Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Çocuğunuzun 3.5 yaşında olduğunu yazmışsınız yanılmıyorsam..kreşe gidiyor sanırım..daha yaşı çok küçük..doktorunuz risperdal verirken ekg,tahlil falan yaptı mı?çok önemli..çünki yaşı küçük çocuklarda çok dikkat edilmesi gereken bir ilaç risperdal.oğlum 2.sınıfa gidiyor bu sene..8 yaşında.geçen sene yani 7 yaşındayken sadece 0.25 mg.doz kullandık biz de 6 ay kadar..yazın da bıraktık.bir ara doktor günde 0.50 ye çıkarabilirsiniz dedi ama çıkarmadık..bu sene çok şükür okullar açılalı 3 hafta oldu..şimdilik başlamadık ilaca..inşallah da gerekmez..benim oğlumda da dikkat eksikliği yok..dürtüsellik var..aynen sizinki gibi..size sadece söyleyebileceğim.dikkat edin..bu ilaç işi çok can sıkıcı..hele hele de yaşı çok küçük çocuklarda uzun süreli kullanımlarda kalp ritm bozukluklarına falan sebep oluyormuş.(bu forumda da okudum..)ben okul hayatı başlamadan ilaç vermeyi tavsiye etmiyorum..tabi bu benim görüşüm..uzman değilim..sadece bir dehablı bir çocuk annesiyim..
 

Ilacın yan etkılerının, nasıl bır ılac oldugunun farkındayım. Yarar zarar karsılastırması sonucu kullanmasının dogru olduguna karar verdık. Evet yası kucuk ama yaptıklarını. Hayatı tehlıke ıceren davranıslar oldugu goz onune alındıgında bır sure daha kullanacagız maalesef. Gercekten cok zor dehb lı bır cocugun annesı olmak yasamayan gercekten bılemez. Dr kontrolunde kullanılmalı veya bırakılmalı ılac. Sızın dr unuz mu bıraktırdı yoksa kendınız mı bıraktınız ? Devlet okuluna mı gıdıyor oglunuz ? Ben sınıflar cok kaabalık oldugundan dolayı ılkokul donemınden cok cekınıyorum. Durtusellık problemımız oldugu ıcın yeterlı gozlemlenemez tehlıkelı hareketler yapar falan dıye dusunuyorum. Gercı bu yenı sıstemın herseyı ınsanı tedırgın edıyor o da ayrı bır konu
 

Gerçekten de yaşamayan bilemez..(hatta ben bir ara niye bu insanlar bizi anlamıyorlar diye isyan ederdim..hatta kendi ailem kardeşlerim eşimin kardeşlerine bile..ama sonra farkettim ki onlar bunu yaşamamışlar..bilemezler..anlamalarını beklemiyorum artık..sadece biraz tahammül biraz hoşgörü bu yetiyor artık..sorularınıza gelince ilacı geçen sene yaz tatili başlarken yani okul (ilkokul 1.sınıftı) bitince haziran ayı başında bıraktık..doktor kontrolünde tabii..zaten birden bırakmak tehlikeli..ilk 1 ay zor geçti..tuhaf tikleri oldu..çok hassaslaştı..sonra düzeldi..devlet okuluna gidiyoruz..özel okulu geçen yıl denedik ama yapamadık..uyum problemi yaşadık..şimdi evimizin yanında bir okuldayız ama devlet okulu gibi değil..butik bir okul havasında..çok da memnunuz çok şükür..öğretmenimizde çok deneyimli eski bir öğretmen..Can gibi çocuk daha önce de okutmuş..bilgili bu konuda..sınıflarımız geçen sene 29 kişiydi..bu sene yeni sitem malum 34 kişi oldular..Allah'a çok şükürler olsun şimdilik iyi gidiyoruz..inşallah bu şekilde devam eder.geçen sene çok zor bir yıl geçirdik..eşim ve ben hep okuldaydık..sürekli şikayet alıyorduk..umarım sizin için de herşey güzel olur..tek yapabileceğimiz şey sabır..sabır..Allah yardımcımız olsun.
 
