Hipertiroidin Tüp Bebeğe Etkisi

hoceee

kuzucum
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
258
2
Merhaba arkadaşlar şu an size çok güzel haberler vermek isterdim ama maalesef bugün test yaptırdık ve ilk micro denememiz negatif.:a015:

Kendimi ancak toparlayabildim ve bu saatte artık neden olmadı diye düşünürken aklıma bazı şeyler takıldı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Biz tüpbebeğe başlamadan önce standart tahliller yapıldı. TSH düşük çıktı. Zaten önceden de var olan nodüler guatrım vardı. Ama herhangi bir ilaç falan kullanmadım hiç. Hormonlar normal çıkıyordu. Biyopsi temiz çıkmıştı. Ancak tüpbebek tedavisine başlamadan önce doktorum TSH düşük olduğu için ilgili doktorlarla görüşmemi istedi. Nükleer tıp uzmanı bir doktorla görüştüm. Hipertiroid olduğunu söyledi şuan için ilaç kullanmaya gerek olmadığını ancak hamile kalırsam mutlaka sıkı takip yapılmasını ve gerekirse ilaç kullanmamı söyledi. Buna binaen tüp bebek tedavisine başlanmıştı.

Şimdi sonuç negatif. İnsan herşeyi sorgularken aklına takılıyor işte.. Aceba bunun bir etkisi oldu mu diye.. Çünkü benim bildiğim özellikle hipotiroidin (hipertiroid değil) hamile kalamamaya etkisi daha çok, o da yumurta oluşumu ile ilgili ya da hamile kalınsa bile düşük riski çok.

Bizim transfere kadar olan bütün herşey normal gitti. Hatta embriyoların gelişimi iyi olduğu için 5. gün transferi yapıldı. Aceba diyorum tutunma aşamasında bir etkisi olmuş mudur..

Bir de internette çok aradım tam bir cevap bulamadım ama şu aspirinleri veriyorlar kanı sulandırsın diye.. Tiroid hastalarında aspirin kanı çok sulandırıyormuş ve bunun negatif etkisi oluyormuş diye bir forumda okudum ama ne olduğunu tam anlamadım..

Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar lütfen acilen yardımcı olurlarsa çok sevinirim.:uhm:

Teşekkürler...

Canım keşke bişeler bilsemde sana yardımcı olabilsem
ama Mikronun tutmadığına inan çok üzüldüm canım :çok üzgünüm:

Cnm mikronun tutmamasına çok üzüldüm, napalım inşallah bir sonraki denemende kavuşursun meleğine:sm_confused:

Cnm bende bu konuları anlamamakla beraber benimde doğuştan bi lob'um yokmuş, Sintigrafi çekilmişti ordan öğrenildi. Bende de hipotiroid var banada ilaç kullanmana gerek yok demişlerdi. Senin troid bezlerin çok çalışıyo benimkisi az çalışıyo sanırım.
Sen öle deyince benimde kafam karıştı acaba benimde hipotiroiddenmi olmuyo ki bebişim:uhm: Epeydir 1,5 - 2 senedir kontrole falanda gitmiyorumtatlicadiarzu

Cnm mikronun tutmamasına çok üzüldüm, napalım inşallah bir sonraki denemende kavuşursun meleğine:sm_confused:

Cnm bende bu konuları anlamamakla beraber benimde doğuştan bi lob'um yokmuş, Sintigrafi çekilmişti ordan öğrenildi. Bende de hipotiroid var banada ilaç kullanmana gerek yok demişlerdi. Senin troid bezlerin çok çalışıyo benimkisi az çalışıyo sanırım.
Sen öle deyince benimde kafam karıştı acaba benimde hipotiroiddenmi olmuyo ki bebişim:uhm: Epeydir 1,5 - 2 senedir kontrole falanda gitmiyorumtatlicadiarzu

elalı hiç ihmal etmeden bir doktora görün..ben de 4 yıldır hipotiroid hastasıyım...ve maalesef tiroid e bağlı üreme sorunu yaşadım ve tüp bebek uygulamasına geçtim...mutlaka T3 - T4 - TSH testlerini yaptırman ve bir endokrinologla görüşmen gerekiyor...tiroid küçücük bir bez ama bütün vücudu etkiliyor, denegesini bozuyor..aman ihmal etmeyesin..özellikle hamile kalırsan çok sık kontrole git..çünkü takip edilmeyen tiroid bebek de zeka geriliğine, erken doğuma, düşüğe ve bebeğin tiroid hastası olarak doğmasına sebep oluyor...aman ihmal etmeyin...

