Hipotiroit Hastalarının Zayıflama Yöntemleri

zoguz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
60
0
36
Hatay
Merhaba kızlar. 2005 yılında nişanlandığımda 50 kiloydum 6 ay sonra evlendiğimde 55 kiloydum 2 ay içinde 60 kilo ile hamile kaldım 75 te doğum yaptım uzun uğraşlar sonucu 60 kiloya indiğimde 4 yıl geçmişti aradan ve 2. çocuğuma hamile kaldım tekrar 75 te doğum yaptım. şimdi kızım 1 yaşında. yaklasık 3 ay önce troidlerimden ameliyat oldum. Yarısı alındı. Kanser şüphesi vardı. Çok şükür temiz çıktı ilaç kullanımından da kurtuldum. Ama hipotroid hastasıyım ameliyattan sonra kilo almaya başladım. Hipotroidte metabolizma yavaş çalıştığı için bişey yemeseniz de kilo alıyosunuz. 2 hafta önce 64,5 olan kilom şuan 63 ve ben tekrar 13 kilo verip 50 kilo olmak istiyorum boyum 1,60. yaklaşık 2 haftadır hergün bal, tarçın, elma sirkesi, zencefil karışımını yemeklerden yarım saat önce içiyorum. Umarım bu şekilde kalıcı ko vermeyi başarabilirim. Eğer siz de hipotroid hastasıysanız metabolizmanızı hızlandırmak için neler yapıyorsunuz? Paylaşırsanız eminimki bi çok kişi bu yorumlardan faydalanacaktır. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Geçmiş olsun canım.

Tiroid ilaçları kullanmıyor musun?

Onları kullandığın için metabolizman normale donmüyorm mu?

Bu durumda kilo veriyor olmaz lazım.Yanlış mı biliyorum*

teşekkür ederim cnm. Dr şimdilik gerek görmedi ama sürekli kontrol altında olmam gerekiyor.

Son düzenleme:
teşekkür ederim cnm. Dr şimdilik gerek görmedi ama sürekli kontrol altında olmam gerekiyor.

Anladım canım.

Bende de nodül var ama çok büyük 4 cm aldırmamı söylediler bende aldırmadım henüz .

Tirod hormonlarım normal değerlerde olduğu için aldırmak istemiyorum nasl olsa aldırıcam diye düşünüyorum ondan sonra bende hipotiroid hastası olucam

Anladım canım.

Bende de nodül var ama çok büyük 4 cm aldırmamı söylediler bende aldırmadım henüz .

Tirod hormonlarım normal değerlerde olduğu için aldırmak istemiyorum nasl olsa aldırıcam diye düşünüyorum ondan sonra bende hipotiroid hastası olucam

canım hipotroid troid bezlerinin normal çalışmaması yani normalden az çalışması anlamına gelir. Ayrıca senin troid bezlerini almayabilirler. Her zaman dr. kontrolünde olmakta fayda var ihmal etme derim. Erken teşhis her zaman iyidir.

NTV’de Gülay Afşar’ın sunduğu ‘Haber Merkezi Hafta Sonu’ programına konuk olan Selahattin Dönmez, hem kilo problemi olanlara hem de Ramazan ayında metabolizmayı düzenleyecek bir içeceğin tarifini verdi.

Dönmez, ‘Metabolik denge sıvısı’ olarak adlandırdığı içeceğin, içerisindeki özel bileşenlerin, vücutta yemek ile birlikte alınan kalorinin daha az alınmasını sağladığını belirtti.

Vücudun yağ yakım mekanizmalarını da açığa çıkaran bu formül şöyle:

3 litre suyun içerisine, 2 orta boy elma (Yeşil elma tercih edilirse daha iyi) kabuklarıyla 4′e bölünerek atılır. 1 limon 4 eşit parçaya bölünerek karışıma eklenir. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tane karanfil, bir tatlı kaşığı tane karabiber ve bir dal kuru tarçın hafif kaynatılır. 15-20 dakika, aroması çıkana dek kaynatılır. Ilıdıktan sonra şişeye alınarak içilir.

Ramazan ayında iftardan sonra ve sahurda 1′er bardak tüketilmesi metabolik dengeyi sağlıyor. Selahattin Dönmez, bu sıvıyı kendisinin de günde bir kaç bardak tükettiğini belirtti.

(Televizyon Gazetesi)

canım hipotroid troid bezlerinin normal çalışmaması yani normalden az çalışması anlamına gelir. Ayrıca senin troid bezlerini almayabilirler. Her zaman dr. kontrolünde olmakta fayda var ihmal etme derim. Erken teşhis her zaman iyidir.

