Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
abla konunu okudum cok gecmıs olsun ama sen cok bılınclı bır annesın
senın yavru kuzuların cok sanslı cocuklar
ınsa allah doktorun bahsettıgı bu zorlu surecı cok kısa zamanda atlatıp yıllar sonra ıkıncı baharınla oglusunu unıformasıyla goreceksın
ben yurekten ınanıyorum ve dua edıyorum

abla konunu okudum cok gecmıs olsun ama sen cok bılınclı bır annesın
senın yavru kuzuların cok sanslı cocuklar
ınsa allah doktorun bahsettıgı bu zorlu surecı cok kısa zamanda atlatıp yıllar sonra ıkıncı baharınla oglusunu unıformasıyla goreceksın
ben yurekten ınanıyorum ve dua edıyorum

çok teşekkür ederim allah razı olsun.

dün gittik artık.... çocuk kardiyolojisine sevk etti daha sonra tekrar çocuk psikyatrisinde tedaviolacak allah yardımcımız olsun... uzuuun bir süreç beni bekliyor...

merhaba arkadaşım öncelikle düşüncen ve bu bölüme davetin için tşk ederim benim oğlumda 4 yıldır tedavi görüyo şuan özel eğitim sınıfında ama çok şükür 4 yılda onun için yapmadığım denemediğim yöntem kalmadı ve çabalarım sonuç gösterdi oğlum eskiye göre çok daha iyi tabiii hala normal bir çocuk gibi değil ama normale çok yakın baya düzeldi tedavisi ve eğitimi devam ediyo bütün günümü onunla ilgilenmekle geçiriyorum inş böyle giderse 2 seneye kadar tamamen iyleşme ihtimali yüksek allah hemizin evlatlarına acil şifalar versin:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

merhaba arkadaşım öncelikle düşüncen ve bu bölüme davetin için tşk ederim benim oğlumda 4 yıldır tedavi görüyo şuan özel eğitim sınıfında ama çok şükür 4 yılda onun için yapmadığım denemediğim yöntem kalmadı ve çabalarım sonuç gösterdi oğlum eskiye göre çok daha iyi tabiii hala normal bir çocuk gibi değil ama normale çok yakın baya düzeldi tedavisi ve eğitimi devam ediyo bütün günümü onunla ilgilenmekle geçiriyorum inş böyle giderse 2 seneye kadar tamamen iyleşme ihtimali yüksek allah hemizin evlatlarına acil şifalar versin:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

amin inşallah :Saruboceq:

çok geçmiş olsun.

maşallah ilgili bir anneymişsiniz.tebrik ederim vereliniortak

oğlunuz kaç yaşında ve teşhisi tam olarak nedir??

hoşgeldin sefalar getirdin
geçmiş olsun
yazdıklarına bakılırsasen epey yol katetmişsin
ben daha yolun başındayım...
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...hepimizekolay gelsin...

amin inşallah :Saruboceq:

çok geçmiş olsun.

maşallah ilgili bir anneymişsiniz.tebrik ederim vereliniortak

oğlunuz kaç yaşında ve teşhisi tam olarak nedir??
[/Qöncelikle tşk ederim oğlum şuanda 8 yaşında 4 yıldır tedavi ve eğitim görüyor teşhisi hiperaktive dikkat eksikliği ve sınır düzeyde zihinsel engelli ama dediğim gibi çok şükür eskiye göre şimdi daha iyi hatta şu son bir aydır bazı kelimeleri okumaya başladı ve artık 50 ye kadar sayabiliyo renkleri öğrendi eskisinden daha uzun süre yerinde sabit durabiliyo allahıma hergün dua ediyorr şükrediyorum ve umudum inancım çok yüksek inşallah sonuna kadar oğlumun arkasında olup topluma kazandırıcam:Saruboceq:

hoşgeldin sefalar getirdin
geçmiş olsun
yazdıklarına bakılırsasen epey yol katetmişsin
ben daha yolun başındayım...
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...hepimizekolay gelsin...

hoşbulduk kardeş allah acil şifalar versin ben çabaladım buralara kadar getirdim oğlumu inan şuan bunları yazarken bile gözlerim doluyo buaralar oğlumun okuması ilerlemesi doktorunun pisikoloğunun öğretmenin umut verici sözleri beni hayata bağlıyor içim içime sığmıyor darısı başınıza size tavsiyem inanın ve sakın umudunuzu kaybetmeyin!!! buarada internettte bu çocuklarla ilgili çok güzel araştırmalar bilgiler var ben 2 yıl önce sırf buyüzden internet bağlattım çokta faydasını gördüm ayrıca çocukken hiperaktif olan fakat şimdi kimisi müdür kimisi üniversite öğrencisi kimisi öğretmen kimisi iş adamı olan birsürü insanın paylaşım yazıları var çocukken yaşadıklarını tedavilerini azimle bu konumlara gelmelerini yazmışlar okudukça daha çok umutlandım ve inandım benim oğlum iyleşicek ve allahın izniyle çok güzel konumlara gelicek tavsiye ederim sizde okuyun yaranıza melhem olucaktır hatta bende aradabir ilgimi çeken hayat hikayelerini burda sizlerle paylaşırım hep beraber kalkıcaz inşallah bu derdin altından allah başka dert vermesinolumunekankayizsmile

