• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırslı koca

Insallah emeklerinizin karsiligini alirsiniz. Allah gonlunuze gore versin. Benim esimin de ailesinde ciftci var,gecinemedikleri zamanlarda ek is yapiyorlar mecburen. Umarim sizin boyle bir seye ihtiyaciniz olmaz cunku zaten yeteri kadar yoruluyorsunuz
Aminn Canımm.. Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Bütün herkesin yuvasına sağlık mutluluk huzur afiyet versin 🤲🤲🤲

Dark burda sevdiğim üyelerden birisin, eşinle ilişkinize de hiç şaşırmadım, evliliğiniz gayet sağlıklı gorünüyor , yasadışı işler yapmıyorsa şayet , çalışkan işinde gucünde bir adam, aşırı ihmal veya istismar etmiyorsa çocuğa niye kötü örnek olsun ki? Ticaret hayatinda olur bu tür şeyler, alan razi veren razı sonuçta kimse kimseyi zorla çalıştıramaz , işine gelmeyen yine kessin selamı, adamin suçu ne? Kp nin evinde kira vermeden oturmayı hak sayan gelinlerin ülkesinde, babanın oğlunun yanında karşılığını alarak çalışması niye yadırganmış onu da hiç anlamadım...beğenmiyorsa veya zoruna gidiyorsa çalışmaz, eşinizin iş hırsını olumlu buldum ben açıkçası,evliliğinizi etkilemediği sürece saçma sapan bağımlılıkları veya hataları olacağına tek kusuru bu olsun derim

Son düzenleme:
Bak yine kavramamışsın meseleyi, mesele işi değil karakteri, memur da olsa eşinin hırsındaki bir adam devlet dairesini kasıp kavururdu, yanardı oralar mazallah :)))
Adam kendiyle savaşıyor görmüyor musun:-)
Cok dogru soyluyorsun. Icindeki o hırs, o ezici bakislar, alayci gulusler, kendini ispatlamaya calismalar, ben'immm demeler..
Bunlarin temeli sevgisizlik. Zaten cocuklugunda duzenli,mutlu bir aile hayati yokmus adamin..
Adam memur olsa rusvetten iceri girerdi..
Eski esime cok benziyor eşi..
Freni bosalmis kamyon gibi,hizla yuvarlaniyor.
Gidisat iyi degil. Adamin derdi kendiyle. Hep daha fazlasinda..
Dilerim ailesine yansımaz.

Dark burda sevdiğim üyelerden birisin, eşinle ilişkinize de hiç şaşırmadım, evliliğiniz gayet sağlıklı gorünüyor , yasadışı işler yapmıyorsa şayet , çalışkan işinde gucünde bir adam, aşırı ihmal veya istismar etmiyorsa çocuğa niye kötü örnek olsun onu da anlamadım? Ticaret hayatinda olur bu tür şeyler, alan razi veren razı sonuçta kimse kimseyi zorla çalıştıramaz , işine gelmeyen yine kessin selamı, adamin suçu ne? Kp nin evinde kira vermeden oturmayı hak sayan gelinlerin ülkesinde, babanın oğlunun yanında karşılığını alarak çalışması niye yadırganmış onu da hiç anlamadım...beğenmiyorsa veya zoruna gidiyorsa çalışmaz, eşinizin iş hırsını olumlu buldum ben açıkçası,evliliğinizi etkilemediği sürece saçma sapan bağımlılıkları veya hataları olacağına tek kusuru bu olsun derim
Canim cok tesekkur ederim,senin de yorumlarini surekli takip ediyorum,bana yakin gordugumden midir bilemem cok begenirim 🌸♥️
esim ticaret yapar kacak bir durumuveya yasadisi bir isi yok,hatta tam resmi sekilde calisir vergisini verir kurusuna kadar. Olumsuz bir durumu yok. Calistirdigi herkese sigorta maas ne gerekiyorsa yapar elbette bu onun gorevi. Babasi emekli olmasina ragmen nehak ediyorsa hepsini odemek durumunda. Amcasina caktigi kazik tamamen ticari bir sey, amca bey uyaniklik yapmaya calisti aklica ama esim elinde patlatti tabi tamamen oyle bir durum yoksa kimseye zarar vermez. Ama iste amelelik yaptirir mi evet,babasina cimento fayans isi yikmis mesela gorunce sok oldum ben. Ama sonradan acimadim acikcasi. Yasananlar gozumun onune geldi.
Sal gitsin aynen devam etsin diyorsun dimi?

