Hipertiroid Hastasıyım, Diyet Yapmam Gerek

ebrarelvin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
6
0
36
Ankara
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.2 gün önce hipotiroid teşhişi konuldu.sağ lobda da 4x5x5 boyutlarında nodül bulundu.TSH 6.12 çıktı.şu an için çok yüksek görünmüyor ama ben çok korkuyoruminternetten hastalığı ve gereklerini araştırırken buraya denk geldim.nolur içimi rahatlatıcak bişeyler söyleyin çünkü aşırı derece moralim bozuk.23 yaşındayım öğretmenim.daha önce strese bağlı olarak bir rahatsızlık geçirmiştim.o zamandan beri sürekli ciddi kilolar alıp veriyodum zaten hayatım mahvolmuştu baş dönmesi,baş ağrısı ve gözlerde kararma gibi problemlerimde vardı.sonra kilo verme hali yok oldu birden bire ne yaptıysam veremedim.kullandığım ilaçlar ve yine aşırı üzüntü yüzünden hipotiroid başgöstermiş bununla nasıl yaşayacağımı bilmiyorum çok panik olmuş durumdayım ileride kaşılaşılabilecek hastalıkları ve hamile kalamama durumunu okudukça internetten dünyam başıma yıkılıyo son 3 ay içerisinde hızla kilo aldım şuan 80 kiloyum yaklaşık bi 15 kilo aldım son dönemde.daha fazla almaktan korkuyorum.endokrin diyetisyene yönlendirdi ama yine de çok büyük korku içerisindeyim.xxxx verdi.kalbimde hafif çarpıntı yapıyo sanırım arada rahatsızlık hissediyorum belki de psikolojiktir bilmiyorum hüngür hüngür ağlıyorum şuan çok korkuyorum kontrol altına alamamaktan ilerlemesinden.ömrüm boyunca çok yemek yiyen biri olmadım zaten inanın 2 dilim ekmekle doyarım ama su içsem yarıyo durumu bu hastalık için söylenmiş sanki bi de ne kadar uğraşsan da verilmiyor bu hastalıkta kilo diyenler var.bi akıl verin nolur moralimi yüksek tutamıyorum ki gerekenleri yapayım

doktor yememem gereken şeylerden bahsetti sizinle de paylaşayım.lahana ve türevleri(kara lahana,karnıbahar,brokoli,brüksel lahanası),patates,sarımsak,darı,ıspanak,çilek,armu t,çam fıstığı,şalgam,turp,şeftali,çilek,armut gibi yiyeceklerden elinden geldiğince uzak dur dedi.hele soya asla tüketilmemesi gerekiyormuş.

evdeki durum da çok canımı sıkıyor doktora tek başıma gidip geliyorum.ailem olayın ciddiyetinin farkında olmadıkları için pek önemsemiyorlar.bak diyorum aşırı sinir,sürekli yorgunluk hissi,saç dökülmesi,şiddetli adet sancısı vs bu yüzden oluyormuş diyorum(nerdeyse bütün belirtileri yaşıyorum).okuyup durma internetin her söylediği doğru değil diyolar.bi de buna canım sıkılıyo kendi kendime kapandım iyice içime

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım ne yazık ki bu sorun 5-6 yıldır bende de var.İlaç kullandım ve tıpkı sendeki gibi kalp çarpıntısı yaptı.Kilo problemi için diyetisyene gidiyorum ama önce bu hastalığı halletmen lazım diyor ve ben de ilaç kullanmak istemiyorum.Son zamanlarda saçım aşırı şekilde dökülmeye başladı,yer yer açılmalar oldu ve gerçekten çok fazla bozuluyor moralim.Halsizliğe karşı b12 vitamini verdi doktor.Sinirlerimi de kendim dengelemeye çalışıyorum.Ben bu zamana kadar dahiliyeye gittim bu hastalıkla ilgili ama endokrinolojiye gitmek gerekiyor aslında...Hamile kalamamayı falan takmamalısın kafana,tedavisi olmayan ölümcül bi hastalık değil çok şükür.Bu arada adet düzensizliği var mı ki hamile kalamam diye korkuyorsun?

evet adet düzensizliğim var bazen 40 günü geçiyo olmuyorum bi olmaya başlıyo 2 hafta.ondan sonra 1 ay dolmadan tekrar oluyorum bu sefer de
eğer ilaç kullanmayı bırakırsam hastalığın ilerleyeceğini ve kilo almaya devam edeceğimi söyledi doktor.mecbur kullanmak gerekiyormuş
bence kesinlikle endokrine görünmelisin sen de

çok geçmiş olsun canım hastalığın hakkında bir bilgim yok malesef ama bence sen doktorun dediklerini harfiyen uygula diyetisyen eşliğinde kilolarındanda kurtulursun zamanla moralini bozma yeterki iyileşeceğine inan pozitif düşün....

Benim adet düzenim normalleşti gibi,yine de saç dökülmesi vs devam ettiği için bayramdan sonra gideceğim doktora.Aynı zamanda hazır tahlillerim yapılmışken diyetisyene de gideceğim en kısa zamanda.İnşallah kısa zamanda kurtuluruz bu sorunlardan Sende kendini bu kadar üzme lütfen,şükretmeyi bilmemiz gerekiyor

inşaAllah çok teşekkür ederim ilgilendiğin için sana da çok geçmiş olsun

o kadar ayrıntısı var ki hastalığın.küçücük bir troid bezi bütün vücudu yönetiyomuş meğer.bozulduğu anda herşey aksamaya başlıyo dediğin gibi yapmaya çalışıcam sağol ilgilendiğin için canım

teşekkür ederim.bu arada istanbulda mı yaşıyorsun?eğer öyleyse belki ben de senin gittiğin doktora giderim,tabi memnunsan:44:

ankaradayım canım ben.tam olarak da bilemiyorum doktor iyi mi değil mi.yeni teşhis konuldu henüz kullanmaya başladım ilacı da.kutu bitince tekrar gel dedi.TSH değeri için tekrar kan tahlili yapılıcakmış.ama 5 tüp kan daha verdim onları ne için aldılar bilmiyorum bayramdan sonra gidip alıcam sonuçları göstericem bakalım:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…