• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Merhaba. 8 yaşında bir oğlum var.Hiperaktif olduğunu söylüyor öğretmeni.Bir testten bahsetti moxo hşperaktivite testi diye.Hemen sonuç veriyormuş.Daha önce yaptıran var mı arkadaşlar? En azından bir bilgisi olan????

Arkadaslar benim de oglum 1 yasimda ve cok hareketli. Durduğu yerde durmuyor kipirdamaktan uykuya dalamiyor hatta doktorunuz biraz sakin olsun diye zatiten alerji surubu verdi yan etkisi sersemlik yapiyor cunku. Ama bi sure sonra ona da alisti.
Kucagima aliyorum kucakta durmuyor yere birakiyorum durmuyor daha yuruyemiyorda com zor durumdayim. Bazen dayanamayip isyan ediyorum. Bana onerebileceginiz bisey var mi.
Uyuyiyor uyuyamadikca daha cok hircinlasiyor

Arkadaslar benim de oglum 1 yasimda ve cok hareketli. Durduğu yerde durmuyor kipirdamaktan uykuya dalamiyor hatta doktorunuz biraz sakin olsun diye zatiten alerji surubu verdi yan etkisi sersemlik yapiyor cunku. Ama bi sure sonra ona da alisti.
Kucagima aliyorum kucakta durmuyor yere birakiyorum durmuyor daha yuruyemiyorda com zor durumdayim. Bazen dayanamayip isyan ediyorum. Bana onerebileceginiz bisey var mi.
Uyuyiyor uyuyamadikca daha cok hircinlasiyor

Buraya sirf bu konu icin uye oldum. Benimle ayni durumda olan arkadaslardan oneriler almak icin. Hiperaktif tanisi konan anneler cocuklarinizi nasil buyuttunuz ben olmek istiyorum artk

Merhabalar öncelikle senelerdir bende bu konudan muzdaribim bunu söyleyim okuldan şikayet vs vs..... derse girmeme ayakta dolanma yazı yazmama aklınıza gelebilecek bütün şikayetler.......oğlumu ilk 5 yşında dr götürdüm otistik dediler doktor çocuğu görmeden bakmadan daha sonra götürdüm 1. sınıfta asperger dediler ve bunların yanında dikkat eksikliği vsvs ......oğlum hiç bir zamana klasik yöntemle ders dinlemedi ve çalışmadı 1. sınıfa başlamadan okumayı biliyordu....ama nasıl ona bir set almıştım pc de okuma yazmaya hazırlnıyorum dişye bir yada iki defa yarım yamalak izledi bu cd kitaplarıda vardı ben klasik anne tipi pc çok oyun oynuyosun bak bunlara bakmıyosun para veriyoruz umursamıyosun vs vs.... ben okuyorum dedi nerde ne zaman yalan söylüuosun dedim ben niye görmedim ve oğlumla iddaya girdik kitabı getirdim çocuk bütün elat için hazırlanan hikaye kitabını okudu benim ağzım açık kaldı.... sobra sıkıntılar başladı derse girmedi yazı yazmadı 1. sınıfta rispardel surup 21. sınıfta ritalin kullandım hızla kilo kaybettei duygudurumu bozuldu sürekli ağlamaklı bir tonlakonuşuyo....bende sizler gibi çok araştırmalar yaptım halada okuyorum görüyosunuz.... bir gün doktara dedim di Q testi istiyorum bu çocukta öğrenmede sıkıntı yok canı isteyince yapıyor....ve sonuç Q testi yüksek çıktı......sonra ben kendi kendime dedim ki... yazıklar olsun bana onca ilça pes etme isyan etme doktorların dediğine kanma.......bu arada bende öğretmenim.....önce kendi hayatımı değiştirme kakarı aldım yaşam tarzım ev arkadaş çevrem sonra küçük basamaklarla oğluma bir proğram yaprım sıkılmasın dikkati az diye 10dk derslerle başladım....size tüm samimiyetimle söylüyorum 3. sınıftayız şuan 4 e geçtik benim oğlum 2 senedir yazı yazmıyodu tek kelime kitap okumuyodu dersle alakası yok sınava girmezdi....şu an 200 yakın kitabı okuduk yazı yazdık...ve solak kalemide bir tuaf tutuyo üstelik.....dersleri toparladı.....2 yıl ilaç kullandım bir arpa boyu işlerleyemedim bu sene ilaç kullandım ben %200 başarı elde etttim kendinizi değiştirin.......ev işlerinde kendimi paralıyodum mesele hiç bir şey yapmıyorum yemek o kladar eşime yıktım hepsini sadece eğitimiyle ilgilendim... bu bahsetiğim benim tam 8 saatimi alıyo ama ben başardım ilaç tavsiye etmiyorum.... çocuklar ufak 4. sınıfa kadar aldığı notun hiç bir hayati önemi yok....

