• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırslı koca

yani erkekler bu konuda maalesef hiç kişisel gelişimci değiller.
benim de eşim azcık hırslı, az buçuk geçmişin intikamını alma kill bill tavırları var ama bu kadar asla değil tabi ki
valla sayesinde dinle hiç alakadar olmayan ben resmen tasavvufa döndüm mesnevi oldum :P
ama eşim de dinliyor, şimdi dinlemeyen adama da anlatmak çok zor oluyor.
Hırs sana zarar, boşver, bak oğlun var, böyle davranma, düşmez kalkmaz bir allah, bak allah bugünlerimizi aratmasın tarzı biraz böyle neşeli günlerdeki adile naşit gibi davranmanın yararını gördüm ben açıkçası.
Ne kadar huzurluyuz allah huzurumuzu bozmasın ı sürekli empoze ediyorum ben. Hem ona hem kendime. Yani bir bunu buldum. İnançlı değilse çok hastalıktan söz edin, bak sağlığına bişey olur bu kadar kin tutma, bırak ne halleri varsa görsünler, o senin baban tarzı. Yani muhakkak bir şeyler yapıyorsunuzdur da.

Bir de eşinizle bu kadar ayrı olmanın da bir gereği yok bence. Konu bu değil belki ama eşler biraz ayrı bedende tek vücut olmalı gibi geliyor bana yaa. ama tabi bu sizin hayatınız sizin evliliğiniz. ama yakın olsanız birbirinizi daha çok etkileyebilirdiniz bence. bu kadar mesafeyle sizinle empati yapması zor olabilir.

Çocuk babasını görecek ve örnek alacak, benim çekinmem sanırım bu yönden olurdu.
Hadi akrabaları göz ardı edelim de kendi babasını amele gibi işine koşturma kısmında biraz dursun ve oğlunun bu görüntüyü hafızasına kazıyıp yarın öbür gün "Bu işler böyle baba, sen de böyleydin şikayet etme" deyip devam edeceği bir yol olabileceğini düşünsün. Kendi çocuğu için biraz sivriliklerini törpülemesi gerektiğini söyleyebilirsin. Bazen böyle bir uyarı gerekiyor.

Aile ilişkilerini böyle kodlamamalı çocuğunuz.
Benzer cumleleri kurmustum sanirim. Esimin yaklasimi direkt olarak su sekilde ; ben ogluma babamin bana yaptiklarini yapmiyorum ki,hatam da olsa kabulleniyorum. Zor bir esim var evet. Canima tak ettiginde hadi ordan senle de kimse anlasamaz diyorum ;)

Karakter meselesi bence bu durum. Param yok diye birileri selam sabah vermezse ben de elime para geçince vermem. Gidip de milletin kuyusunu kazmaya çalışmam. O karakteri de değiştiremezsiniz. Bu hırs değil, başka bir şey bana göre.
Bilemedim ne isim verilir baska. Ben fazla hirs olarak dusunmustum

Kinden besleniyor canım benim.Vallaha bana kötülük yapanlardan ben hep kaçtım.Babayı çalıştırmak olmamış.Ne yaşadı bılmıorum canım .Ama degısık yani eşiniz

Ben gidişatı iyi görmedim.
Eşiniz hırsını dökeceği/sağaltacağı başka bir mecra bulmalı kendine.
Ayrıca bu davranışları ben 'hırs' olarak tanımlamam başka bir şeye evrilmiş.
Bu tip davranışlar kısa vadede onu rahatlatsa da uzun vadede zarar verme ihtimali var.
Ben geçmişte yaşananlar ne olursa olsun bu kadar intikam peşinde koşan insandan korkarım açıkcası.
Bu kişi eşim olsaydı ve ben durumu engelleyemeseydim ilişkimizi tekrar gözden geçirirdim.
Uzman gorusu icin ayrica tesekkur ederim :)
Sonunu ben de cok merak ediyorum. Goruntude ticaret yapan bir adam ve ticarette her seyin normal oldugunu dusunen bir adam. Calistirdigi ve tepesine bindigi insanlari da “onlar da bende para varken gelmeselerdi yanima” deyip isin icinden cikiyor. Yapmak istediklerine karismak da istemiyorum ama sonra boyle dusunuyorum iste

Esininiz evlilik hayatı da tuhaf iş hayatı da tuhaf.
İnsanı ilişkileri de ...