Cok dogru soyluyorsun. Icindeki o hırs, o ezici bakislar, alayci gulusler, kendini ispatlamaya calismalar, ben'immm demeler..
Bunlarin temeli sevgisizlik. Zaten cocuklugunda duzenli,mutlu bir aile hayati yokmus adamin..
Adam memur olsa rusvetten iceri girerdi..
Eski esime cok benziyor eşi..
Freni bosalmis kamyon gibi,hizla yuvarlaniyor.
Gidisat iyi degil. Adamin derdi kendiyle. Hep daha fazlasinda..
Dilerim ailesine yansımaz.
Yok rusvetten gitmez cunku haram kazanc muhabbeti var,elini surmez. O konularda iyi tanirim. Ama herkesle kavga ederdi o kesin ;)

Bu denli hırs iyi birşey değil... Ayrıca hırstan ziyade sorunu Kindar bir insan olması hem de uzun süredir görmediğim cinsten bir kin ve nefret duygusu barındırıyor...
Ayrıca şuan için size dokunan birşey olmasa da bu gidişatın ucu yarın öbür gün eşine ve çocuğuna da dönebilir. "Çok hırslı " bir eşim var uyarsamda dinlemiyor beni amannn uğraşamam diye Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye düşünüp halı altına süpürürsen korkarım ki etrafında kin güdebileceği kimse kalmayınca size dönücek olay ve Babasına olan tavırlarına bakarsak Acıma duygusu minimum seviyede bir abimiz kendisi..
Yorum gibi yorum 👏

Aklıma Murat övüç geldi. O da kendisini küçük gören ve ona sırtını dönen akranlarının, kendisi zengin olunca aramaya başladığını ve hepsine para verdiğini söylemişti. Ama bunu yaparken yardım aldığınız adama bir bakın, bir zamanlar beni hor gördünüz kafasında yaptığını ve bu durum sayesinde rahatladığını söylemişti. Tasvip ettiğim bir durum değil ama eşiniz o zamanlar nasıl bir yıkım yaşadıysa şimdi onun acısını çıkarıyor. Fakat buna izin verenler daha da garip. Hiç mi utanmıyorlar? Zamanında sırt çevirdikleri adamın peşinde köle gibi çalışmak niye? Umarım bu hırslar evladınıza, size veya yanında gezinen akrabaya ve dosta zarar vermez. Ucu minik yavrunuza dokunmasın.
Evliliğinizin garip yanları da var. Mesela ayrı tatil. Tatiller bir arada yapılmalı bence. Onun dışında birbirinize alan yaratmanız güzel. Ben de severim herkesin kendine özel Bir alanının olmasını.