Çocuklarında Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu olan anne-babalrın üye oldukları facebook sosyal paylaşım grubu:

Facebook grup: Dikkateksikliğivehiperaktivitebozukluğu
 
Dikkat Eksikliği-Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzm. Dr. Gökçe Küçükyazıcı’nın bir makalesini buldum:

Dikkat Eksikliği - Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu, bireyin akademik başarısı, aile hayatı, sosyal ilişkileri ve benlik saygısı üzerine çeşitli olumsuz etkileri olan ve oldukça sık görülen psikiyatrik bir bozukluktur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun çocuk ve ergenlerde görülme sıklığı %5-10, erişkinlikte %4 civarındadır.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun en sık gözlenen temel belirtileri şunlardır:
- Hareketlilik
- Dikkat eksikliği
- Dürtüsellik

Bozulukta her üç belirti birada görülebileceği gibi, dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) özellikle dikkatsizliğin ön planda olduğu ve hiperaktivite ve dürtüselliğin ön planda olduğu alt tipler şeklinde kendisini gösterebilir. Bir kişide Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ( DEHB ) varlığından söz edebilmek için, bu belirtilerin 7 yaştan önce başlamış olması, birden fazla ortamda görülüyor olması, sürekli olması ve kişinin günlük yaşamını etkileyecek boyutta olması gerekir.

DİKKAT EKSİKLİĞİ

Dikkat Eksikliği ifadesinden kastedilen aslında dikkatin olmaması değil daha ziyade dikkati belli bir süreyle özellikle zihinsel uğraşı gerektiren ders çalışma, problem çözme veya çocuk için çok da eğlenceli olmayan bir görev esnasında kendisini gösteren bir konsantre olamama durumudur. Dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar tam tersi eğlenceli, ilgilerini çeken, renkli ve canlı görüntülerin olduğu televizyon ve bilgisayar oyunları karşısında saatlerce sıkılmadan durabilmektedirler.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna (DEHB) sahip çocukların dikkatlerinin dış uyaranlarca kolayca çelinebilmesi nedeniyle, sıklıkla bizlerin farketmedikleri ayrıntıları farkedebilir bu nedenle yanlışlıkla fazlaca dikkatli olarak değerlendirilebilirler. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrencilerin öğretmenleri sıklıkla öğrencinin derste dalgın olduğunu, kendisini dinlemiyormuş göründüğü veya kalemi silgisi veya etrafıyla ilgilendiğinden şikayetçidirler. Dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğuna sahip çocuklar sınav sırasında dikkatsizce hatalar yapma ve soruları okumadan işaretleme eğilimindedirler.

Çocuk ve Genç
Psikolojik Danışmanlık ve Psikiyatri Merkezi
Bağdat Caddesi-İstanbul
 
kızım şuan 8 yaşında , 5 yaşında kreşin pedagoğu vardı onun gözlemi ve yönlendirmesiyle psikiyatriye götürdük üniv.hastanesinde asistan yeni mezun olmuş dr. du 15 dk da teşhisini koyup ilaç verip yolladı. tek doz verdik sadece çocuğum uyuşuk uyuşuk durunca hemen kestik ve görüyorum ki başlamadan evvel bir sürü tetkiklerin yapılması gerekli olduğunu. bu arada vaz geçtik daha küçüktr geçer uslanır(yaramaz diye etiketlendikleri için) dedik kaldık tabi 1 sınıf başlayınca akademik sorunlar oluyor ve daha çok ön plana çıkıyor. Fakat çok iyibirr psikiyatrist bulamadığımdan daha doğrusu emin olamadığımdan götüremiyorum şuan 2 ci sınıfa gidiyor ve dersleri çok çok kötü olmasa da dikkatini veremiyor bu da başarısını engelliyor ve dolayısıyla derse odaklanamayınca öğretmeni bezdirmeler.......
;Lütfen bu sorunun tedavisinden sonuç almış emin bir doktor veya kurum önerirseniz özel veya devlet herşeye razıyım çok tşk ederim. Tüm çocuklarımızı Allah kötülüklerdden hastalıklardan korusun.
 
