- Konu Sahibi gulbeseker
-
Risperdal kullaniyoruz 0,25.. Bikac gundur bogazi kirmiziydi.. Doktorumuz efedrin iceren ilaclari almasin dedi.. Baktim peditus ta yok.. 2 gun verdim bugun kontrolden cikti duygusal olarak.. Sabah eli toplu igne basi kadar kanadi kapiya surttu diye.. Tum gun okulda aglamis parmagim diye. Saat 4 tegeldi okuldan ve yarim saat once dr un yonlendirmesiyle gunun ikinci dozu risperdali verince sustuallahim ne kadar zor elimden bisey gelmiyor agliyor agliyor agliyor karsimda susmadi susturamadim yarin sabah yine kanicak anne elim diyor surmedigimiz krem kalmadi ikna olmadi babasini araim babasi geldi uyumaya calisiyolar bagira bagira aglayasim var uzgunum hem de cok.. Anlatamiyorum dertlesemiyorum buraya yazayim dedim of allahim nasil bisey bu
Çocuğunuzun 3.5 yaşında olduğunu yazmışsınız yanılmıyorsam..kreşe gidiyor sanırım..daha yaşı çok küçük..doktorunuz risperdal verirken ekg,tahlil falan yaptı mı?çok önemli..çünki yaşı küçük çocuklarda çok dikkat edilmesi gereken bir ilaç risperdal.oğlum 2.sınıfa gidiyor bu sene..8 yaşında.geçen sene yani 7 yaşındayken sadece 0.25 mg.doz kullandık biz de 6 ay kadar..yazın da bıraktık.bir ara doktor günde 0.50 ye çıkarabilirsiniz dedi ama çıkarmadık..bu sene çok şükür okullar açılalı 3 hafta oldu..şimdilik başlamadık ilaca..inşallah da gerekmez..benim oğlumda da dikkat eksikliği yok..dürtüsellik var..aynen sizinki gibi..size sadece söyleyebileceğim.dikkat edin..bu ilaç işi çok can sıkıcı..hele hele de yaşı çok küçük çocuklarda uzun süreli kullanımlarda kalp ritm bozukluklarına falan sebep oluyormuş.(bu forumda da okudum..)ben okul hayatı başlamadan ilaç vermeyi tavsiye etmiyorum..tabi bu benim görüşüm..uzman değilim..sadece bir dehablı bir çocuk annesiyim..
Ilacın yan etkılerının, nasıl bır ılac oldugunun farkındayım. Yarar zarar karsılastırması sonucu kullanmasının dogru olduguna karar verdık. Evet yası kucuk ama yaptıklarını. Hayatı tehlıke ıceren davranıslar oldugu goz onune alındıgında bır sure daha kullanacagız maalesef. Gercekten cok zor dehb lı bır cocugun annesı olmak yasamayan gercekten bılemez. Dr kontrolunde kullanılmalı veya bırakılmalı ılac. Sızın dr unuz mu bıraktırdı yoksa kendınız mı bıraktınız ? Devlet okuluna mı gıdıyor oglunuz ? Ben sınıflar cok kaabalık oldugundan dolayı ılkokul donemınden cok cekınıyorum. Durtusellık problemımız oldugu ıcın yeterlı gozlemlenemez tehlıkelı hareketler yapar falan dıye dusunuyorum. Gercı bu yenı sıstemın herseyı ınsanı tedırgın edıyor o da ayrı bır konu
İstanbul da PEDAM da Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof.Mücahit Öztürk'ü tavsiye ederim. Çocuğunuza teşhisi koymak için 30-40 dakika ayırıyor. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite teşhisi için bazı testler uyguluyor, çocuğun yaşına uygun kitabı sesli olarak okutuyor, zihinden matemetik işlemleri yaptırıyor ve bazı bulmacaları çözdürüyor. Ayrıca ebeveyn den çocuğun öyküsünü dinliyor. Prof.Mücahit Öztürk ün akademik kimliği var, DEHB konusunda uzman. Piyasada tüccar zihniyetinde şarlatanlar cirit atarken (hipnoz,eft...) doğru kişilere çocuklarımızı emanet edelim arkadaşlar.kızım şuan 8 yaşında , 5 yaşında kreşin pedagoğu vardı onun gözlemi ve yönlendirmesiyle psikiyatriye götürdük üniv.hastanesinde asistan yeni mezun olmuş dr. du 15 dk da teşhisini koyup ilaç verip yolladı. tek doz verdik sadece çocuğum uyuşuk uyuşuk durunca hemen kestik ve görüyorum ki başlamadan evvel bir sürü tetkiklerin yapılması gerekli olduğunu. bu arada vaz geçtik daha küçüktr geçer uslanır(yaramaz diye etiketlendikleri için) dedik kaldık tabi 1 sınıf başlayınca akademik sorunlar oluyor ve daha çok ön plana çıkıyor. Fakat çok iyibirr psikiyatrist bulamadığımdan daha doğrusu emin olamadığımdan götüremiyorum şuan 2 ci sınıfa gidiyor ve dersleri çok çok kötü olmasa da dikkatini veremiyor bu da başarısını engelliyor ve dolayısıyla derse odaklanamayınca öğretmeni bezdirmeler.......
;Lütfen bu sorunun tedavisinden sonuç almış emin bir doktor veya kurum önerirseniz özel veya devlet herşeye razıyım çok tşk ederim. Tüm çocuklarımızı Allah kötülüklerdden hastalıklardan korusun.