selam arkadaşlar allah hepimizin çocuklarına şifalar versin sizden bana yardımcı olmanızı rica edicem

oğlum var 2.5 yaşında kreşe gidiyo

aynı sınıfta 2 yaşında bi kız çocuğu var öyle hareketli ki jet gibi etrafa zararda veriyor eline ne geçse fırlatıyor geçenlerde oğlumun çenesine birşey atmış çok ağlamış benimki şükür birşey olmamış demem o ki bu kız çocuğu sürekli etrafa zarar vermeye çalışıyo elinden oyuncağa çekiyo diğer çocuk vermezsse itip kakmaya ısırmaya çalışıyo öğretmen hikaye kitap vs oyun oynatırken bu aktivitelere katılmıyo ve diğer çocuklarında dikkatini dağatıyormuş öğretmen ve annesinden duydum müdür ay sonondan sonra gelmeyin demiş çok üzüldüm ben annesi ile konuştum ne yapayım ben diyo pek umursamıyo neler yapılabilit arkadaşlar hiperaktive dikkat eksikliği nasıl anlaşılabilir ben bu anneye yardımcı olmak istiyorum öncelikle mutlaka doktara gitmesini söyledim ama bide çok rahat bi anne bişey yok o doğduğundan beri böyle deyip geçiştiriyo malesef

selam arkadaşlar allah hepimizin çocuklarına şifalar versin sizden bana yardımcı olmanızı rica edicem

aynı sınıfta 2 yaşında bi kız çocuğu var öyle hareketli ki jet gibi etrafa zararda veriyor eline ne geçse fırlatıyor geçenlerde oğlumun çenesine birşey atmış çok ağlamış benimki şükür birşey olmamış demem o ki bu kız çocuğu sürekli etrafa zarar vermeye çalışıyo elinden oyuncağa çekiyo diğer çocuk vermezsse itip kakmaya ısırmaya çalışıyo öğretmen hikaye kitap vs oyun oynatırken bu aktivitelere katılmıyo ve diğer çocuklarında dikkatini dağatıyormuş öğretmen ve annesinden duydum müdür ay sonondan sonra gelmeyin demiş çok üzüldüm ben annesi ile konuştum ne yapayım ben diyo pek umursamıyo neler yapılabilit arkadaşlar hiperaktive dikkat eksikliği nasıl anlaşılabilir ben bu anneye yardımcı olmak istiyorum öncelikle mutlaka doktara gitmesini söyledim ama bide çok rahat bi anne bişey yok o doğduğundan beri böyle deyip geçiştiriyo malesef

işte bende bu tip kadınları anlamıyorum
senin çocuğun etrafa zarar veriyor kreş müdürü okuldan alınmasını istiyor ve sen hala dr a götürmemek de ısrar edip bu hep böyle zaten diyorsun şaşılacak durum valla
...
bence böyle birdurumda eğer o kadının çocuğu kreşden gitmezse siz çocuğunuzu oradan alın...
başkasının çocuğu yüzünden evladımın zarar görmesini istemem...
ama kadın çocuğunu dr agötürür tedavisi başlar ona o zaman herkes yardımcı olur...
böyle bir şeyi kabullnemeden olmaz yani...
hiç bir şeyi yoksa da bunu uzman bir dr söylesin...

işte bende bu tip kadınları anlamıyorum
senin çocuğun etrafa zarar veriyor kreş müdürü okuldan alınmasını istiyor ve sen hala dr a götürmemek de ısrar edip bu hep böyle zaten diyorsun şaşılacak durum valla
...
bence böyle birdurumda eğer o kadının çocuğu kreşden gitmezse siz çocuğunuzu oradan alın...
başkasının çocuğu yüzünden evladımın zarar görmesini istemem...
ama kadın çocuğunu dr agötürür tedavisi başlar ona o zaman herkes yardımcı olur...
böyle bir şeyi kabullnemeden olmaz yani...
hiç bir şeyi yoksa da bunu uzman bir dr söylesin...