İstanbul da PEDAM da Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof.Mücahit Öztürk'ü tavsiye ederim. Çocuğunuza teşhisi koymak için 30-40 dakika ayırıyor. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite teşhisi için bazı testler uyguluyor, çocuğun yaşına uygun kitabı sesli olarak okutuyor, zihinden matemetik işlemleri yaptırıyor ve bazı bulmacaları çözdürüyor. Ayrıca ebeveyn den çocuğun öyküsünü dinliyor. Prof.Mücahit Öztürk ün akademik kimliği var, DEHB konusunda uzman. Piyasada tüccar zihniyetinde şarlatanlar cirit atarken (hipnoz,eft...) doğru kişilere çocuklarımızı emanet edelim arkadaşlar.
 

Mücahit beyi şiddetle tavsıye edrım bızım dr umuzda mucahıt bey. En azından guvenılır alanında uzman vıcdan sahıbı ve durust bır ınsan. Gözum kapalı onerırım..
 
Neurofeedback yöntemi dikkat eksikliği için en iyi yöntem. Eğer İzmir'deyseniz Etkin Performans'ı önerebilirim.
 
Neurofeedback yöntemi dikkat eksikliği için en iyi yöntem. Eğer İzmir'deyseniz Etkin Performans'ı önerebilirim.

Bu tarz yöntemler yüzeysel, geçici düzelmeler sağlayabilir fakat ailelere boş umutları pazarladıklarını düşünüyorum. Çünkü sorun tamamen biyolojik. Biyolojik bozukluğun davranışlara olumsuz etkileri yaşam boyu devam edecek. Bu konunun gerçek uzmanları da çocuk psikiyatristleri. Onlar psikolog bile önermiyorlar DEHB olan çocuklar için. Gitmenize gerek yok, bir sonuç alamazsınız, tamamen zaman kaybı diyor çocuk psikiyatristleri.
Neurofeedback yöntemini başka bir tanıdığımdan duymuştum.NPİstanbul da öfke kontrolü konusunda tedaviye başlamıştı geçen sene. Çok ümitliydi başlarda. Fakat zaman ilerledikçe (bütün kış devam etti)pek bir işe yaramadığını düşündüğünü söylemişti. Oraya gitmekten vazgeçti. Sonuçta zaman ve para kaybı.
 
Öncelikle herhangi bir arkadaşımdan duyduğum veya herhangi bir psikyatristin söylediğinden değil, kendi yaşadığım bir olayı paylaştığımı belirtmek isterim.Bende daha önce birkaç kez neurofeedback ile ilgili bilgi edinmek için farklı yerlere gittim ve çokta tatmin edici cevaplar ve sonuçlar alamadığım için devam etmedim. Ama Türk Anneler Derneği İzmir şubesi'nin düzenlediği bir etkinlik sonucunda Etkin Performans'ta uygulamaları denedim ve sonuçtan memnun kaldım ve herkesin faydalanması içinde böyle bir paylaşımda bulundum. Zaman ve para kaybettiğimi de düşünmüyorum. Daha önceden gittiğim yerlere dünya kadar para ödedim hiçbir sonuç almadığım halde. Etkin Performansta 1.5 saat süren ilk görüşmeden de hiç para almadılar.
 

kullandığınız ilaç ismini özelden yazabilirmisiniz?
 

kullandığınız ilaç ismini özelden yazabilirmisiniz?
 
Dikkat Eksikliği tanı ve tedavisi hakkında Amerikan pediatri Birliği 2011 Aralık ayında tedavi kılavuzu güncellemesi yayınladı ve artık tanı ve tedavi 4 yaşından itibaren başlıyor.

Dikkat Eksikliği tanı ve tedavisi çocuk ve ergen psikiyatri uzmanı tıp doktorları tarafından konulması ve düzenlenmelidir. Tedavide seçilecek yöntemler aile ile birlikte kararlaştırılmalıdır.

