Hipo hipo hastasi olupta hamile kalanlar

Allah razı olsun canım Sadece buralar mu veriyor
Bide bu rapor bittikçe yenilenebiliniyor mu
çocugun olmadığı sürece yenileyebilirsin. cocuk olduktan sonra yenilenmiyorr. rapor örneğini sildim ben eczaneden alabilirsem bugun atayım gruba. benım zamanımda hiç katkı payı odenmiyordu suan 15 lira cıkıyo kutu basına zaten iğne 130 cıvarında.
ayrıca istanbulda celalettin peru var. özelde oda rapor cıkarıyor ama tabi onun cıkardıgında biraz az alıyosun. ama benım raporda 1x375 hergun yazdıgı ıcın aile hekimin yada kadın doğum doktorun ilaç yazmada sıkıntı yapmazsa bir tedavılık ilacını alabılırsın

Merhabalar l,
Bende hipo hipo hastayım 30 yaşındayım.
İstanbul'da tedaviye başlayacağım özel bir hastanede. Kurum.sgk ile anlaşmalı değil. Fakat ilaçların için endokrinden nasıl rapor çıkarabilirim.
Kurum SGK ile anlaşmalı olmadığı için ilacı nasıl alacagim. Bana bir yol gösterebilir misiniz
Hipo hipo da sac dokulmesi vs oluyor mu? Ben de sonradan fsh ve lh dustu. Ostrojenim 11 cikiyor e2, estradiol diye de geciyor. Hipolularda normal bir tablo mu ostrojenin dusuk olmasi?

Hipo hipo da sac dokulmesi vs oluyor mu? Ben de sonradan fsh ve lh dustu. Ostrojenim 11 cikiyor e2, estradiol diye de geciyor. Hipolularda normal bir tablo mu ostrojenin dusuk olmasi?
Evet canim ostrojen hormonunun düşük olması normal diye biliyom

Bende hipo hipoyum 4 aydır yumurta takibi deniyoruz olmadi merional kullandım yumurta oluştu gonol f boze yaramıyo asilama yapcaktik iptal etti doktor tup bebek düşünüyorum neresi daha iyi merkez olarak birbirimize destek olalim bu süreçte 😓
Merhaba canım Ben de hipoluyum Tüp bebek ile rabbim bağışlasın çocuk sahibi oldum Yaşınız ileryse ertelemeden direk başlayın tedaviye Tedaviyle çok rahat hamile kalınıyor Asla stres yapmayın Surece odaklanın Tedavi sürecini harfiyen uygulayın Sonuca ulaşırsınız inşaallah..

Merhaba.. bende hipoluyum bebek tedavisine başlıyoruz. Eğitim araştırma hastanesinde tedavi olup olumlu sonuç alan var mı?

Merhaba arkadaşlar. Daha önce buradaki yazıları defalarca okudum.
Tedavi sürecimi sizler için yazıyorum.
Hipo hipo hastasıyım. Fsh ve lh'ım sıfıra yakın düzeyde salgılanıyor. Dolayısıyla yumurtalarım büyümüyor. Adet olamıyorum. Adet olabilmek içinse CYCLO-PROGYNOVA isimli ilacı kullanıyorum.
Tedavi sürecim şöyle
1. Özel bir hastanede menegon ve gonal f kullanarak takiple deneme sonuç negatif.
2. Aynı hastanede menegon ve gonal f kullanarak takiple deneme sonuç negatif.
3. Aynı hastanede menegon ve gonal f kullanarak aşılama ile deneme sonuç negatif.
4. Atatürk Üniversitesi Tüp bebek merkezine gittim. Doktorumun adı Bünyamin Börekçi. Alanında uzman, güleryüzlü ve son derece umut verici biri. Aslında bu hastaneye tüp bebek raporu çıkarmak için gittim. Doktor raporu boşver takiple deneyelim sonrada olmazsa aşılama dedi. Kesinlikle hamile kalırsın dedi. Sadece menegon kullandırdı. Gonal f sende işe yaramaz dedi. Menegon kullandık takiple deneme yaptık sonuç yine negatif.
5. Yine Atatürk Üniversitesinde menegon kullanarak bu kez aşılama ile denedik sonuç pozitifti. Ayrıca bu tedavide aşılama sonrası 3 er gün arayla prengly 1500 oldum. Test yaptırana kadar. Beta hcg katlanmadığı için buda başarısız bir deneme oldu.
6. Doktoruma güveniyordum. Bu kez doktor tüp bebek deneyeceğini söyledi. Bu kez menegon piyasada olmadığından yerine merional kullandım. Östrojenim 2200 lerdeydi. Doktor foliküller dolu dedi. İlk tüp bebek denememde hamile kaldım. Şuan 2.5 aylık hamileyim. Şimdi bu tedavimin ayrıntılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Adetin 3.günü merional kullanmaya başladım. günde 450 ydi doz. 15 gün boyunca bu iğnelerden vuruldum. 9 tane yumurtam gelişmişti.
Adetimin 18. günü yani son merional vurulduğum gün gece 11 de ovitrelle çatlatma iğnesini yaptırdım.
2 gün sonra yumurta toplama için hastaneye gittim. 7 yumurta toplandı. 5 tanesi iyi dediler. Bugün aynı zamanda prengly 1500 diye bir iğne vuruldum. Doktor tedavi uzun sürdüğü için prengly ile hem adet olmanı önleyeceğiz hemde rahmini gebeliğe uygun hale getireceğiz dedi.
2 gün sonra hastaneden aradılar 3 yumurtam döllenmişti. Embriyolar orta kaliteymiş.
Ertesi gün transfer yapıldı. Yine prengly 1500 iğnesi yaptırdım.
3 gün sonra yine prengly 1500 iğne yaptırdım.
3 gün sonra yine prengly 1500 iğne yaptırdım.
3 gün sonra beta hcg testi için gittim. Sonuç pozitifti. Ama prengly 1500 ün etkisi ile sonuçtan emin değildim.
1 gün sonra yine test yaptırdım. Azda olsa beta hcg artmıştı.
2 gün sonra yine test beta hcg arttı.
2 gün sonra yine beta hcg yine arttı.
6 gün sonra keseyi gördük.
11 gün sonra ise kalp atışlarını duyduk.
Transfer sonrası folbiol, coraspirin ve progesteron kullandım. Kese muayenesinde kanama alanı nedeniyle progesteron iğne vuruldum. Son muayenede kanama alanı ortadan kalktığı için iğneleri şuan 3 günde bir oluyorum. Progesteronu ayrıca fitil olarakta kullandım. Şuan aşırı derecede mide bulantısı, halsizlik ve sürekli uyku halindeyim.