Sizi ayakta alkışlıyorum...bravo bravo bravo hocam...

hiper aktivite dedikleri şu durum bundan 20 yıl sonra normal karşılanacak...bu seferde ilaç firmaları durgun yavaş cocuklara yönelecek çünkü yeni kurbanlar bulması lazım!

benimmetem senden alıntı yapamadım sitede sıkıntı var sanırım....öncelikle sabırlı ol. bu cocuklar ana rahmine düştügü anda cocuklarımıza faydası olur diye içtik folikleri, içtik vitaminleri, içtik balık yagını, içtik demir ilaçlarını eeee içtikte içtik....beyinleri cok hızlı çalışan yeni nesiller yarattık...dogal olarak onların hızına erişemiyoruz. ritimlerimiz tutmuyor...7 yaşa girmiş bir oglum var bizde de durum aynı...sabır ilgi alaka sana başka tavsiyem olamaz..Allah yardımcımız olsun.

Çok teşekkür ederim. Beni en çok yoran uyku icin direnmesi. Bazen arabada gezdirerek uyutuyiruz. Calistigim icin annem bakiyor gunduzde evin icinde bebek arabasi ile uyuytabiliyoruz saatlerce yuruyoruz evin icinde. Uykuya dalamiyor kipirdamaktan. Bazrn aglarken kusuyor bile aglaya aglaya siziyor. Sirtini kasiyorum ama nafile asla rahatlamiyor. Ayagima yatmiyor bile. Cok ozeniyorum ayaginda sallayarak uyutmaya

Çok teşekkür ederim. Beni en çok yoran uyku icin direnmesi. Bazen arabada gezdirerek uyutuyiruz. Calistigim icin annem bakiyor gunduzde evin icinde bebek arabasi ile uyuytabiliyoruz saatlerce yuruyoruz evin icinde. Uykuya dalamiyor kipirdamaktan. Bazrn aglarken kusuyor bile aglaya aglaya siziyor. Sirtini kasiyorum ama nafile asla rahatlamiyor. Ayagima yatmiyor bile. Cok ozeniyorum ayaginda sallayarak uyutmaya

idrar yolu enfeksiyonu, bitik, orta kulaklarına bakıldı mı? sorunun kaynagı bunlardan biri de olabilir...

Bir kuzenim var gerçi şimdilerde genç kız oldu...onunda cocuklugu sizin oglunuz gibi geçti. Hep arabada hep kucakta ne zaman gece olur onlar doktor kapılarındaydılar...hep aglama krizleriyle geçti. Meğer cocugun kronikleşmiş idrar yolu enfeksiyonu varmış. Gözden kaçırılmış kolik bebek sanılmış uzun süre...

Halen bile bunu çeker. Bu yaşta olmasına ragmen...Gece huysuzlukları bir rahatsızlıgının göstergeside olabilir.