Dikkat eksikliği tedavisinde kullanılan yöntemler şunlardır:
1- İlaç medikal tedavi: metilfenidat ve türevleri
2- Davranışçı- Bilişsel terapi
3- Neurofeedback terapisi

İlça tedavisi, çocuk psikiyatristleri tarafından düzenlenir. Davranışçı ve bilişsel terapi ise konusunda uzman klinik psikologlar tarafından düzenlenir. Neurofeedback terapisi, henüz ülkemizde yeni olmasına rağmen, avrupa ve amerikada tüm merkezlerde tercih edilen bir terapi yöntemidir. Neurofeedback terapisinin DEHb tedavisinde etkinliği %85 olarak bilimsel yayınlarda kanıtlanmıştır.

Dikkat Eksikliği tedavisinde uzmanlaşmış bir klinik olan Çocuk ve Genç isimli çocuk psikiyatrisi merkezinde, Çocuk psikiyatrisi-Çocuk psikoloğu birlikte görev yapmaktadır. Çocuk ve Genç isimli merkez, İstanbul Bağdat caddesindedir.

Çocuk ve ergen psikiyatri uzmanı Dr. Gökçe Küçükyazıcı'nın Dikkat Eksikliği ve Tedavisi hakkındaki bir makalesi:

Dikkat Eksikliği - Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu, bireyin akademik başarısı, aile hayatı, sosyal ilişkileri ve benlik saygısı üzerine çeşitli olumsuz etkileri olan ve oldukça sık görülen psikiyatrik bir bozukluktur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun çocuk ve ergenlerde görülme sıklığı %5-10, erişkinlikte %4 civarındadır.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun en sık gözlenen temel belirtileri şunlardır:

- Hareketlilik
- Dikkat eksikliği
- Dürtüsellik

Bozulukta her üç belirti birada görülebileceği gibi, dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) özellikle dikkatsizliğin ön planda olduğu ve hiperaktivite ve dürtüselliğin ön planda olduğu alt tipler şeklinde kendisini gösterebilir. Bir kişide Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ( DEHB ) varlığından söz edebilmek için, bu belirtilerin 7 yaştan önce başlamış olması, birden fazla ortamda görülüyor olması, sürekli olması ve kişinin günlük yaşamını etkileyecek boyutta olması gerekir.

DİKKAT EKSİKLİĞİ

Dikkat Eksikliği ifadesinden kastedilen aslında dikkatin olmaması değil daha ziyade dikkati belli bir süreyle özellikle zihinsel uğraşı gerektiren ders çalışma, problem çözme veya çocuk için çok da eğlenceli olmayan bir görev esnasında kendisini gösteren bir konsantre olamama durumudur. Dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar tam tersi eğlenceli, ilgilerini çeken, renkli ve canlı görüntülerin olduğu televizyon ve bilgisayar oyunları karşısında saatlerce sıkılmadan durabilmektedirler.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna (DEHB) sahip çocukların dikkatlerinin dış uyaranlarca kolayca çelinebilmesi nedeniyle, sıklıkla bizlerin farketmedikleri ayrıntıları farkedebilir bu nedenle yanlışlıkla fazlaca dikkatli olarak değerlendirilebilirler. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrencilerin öğretmenleri sıklıkla öğrencinin derste dalgın olduğunu, kendisini dinlemiyormuş göründüğü veya kalemi silgisi veya etrafıyla ilgilendiğinden şikayetçidirler. Dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğuna sahip çocuklar sınav sırasında dikkatsizce hatalar yapma ve soruları okumadan işaretleme eğilimindedirler.
 
MERABA HANIMLAR benim ablamın oğlu yani yigenimde hiperaktivite ve dürtü bozuklugu var 8 yaşında herşeye aklı eren bir çocuk ama okul başarısı dikkat bozuklugu yüzünden düşüyor her gecen gün. ne yapmalı ödevlerini nasıl yaptırmalı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler
 
Mutlaka ya fakülteye yada ruh ve simit hastalıkları yada özel kliniklerden ki hiç tavsiye etmem randevu alıp muayeneye götürün zaten değilse dr anlıyor ama dehb ise ilaca başlanıyor ve hemen hemen başlayan herkes memnun tıpkı benim ve bi çok tanıdığım gibi ... Kolay gelsin geçmiş olsun
 