İstanbul da PEDAM da Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof.Mücahit Öztürk'ü tavsiye ederim. Çocuğunuza teşhisi koymak için 30-40 dakika ayırıyor. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite teşhisi için bazı testler uyguluyor, çocuğun yaşına uygun kitabı sesli olarak okutuyor, zihinden matemetik işlemleri yaptırıyor ve bazı bulmacaları çözdürüyor. Ayrıca ebeveyn den çocuğun öyküsünü dinliyor. Prof.Mücahit Öztürk ün akademik kimliği var, DEHB konusunda uzman. Piyasada tüccar zihniyetinde şarlatanlar cirit atarken (hipnoz,eft...) doğru kişilere çocuklarımızı emanet edelim arkadaşlar.
Neurofeedback yöntemi dikkat eksikliği için en iyi yöntem. Eğer İzmir'deyseniz Etkin Performans'ı önerebilirim.
Allah yardımcınız olsun canım.
Uzun süreç elbete zor olacak ama önemli olan teşhis konması ve etkili olması.
Umarım tedavide istenen sonuca ulaşırsınız.Kolay gelsin.
Benim kızım şuan 15 yaşında.
Bu zamana kadar neler çektik neler yaşadık bir Allah bilir birde biz biliriz.
Doğduğundan itibaren bizi ayakta tutan hırçın,huzursuz bir çocuktu,zor çocuk.
Ne dr lara götürdüm,başka şehirlerde çocuk psikatırlarına götürdüm .
Yıllarca bir çözüm bulunamadı,anlayamadılar.Tabi bizde hayat zehir oldu.
Bende psjk destek aldım ,nasıl yardımcı olabilirim diye.
Nihayet bu yıl başka bir dr adı öğrendik ,yine Allahım sen büyüksün deyip gittik.
Kesinlikle dikkat eksikliği teşhisi kondu.
Bu zamana kadar geç kalınmış ,verilen ilaç sizi rahatlatacak dedi.
10 gün oldu ilacımızı kullanıyoruz.İlaçların etkisiyle inanın kızım daha olumlu.
Uyuşturup vs değil ,olumlu.
Allahım inş hepimize yardım eder çünkü evladınla imtihan olmak çok zor.
Şimdi ister istemz daha önceki götürdüğüm tüüüm dr lara kızdım.
Ben 5 yaşından bu yana arayış içindeydim ama bulamamıştım
Neyse bundada var bir hayır deyim.
Allahım yardımcımız olsun inş.:Saruboceq:
İçim dolu olunca uzatmışım canım.
.
Allah yardımcınız olsun canım.
Uzun süreç elbete zor olacak ama önemli olan teşhis konması ve etkili olması.
Umarım tedavide istenen sonuca ulaşırsınız.Kolay gelsin.
Benim kızım şuan 15 yaşında.
Bu zamana kadar neler çektik neler yaşadık bir Allah bilir birde biz biliriz.
Doğduğundan itibaren bizi ayakta tutan hırçın,huzursuz bir çocuktu,zor çocuk.
Ne dr lara götürdüm,başka şehirlerde çocuk psikatırlarına götürdüm .
Yıllarca bir çözüm bulunamadı,anlayamadılar.Tabi bizde hayat zehir oldu.
Bende psjk destek aldım ,nasıl yardımcı olabilirim diye.
Nihayet bu yıl başka bir dr adı öğrendik ,yine Allahım sen büyüksün deyip gittik.
Kesinlikle dikkat eksikliği teşhisi kondu.
Bu zamana kadar geç kalınmış ,verilen ilaç sizi rahatlatacak dedi.
10 gün oldu ilacımızı kullanıyoruz.İlaçların etkisiyle inanın kızım daha olumlu.
Uyuşturup vs değil ,olumlu.
Allahım inş hepimize yardım eder çünkü evladınla imtihan olmak çok zor.
Şimdi ister istemz daha önceki götürdüğüm tüüüm dr lara kızdım.
Ben 5 yaşından bu yana arayış içindeydim ama bulamamıştım
Neyse bundada var bir hayır deyim.
Allahım yardımcımız olsun inş.:Saruboceq:
İçim dolu olunca uzatmışım canım.
.
kullandığınız ilaç ismini özelden yazabilirmisiniz?
allah yardımcın olsun Talya06 benimde oğlum 1.sınıfta çok hareketli ilk zamanlar arkadaşlarıyla problemler yaşadı birkaç veliden şikayetler aldık sürekli uyardım oğlumu kimsenin eşyasına zarar verme sakın diye hergün aynı şeyi tekrar deip durdum şimdilerde veli şikayetleri yok okulun ilk zamanları öğretmene anlattım durumu 3.5 yaşında dr götürdüm hiperaktif dediler dedim sizce dikkat dağınıklığı varmı dedim olmadığını söyledi ve şımarık olduğunu kurallara uymayı öğrenmesi gerektiğini falan söyledi.Dr.götürmem gerekmediğini kendisinin kontrol altında tutabildiğini söyledi.Şu aralar bir sorun yok defteri çok güzel sınıfta yazısı en güzel olan çocukmuş fakat öğretmen yazılı yapmış geçenlerde baktım yazılarda harflerde hep eksikler var yada yarısını yazmış devamı yok çok aceleci bir çocuk hemen bitirmek istiyor dolayısıyla yanlış yapıyor şimdi bu çocukta dikkat dağınıklığı varmı yokmu bilemiyorum ama eşyalarını falan hiç unutmaz herşey eksiksiz gelir bunu nasıl değerlendircem bilemedim doğrusu siz hangi dr götürüyorsunuz acaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?