merhaba benim oğlumda 1.sınıftan beri düzenli olarak concerta kullanıyor.şuan 2.sınıfta hem dikkatini arttırdı hareketliliğini sınırladı buraya kadar iyi ama ben hala alışamadım.,ştahını kesiyor,huzursuzluk hali var sanki böyle mutsuz isteksiz gibi kilo kaybı oldu..sabah veriyorum 27 mg etütlü okul su bile içmiyor koyduğum herşey geri geliyor.artık beslenme bile koymuyorum.kesinlikle yemiyor.sürekli tuvalete gidiyormuş,tuvalete gidişi aslında bulunduğu ortamdan uzaklaşmak istemesi sanırım içi daralıyor..dün geziye gitmişler benimki guruptan uzaklaşmış almış başını ötelere doğru gitmiş.öğretmende ceza vermiş bidahaki geziye gitmeyeceksin diye.yani biz yan etkilerini yaşıyoruz.artık bidahaki randevumuz eylülde olcak acaba kullandığınız ilaç iştahla ilgili yada herhangi bir yan etki yapmadımı ayrıntılı yazarmısınız valla depresyona girdim yatıyorum kalkıyorum kendimi suçluyorum iyimi yaptım ilaca başladım yok diyorum 3.sınıfta vermicem sonra araştırıyorum vermesem daha kötü olurmuş gelecek açısından kafayı yicem arkadaşlar napıyım şaşırdım kaldım valla..

Dikkat eksikligi için kullanılan ilaçlar iştahı keser malesef

Merhaba. 8 yaşında bir oğlum var.Hiperaktif olduğunu söylüyor öğretmeni.Bir testten bahsetti moxo hşperaktivite testi diye.Hemen sonuç veriyormuş.Daha önce yaptıran var mı arkadaşlar? En azından bir bilgisi olan????

Valla canım testi yaptırmak istersen gene yaptır ben sana başka birşey anlatayım bak...

Bunda yaklaşık 1, 2 ay önce psikiyatrìstte gittik oglumla...10 dk. içinde ki bu süre belki onlar için yeterlidir bilemiyorum ritalinimizi yazdı çıktık...Ben hiperaktif dedim psikologumuzunda aynı kanıda oldugunu ilettim...

Oglum sandelyede otururken havada kalan ayağını salladı. Bu bile doktorumuza yeterli bir nedendi. Evet kızkardeşim cocuk olmak suç (muş) ben bunu anladım..

İlacı almadım dogal olarak başlamadım da...akışına bıraktım.

ve asla öncelikle cocuklarınıza hasta gözüyle sizler bakmayın ki toplumda damgalamasın onları!

asla asla cocugum hiperaktif demeyin. Hemen yaftalanırsınız çünkü.

Onlar cocuk ve cocuk olmanın gerektirdigi gibi davranıyorlar. Bizler gibi olmazlar. Dünyalarımız apayrı.

Ayy bende topigin sahibi gibi konuyu sahiplendim. Geleni agırladım gideni agırladım :-)

Aaaaa bunu hic soylemedi doktor. Bakilmadida. Ustun koru muayene ediyorlar. En kisa zamanda soyleyecegim.

Konusunda iyi bir cocuk doktoru bulun. Zaten gerekli yönlendirmeyi yapar. Tüm bu testler için. Olmadı şansınızı başka bir doktordan yana deneyin. Sonucuda buraya mutlaka yazın merakta bırakmayın.

Kires sanki icim rahatladi iyi ki agirladin beni. Buraya yazmadan once agliyordum. Gozlerim yasli nette arastirma yaparken kulübe kayit oldum. Esim is nedeniyle uc aydir bursada bense ağustosta tayin isteyecegim senin anlayacagin yalnizim. Oğlumu kendim buyutuyorum çok mutsuzum biraz rahatladım. Daha huzurluyum
Eninde sonunda buyuyecek benim yakisikli oglum da. O zaman unutucam bu sıkıntılı günler i

Kires sanki icim rahatladi iyi ki agirladin beni. Buraya yazmadan once agliyordum. Gozlerim yasli nette arastirma yaparken kulübe kayit oldum. Esim is nedeniyle uc aydir bursada bense ağustosta tayin isteyecegim senin anlayacagin yalnizim. Oğlumu kendim buyutuyorum çok mutsuzum biraz rahatladım. Daha huzurluyum
Eninde sonunda buyuyecek benim yakisikli oglum da. O zaman unutucam bu sıkıntılı günler i

Evet tatlım bu günler geçecek...Her zaman bir sonrasını düşün içini ferah tut...ve hiç bir zaman ölümü de düşünme...oglunun sana ihtiyacı var ve başkası asla senin kadar fedakar olamaz bunu unutma...diren diren diren...

Bu günleri unutucaksın inan...bu bir süreç...oglun konuşmayı bilmediginden derdini de anlatamıyor yavrum kıyamam...Sen yeni bir doktor bul eski doktorunu bırak...saglıcakla kal.kalın...