Merhabalar,günlerdir okuyorum tüm yazılanları.
Kah iyi haberlerinize sevindim kah empati kurup ağladım.
Hislerimi anlatmama gerek yok zaten; sizler çok iyi anlarsınız.
Oğlum ilkokul 1. sınıfa gidiyor.İlk kaydettirdiğimiz okulda hiç olmadığı kadar hareketli,dersi dinlemeyen öğretmeni umursamayan
saygısız şımarık bir çocuk oldu çıktı.Herzaman çok uslu değldi tabi ama hiç bir zaman böylede değildi.Öğretmeninide sevmemişti.
Hemen okulunu değiştirdim.Şimdi başka bir okulda .Öğretmenini seviyor.
İlk okulda hareketlenmeler başlayınca Psikiatriste gittik hemen,bir iki bişey gösterdi sorular,bizim anlattıklarımızla hiperaktif olmadığını kuralsız olduğunu söyledi.Tamamen yanlış davranışlarımızla tüm ipleri onun eline verdiğmizi söyledi.Yöntemler anlattı deneyin yine konuşuruz dedi.
Söylediği yöntemleri uyguladık ama okulumuzuda değiştirdik çünkü orda mimlenmişti artık,ne yapsa olmayacaktı.
Yeni gittiğimiz okulda diğer çocuklardan farklı bir durumu söz konusu değil.Toplantımız vardı hafta sonu.
Bu hafta çok hareketliydi dedi öğretmenimiz,yanında uslu biri olursa ona uyuyor sınıfta çok hareketli ve haylaz olan 5 çocuk var onlara katılırsa oda aynen öyle oluyor dedi.Öğretmen kendi yöntemleriyle hallediyor.Ekstra bişey söylemedi.Okuma yazmayı söktü.Çok zeki bir çocuk zaten ama ödev yapmayı sevmiyor okurken bile başını okuyor sonunu tahmin edip uyduruyor okumaya üşeniyor lütfen oku dediğimde doğrusunu okuyor.
Bizim tekrar psikiyatriste gitme nedenimiz,söz dinlemiyor aklına koyduğunu illa yapacak.,ister mantıklı olsun ister mantıksız yeterki istesin mutlaka olacak.
Çok çabuk sinirleniyor hemen bağırmaya başlıyor.Biri kavga çıkarırsa oda dahil oluyor.Yada çok sinirlendiğinde bazen vurarak tepki verebiliyor.topu yan bahçeye kaçsa orasıda tel örgüyse düşünmeden ordan atlayıp alabilir.Şimdiye kadar hiç çok büyük bir olayımız olmadı ama olmaz da diyemem.
Doktorumuz dürtüsellik dedi.Kendine engel olmuyor, istediğini yapmak istiyor.Her dediğini yaparsan melek gibi ama yapmazsan huysuzve aksi.İlaç kullanmamızı söyledi.Kar zarar dengesinden bahsettii.1 ay bi deneyelim dedi amacımız ilacı içtiğinde ona doğru davranış alışkanlığı kazandırmakmış.Evde davranışlarınız çok önemli dedi.İlaç aldığı sürece yapması gerekenler ve yapmaması gerekenler iyice sabırlı bir şekilde öğretilip alışkanlık haline getirilecek.Hafta sonlarını sordum.Doğru olanı kullanmak dedi çünkü alışkanlık kazandırıyoruz hafta içi uyumlu bi şekilde katılacak hafta sonu bu olmazsa alışkanlık meydana gelmez dedi,devamlılık şart dedi.
İşte böyle düşünüyorum,kullanayım mıı,kullanmayayım mıı?
okadar yıpranıyoruz ki,Kendimi boş veriyorum onun açısından bakıyorum olaya.Bi yere gidiyoruz yada arkadaş ortamını eğer iki çocuksa birlikte gayet güzel oynuyor ama daha fazlalarsa benimki kudurmaya başlıyo.Ya kurala uymuyor ya hemen tepki gösteriyor yani o grupta hemen seçiiliyor.Sonra ben uyarıyorum yeri geliyo kızıyorum eve gelince ufak tefek cezalar veriyorum derken okadar yıpranıyor ki,bi çok arkadaşımla görüşemez olduk.Sorun olcakta ona kızmak zorunda kalıcam yada dışlanacak üzülecek diye.Bunları yaşamasını istemiyorum artık..Bugün kan tahlil,kalp grafisi,karaciğer enzimleri için babası dr.a götürücek.Sorun çıkmazsa ilaca başlıycaz sanırım.Eğer İlaca başlarsak c.tesi günü başlatıcam en azından c.tesi pazar evdeyken başlar bi yan etki yada ekstra durum olursa gözlemleyebilirz.Okulunda zaten öyle diğer çocuklardan farklı olan bi şikayeti olmadığı için öğretmenine söylemeyi düşünmüyorum.Mesele öğretmeninin bilmesi değil bazı acımasız veliler,çocuklarına söyleyip oynamayın falan derlerse çocuğum üzülürse diye.O yapıda bir iki veli tespit ettim çünkü toplantıda maalesef.Zaten ilacı sabah evden çıkmadan vericem günde 1 tane 20 mg la başlıycaz.
Böyle işte arkadaşlar .Allah hepimizin yardımcısı olsun...
 