canım sağolasın cevap yazdığın için dün yine konuştuk müdür anne falan müdür rehberlik araştırma merkezinden randevu almış kıza cuma günü gidicekler bende çapa tıp fakültesi norolojiden randevu almaya çalışıyorum oarayada gidicekler kız gün geçtikçe hırçınlaşıyor ve biraz sakinleşene kadar yani tanısı falan konulana kadar okula gelmeyecekler

anne cahilmi desem cahil değil öğretmen olduğunu söylüyo doğudan yeni gelmişler buraya babası gelip kreşe yazdırmış kızını anlamadım bende ben lise mezunuyum sadece ama o kadın üniverste ve öğretmenim diyo inşallah iyileşir bu kızımız

inşallah iyileşir...
ama öyle her öğretmenim diyen eğitimli olmuyor sadece öğretimli oluyorlar malesef...

merhaba arkadaşım yazını okudum ve maleski çocuğun durumu davranışları oğlumunki gibi bende oğlumu 4 yaşında kreşe vermiştim 3 gün sonra çıkardılar idare edemediklerini çocuğun problemli olduğunu söylediler ogünden sonra başladım araşyırmaya ve tedavisine önce doktordan başladım teşhis koyuldu ve sonrada ne gerekiyosa yapmaya devam ettim benim bu konudaki acizane tecrübem ve görüşüm annenin önce çocuğun rahatsızlığını kabullenmesi gerekiyo ve çocuktan önce kendini bu konuda geliştirmesi gerekiyor eğer bunları yapamassa inanın tedavide fayda etmiyo eğitimde inş anne biran önce durumun ciddiyetinin farkına varıp bu durumu kabullenir kızına doğru şekilde davranır ayrıca ilginiz için sizide tebrik ederim allah çoğunuza zihin açıklığı ve başırılı sağlıklı uzun ömür nasip etsin:Saruboceq:opuyorumnanaktan

selam benim çocuğum 2 buçuk yaşında çok hiperaktif ve kardeşinin olmasını istemiyor bende bu durumdan çok rahatsız oluyorum cevap yazarsanız sevinirim....

selam benim çocuğum 2 buçuk yaşında çok hiperaktif ve kardeşinin olmasını istemiyor bende bu durumdan çok rahatsız oluyorum cevap yazarsanız sevinirim....

canım çocuğunu doktora götürdünmü hiperaktif derken nasıl yani etrafada zarar veriyomu mesala arkadaşına oyuncak vs inatçımı dediği olsun hep olmazssa kendine zarar verme başını yere çarpma gibi

merhaba arkadaşım yazını okudum ve maleski çocuğun durumu davranışları oğlumunki gibi bende oğlumu 4 yaşında kreşe vermiştim 3 gün sonra çıkardılar idare edemediklerini çocuğun problemli olduğunu söylediler ogünden sonra başladım araşyırmaya ve tedavisine önce doktordan başladım teşhis koyuldu ve sonrada ne gerekiyosa yapmaya devam ettim benim bu konudaki acizane tecrübem ve görüşüm annenin önce çocuğun rahatsızlığını kabullenmesi gerekiyo ve çocuktan önce kendini bu konuda geliştirmesi gerekiyor eğer bunları yapamassa inanın tedavide fayda etmiyo eğitimde inş anne biran önce durumun ciddiyetinin farkına varıp bu durumu kabullenir kızına doğru şekilde davranır ayrıca ilginiz için sizide tebrik ederim allah çoğunuza zihin açıklığı ve başırılı sağlıklı uzun ömür nasip etsin:Saruboceq:opuyorumnanaktan

güzel dileklerin için teşşekür ederim canım allah hepimizin evlatlarına sağlık başarı şifa versin inşallah dediğin gibi annenin durumu kabullenmesi gerekiyo ilk şart bu ondan sonra tedavi ne gerekiyo ise çocuğa nasıl davranılması gerekiyo ise bunları öğrenecek okul müdürümüzde çok iyidir sağolsun bu konuda ne kadar sorunlu çocuk varsa takip eder yani düşünün sorunlu bir kız bu baba kreşe gelmiş yazdırmış bunların dikkatini çekmiş çocuğun davranışları falan öğretmen ve müdür uyardı aileyi onlarda aa :1shok:öylemi falan dediler

hayır doktora götürmedim

hemen doktara götürelisin canım çocuğunu çocuk psikiyatri olabilir noroloji olabilir en azından teşhisi konulur sende ona göre hareket edersin daha küçükmüş yaşıda hem nekadar erken tedavio kadar büyük başarı

bilemiyorum söyleyince dalga geçiyolar canım kafasını furmayı bırakmışdı tekrar başladı aslında yani bence zeki isdedini yapmayınca sinirden herşeyi yapıyo elini ısırıyo sence kafam karışıyo

bilemiyorum söyleyince dalga geçiyolar canım kafasını furmayı bırakmışdı tekrar başladı aslında yani bence zeki isdedini yapmayınca sinirden herşeyi yapıyo elini ısırıyo sence kafam karışıyo

bilemiyorum demekle olmazki ama sen çocuğunda diğer çocuklardan farklı birşeyler seziyosan eğer mutlaka bi uzamana danışmalısın yinede sen bilirsin canım

Back