Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
HAYATIMIN TADLARI...BÜYÜYORLAR
Kayıtlı Üye
gülbeşeker, netertua çok teşekkürler, umarım sonuç iyi olur, sırf okuduklarımı uyguladığımda bile ufaktan gelişmeler oldu, inşaallah devam eder, doktora haftaya gideceğiz, bize dua edin lütfen...
bu bizim derdimiz...
o yüzden birbirimize yardımcı olmalıyız... ancak bizim gibi aynı sorunları yaşayanlar bu sıkıntının ne demek olduğunu anlar
nasrettin hoca misali
ağaçtan düşenin halinden ancak ağaçtan düşen anlar...
Merhabalar..
Öncelikle konu sahibine çok teşekkür ediyorum,böyle bir konuyu açtığı için.Başka bir topikte başka bir bayana davet üzerine gördüm topiği...
Ben 20 yaşındayım ve 5 sene önce annemi kaybettim kardeşimde 13 yaşında ve kardeşimdede hiperaktiflik ve dikkat dağınıklığı var.Evin tek kızı olduğum için kardeşimin herşeyle ben ilgileniyorum.Kardeşim çok yaramaz bir çocuktu ve anneye çok düşkündü annemin vefatı üzerine kardeşim( 8 yaşındaydı o zaman) çok bocaladı normal bir çocuğa ölümü anlatabilirdin belki bir nebzede olsa ama böyle bir çocuk ölümden ne anlardı ben bile 15 yaşında anlayamamışken ondan öyle birşeyi nasıl beklerdik...Neyse özel bir okulda eğitim alıyo annemden sonra psikoloğa gitti ilaç tedavisi gördü ama çokta etkili oladı şuanda okulunda çok mutlu ve okulu ona çok daha toparladı şükürler olsunki zamanla düzeliyolar bilmiyorum tamamen normale dönebilirlermi ama sanmasamda RABBİMden umudumu kesmiyorum.Normal bir çocuğa birşey 2 kere söylüyosan bötle bir çocuğa 5 defa söylemen gerekiyo .ilk başlarda hasta olduğunu kabullenemedim hasta gözüyle bakılmasına hala incinirim anne değilim ama bir oğlum var benimde .topiğin takibinde olucam kardeşime mümkün olduğunca yardımcı olmak istiyorum elimden geen yapmak burda çok faydalınıcagımı bilyorum şimdiden herkeze çok teşekkürler
Kayıtlı Üye
UZMANLAR DıYOR Kı
Kendine güveni olmayan çocuklar yetiştirmek istiyorsanız;
- Çocuklarınızdan her şeyin en mükemmelini yapmalarını isteyin.
- Yaptıkları her işte mutlakā ama mutlakā bir hata bulun.
- Onları başarılı komşu ya da akraba çocukları ile kıyaslayın.
- Herkesin önünde hatalarını yüzlerine vurarak onları utandırın.
- Çocuğunuzun her yaptığı işi küçümseyin ve aslâ takdîr etmeyin.
- Onun adam olamayacağını ve hiçbir işe yaramadığını sürekli tekrarlayın
Kayıtlı Üye
Merhabalar..
Öncelikle konu sahibine çok teşekkür ediyorum,böyle bir konuyu açtığı için.Başka bir topikte başka bir bayana davet üzerine gördüm topiği...
Ben 20 yaşındayım ve 5 sene önce annemi kaybettim kardeşimde 13 yaşında ve kardeşimdede hiperaktiflik ve dikkat dağınıklığı var.Evin tek kızı olduğum için kardeşimin herşeyle ben ilgileniyorum.Kardeşim çok yaramaz bir çocuktu ve anneye çok düşkündü annemin vefatı üzerine kardeşim( 8 yaşındaydı o zaman) çok bocaladı normal bir çocuğa ölümü anlatabilirdin belki bir nebzede olsa ama böyle bir çocuk ölümden ne anlardı ben bile 15 yaşında anlayamamışken ondan öyle birşeyi nasıl beklerdik...Neyse özel bir okulda eğitim alıyo annemden sonra psikoloğa gitti ilaç tedavisi gördü ama çokta etkili oladı şuanda okulunda çok mutlu ve okulu ona çok daha toparladı şükürler olsunki zamanla düzeliyolar bilmiyorum tamamen normale dönebilirlermi ama sanmasamda RABBİMden umudumu kesmiyorum.Normal bir çocuğa birşey 2 kere söylüyosan bötle bir çocuğa 5 defa söylemen gerekiyo .ilk başlarda hasta olduğunu kabullenemedim hasta gözüyle bakılmasına hala incinirim anne değilim ama bir oğlum var benimde .topiğin takibinde olucam kardeşime mümkün olduğunca yardımcı olmak istiyorum elimden geen yapmak burda çok faydalınıcagımı bilyorum şimdiden herkeze çok teşekkürler
canım mesajını yeni gördüm...
Allah kolaylıklar versin çok zor bu işler..
ama yardımcı olabileceğimiz ne varsa elimizden geldiği kadar yardım ederiz...ikinizinde tam anneye ihtiyacınız olduğu zamanda kaybetmişsiniz annenizi...