Maalesefki tiroid bezlerini de alacakalrmış.Ondan dedim hipotroid olucam bende diye. 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Şimdilik hormonlar normal değerlerde imiş

Maalesefki tiroid bezlerini de alacakalrmış.Ondan dedim hipotroid olucam bende diye. 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Şimdilik hormonlar normal değerlerde imiş

canım geçmiş olsun şimdiden dikkat etmek lazım yediklerimize. Bu arada fırsat buldukça plates yapıyorum tavsiye ederim.

merhaba arkadaslar bende hipotiroid hastasiyim ama hap kullandigim için dengeleniyo. ben çok kilo verdim ve geride almadim daha onceleri veremiyordum ama yaklasik iki senedir hiç almiyorum aksine artik yesemde kilo almiyorum. nasilmi zayifladim, ekmegi tamamen kestim ve bunun yaninda pirinc bulgur, unu falan tamamen kestim yani sadece sebz, meyve ve et yiyerek zayifladim. sutlu tatlilar yiyebilirsiniz ama kesinlikle undan uzak durun. bunun yani sira hergun brokoliyle tavuk ha$ladim ve yedim ben brkoliyi çok seviyorum bu yuzden $ansim var. sakin acele etmeyin takinti haline çok getirdim bi aralar hiç bisey yemiyodum ama iki kati kilo aliyordum tekrar çunku insan nereye kadar kisitlarki kendini. oysa ekmegi keserek diger yemekleri ka$ikla yiyerek kilo verdiginizi goreceksiniz.

Bu arada sistemde açılmış bir konu vardı sandaloz sakızı. Kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz faydası olur mu acaba??

merhaba arkadaslar bende hipotiroid hastasiyim ama hap kullandigim için dengeleniyo. ben çok kilo verdim ve geride almadim daha onceleri veremiyordum ama yaklasik iki senedir hiç almiyorum aksine artik yesemde kilo almiyorum. nasilmi zayifladim, ekmegi tamamen kestim ve bunun yaninda pirinc bulgur, unu falan tamamen kestim yani sadece sebz, meyve ve et yiyerek zayifladim. sutlu tatlilar yiyebilirsiniz ama kesinlikle undan uzak durun. bunun yani sira hergun brokoliyle tavuk ha$ladim ve yedim ben brkoliyi çok seviyorum bu yuzden $ansim var. sakin acele etmeyin takinti haline çok getirdim bi aralar hiç bisey yemiyodum ama iki kati kilo aliyordum tekrar çunku insan nereye kadar kisitlarki kendini. oysa ekmegi keserek diger yemekleri ka$ikla yiyerek kilo verdiginizi goreceksiniz.

merhaba
brokoli, lahana, karalahana ve kırmızı lahanayı troid hastaları için önermiyorlar diye biliyorum ben..

sandaloz sakızını ben denedim çok iğrençti devam edemedim bi faydasını da görememiş oldum dolayısıyla en iyis spor arkadaşlar madem bizim bu hastlık nedeniyle metabolizmamız yavaşlıyor en azından sporla normal konumuna yaklaştırırsınız ve de sporla verilen kiloyu vücut kolay kolay almıyor yani ve tedavisinin üstüne kesinlikle çok düşün... aksatmayın

Bence de haklısın. Sandalozu öğüttüm 1 kaşık alayım dedim. Burnumdan geldi. İğrençti. Ben kendi karışımımı yapmaya devam edicem. bu arada yaklaşık 1 kilo daha vermiş bulunuyorum. Sabah tartıldım 62,2 geldim. Bu çok güzel bişey...

Bende bir hipotroidit hastasıyım ve kılo vermeyı bırak sureklı alıyorum üstelik ılac kullanmama ve degerlerımın normal gorunmesıne ragmen !!

şaşırdım kaldım, ama ben spor yapmaya karar verdım, daha önce sporla dıyetsız 7 kılo vermıstım.
kızlar bırde dere otu cok ıyı gelıyormus bu hastalıga ..

Bende bir hipotroidit hastasıyım ve kılo vermeyı bırak sureklı alıyorum üstelik ılac kullanmama ve degerlerımın normal gorunmesıne ragmen !!

şaşırdım kaldım, ama ben spor yapmaya karar verdım, daha önce sporla dıyetsız 7 kılo vermıstım.
kızlar bırde dere otu cok ıyı gelıyormus bu hastalıga ..

evet dereotunu ben de duydum. Tohumu iyi gelyomuş

Kızlar az önce dere tohumunun hipotroid hastalarına çok iyi geldiğini okudum hormonları çalıştırdığı için zayıflamaya yardımcı oluyomuş. karışımımın içine bunu da ekledim umarım faydası olur. denemeye karar verdim. sonuçlarını elınca yazmaya devam edicem.:66::27:

Back
X