Önerisi olanları merak ediyorum.
Ben gidişatı iyi görmedim.
Eşiniz hırsını dökeceği/sağaltacağı başka bir mecra bulmalı kendine.
Ayrıca bu davranışları ben 'hırs' olarak tanımlamam başka bir şeye evrilmiş.
Bu tip davranışlar kısa vadede onu rahatlatsa da uzun vadede zarar verme ihtimali var.
Ben geçmişte yaşananlar ne olursa olsun bu kadar intikam peşinde koşan insandan korkarım açıkcası.
Bu kişi eşim olsaydı ve ben durumu engelleyemeseydim ilişkimizi tekrar gözden geçirirdim.
Bu denli hırs iyi birşey değil... Ayrıca hırstan ziyade sorunu Kindar bir insan olması hem de uzun süredir görmediğim cinsten bir kin ve nefret duygusu barındırıyor...
Ayrıca şuan için size dokunan birşey olmasa da bu gidişatın ucu yarın öbür gün eşine ve çocuğuna da dönebilir. "Çok hırslı " bir eşim var uyarsamda dinlemiyor beni amannn uğraşamam diye Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye düşünüp halı altına süpürürsen korkarım ki etrafında kin güdebileceği kimse kalmayınca size dönücek olay ve Babasına olan tavırlarına bakarsak Acıma duygusu minimum seviyede bir abimiz kendisi..
'Evli gibi degiliz daha cok beraber dost hayati yasayan iki kisi gibiyiz,bu profili tek bozan sey oglumuz.'

Sanırım oğlunuzun yerinde olmayı da hiç istemezdim. Pek sağlıklı evlilik ilişkisi, iş ilişkisi değil.
Bu profili tek bozan şey oğlumuz olarak nitelendirdiğiniz oğlunuz dost hayatınızdan olumsuz etkileniyor olabilir mi ben eşinizin hırsından ziyade oraya takıldım. Yani eşlerin birbirinin hayatına saygı duyması sıkmaması elbette güzel ancak siz de çocuk sahibi olmayı bu tarz hayata engel gibi lanse etmişsiniz çocuk olumsuz etkileniyor mu sizce ?

Yorum yapsam çok uzun olur hepsine katılıyorum

Bu denli gozunu intikam buruyen biri ile beraber olmazdim sanirim.
Bana karsi isterse melek olsun, işler ters gittiginde, yada cikar catismasi yasadigimizda donusecegi hal buysa, kalsin, almayayim.

Cozum, profesyonel yardim alsin.
Gitmez derseniz,
ailesi ile is yapmayı biraksin. Daha fazlaonkarla muhattap olmak belli ki zarar verecek. butun travmalarini canli tutacak.
Bir de evlat var ortada.. ona da yazik.

Eşiniz kimseyi silah zoruyla yaninda calistirmiyordur. İstemeyen sartlar kotu diyip gidebilir, mecbur değil kimse.
Başka iş verenler de işcilerine asiri kibar davranip, daha az calişin demiyorlar zaten, hemen hemen bu şartlarda calisiyor işciler.
Oyle bir anlatmissiniz ki eşiniz başlarina geçmiş kirbaclayarak zorla calistiriyor gibi. 😬

Onun disinda kazik atmaya calişmak hirs degil kotu karakterden ileri gelir. Karmaya inanan biriyim döner dolaşir biyerde bulur insani bir şekilde.
Calistirmasina, hirsina, ezmesine dahi bisey diyemem ama işini durust yapmayip milleti kaziklamaya ugraşan insan gozumde çoook düşer.

Eşim hep mutevazi bir insandi ona ragmen işleri bozulunca bazilarinin diline dustuk, sevindiler.
Eşim işlerini toparladi, işkoliktir, hirslidir oldugunun iyisi olmak ister. Simdi eskisinden iyiyiz sukur ve hala mutevazi bir adam. :)

Şuan cok kazaniyor olabilir yarin millete dalga konusu olur, belli olmaz.

canim anlamadigim esin gidip bu insanlari zorla yaninda mi calistiriyor,
ya da memur vs de gorevini kotuye mi kullaniyor,
yooo.

o zaman ne kotuluk var bunda,
yani adamin duygusu kalmamis ailesine bell ki,
diger calisanlarina davrandigi gibi davraniyorsa sorun yok.

yok daha kotu davraniyorsa bu kisiler neden esinle calisiyorlar,
bir avantajlari olmasa ya da esinden potansiyel cikar pesinde olmasalar onlar da calismazlar degil mi.

bu durumda,
ben rahatsiz olmazdim.