Allah sabırlar versin...:çok üzgünüm:
"Anne- Baba ve Eğitimciler İçin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu" Prof. Dr. Cahide Aydın/ Doç. Dr. Eyüp Sabri Ercan kitabını okudum Kitapta çok faydalı bilgiler var. Hem DEHB olun çocuklarla ilgili yeni pek çok şey öğrendim hemde bizlerin yapılabilecekleri hakkında bilgilendiriyor. Mutlaka bu çocukların spor yapmaları öneriliyor mesela. İlaç tedavisinin de yazın kesilmemesi gerektiği anlatılıyor. Bu çocukların kazalara karşı çok daha fazla risk taşıdıkları (acelecilik, dürtüsellik, sonrasını düşünmeme...) için ailelerin bu tip durumlarla karşılaşmamak için mutlaka ilaç eşliğinde tedaviye başlamaları gerektiği anlatılıyor. Ben kitaptan çok şey öğrendim. Herkese okumasını tavsiye ederim. Başucu kitabınız olacak.
sabah yazdığımız mesajların hepsi silinmiş gülbeşeker ![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Kayıtlı Üye
sabah yazdığımız mesajların hepsi silinmiş gülbeşeker
neden silinmiş
yanlış bi şey mi yazmışım ![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
yok ondan değil de site sabah farklıydı ya bence ondandır.şimdi eski haline dönmüş .
benim yaklaşık 15 mesaj gitmiş ![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
sabah sorduğunuz soruyu cevaplıyayım.
dr.özlem sürücünün kitabında okumuştum.
kullandığınız ilacın yan etkilerinden biri de tik davranışlarını tetiklemesiymiş.
bunu dr.a söyleyin.
belki ilacı değiştirir yada dozajını ayarlar.
aynı zmanda psikoterapi de almalısınız.bunu doktorunuzla paylaşın.yani ilaç+terapi olsun.
"Anne- Baba ve Eğitimciler İçin Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu" Prof. Dr. Cahide Aydın/ Doç. Dr. Eyüp Sabri Ercan kitabını okudum Kitapta çok faydalı bilgiler var. Hem DEHB olun çocuklarla ilgili yeni pek çok şey öğrendim hemde bizlerin yapılabilecekleri hakkında bilgilendiriyor. Mutlaka bu çocukların spor yapmaları öneriliyor mesela. İlaç tedavisinin de yazın kesilmemesi gerektiği anlatılıyor. Bu çocukların kazalara karşı çok daha fazla risk taşıdıkları (acelecilik, dürtüsellik, sonrasını düşünmeme...) için ailelerin bu tip durumlarla karşılaşmamak için mutlaka ilaç eşliğinde tedaviye başlamaları gerektiği anlatılıyor. Ben kitaptan çok şey öğrendim. Herkese okumasını tavsiye ederim. Başucu kitabınız olacak.
bende eyüp beyin diğer kitabını okudum.şuan tekrar not alarak okumaya başladım.
gerçektende çok güzel bir kitap,dili sade,anlaşılır,bol bol örnek var.
ben de herkese tavsiye ederim.
Dr.Özlem Sürücü nün kitabı nasıl, tavsiye eder misiniz? Bu konuda 2 kitap okudum onu da alıp okusam mı acaba ?
arkadaşlar merhaba bende uzun zamandır böyle bişeyden kuşkulanıyodum çünkü çok hareketli bir oğlum var bu yıl anasınıfına başladı okuldan şikayetler gelmeye başladı bende biraz enerjisini atar diye kendi isteği üzerine onu dans kursuna verdim ama maalesef aynı şikayetler ordan da geldi ''fazlasıyla hareketli, çabuk sıkılıyor bunun sonucundada diğerlerinin dikkatini dağıtıyor''.bana söylenen hep buydu.bugün aldımdoktora götürdüm ama lüleburgazda çocuk psikiyatırı olmadığı içim normal psikoloğa gittik benden wisc-r diye bir test istedi yalnız 7 yaşını tamamlaması gerekiyomuş ama internetten baktım 6yaşa da yapılabiliyor aranızda bunu yapyıran varmı varsa kaç yaşındaydı çocuğunuz bilgi verebilirsenizçok sevinirim hepimize geçmiş olsun
Bengi Semerci nin Bebeklikten Erişkinliğe Hiperaktivite Bozukluğu kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bu çocukların tüm özellikleri kitapta çok ayrıntılı anlatılıyor.
- Tutturmaları, ısrarcılıkları...vs Ben kitabı okuduktan sonra iyice ikna oldum oğlumun hiperaktif olduğuna. Zaten çocuk psikiyatristide hiperaktif demişti.