günaydın arkadaşlar inş bu gün hayırlı ve güzel bi gün olur herkese

cumanın hayır ve bereketi yağsın üstümüze dualarımız makbul ols

elalı hiç ihmal etmeden bir doktora görün..ben de 4 yıldır hipotiroid hastasıyım...ve maalesef tiroid e bağlı üreme sorunu yaşadım ve tüp bebek uygulamasına geçtim...mutlaka T3 - T4 - TSH testlerini yaptırman ve bir endokrinologla görüşmen gerekiyor...tiroid küçücük bir bez ama bütün vücudu etkiliyor, denegesini bozuyor..aman ihmal etmeyesin..özellikle hamile kalırsan çok sık kontrole git..çünkü takip edilmeyen tiroid bebek de zeka geriliğine, erken doğuma, düşüğe ve bebeğin tiroid hastası olarak doğmasına sebep oluyor...aman ihmal etmeyin...

Cnm çok tşk ederim ilgin için:1hug:
Bende adet düzensizliği olduğu için gittiğim doktorda bakılan hormon sonuçlarından yola çıkılarak boğazımdan film çekildi bi lob olnayınca emin olmak için sintigrafiye yönlendirdiler ve bu bilgiler elde edildi. Ama T3 - T4- TSH değerlerim çok yüksel diğillerdi. Ve doktor bozuntusu adet düzensizliği bundan diğildir dedi.:eek:klava:
Bebek düşündüğümüzde kadın doğumcu doktor tekrar bu tahlillere baktı ve gene pek abuk sanuç elde edilmedi TSH'ım 8 küsürlü bişeydi. Önceki doktor korkmamamı ileri derecede değil kimi hastaların 15 üzeri ve daha yükseği oluyo ilaç ister kullan ister kullanma deditatlicadiarzu

hoceee sonucuna üzüldüm canım hayırlısı buymuş inşallah bir dahaki denemende olumlu sonuç alırsın

Cnm çok tşk ederim ilgin için:1hug:
Bende adet düzensizliği olduğu için gittiğim doktorda bakılan hormon sonuçlarından yola çıkılarak boğazımdan film çekildi bi lob olnayınca emin olmak için sintigrafiye yönlendirdiler ve bu bilgiler elde edildi. Ama T3 - T4- TSH değerlerim çok yüksel diğillerdi. Ve doktor bozuntusu adet düzensizliği bundan diğildir dedi.:eek:klava:
Bebek düşündüğümüzde kadın doğumcu doktor tekrar bu tahlillere baktı ve gene pek abuk sanuç elde edilmedi TSH'ım 8 küsürlü bişeydi. Önceki doktor korkmamamı ileri derecede değil kimi hastaların 15 üzeri ve daha yükseği oluyo ilaç ister kullan ister kullanma deditatlicadiarzu

deli misin 8 küsur diyorsun tsh..nasıl ister ilaç kullan/ister kullanma der bu değere doktor...inanamıyorum yani....bu hastalık bende ilk teşhis edildiğinde 8,7 idi TSH ım...ve doktor hemen günde 1 tabletle ilaca başlıyoruz dedi...senin çocuğunun olmama sebebi çok açık...ben tedavisini olmama rağmen yine de sorun yarattı...tsh değerin çok yüksek bu değerle hamile kalamazsın...bak ben şu anda hamileyim...tsh 5 çıktı...ilacım1,5 tablete yükseldi günde...aman bebeğe bişi oldu diye aklım çıkıyo yerinden...2,5 - 3 arası hamilelik öncesi ve esnasında ideal tsh değeri..allah aşkına hemen bir endokrinolog bul...bak sakın ihmal etme...başına çok iş açarsın...sende saç dökülmesi, kilo sorunu, cilt kuruluğu, yorgunluk, depresif ruh hali, ses çatlaması gibi belirtiler hiç yok mu???yarından tezi yok doğru iyi işinin ehli bir doktora git.....