Bu denli hırs iyi birşey değil... Ayrıca hırstan ziyade sorunu Kindar bir insan olması hem de uzun süredir görmediğim cinsten bir kin ve nefret duygusu barındırıyor...
Ayrıca şuan için size dokunan birşey olmasa da bu gidişatın ucu yarın öbür gün eşine ve çocuğuna da dönebilir. "Çok hırslı " bir eşim var uyarsamda dinlemiyor beni amannn uğraşamam diye Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye düşünüp halı altına süpürürsen korkarım ki etrafında kin güdebileceği kimse kalmayınca size dönücek olay ve Babasına olan tavırlarına bakarsak Acıma duygusu minimum seviyede bir abimiz kendisi..
Evet acima duygusu kisiden kisiye gore degisiyor. Tek belirleyici de gecmiste kendisine zarar vermis olmalari. Ben zarardan cok fayda sagladigim icin bana donmez,ya da ben oyle dusunuyorum artik bilemedim ;)

Kuzu İnsanin işinin gücünün olması ..evine ekmegini getirebilmesi çok güzel birşey ama iş iştir.Esin için ise gucu elinde bulundurmak olmuş. Hani işine sarılarak kendi bozuk aile ilişkilerinin ,hayal kirikliklarinin yaralarını sarıyor desem öyle birşey de değil bahsettigin...yaralarının kapanmasına izin vermiyor .. cakiyla kazıyıp hep acik tutuyor resmen .Kendisine de yazık ediyor; düşünsene işler yine istediği gitmezse esin bu öfkeyi kime yonlendirecek ? Büyük olasılıkla kendisine!

Çalıştığı iş alanı inşaat ya da ticaret üzerine sanırım . Ben olsam çocuğun hatrına geçmişi kapatmasını, zaten herkesten yeterince hıncını aldığını söylerdim güzel bir anında. Kendini çok yorduğunu, bu özelliğini takdir ettiğimi, ama aklını çok yormaması gerektiğini çünkü daha onla uzun ve güzel günler yaşamak istediğimi söylerdim ben olsam. Bu konuşma için uygun an ve ortam beklenmeli elbette.
Mantikli diyorsunuz evet,bu ona hafif gelir belki ama en azindan ben soylemis olurum tesekkurler

Arkadaslar selam ;)
Beni bilen bilir,bilmeyene de bu konu vesilesiyle kendimi tanitmis olacagim;) her turlu olumlu olumsuz yorumlariniza acigim,konuksever bir uyeyim kanalima hosgeldiniz tarzinda onerilerinizi bekliyorum 😂

Esim biz evlendigimizden beri bir iflas gecirdi,3 tane is kurdu,6 yilda ancak su anda belli bir maddi olgunluga gelebildi. Kendisi cok hirsli,psikopat derecede para kazanma ve guclenme aski yasayan bir adam. Sabahlara kadar calisir,yoruldum demez,yasaklarda da calisti surekli ne gecesi var ne gunduzu. Zaman zaman evlilikteki ilgiyi ve heyecani kaybetsek de onu anlayabiliyorum. İcinde bulundugu durumu,anne baba olmadan (hayattalar ama esim gorusmek istemedi gecmiste yasadiklarindan dolayi) bir yerlere gelebilme cabasi,yalnizligi,bulundugu yere ait olamamasi gibi sorunlar yasadigini gorebiliyorum. Adamin evliligi bile bir piyango oldu. Ben tam onun anlasabilecegi insanim. Ozgur birakirim,daraltmam,hesap sormam. O da boyle davranir cunku. Gece gunduz istedigimiz zaman ayri ayri gezebiliriz,beraber de takiliriz,birbirimizden ayri tatil yapabiliriz, kimse kimseye dert yaratmaz. Evli gibi degiliz daha cok beraber dost hayati yasayan iki kisi gibiyiz,bu profili tek bozan sey oglumuz.

