapatamıyor bu intikam defterlerini. Game of thrones'ta Arya öldürülecekler listesi yapmıştı da tek tek öldürüyordu onun gibi aynı. Tek fark sizin listedekiler sürekli diriliyor.

Hadi affetmesini de geçtim affetmesin ama en azından intikam almaya çalışmayı bırakması konusunda ikna olması lazım. Çünkü bu geçici bir durum değil. Sürekli intikam peşinde. Herhalde hepsi toptan ölene kadar da devam eder.

Yazdıklarınla adamdan vazgeçmişsin hissi uyandırıyorsun, eşin kendiyle başbaşa kaldığında o adamı görmez, taaa ki 60'ı devirip yalnız kaldığını fark edene kadar, şu an o hem çocukluğunda yaşadıklarının hesabını soruyor, hem de içten içe kendini ailesine ispat yoluna gitmiş, bir psikolog bunu daha güzel değerlendirir ama bu gidişi gidiş değil, sağlıklı bir ruh hali hiç değil, hani şuradan bakınca ay ne güzel kötü babasına, zalim amcalarına iş veren tatlı çocuk diye görünüyor ama zaten onları maksatlı almış, öfkesiyle kendini ispat etme duyguları birbirine girmiş, doğrularıyla yanlışları birbirine giriyor, ailesine olan öfkesi dinmez bir hırsa ama aynı zamanda içinde sıkıştığı küçük çocuk da kendini babasına ispata odaklamış, karışık mı anlatıyorum bilmiyorum ama eşin şu an psikolojik olarak 5 yaşında.
Sen son bir hamle yap bu adamı terapiye ikna et derim ben.
Yok cok guzel anlatmissin ablacim, 5 yas cok ona olsa olsa 1,5 falandir. İsi gucu tum zenginlik meraki sadece sanayideki kiro amcalara ite kopuga kendini ispatlamak,baska bir sey degil. Beni burdan tanirsin adamdan da vazgecebilirim esasen cok sorun degil ama yine de kotu olmasini istemem elbette. Bir deneyecegim tekrar cok tesekkur ediyorum 🙏♥️

Aslında size ne yazsak bir çözümü olmayacak. Sorunun kaynağı siz değilsiniz, bu konuda çok da yapabileceğiniz bir şey yok eşinizin tavırlarından anlattığınıza göre.

Eşiniz adına çok endişelendim ama. Yaşadıklarından dolayı parayı kendinde güç olarak görmüş. Gözümde para için herkesi kırıp geçiren yaşlı amcalar geldi. Hani olur ya kimseye parasını vermez, paylaşmak istemez ölene kadar. Parayı kendini saydırma aracı olarak görmüş çünkü. Gelecekte bana tam da böyle biri olacakmış gibi geldi.

Allah korusun bir kere daha iflas etseniz ne olacak diye de korktum. Sürekli bir ezme-ezilmeme çekişmesi var hayatında. Para yok onlar eziyor para var eşiniz eziyor ama sürekli bir çatışma var yani. Psikolojisi buna ömür boyu dayanabilecek kadar güçlü müdür mesela? Çünkü belli ki hiçbir zaman kapatamıyor bu intikam defterlerini. Game of thrones'ta Arya öldürülecekler listesi yapmıştı da tek tek öldürüyordu onun gibi aynı. Tek fark sizin listedekiler sürekli diriliyor.

Hadi affetmesini de geçtim affetmesin ama en azından intikam almaya çalışmayı bırakması konusunda ikna olması lazım. Çünkü bu geçici bir durum değil. Sürekli intikam peşinde. Herhalde hepsi toptan ölene kadar da devam eder.
Sehir degistirmek istedim ben daha once,hatta ulke degistirmek de olabilirdi. Bu sefer de gobekli ve kel alamamci amcalar gibi her sene boyunlarimizda birer altin zincirle Turkiyeye gelirdik kesin 😂
Listemiz kabarik aynen dediginiz gibi. O onu dedi bu bunu dedi tarzinda mahalle insanlari bunlar. Dedikodulari da bitmez,birbirlerine kendilerini ispatlama cabalari da bitmez. Biz esimle cok farkli tarzda ailelere sahibiz. Belki de ondan ben onu cok net anlayamiyorum.

Sehir degistirmek istedim ben daha once,hatta ulke degistirmek de olabilirdi. Bu sefer de gobekli ve kel alamamci amcalar gibi her sene boyunlarimizda birer altin zincirle Turkiyeye gelirdik kesin 😂
Listemiz kabarik aynen dediginiz gibi. O onu dedi bu bunu dedi tarzinda mahalle insanlari bunlar. Dedikodulari da bitmez,birbirlerine kendilerini ispatlama cabalari da bitmez. Biz esimle cok farkli tarzda ailelere sahibiz. Belki de ondan ben onu cok net anlayamiyorum.
Eşinizde o potansiyel var gibi duruyor da sizi hiç öyle hayal etmemiştim.

Eşiniz ve çevresi kime kendini ispatlamaya çalışıyorlar gerçekten? Böyle bir tescil kurumu filan olsa dese mesela ha evet sen oldun en güçlü sensin tamam filan diye. Af edersiniz çok özür dileyerek söylüyorum ama çok varoş geldi bana ya. Eşiniz özelinde değil ama bahsettiğiniz tüm iş yeri ve çevresi kültürü. Siz böyle bir adamla nasıl anlaştınız da evlendiniz ona da şaşırdım.

Back