allah yardımcın olsun Talya06 benimde oğlum 1.sınıfta çok hareketli ilk zamanlar arkadaşlarıyla problemler yaşadı birkaç veliden şikayetler aldık sürekli uyardım oğlumu kimsenin eşyasına zarar verme sakın diye hergün aynı şeyi tekrar deip durdum şimdilerde veli şikayetleri yok okulun ilk zamanları öğretmene anlattım durumu 3.5 yaşında dr götürdüm hiperaktif dediler dedim sizce dikkat dağınıklığı varmı dedim olmadığını söyledi ve şımarık olduğunu kurallara uymayı öğrenmesi gerektiğini falan söyledi.Dr.götürmem gerekmediğini kendisinin kontrol altında tutabildiğini söyledi.Şu aralar bir sorun yok defteri çok güzel sınıfta yazısı en güzel olan çocukmuş fakat öğretmen yazılı yapmış geçenlerde baktım yazılarda harflerde hep eksikler var yada yarısını yazmış devamı yok çok aceleci bir çocuk hemen bitirmek istiyor dolayısıyla yanlış yapıyor şimdi bu çocukta dikkat dağınıklığı varmı yokmu bilemiyorum ama eşyalarını falan hiç unutmaz herşey eksiksiz gelir bunu nasıl değerlendircem bilemedim doğrusu siz hangi dr götürüyorsunuz acaba..
 

Teşekkür ederim.
Bizde de problem kurallara uymamak.Hiperaktivitesi yok.Hızlı yazıp atlama bizde de var.Ogün doktorda bişeyler yazdırdı.2 tanesinde harf atladı diğerleri doğruydu,buda muhtemelen bilmediğinden değil aceleciliğinden dedi.Tek derdi hemen bitsin.
Eşyalarını unutmaya gelince ödevi olduğu gün ödev defterini unutabiliyo ara sıra.Nedeni malum.
Ama etüdde giydiği ayakkabısını her gün okul çantasında itinayla götürüp getiriyor orda birinin ayakkabısı kaybolmuş,bunun kide kaybolacak diye.Yani budurum bile isteğine göre.Hani bu rahatsızlıkları hiç bilmesem yok dikkat dağınıklığı,yok dürtüsellik derim ki saygısız ve bencil bir çocuk.
Dr. bize söylediği şimdi siz bu durumları idare edebilirsiniz sorun çıkmayabilir ama ya ilerde ne olcak.Herzaman idare eden birileri olacak mı?dersten sıkıklınca,yada çabuk sinirlendiğinde dozajı artınca.Bizim amacımız geleceği kurtarmak ozamana kadar bazı şeyleri düzenlemiş olmak dedi.
Psikiyatriste gidiyoruz biz özel muayenehanesine
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…