Esim yaklasik 6 ay -1 senedir yuksek miktarlar kazanmaya basladi. Kazandikca hirslari artti. Gecmiste kendisine kotulugu olan es dost akraba kim varsa resmen hepsini kole gibi yaninda calistirmaya,ya da deli gibi hepsini ezmeye basladi. Ben olaylarin disindayim. Sadece izliyorum. Ama izlerken de korkuyorum acikcasi. Hirsi beni korkutuyor. Fikrimi her zaman soyluyorum,lafimi esirgemiyorum,gerektiginde kavga etmekten de geri durmuyorum ama o yapacagi varsa yine yapiyor. Son isi (hayalimi gerceklestiriyorum dedigi isi) icin yillardir konusmadigi babasini amele olarak ise aldi deli gibi calistirip uzerinden geciyor su anda. Ayni sekilde iflas ettiginde kendisine selam vermekten kacinan amcalari ve onlarin cocuklarina da ticari olarak kaziklar cakma pesinde. Adam gucleniyor iyice yuzuklerin efendisine dondu.

Boyle hirsli adamlara gelistirilebilecek ekstra bir tavir bir sey var midir size gore? Siz olsaniz nasil davranirsiniz?

Bana kindar biri gibi geldi , bu öfkenin yükünü taşımak çok ağır olurdu herhalde ben olsam hazır parası da varken sağlam bi psikoterapist bulup yönlendirirdim, bu çatışmaları çözsün ki huzuru bulsun, zira kazığın sonu yok ki güçlendikçe daha büyük kazıklar yiyecek sonra onun hesabını sormaya çalışacak bla bla bla..

Benzer cumleleri kurmustum sanirim. Esimin yaklasimi direkt olarak su sekilde ; ben ogluma babamin bana yaptiklarini yapmiyorum ki,hatam da olsa kabulleniyorum. Zor bir esim var evet. Canima tak ettiginde hadi ordan senle de kimse anlasamaz diyorum :KK66:

"Baba bir hata yaptığında, onu cezalandırabilirim" fikrini normalleştiren bir şey bu ama, esasen bunu söylememe dahi gerek yok, yorumlarından görüyorum öyle cahil bi kadın değilsin gayet de aklı basan bi kadınsın. Bunu daha derin izah ederek tavrını koysan seni ciddiye alacak "Bi bildiği var" diyecektir muhtemelen eşin.

Oğluna babasının kendisine yaptıklarını yapmasına gerek yok, hayat tek düze değil ki illaki baba-oğul karşı karşıya gelebilecekleri mevzular da yaşanacak, burada çocuğun "Ben haklıyım" dedikten sonraki davranışı önemli, yani "Babayı cezalandırırım, ezerim, savurur atarım" diyebileceği, kendi babasında gördüğü örnek bir kapı olmamalı.

Eşine ne olur bilemem dark
Yanlız hırs çokta iyi birşey değildir
Hırslı olan insanlardan biride bugün başımızda
Ve birgün bir bakmış etrafında gerçekten onu seven kalmamış
Yalancı dostlar yalakalar yada düşünemeyen insarlarla çevrili bir çevreye mahkum olmuş
3. Satiri yazdiniz karsiliginda beni kazandiniz ;)
Hak veriyorum size,ama inanin esimin etrafi tam da o bahsettiginiz turden insanlarla dolu. Ben cevresinden cok sikayetciyim ama bu konuda bir sey yapamam 36 yasina gelmis adama cevreni degistir desem su saatten sonra napacak

Napolyon'un yükselişini izleyen Josephine gördüm sizi :) Bırakın, zirveye ulaştığında tacı size giysirsin. Şuan söyleyeceğiniz hiçbirşey onu dizginlemez. Yaşayıp görmesi, zirveden pıtı pıtı inmeye başlaması gerekir.

Belli bir doyurma ulaştıktan sonra sizin yolunuza gitmeye başlar.

Bence bu tarz insanlar işe aşırı yüklenip diğer ilişkilerindeki zayıflıklarını o kısımla kapatmaya çalışıyorlar. Hayatlarında hep sevgi eksikliği de hissediyorlar ve bunu bir türlü dolduramıyorlar .inanmıyorlar da. onlara göre düşerlerse normal bir düşüş olmaz yani öyle hissetmezler. Kimsenin asla onları sevmediğini düşünürler.Sizinkinde ekstra intikam duygusu da hakim. Bu işleri daha da zorlaştırır

Ondaki sevgi eksikliğini doldurursaniz bir ihtimal belki bazı şeyleri kendi içinde halledebilir

Back