Tüp Bebek Merkezleri Hipo hipo hastasıyım ve sürecimden bahsedeceğim

Anneolucamm

Benim hikayem
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
31
18
24
Öncelikle herkese merhabalar çocukluğumdan ergenliğimden bu yana hep sıkıntı yaşadım gelişimim olmuyordu göğüsleri vesaire oluşmuyordu 16 yaşındayken endokrin'e gittim endokrinden estrofem estradioldiye bir ilaç kullandım ondan sonra göğüslerim gelişti boyum da uzadı ve kendimi genç kız olarak hissettim ondan öncesi zaten cehennem değil çok dışlandım çok kendimi çok kötü hissediyordum adetlerim yoktu 19 yaşında ilk adetimi gördüm o da Yasmin diye bir ilaç kullanarak gördüm kendiliğinden adet göremedim hiçbir zaman şu an 25 yaşındayım çok zor zamanlar yaşadım psikolojik maddi manevi biliyorum yalnız değilim tek değilim çünkü benim bizim durumumuzdaki insanlar çok var tek olmadığımın farkındayım buraya kayıt olmamın nedeni de tedaviye başladım ve en azından benim gibi ümitsiz olanlar bu yazıyı oku ümitlenebilirler evlendim 2 senelik evliyim bir buçuk senedir tedaviye başladım eşim durumumu biliyordum destek oldu çok şükür şu an ilaçlarım geldi ilaçlarımı kullanma aşamasındayım ileri zamanlarda size dönüş yapacağım

ve hipo hipo hastasıyım bu ilaçlar bana hipo hipo hastasıyım bu ilaçlar bana reçetelendi raporlandı bunları kullanıyorum 4 gündür iğnelerimi kullanıyorum 5 gün gideceğim Rabbim hepimize nasip etsin inşallah anne olmayı tedavi sürecimi hepsini anlatacağım size Ümit olsun diye

Evet ben de çocukluğumdan beri hiçbir şekilde kendiliğinden adet görmedim hep ilaçla gördüm yani Doktorlar bu konuya sadece beyinden salgılanan bir hormon çalışmıyor deniliyor o hormonu dışarıdan verildiği zaman hormon çalışıyor ve çocuk sahibi olabiliyoruz ben de bütün ergenliğim bu konuşunca gençliğim boyunca hep kafaya takmış bile olarak artık bunu sorun etmemeye çalışıyorum çünkü Rabbim dert verir dermanı da verir ki Doktorlar o kadar ümitsiz bakmıyorlar en şanslı şeydeyiz biz herhangi bir rahatsızlığımız yok sadece dışarıdan hormon alacağız ve hamile kalacağız ve sürecimiz olduğu gibi herhangi bir normal gebelik gibi geçecek sadece hormonlar alacağız ümitsiz olmayın hep dua edin tevekkül edin Allah'a bağlanın Rabbim inşallah bizim kucağımızı boş bırakmaz sormak istediğiniz sorular olursa da sorun çekinmeyin

Tüp bebek sürecindeyim ve tüp bebek sürecimi hepsini anlatacağım önce kadın doğuma gittim kadın doğum ınfertiliteye yolladı oradan da tüp bebeği yolladı tüp bebek yumurtlama tedavisi olmadan hamile kalamayacağını öğrendim zaten adetlerim hep ilaçla stresli bir süreçte çok şükür eşim bana destek çıktı ne gerekiyorsa yapacağına ve çoluk çocuk için değil beni ben olduğum için sevdiğini ve olsun olmasın onun için en değerli olduğunu hissettirdi ben ben de onun bu tutumundan tedavi olmak istedim anne baba olmayı istedim ve şey hormonlarıma bakıldı hormonlarım az çalışılıyor rahim filmi beyin filmi hipofiz böbrek üstü bezleri hepsi bakıldı hipofiz üzerinde duruldu hipo hipo olduğumu söylendi zaten genç kız kendi hipo hipo teşhisi konulmuştu genetik taramalar testler hepsi yapıldı ve tedavisi sürecindeyim doktorum çok açık konuştum İzmir şehir hastanesinde tedavi oluyorum bir de benim herhangi bir sıkıntım olmadığını sadece dışarıdan hormon almam gerektiğini o şekilde hamile kalacağımı söylediler ve bunun normale göre kestirmiyor mu yapışıklık var falan olan hastalara göre çok şanslı olduğumu söylediler bu arada amh değerim 0.06 olduğu söylendi ama bunun yumurtlamamla alakalı bir sıkıntı oluşturacağını söylemedi sadece bir değer hamile kalmak için bir yumurta bir sperm bile yeterli olacağını söyledi halinlerim falan yapıldı tiroidin TSH yüksekte düşürüldü ve şu an 4 gündür iğne tedavimi oluyorum 5 gün gideceğim inşallah yumurtalarım büyümüş olacak ve yumurta toplanırsa doktorum karar verirse yumurtalarımı toplatacağım siz de benim için dua edin ümitsiz olmayan Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın Bizim de inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…