Tesekkur ederim. Sozde canakkalenin en iyi en taninmis doktoruna gidiyoruz. Sadece dedigi saglikli ve hareketli . Iki yasindan sonra cocuk pedagoguna gondercekmis bazi testler yapalim dedi. Hipersktiviteden supheleniyor.

Tesekkur ederim. Sozde canakkalenin en iyi en taninmis doktoruna gidiyoruz. Sadece dedigi saglikli ve hareketli . Iki yasindan sonra cocuk pedagoguna gondercekmis bazi testler yapalim dedi. Hipersktiviteden supheleniyor.

O yaş bir cocugun hareketli olması normal...doktorunuz da ilginç valla testler tahliller yapmadan nasıl ilaç verebiliyor şaşılacak bir durum...

Oglunuzun özellikle gece uyumaması bende farklı bir his uyandırdı nedense...diş çıkartıyor olabilir bu da o yaş cocugunu sarsan bir durumdur...ve daha önce bahsettigim idrar yolu enfeksiyonu, pipi de bitik, kulak agrısı bunları lütfen atlamayın derim.

Sizin doktor benim kuzeni görseymiş o zamanlarında kesin ona da hiperaktif dermiş... kuzen sizin oglunuzun yaşlarındayken odadan odaya koşup acısını dindirmek için kendini devamlı duvara vururmuş...sanırım o an ki acısını böyle dindirmiş yavrucak...ve gittikleri ne acil doktorları ne de muane oldukları doktor durumu anlayamamış...

Forumda 1 yaş anneleri topigi var oraya gidin arada... anneler orda da bir çok şey paylaşıyorlar..

Selam kızlar... ben bu topiğin sahibi havva ablanız namı diğer gülbeşeker
çocuğunuzun iki yaşında 5 yaşında falan olması hiperaktivite için tam teşhis konulacak yaş değil...
çünkü uzmanlar çocuğun disipline olması gereken yerde uzunca bir süre geçtikten sonra hala uyumsuzluk gösteriyorsa bu teşhisi koyuyorlar tabi görevini iyi yapanlardan bahsediyorum
yani iki yaşındaki çocuğun orda burda koşturması doğallığı gereği... Bizler çocukluğumuzda düz duvara tırmanırdık. O kadar imkansızlıklarda yapmadığımız haylazlık kalmazdı...
çocuklar ne yapsın... park yok yeşil alan yok yaxın çıkma güneşe güneş çarpar kışın çıkma üşütür hasta olursun Yazın terletmedik kışın üşütmedik elleri donup da sobanın başında kıpkırmızı olmuş ellerini ağlayarak ısıtmaya çalışmadı ısındıktan sonra da yine dışarıya kartopu oynamayı hayal etmedi... Nasıl atsın bu çocuklar enerjilerini...
hemen yaftayı yapıştırıyorlar hiperaktivite bu çocuk ver ilacı....
AMA OKUL ÇAĞINA GELİNCE İŞLER DEĞİŞİYOR
Ben iki çocuğunda da bu sorunu yaşayan bir anne olarak çok meşakkatli bir süreç olduğunu çok sabır gerektiğini söylemek isterim... Hele buna birde ergenlik eklenince aman aman aman ALLAH KOLAYLIK VERSİN
HİPERAKTİVİTE SORUNU ÇOCUĞU OLAN ANNELER ÇOCUĞUNUZU MUTLAKA VE MUTLAKA SPORA VEYA HALKOYUNLARINA VEYAHUTTA HIZLI DANSLARA YÖNLENDİRİN
ÇOK FAYDASINI GÖRECEKSİNİZ EMİN OLUN....
DRAMDAN SIKILIYORLAR SÖYLEYEYİM
DALDAN DALA O KURS BU KURS DEYİP ATLAMASINA İZİN VE FIRSAT VERMEYİN SİZ DE YORAR KENDİ DE YORULUR HİÇ BİRİNDE DE BAŞARILI OLAMAZ
ENFAZLA İKİ BİLEMEDİNİZ 3 FARKLI ALAN
MESELA....
FOLKLÖR
ENSTÜRÜMAN VE
ATLETİZM VEYA DİĞER SPOR ALANLARI AMA İÇİNDE KOŞU OLANLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLMELİ....
TABİ BUNLARI YAPARKEN ÇOCUĞUNUZU MUTLAKA VE MUTLAKA KAPSAMLI BİR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRTİN...
ÖZELLİKLE KALP İÇİN
nacizane tavsiyelerim bunlar hanımlar
bem bunları yapıyorum yaptım.
Faydasını gördüm
benim oğlum konservatuarda 11 yıldır halkoyunları oynuyor çok da başarılı ve başarılı olduğu için de çok mutlu özgüveni de yerinde... bu okulu da olumlu yönden etkiliyor.Ergenlikte çok işe yarıyor