ELALI sana acıbadem hastanesi (kozyatağındaki) endokrinolog dr.özlem sezgin i öneririm..işinin ehli bir kadın...ssk lı için muayene 110 ytl...0216 544 44 44 den randevu alabilirsin....ya da academic hospital doçdr.dilek yavuz gogas-0216 651 00 00 (bundan ancak 1 ay sonraya randevu alabilirsin ama)

deli misin 8 küsur diyorsun tsh..nasıl ister ilaç kullan/ister kullanma der bu değere doktor...inanamıyorum yani....bu hastalık bende ilk teşhis edildiğinde 8,7 idi TSH ım...ve doktor hemen günde 1 tabletle ilaca başlıyoruz dedi...senin çocuğunun olmama sebebi çok açık...ben tedavisini olmama rağmen yine de sorun yarattı...tsh değerin çok yüksek bu değerle hamile kalamazsın...bak ben şu anda hamileyim...tsh 5 çıktı...ilacım1,5 tablete yükseldi günde...aman bebeğe bişi oldu diye aklım çıkıyo yerinden...2,5 - 3 arası hamilelik öncesi ve esnasında ideal tsh değeri..allah aşkına hemen bir endokrinolog bul...bak sakın ihmal etme...başına çok iş açarsın...sende saç dökülmesi, kilo sorunu, cilt kuruluğu, yorgunluk, depresif ruh hali, ses çatlaması gibi belirtiler hiç yok mu???yarından tezi yok doğru iyi işinin ehli bir doktora git.....

Nestlecim yaaaa korkmaya başladım ben senağlama
ister kullan ister kullanma diyen doktor değer 8 küsür çıktığında diyen doktor değil, 2 sene önce falan gittiğim doktordu. O zamanki değerlerimi inanki hatırlamıyorum bütün evraklarım evde, yarın ancak eve gidebilecem tekrardan bakıcam, sana tekrardan burdan yazarım cnm. İnanki kafam çok karıştı şimdi offf

Dr. tavsiyelerin içinde tşk ederim, testlere bakıp karar vericem bazen TSH değeri ile FSH değerini karıştırıyorum, umarım yanlıyorumdurkafamçokkarıştı

ister kullan ister kullanma diyen doktor değer 8 küsür çıktığında diyen doktor değil, 2 sene önce falan gittiğim doktordu. O zamanki değerlerimi inanki hatırlamıyorum bütün evraklarım evde, yarın ancak eve gidebilecem tekrardan bakıcam, sana tekrardan burdan yazarım cnm. İnanki kafam çok karıştı şimdi offf

Dr. tavsiyelerin içinde tşk ederim, testlere bakıp karar vericem bazen TSH değeri ile FSH değerini karıştırıyorum, umarım yanlıyorumdurkafamçokkarıştı

canım korkacak bişi yok...sadece bir an önce tedavi olmalısın...eğer söylediğin değerse tsh ın mutlak ama mutlak tedavi edilmeli ve takip edilmeli....zaten anlayamıyorum bir lobun yok, tiroid hormonu eksik üretiyorsun nasıl bunu ilaçla takviye etmezler...ölene kadar kullanılacak bu ilaç... çünkü tiroid hormonu üretilmiyo ise vücutta bunun düzelme şansı yok...bu ilaçla ömür boyu yaşayacağız ki vücudun yapamadığını ilaca yaptıralim...aman ihmal etme...bu hastalık öldürmüyo ama cidden yoruyo...kontrolü ihmal etmemek gerekiyo..hele ki hamilelikte.....

canım korkacak bişi yok...sadece bir an önce tedavi olmalısın...eğer söylediğin değerse tsh ın mutlak ama mutlak tedavi edilmeli ve takip edilmeli....zaten anlayamıyorum bir lobun yok, tiroid hormonu eksik üretiyorsun nasıl bunu ilaçla takviye etmezler...ölene kadar kullanılacak bu ilaç... çünkü tiroid hormonu üretilmiyo ise vücutta bunun düzelme şansı yok...bu ilaçla ömür boyu yaşayacağız ki vücudun yapamadığını ilaca yaptıralim...aman ihmal etme...bu hastalık öldürmüyo ama cidden yoruyo...kontrolü ihmal etmemek gerekiyo..hele ki hamilelikte.....