Canim cok tesekkur ederim,senin de yorumlarini surekli takip ediyorum,bana yakin gordugumden midir bilemem cok begenirim 🌸
esim ticaret yapar kacak bir durumuveya yasadisi bir isi yok,hatta tam resmi sekilde calisir vergisini verir kurusuna kadar. Olumsuz bir durumu yok. Calistirdigi herkese sigorta maas ne gerekiyorsa yapar elbette bu onun gorevi. Babasi emekli olmasina ragmen nehak ediyorsa hepsini odemek durumunda. Amcasina caktigi kazik tamamen ticari bir sey, amca bey uyaniklik yapmaya calisti aklica ama esim elinde patlatti tabi tamamen oyle bir durum yoksa kimseye zarar vermez. Ama iste amelelik yaptirir mi evet,babasina cimento fayans isi yikmis mesela gorunce sok oldum ben. Ama sonradan acimadim acikcasi. Yasananlar gozumun onune geldi.
Sal gitsin aynen devam etsin diyorsun dimi?
Aynen öyle, koca koca insanlar sonuçta, bu zamanda kimse kimseye kara kaşı için sigorta yapmaz, maaş ödemez....aksine eşiniz elini taşın altına koyup istihdam yaratmış akrabalarına, onlar da memnun ki çalışmaya devam ediyorlar, aralarinda uyanik geçinen akrabaların da ağzının payıni vermiş , bu da güzel çunkü sonucta ailesinin çoluk çocuğunun rızkını koruyor, yoksa tepesine çıkarlar. Akıllı adam, sevdim enişteyi

Eşiniz intikam alıyor ama intikamda iki tarafı keskin bıçak gibidir. Başkasının cezasını keserken kendini de yaralar. Umarım kendince biçtiği ceza uzun sürmezde kendi canıda yanmaz. Böyle insanlara en büyük ceza yok saymaktır ama oda yapı meselesi herhalde

Aklıma Murat övüç geldi. O da kendisini küçük gören ve ona sırtını dönen akranlarının, kendisi zengin olunca aramaya başladığını ve hepsine para verdiğini söylemişti. Ama bunu yaparken yardım aldığınız adama bir bakın, bir zamanlar beni hor gördünüz kafasında yaptığını ve bu durum sayesinde rahatladığını söylemişti. Tasvip ettiğim bir durum değil ama eşiniz o zamanlar nasıl bir yıkım yaşadıysa şimdi onun acısını çıkarıyor. Fakat buna izin verenler daha da garip. Hiç mi utanmıyorlar? Zamanında sırt çevirdikleri adamın peşinde köle gibi çalışmak niye? Umarım bu hırslar evladınıza, size veya yanında gezinen akrabaya ve dosta zarar vermez. Ucu minik yavrunuza dokunmasın.
Evliliğinizin garip yanları da var. Mesela ayrı tatil. Tatiller bir arada yapılmalı bence. Onun dışında birbirinize alan yaratmanız güzel. Ben de severim herkesin kendine özel Bir alanının olmasını.
Hah dimi hic mi utanmiyorlar?
Yok utanmazlar onlar ;) cidden
Parali olsun da karsidaki,acaba bir delikli kurus da bize verir mi diye beklerler. Oyle dusuk karakterliler. Esim birine is Teklif etmisti,adam dedi ki sen bir basla hele ben gelirim
Henuz esim bu kadar kazanmiyordu

Esim devam etti,o adama bahsettigi isi tek basina yapti,adam kosa kosa geldi.
Esim dedi ki gecti artik dayi,benim maddi destege ihtiyacim vardi sen beni o donemde geri cevirdin.
Simdi ben zaten tek basima yapacak olgunluga eristim niye seni ayakbagi edeyim,diye bir cevap verdi
Ben utandim ama adam utanmadi.
Daha kotu orneklerim de var, mesela esim iflas ettigi donemde süt satmaya basladi. Teyzesinin mandirasi var oradan süt alip satmaya calisiyordu. Ucu ucuna zor geciniyorduk. O donemde fabrikalari olan akrabalarindan bir tanesi bile demedi ki gel burda calis diye. Ha zorundalar mi asla degiller. Onlar selami bile kesti. Hatta esimin hic unutmadigi bir olay var,sen sütü 1 lira pahali veriyorsun dedi bir kuzen cocugu. Bu 1 lirayi hesaplayan adam trilyoner. Bursanin sayili zenginlerinden. Ama simdi esimin pesinden ayrilmiyor hadi beraber is yapalim diye. Simdi bu adamin yuzune tukursen utanir mi?

