merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2 gün önce hipotiroid teşhişi konuldu.sağ lobda da 4x5x5 boyutlarında nodül bulundu.TSH 6.12 çıktı.şu an için çok yüksek görünmüyor ama ben çok korkuyorum
internetten hastalığı ve gereklerini araştırırken buraya denk geldim.nolur içimi rahatlatıcak bişeyler söyleyin çünkü aşırı derece moralim bozuk.23 yaşındayım öğretmenim.daha önce strese bağlı olarak bir rahatsızlık geçirmiştim.o zamandan beri sürekli ciddi kilolar alıp veriyodum zaten hayatım mahvolmuştu baş dönmesi,baş ağrısı ve gözlerde kararma gibi problemlerimde vardı.sonra kilo verme hali yok oldu birden bire ne yaptıysam veremedim.kullandığım ilaçlar ve yine aşırı üzüntü yüzünden hipotiroid başgöstermiş
bununla nasıl yaşayacağımı bilmiyorum çok panik olmuş durumdayım ileride kaşılaşılabilecek hastalıkları ve hamile kalamama durumunu okudukça internetten dünyam başıma yıkılıyo
son 3 ay içerisinde hızla kilo aldım şuan 80 kiloyum yaklaşık bi 15 kilo aldım son dönemde.daha fazla almaktan korkuyorum.endokrin diyetisyene yönlendirdi ama yine de çok büyük korku içerisindeyim.xxxx verdi.kalbimde hafif çarpıntı yapıyo sanırım arada rahatsızlık hissediyorum belki de psikolojiktir bilmiyorum hüngür hüngür ağlıyorum şuan
çok korkuyorum kontrol altına alamamaktan ilerlemesinden.ömrüm boyunca çok yemek yiyen biri olmadım zaten inanın 2 dilim ekmekle doyarım ama su içsem yarıyo durumu bu hastalık için söylenmiş sanki
bi de ne kadar uğraşsan da verilmiyor bu hastalıkta kilo diyenler var.bi akıl verin nolur moralimi yüksek tutamıyorum ki gerekenleri yapayım
doktor yememem gereken şeylerden bahsetti sizinle de paylaşayım.lahana ve türevleri(kara lahana,karnıbahar,brokoli,brüksel lahanası),patates,sarımsak,darı,ıspanak,çilek,armu t,çam fıstığı,şalgam,turp,şeftali,çilek,armut gibi yiyeceklerden elinden geldiğince uzak dur dedi.hele soya asla tüketilmemesi gerekiyormuş.
evdeki durum da çok canımı sıkıyor doktora tek başıma gidip geliyorum.ailem olayın ciddiyetinin farkında olmadıkları için pek önemsemiyorlar.bak diyorum aşırı sinir,sürekli yorgunluk hissi,saç dökülmesi,şiddetli adet sancısı vs bu yüzden oluyormuş diyorum(nerdeyse bütün belirtileri yaşıyorum).okuyup durma internetin her söylediği doğru değil diyolar.bi de buna canım sıkılıyo kendi kendime kapandım iyice içime