Dr.Özlem Sürücü nün kitabı nasıl, tavsiye eder misiniz? Bu konuda 2 kitap okudum onu da alıp okusam mı acaba ?
dr.eyüp sabri ercanın dikkat eksikliği ve hiperaktivite kitabını okuduysanız gerek yok.sizin için iki kitabı tekrar inceledim.
hemen hemen benzer şeyler var.bence gerek yok.ama bir yakınınızda görürseniz alıp okuyun.zaten sizde bu konuyla ilgili iki kitap varmış,bu nedenle gerek yok.
Bengi Semerci nin Bebeklikten Erişkinliğe Hiperaktivite Bozukluğu kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bu çocukların tüm özellikleri kitapta çok ayrıntılı anlatılıyor.
- Tutturmaları, ısrarcılıkları...vs Ben kitabı okuduktan sonra iyice ikna oldum oğlumun hiperaktif olduğuna. Zaten çocuk psikiyatristide hiperaktif demişti.
bugün dışarı çıkacağım.kitapçılara bir sorayım.
bilgi için teşekürler.
sabah sorduğunuz soruyu cevaplıyayım.
dr.özlem sürücünün kitabında okumuştum.
kullandığınız ilacın yan etkilerinden biri de tik davranışlarını tetiklemesiymiş.
bunu dr.a söyleyin.
belki ilacı değiştirir yada dozajını ayarlar.
aynı zmanda psikoterapi de almalısınız.bunu doktorunuzla paylaşın.yani ilaç+terapi olsun.
sevgili gülbeşeker.
bu mesaj sanaydı okudun mu??
internetten bir bakayım dedim.
kitabın iç sayfalarını da vermişler tanıtım amaçlı,gayet güzel gözüküyor .
kitabı almak isteyenler gözatabililer.
internet kitapçınız kitapyurdu.com - Ürün Detay
Hiperaktivif teşhisi konan oğlumuza çocuk psikiyatristi kontrolünde Concerta 18 mg başladık. 2 hafta oldu başlayalı. Sadece okula giderken kahvaltıdan sonra veriyorum. İlk hafta haftasonuda ilacı vermiştim. 2.hafta ctsi pazar ilacı vermedim. Hafta sonu vermeyi düşünmüyorum.
İlaç iştahını tamamen kesti. Okulda hiç yemek yemiyormuş. Eskiden tost-meyve suyu mutlaka alırdı öğle yemeğinden bir kaç saat sonra onuda 2 haftadır kesmiş. İştahsızlık ilacın en belirgin yan etkisi. Arada karnım ağrıyor anne diyordu. Oğlum açlıktan karnın ağrır mutlaka birşeyler ye okulda diye tembih ediyorum ama nafile.
Bir de 2-3 kere kabus türü (halüsünasyonda diyebiliriz)rüyalar gördü.Anlattığına göre epey korkunçtu. Odanın içinde büyük bir göz ağız görmüş perdede,konuşuyormuş. Elini uzatınca küçülüyormuş arada büyüyormuş. Bir de arada çok duygusallaşıyor. Hiç olmadık bir şeyde gözleri doluyor,küsüyor. Dün akşam kalbim ağrıyor anne deyince çok korktum.
Canım çok sıkılıyor bunları duyunca, çok üzülüyorum (bazen ağlıyorum).
Bugün ilacı vermeden gönderdim okula.Doktoruna telefon açıp soracağım bugün. Bu yan etkiler geçecek mi hep devam mı edecek?
İlacın yan etkileri için çocuk pskiyatristiyle telefonda görüştüm. Başağrısı ve iştahsızlık 2 ay sonra ortadan kalkıyormuş. Kalp ağrısı olmaz göğüs ağrısı olmuş olabilir dedi. İlaca mutlaka devam etmemiz gerektiğini ilacı kesersek ileride çok daha önemli sorunlarla karşılaşabileceğimizi söyledi. Bilim, ilaç tedavisini tek çözüm olarak görüyor, bu yolda devam etmemiz şart dedi. Öğretmeninin dediklerini ilettim; Okulda davranışlarının olumlu yönde değiştiğini, dersleri daha iyi takip ettiğini, arkadaşlarıyla artık sorun yaşamadığını (kavga etmeden uyumlu oynayabilme,vurmama), tehlikeli,riskli davranışlarda bulunmadığını (tırmanma,atlama...) söyledim.
İlacın olumlu etkilerini görüyoruz bu çok iyi birşey dedi. Kar zarar durumuna göre ilacın kazandırdıkları daha ağır basıyor.İlacı okula gittiği günlerde mutlaka vereceğiz dedi. Haftasonları vermeyeceğimizi söyledi. Bunu doktordan duymak beni çok sevindirdi.(Zaten vermeyi düşünmüyordum)
Bir de psikologla görüşmek istiyorum bu konuda yapabileceğimiz terapi türünden neler vardır, önerileri nelerdir diye. Psikologdan randevu aldım. Bugün saat 5 te randevumuz var. Görüşmemizin ayrıntılarını yarın sizlerle paylaşacağım.
brigitte2008 öncelikle geçmiş olsun.
bu ilacı , bir tanıdığım çocuğuna kullanmış sadece ilk günler bulantı kusma görülmüş.demek herkeste farklı etkiler oluyor.