Aynen öyle, koca koca insanlar sonuçta, bu zamanda kimse kimseye kara kaşı için sigorta yapmaz, maaş ödemez....aksine eşiniz elini taşın altına koyup istihdam yaratmış akrabalarına, onlar da memnun ki çalışmaya devam ediyorlar, aralarinda uyanik geçinen akrabaların da ağzının payıni vermiş , bu da güzel çunkü sonucta ailesinin çoluk çocuğunun rızkını koruyor, yoksa tepesine çıkarlar. Akıllı adam, sevdim enişteyi
Cok tesekkur ederim Alys Alys hemsiremden sonra oyu enisteye veren ikinci uyesin 😂

Yok rusvetten gitmez cunku haram kazanc muhabbeti var,elini surmez. O konularda iyi tanirim. Ama herkesle kavga ederdi o kesin :KK66:
Diyorumya eski esimle ayni huydalar. Ayni siz gibi evliligimiz vardi.
Misal yolda biri Onune araba kırsa, inadina aynisini o da yapardi ona.
Biri eziklemeye calissa bu daha beterini yapardi.
Kpss/ales den konu acilsa toplumda , o degil de ben de nasil mufettis oldum ama cok zekiyim derdi.
Gece 4 lere kadar ders , mevzuat calisirdi.
Kafasina koydu mu yapardi.
Kitap cumlesiyle konusurdu
Herseyi begenmezdi
Hakkinda biri duzeltme cumlesi kursa, ooo o kisi bitti
Intikamciydi (lisede ogretmeni kulagini cekti diye, adamin arabayi parayla cizmis)
Arabayla yol vermeyen oldu mu arabayi durdurup dumduz kufreden biri..
Mba,ales,kpss,makale, 2.universite, mevzuat diye diye omrumuzu curuttu.
Şu kadar zengin olacagim, yat alacagim, arabam bu marka olacak, villam boyle olacak, hobi olarak cafe acacagim, 4 tane iş sahasinda ayni anda calisacagim vsvs utopikti herseyi.
Herkes pesimde, herkes bana hayran,paramla herseyi satin alabilirim, herkes paraya tapıyor, elimi sallasam ellisi, ilerde cok zengin olacagim diye atip tutarak omrumuzu curuttu.🤣
Resmen proje adamiydi.
Spor yaparken bile kendiyle ölumune yarisirdi. Olmayacak hedef belirleyip ona gore plan yapardi..
Senin gozlemlediklerinin bin mislini sayabilirim.

Abisi intihar etti, babaannesiyle annesi gelin-kayinna catismasindaymis hep, babasi bazen dovermis de.cok yokluk cekmisler kucukken, cocuklugunu yasayamamis hic, ailesi de kulturlu degildi saldım cayira mevlam kayıra.. modunda yetismis. Ailesinde uni okuyan tek kisiydi. Zengin olanlara cok ozenirmis kucuklugunde. Annesi despot bir kadin , panik atak hastasi..
Tum bu yasadiklarini icine gomerek guclu gorunmeye calisan ama aslinda sevgiye,yardima,ilgiye muhtac narsist biriydi.

Simdi o cok sevdigi isinden ,memuriyetinden atildi.
Makam arabasiyla giderdi bir zamanlar, forsu vardi.
Herseyin fazlasi zarar. Cogu arkadasimi cikardim hayatimdan(gorusmek istemedikleri icin),ama ben tekrar guclendigimde hepsi kapima gelecek diyen tuhaf bir adam iste...

Ha boylesi daha iyi oldu deyip yigitligine leke sürmeyecek cinslerden. Yok avukatlarla, hakimlerle is kurmus, yok ayni zamanda mandira acmis, yok ortaklariyla tır kiralamislar, yok 4 katli evlerini odalara bölüp pansiyon yapip gunluk kira getirisi elde edecekmis de..

Sen yine de dikkatli ol. Dilerim ucu sana dokunmaz hic. O zaman cok cirkeflesiyorlar. O zihniyettekiler fikrinden kolay kolay dönmüyor. Biraz dunyevi yasiyorlar.