G
Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite
Dikkat Eksikliği Sendromu nedir?
Çocuğun, yaşamının her anını etkileyen nörobiyolojik bir bozukluktur.

Kimlerde görülür?

Çocukların %5 inde. Erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 3 kez daha fazla. Her sınıfta ortalama bir ya da iki öğrencide görülür.

Yeni bir buluş mudur?[

/I]
Hayır. Değişik isimlerle anılmakla birlikte, 1900 lü yılların başlarından beri tanınan bir sendromdur. Günümüzde yaygın olan adları, Dikkat Eksikliği Sendromu ve Dikkat Eksikliği Sendromu ile Hiperaktivite Sendromudur.

Sorun nedir?

Dikkati, tek bir noktaya odaklayamamak ve organize olamamak.

Bu sendromun tıbbi bir açıklaması var mıdır?

Evet. Dikkat Eksikliği Sendromu olan ve olmayan bireylerin beyinlerinin kimyasal metabolizmaları arasında farklılıklar saptanmıştır.

Nedeni nedir?

Tek bir nedeni yoktur. Konsantrasyonu sağlamak için milyonlarca beyin hücresi birarada çalışırlar.

Neden olmayan nedir?Şeker ve diğer gıdalar Alerjiler Anne babaların yetiştirme tarzları.

Çocuğumda Dikkat Eksikliği Sendromu varsa bunu nasıl anlarım?

Dikkat Eksikliği Sendromu, her çocukta kendisini değişik olarak gösterir. Dikkat Eksikliği Sendromu olan bütün çocuklar, dikkatlerini yoğunlaştırmakta ve başladıkları işleri bitirmekte zorlanırlar. Bu zorluğun yoğunluğu çocuklar arası değişiklik gösterir. Ders dinlemenin ve yazıları tamamlamanın gerekli olduğu okul hayatında sorunlar başgösterir. Okul ödevleri yapılmaz ya da tamamlanmaz. Dinlemekte ya da direktiflere uymakta zorluk yaşanır. Çevredeki en ufak olaylarla ya da kendi düşünceleri ile kolayca dikkati dağılır.

Nasıl emin olabilirim?

Bu sendrom için ne tıbbi, ne nörolojik, ne de psikolojik tek bir test vardır. Dikkat Eksikliği Senromu olan çocukların %30 unda hiperaktivite yoktur. Onların ana sorunu dikkatlerini toplayamamak ve konsantre olamamaktır. Genellikle “uyurgezer” görünümünde, sessiz, uyuşuk ve aşırı duygusaldırlar. Dikkat Eksikliği Sendromu olan çocukların çoğu ise hiperaktif, düşüncesizce davranan ve organize olamayan bireylerdir. Genellikle, sürekli kıpırdanırlar ve vücutlerinin bir parçası sürekli hareket halindedir. Bir yerde oturamazlar. Eşyalarını unuturlar ve kaybederler. Başladıkları işi bitirmeden bir diğerine başlarlar. Müdaheleci ve rahatsız edicidirler. Sıra bekleyemezler. Cevapları soruları beklemeden ağızlarından kaçırırlar. Düşünmeden tehlikeye atılırlar. Normal faaliyetleri “sıkıcı” bulurlar

alıntıdır....

fisfisfisfisfisfis

benim 12 yaşına girmiş oğluma da bu tanı konuldu ve 26/10 tarihinden itibaren fakültede tedavisine başlanacak....
GuZel bir paylaşım çok şey ogrendim

Back