Nestle peki diyelimki doktor tamam şu ilacı hep kullanacaksın dediğinde bana vereceği ilaç hamile kalırsam (inşallah) bebeğe bi zararı olmaz dimi? ona göre ayarlarlar heralde?
senin kullandığın ilacın adı ne?
Bide sendeki tiroid eksiklinin neden kaynakladığı belli mi?

Nestle peki diyelimki doktor tamam şu ilacı hep kullanacaksın dediğinde bana vereceği ilaç hamile kalırsam (inşallah) bebeğe bi zararı olmaz dimi? ona göre ayarlarlar heralde?
senin kullandığın ilacın adı ne?
Bide sendeki tiroid eksiklinin neden kaynakladığı belli mi?

hayatım bu durumun nedeni saptanamıyor...kullanılan ilacın bebeğe hiçbir zararı yok..aksine kullanmamanın bebeğe çok büyük zararı oluyor...genelde hayatım ya tefor ya da levotiron kullanılıyor...ben şu anda günde 1,5 levotiron alıyorum..bu sabah yeniden test yaptırdım...tekrar doktorum dozu değerlendirecek....

hayatım bu durumun nedeni saptanamıyor...kullanılan ilacın bebeğe hiçbir zararı yok..aksine kullanmamanın bebeğe çok büyük zararı oluyor...genelde hayatım ya tefor ya da levotiron kullanılıyor...ben şu anda günde 1,5 levotiron alıyorum..bu sabah yeniden test yaptırdım...tekrar doktorum dozu değerlendirecek....

Nestlecim çok çokk tşk ederim yardımların için...
Ben yarın tekrardan eve gidip sonuçlarıma baksam değerlerimin durumu hakkında bana yardımcı olursan çok sevinirim.
Bende dediğin gibi o doktorlardan birine gidicem en kısa zamanda.
Peki ilacları kullansam değerlerim normale dönse ozaman hamile kalabilirmiyim acaba:uhm:

kalabilirsin..ama bu hipotiroid in çok da açıklanamayan üreme sağlığı üzerinde olumsuz etkisi var...bana teşhis 2004 yılında kondu ve tedaviyle değerlerimi normale çektik..2004 e kadar 2 kere hamile kalan ben ondan sonra bir daha normal yolla hamile kalamadım...tedavi olmama rağmen..sonuçta nedensiz inferlite teşhisi kondu ve doktorum tiroid den kaynaklanıyor olabilir dedi...ama şükür ki ilk mikro denemem de hamile kaldım..sonuçlarını yazarsan yardımcı olmaya çalışırım yarın hayatım...

hoceee sonucuna üzüldüm canım hayırlısı buymuş inşallah bir dahaki denemende olumlu sonuç alırsın

Canım keşke bişeler bilsemde sana yardımcı olabilsem
ama Mikronun tutmadığına inan çok üzüldüm canım :çok üzgünüm:

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. İlginiz için sağolun..

Allah inşallah herkesin arzusunu yerine getirir bir gün.
Şuan ben yazdığım konuyu araştırıyorum bilgisi olan arkadaş lütfen yardımcı olsun.

bencede siz değerlerinize bi bakın bakalım karıştırıyo olmayasınız çünkü hiç bir doktor tsh şı 8 küsur olan bir hastanın ne mikro tedavisine başlar nede ilaç kullanmadan bırakır ve en kısa zamanda bir endokrinciye görünün

ELALI, güzelim benim artık bu doktorların hiç birine güvenim kalmadı.. Annem hep derdi her güzelin bir kusuru var diye.. Yemin ediyorum hegün yeni bir şey çıkıyor karşıma bilmediğim. O yüzden lütfen herşeyi iyi araştır ve doktoruna aklına gelen herşeyi sor. Mümkünse ikinci bir doktora daha sor..

Senin gebe kalamamanın bence en büyük nedeni bu.. Adet düzensizliği, yumurta oluşmaması, düşük riski hipotiroidin en büyük etkileri.. Ben dün gece saat 01.00'a kadar bunları araştırdım ve hala da bakıyorum.. Dün girdiğim sayfaları aradım ama tam bulamadım sana linkleyecektim. Lütfen otur güzelce oku hepsini ve bilgili olarak git doktorun yanına ki bazı şeyleri sorabilesin. İnşallah herşey çözüm bulacak

X