Son düzenleme:
Diyorumya eski esimle ayni huydalar. Ayni siz gibi evliligimiz vardi.
Misal yolda biri Onune araba kırsa, inadina aynisini o da yapardi ona.
Biri eziklemeye calissa bu daha beterini yapardi.
Kpss/ales den konu acilsa toplumda , o degil de ben de nasil mufettis oldum ama cok zekiyim derdi.
Gece 4 lere kadar ders , mevzuat calisirdi.
Kafasina koydu mu yapardi.
Kitap cumlesiyle konusurdu
Herseyi begenmezdi
Hakkinda biri duzeltme cumlesi kursa, ooo o kisi bitti
Intikamciydi (lisede ogretmeni kulagini cekti diye, adamin arabayi parayla cizmis)
Arabayla yol vermeyen oldu mu arabayi durdurup dumduz kufreden biri..
Mba,ales,kpss,makale, 2.universite, mevzuat diye diye omrumuzu curuttu.
Şu kadar zengin olacagim, yat alacagim, arabam bu marka olacak, villam boyle olacak, hobi olarak cafe acacagim, 4 tane iş sahasinda ayni anda calisacagim vsvs utopikti herseyi.
Herkes pesimde, herkes bana hayran,paramla herseyi satin alabilirim, herkes paraya tapıyor, elimi sallasam ellisi, ilerde cok zengin olacagim diye atip tutarak omrumuzu curuttu.🤣
Resmen proje adamiydi.
Spor yaparken bile kendiyle ölumune yarisirdi. Olmayacak hedef belirleyip ona gore plan yapardi..
Senin gozlemlediklerinin bin mislini sayabilirim.

Abisi intihar etti, babaannesiyle annesi gelin-kayinna catismasindaymis hep, babasi bazen dovermis de.cok yokluk cekmisler kucukken, cocuklugunu yasayamamis hic, ailesi de kulturlu degildi saldım cayira mevlam kayıra.. modunda yetismis. Ailesinde uni okuyan tek kisiydi. Zengin olanlara cok ozenirmis kucuklugunde. Annesi despot bir kadin , panik atak hastasi..
Tum bu yasadiklarini icine gomerek guclu gorunmeye calisan ama aslinda sevgiye,yardima,ilgiye muhtac narsist biriydi.

Simdi o cok sevdigi isinden ,memuriyetinden atildi.
Makam arabasiyla giderdi bir zamanlar, forsu vardi.
Herseyin fazlasi zarar. Cogu arkadasimi cikardim hayatimdan(gorusmek istemedikleri icin),ama ben tekrar guclendigimde hepsi kapima gelecek diyen tuhaf bir adam iste...

Sen yine de dikkatli ol. Dilerim ucu sana dokunmaz hic. O zaman cok cirkeflesiyorlar. O zihniyettekiler fikrinden kolay kolay dönmüyor. Biraz dunyevi yasiyorlar.
Cok zor seyler yasamis,isinden olmasi en kotusu. Umarim kimsenin basina gelmez boyle seyler. Sizinle neden yurumedi peki bu davranislari yuzunden mi yoksa baska sebepler de var miydi?size karsi nasildi davranislari?

Eşiniz intikam alıyor ama intikamda iki tarafı keskin bıçak gibidir. Başkasının cezasını keserken kendini de yaralar. Umarım kendince biçtiği ceza uzun sürmezde kendi canıda yanmaz. Böyle insanlara en büyük ceza yok saymaktır ama oda yapı meselesi herhalde
Evet elinde degil bence de yok saymak. Boyle devam ediyor

Veren de belli alan da.. Büyüklenirse ve elindekilerin kıymetini bilmeyip ah alırsa yükseldiği gibi dibe çöker.. Ki ahın tuttuğu ilk kişiler anne babadır genelde..

evet hepsi kendi istekleriyle gelip maas karsiligi calismak istiyorlar. Cunku onlara gore deveden ne kil koparirlarsa kar. Adamin etrafi karaktersiz dolu. Ben olsam misal amcasinin yerinde,gelir buna derim ki evladim ben sana hata ettim ozur dilerim. Ama yok demezler. Onlar demedikce de bu is bitmeyecek. Bahsi gecen amca esimle ortak bir is yapip esimden ekstra maddi menfaat saglamaya calisti,esim de isi baskasina verdi kazik bu sekilde oldu biraz.