Kendi tedavimi özetlemem gerekirse gonal f in bizde işe yaramadığı ve boşuna kullandığımızı bilin. Doktor gerçekten çok önemli. Özel hastanedeki 3 denemem benim için zaman kaybı oldu. Ayrıca ilk 3 denememde östrojen seviyem yükselmedi. Doktorum muhtemelen senin o denemelerde foliküllerinin içi dolu değildi dedi. Üniversite hastanesinde zamanlama hatam yüzünden direkt tüp bebek deneyemedik. Tedavilerden biri ramazan diğeri kurban bayramına denk geldi. Biz hipo hipo hastaları kesinlikle hamile kalabiliyoruz. Moralinizi bozmayın. Doktorum en şanslı grupta olduğumuzu zaten en başında söylemişti. Atatürk Üniversitesinden Bünyamin Beyi kesinlikle öneririm. Çok ilgili ve çok güleryüzlü. Hem aşılama hemde tüp bebekde prengly 1500 ile beni desteklemesi ilginçti daha önce hiç bu forumlarda böyle bir tedavi okumamıştım. Ama neticede başarılı olduk. Ben bu sayfada çok umut aradım. Sizlerede umut olsun diye buraya yazdım.
Allah hepimize sağlıklı gebelikler, evlatlar nasip etsin...
Benimde FSH ve lh sıfıra yakın ve bende cycloprogneva kullanıyorum. Yazınızı okuyunca hem çok umutlandim hemde bu tüp bebek süreci maddi ve manevi çok zorlayıcı olduğu için yaptırabilecek miyim bilmediğim için üzüldüm. Sizin adınıza çok sevindim bende birgün belki çocuk sahibi olup başkalarına umut olacak şeyler yazabilirim 😔

Mrb bende hipo hipoluyum 6 aylık evliyim ve bekarlığımda bir cok doktora gidip ağlayarak odalarından çıktığım günleri hiç unutmuyorum taki kendi doktorumu bulana kadar ilaçlarla adet olmama rağmen asla çocuk sahibi olamayacağımı söyleyip durdular Ankarada ve diyarbakirdaki doktorum hariç okadar umut verici konuştular ki evlenmeden evvel de eşime durumumu olduğu gibi anlattım ve çok şanslıyım ki böyle birine denk geldim asla yargılama yada kısır gözüyle bakmadı ve biz şimdi 6 aylık evli olup 3 aydır da tedavi oluyoruz. Adet olmak için uzun yıllar En son kullandığım ilac cyclo_progynovaydı iki ay kadar adet gördükten sonra doktorum bana LETU 2.5 mg ve merional 75 verdi ancak yumurtaliklarimda herhangi bir etki etmedi ve doktorum asla pes etmek yok taki ilacımı bulana kadar normalde biz hipolarda merional etki edermiş ama bende etmedi daha sonra yüksek dozunu kullandm 150 olarak ama ondada herhangi bir cvp alamadm ve çok üzüldüm ama daha yolun çok başındayım farkndaym ve bir ay daha adet görmemi istedi doktor biraz dinlenmem için daha sonra yeni çıkmış olan bir ilaç var dedi biraz pahalı (gerçekten pahalı fiyatı 1200 tl ;( tanıdık eczacı bulursanız pazarlıkla biraz indirim alabiliyoruz) ama etkili birde onu deniyecez dedi ve bana PERGOVERIS 150 IU/75IU VERDI 4 gün kullanıp gidince bunun baya etki ettiğini söyledi ve 2 gün daha kullandım dahada iyiye gittiğini yumurtaliklarimin cvp verdiğini büyüdüğünü söyledi ve 3 gün daha kullanıp salı günü tekrardan yanına gidicem duruma göre hareket edecez kızlar uzun ve sabır gerektiren bir yolumuz var evet hem maddi olarak hemde manevi olarak baya zorluyor ama sonuç olarak değer umudumuzu kaybetmeyelim İnşallah salı günü de olumlu sonuç alır ve aşılamaya bile gerek kalmadan hamile kalmayı umut ediyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun ve isteyen herkese evlat nasip etsin dış seslere kulaklarınızı kapatın biz elimizden geleni yapacaz tevekkül ALLAH gelişmeleri tekrar yazıcam.

Merhaba arkadaşlar geçen hipolu bı arkadaşım yumurta takibiyle hamile kaldı ,☺️☺️

X