Anladim ben dolandirarak, yalan dolanla kazik atma gibi dusunmustum.
Geri kalan kısım cok sıkıntılı degil bence. 🙄 Bazi yorumlarinizi da okudum, eşinizin bu tavirlari normal geldi bana.

Cok zor seyler yasamis,isinden olmasi en kotusu. Umarim kimsenin basina gelmez boyle seyler. Sizinle neden yurumedi peki bu davranislari yuzunden mi yoksa baska sebepler de var miydi?size karsi nasildi davranislari?
Sorumsuzdu. Hep kendi planlarindan bahsederdi, kimseyi dinlemezdi, empati yapmazdi, sen ne istiyorsun bu hayatta demezdi. Cok iyi adam kullanirdi, kendini cok iyi pazarlardi. Varsa yoksa para ve güç onemliydi onun icin. Dolayisiyla onun hirsi yuzunden aile hayatimiz olmadi. Ben de bıkmistim bu durumdan. Onun isinden gucunden makalesinden zengin olma hayallerinden...

Bende sizin gibi daraltmazdim,bunaltmazdim, dır dır etmezdim, yalan soylemezdim(guvenirdi bana),espri anlayisimiz cok yakindi, güler eglenirdik evli gibi degildik biz de. Ama annesigil de rahat birakmazdi bizi gelin buraya diye.. annesine cok bagliydi o da.
Ben de cekildim aradan,peki madem dedim.
Ayrildik , boyle daha iyiyim sukur.😇
Cok bekledim, cok sabrettim, cok alttan aldim, cok destekledim.. kisiligi sıkıntılı imis. O ne yaparsa yapsin hic bir yerde mutlu olamaz, hic birsey tatmin etmez onu, hep daha fazlasini ister, hayatla hep yaris halindedir, kafasi cok doludur bu yuzden. Senleyken seninle degildir aslinda..
Bosandigimda baktim ki benim disimdaki herkes sabrediyormus meger ona, herkesin soylecek bir cumlesi varmis.. cok muhabbetli, cana yakin, guleryuzluydu ama cok yoruyordu..
Suan cevremdeki herkesi kurtardim ondan 🤣

Veren de belli alan da.. Büyüklenirse ve elindekilerin kıymetini bilmeyip ah alırsa yükseldiği gibi dibe çöker.. Ki ahın tuttuğu ilk kişiler anne babadır genelde..
Babasi degil de,anasi beddua ustune beddua ediyor duyuyorum herkesten. Umarim tutmaz ne diyeyim. Laf tasiyanimiz da cok maalesef. Dinleyip dinleyip cevap vermiyorum. Sadece dusunuyorum anasina ne kotuluk yapti ki bu adam diye. Tek yaptigi anasina karsi babasinin tarafina gecmek. Cunku zamaninda anasi kocayi tutmus esimi yalniz birakmisti. Garip garip husumetler iste.

Anladim ben dolandirarak, yalan dolanla kazik atma gibi dusunmustum.
Geri kalan kısım cok sıkıntılı degil bence. 🙄 Bazi yorumlarinizi da okudum, eşinizin bu tavirlari normal geldi bana.
Adam kindar. Ama asla hak yemez,haram diye dusundugu bir seye elini uzatmaz. Amca beyi pesinden kosturuyor,digerinin de is yaptigi adama kendisi teklif goturup benimle calis falan diyor. Bence utanc verici ama esim anlatirken gulmekten yerlere yatiyor resmen, sasiriyorum ya ;)

Back